Şimdi Ara

Downsampling ( Oyunlarda daha yüksek çözünürlükler ) anlatımı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
3.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Programı bulursam bir şeyler yazarım elbette. Bulsam da iyi olur yoksa format filan atarsam bir daha ben de yapamam

    Edit: Programı buldum arkadaşlar.

    İsmi "Custom Resolution Utility"
    Sitesi:http://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

    Ben 1.0 versiyonunu kullanmışım şimdi 1.1.1 var sanırım. Günceli kullanmanız daha iyi olur. Basitçe nasıl çözünürlük eklediğini ve dikkat etmeniz gereken yerleri anlatayım.

     Downsampling ( Oyunlarda daha yüksek çözünürlükler ) anlatımı

    Arayüzü bu şekilde programın. Yapmanız gereken ilk iş aktif monitörünüzü seçmek. Bunu yapınca monitörde şu an kayıtlı çözünürlükleri görüyorsunuz.
    Detailed Resolutions kısmına kendi çözünürlüklerimizi ekleyebiliyoruz. Standard Resolutions kısmına ise hali hazırdaki çözünürlüklerden seçip ekleyebiliyorsunuz. Detailed olanı kullanmanız daha mantıklı. Diğerinde seçenekler kısıtlı.

    Başlamadan önce dikkat etmeniz gereken şeyleri yazayım:
    - Çözünürlük ekleme işinin garantisi yok, bazı monitörler yüksek çözünürlüklerde çalışmayabiliyor. Bu yüzden sorumluluğun elinizde olduğunu unutmayın.
    - Çözünürlük değiştirirken monitörler için ideal Pixel Clock değeri olan 162.5Mhz'in üstünde sıkıntı yaşabilirsiniz. Normaldir de. Refresh Rate'i veya çözünürlüğü düşürerek deneyin. (En alttaki notu okuyun)
    - Her monitör her Hertz değerinde çalışmayabilir. Rasgele değerler yerine standart değerleri (100-75-70-60-50-30Hz vs.) deneyin.
    - Windows'tan çözünürlük ayarlarken asla "Tamam" ile ayarlamayın. Önce "Uygula" deyin. Eğer monitör çözünürlüğü çalıştıramazsa (Out of Range tarzı bir hata verebilir) Windows 15 saniye sonra otomatik olarak eski çözünürlüğe dönecektir.
    - Eğer üstteki sorunu yaşarsanız, ayarları kaydettiyseniz ve ekrana görüntü gelmezse sıfırlamak için güvenli moda girip programla gelen "reset-all.exe"yi kullanın veya programdan oluşturduğunuz çözünürlüğü silin.
    - Oluşturduğunuz çözünürlük bazı oyunlar ve uygulamalarda ön tanımlı olarak gözükebilir ve hatalara neden olabilir. Böyle durumlarda çözünürlüğü elle değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

    Bunları anladıysanız biildiğim kadarıyla programı anlatayım (pek de bilmiyorum gerçi)
    - Yeni çözünürlük eklemek için "Add.." deyip SS'te sağdaki kısmı açıyorsunuz.
    - Manual seçerseniz tüm seçenekleri elle girmeniz gerekir ki bunların çoğunun ne olduğunu ben de bilmiyorum. O yüzden önce önce LCD standart seçip istediğiniz bir çözünürlük ve Refresh Rate (Hertz değeri) girin. Diğer sayıları otomatik dolduracak program.
    - İsterseniz bu aşamada buradan birkaç çözünürlük ekleyip deneme yapabilirsiniz. Çözünülük oluşturma ekranında "OK" deyip programı tekrar "OK" diyerek kapatın ve yeniden başlatın (yeniden başlatmadan ayarlar aktif olmaz.). Windows açılınca windows çözünürlük ayarlarından oluşturduğunuz çözünürlükleri deneyebilirsiniz. (Her zaman Uygula'yı kullanın.). Tamamlamadan önce çözünürlüğü en az bir oyunda da test edin.
    - Eğer hiçbiri çalışmazsa ayarlara geri dönün ve önce LCD standard ile çözünürlük oluşturup sonra Manual'e alın. Burada artık kısmalar yaparak çalışan bir çözünürlük bulmaya çalışacaksınız.
    - Tavsiyem en iyi sonuçlar için önce monitörün hangi Hertz değerlerinde düzgün çalışabildiğini bulmanızdır. Pixel Clock'u 162.5'un altına düşürmenin en kolay yolu yenilemene hızını düşürmek olacağından daha düşük hızlarda test edin. 60 Hz bir monitör için 50-55 gibi hızlarda denebilirsiniz.
    - Çözünürlüğü mutlaka monitörünüz için doğal oranda tutun (16:9, 16:10, 4:3 vs.). Bu görüntü düzgünlüğü sağlacaktır. Aksi halde çalışsa dahi ekran sıkışık veya geniş gözükebilir.
    - Kendinize göre en iyi ayarı bulana kadar denemeye devam edin. Unutmayın bunlar gerçek çözünürlükler değil. Yani hiçbir zaman o kadar çok pikseliniz olmayacak. Sadece yazılımla sıkıştırmış olacaksınız. Bu aslında köşe yumuşatma tekniklerinden SSAA'nın çalışma mantığına yakın bir teknik. Bu yüzden bunu basit bir AA olarak da kullanabilirsiniz. Elbette çözünürlüğün yükselmesi ekran kartınıza binen yükü arttıracaktır. Özellikle düşük bellekli kartlarla tavsiye etmem. Ancak bazı oyunlarda AA'yı beğenmezsiniz onu kapatıp bunu deneyebilirsiniz. Performans kaybını azaltırken tırtıklardan kurtarabilir sizi. Güçlü bir kartınız varsa da AA'ya destek olarak kullanabilirsiniz.

    Not: Pixel Clock sınırıyla alakalı uygulayabileceğiniz bir limit kaldırma var, ama monitörün çalışıp çalışmaması yine şansa kalmış.:

    quote:

    Single-link DVI and HDMI are limited to 165 MHz pixel clock unless the video driver is patched:
    AMD/ATI Pixel Clock Patcher:http://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher
    NVIDIA Pixel Clock Patcher:http://www.monitortests.com/forum/Thread-NVIDIA-Pixel-Clock-Patcher



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 22 Mart 2014; 3:35:57 >




  • Bu ayarları yaptığımızda oyunun gösterdiği max. çözünürlüğün üstüne çıkabiliyor muyuz ? Örneğin Half-Life 2 oyununda bana max. 1024x768 çözünürlük sunuyor. Dediğiniz gibi yapıp fakat varolan 1920x1080 çözünürlüğü özel olarak ayarlasam oyunda gözükür mü ? (Bilgisayarım 1080p destekliyor.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu şimdi overclock gibi mi oluyor
    1080p monitörü 1440p'de çalıştırıyoruz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Core.

    Bu ayarları yaptığımızda oyunun gösterdiği max. çözünürlüğün üstüne çıkabiliyor muyuz ? Örneğin Half-Life 2 oyununda bana max. 1024x768 çözünürlük sunuyor. Dediğiniz gibi yapıp fakat varolan 1920x1080 çözünürlüğü özel olarak ayarlasam oyunda gözükür mü ? (Bilgisayarım 1080p destekliyor.)

    O işe yarıyor zaten ancak kendi rationuz ölçülerinde arttırın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bravo. Çok güzel bir konu.
    Not düşeyim Samsung p2350 monitör 68 Hz'e hız aşırtılabiliyor. Monitör daha hızlı tarayabilse bile pikseller tekil olarak yine yavaş geçiyor. Pİkselleri hızlandırmak için de monitör menüsünden hız seçeneğini yüksek seçmek, hareket halindeki gri tonlarda yeşil ghosting yapıyor ama yine de bulanıklık bir miktar azaltıyor tüm bu özellikler beraber kullanıldığında.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.