Merhaba arkadaşlar Bulunduğum yerde fiber olmadığı için bir kaç haftaya kadar mecburen ttneti kullanıyordum, 62 tl ödüyordum 8 mbps. tabiki söylenen değerlerin hep altındaydı. en azından aynı hizmeti daha ucuza almak mantıklı geldiği içingeçen gün vodafoneNet 16 mbps internet kampanyasını aldım. Fakat şuan ölçtüm hız testi sonucu
Modemde şöyle bilgiler var: Sayısal Abone Hattı 192 kbps / 799 kbps
DSL Hat Durumu: noise margin upstream: 14 db output power downstream: 18 db attenuation upstream: 21 db
noise margin downstream: 8 db output power upstream: 11 db attenuation downstream: 38 db
Sorun: İnternet üzerinde gezinirken sayfalar geç yükleniyor bazen, sayfa yüklenemedi ekranı geliyor. DH'ye bile bi 1 dakikada girebildi. Fakat indirmeler çokta düşük değil 600/900 kb/s arasında
Farklı dns denedim, vpn denedim, format çektim yok değişen bir şey?
Bende indirme iyi 3.5 mbyt gezinrkende genel olrk iyi ama video yuklenirken 1080p ve uzerinde yavas yukluyo dona dona fikri olan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
noise margin downstream kötü görünüyor hocam. 8db olmaması lazım en az 10 olmalı. Müşteri hizmetlerini ara hızını set etsinler.
quote:
Orijinalden alıntı: mamadoly
noise margin downstream kötü görünüyor hocam. 8db olmaması lazım en az 10 olmalı. Müşteri hizmetlerini ara hızını set etsinler.
Müşteri hizmetlerini aradım sabah 8 Mbps olan hızı 16 Mbps olarak ayarladıklarını söylediler az önce modem arayüzünden baktım değerler pek değişmemiş sadece sizin belirttiğiniz (yüksek olmasının gerektiğini söylediğiniz) değer yükseleceğine azalmış?
DSL Hat Durumu: noise margin upstream: 14 db output power downstream: 18 db attenuation upstream: 21 db
noise margin downstream: 6 db output power upstream: 11 db attenuation downstream: 38 db
bahsettiğiniz alan 6 db olmuş?
quote:
Orijinalden alıntı: mhmtz
quote:
Müşteri hizmetlerini aradım sabah 8 Mbps olan hızı 16 Mbps olarak ayarladıklarını söylediler az önce modem arayüzünden baktım değerler pek değişmemiş sadece sizin belirttiğiniz (yüksek olmasının gerektiğini söylediğiniz) değer yükseleceğine azalmış?
noise margin downstream: 6 db output power upstream: 11 db attenuation downstream: 38 db
O zaman hat değerleri 16'yı kaldırmıyor hocam margin değeri 10'un altına düşmemesi lazım. MH'yi bir arayıp hızı 4'e çekmelerini iste. Sebeini söyleme noise bak bakalım 10'un üstüne çıkacak mı?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mhmtz
quote:
O zaman hat değerleri 16'yı kaldırmıyor hocam margin değeri 10'un altına düşmemesi lazım. MH'yi bir arayıp hızı 4'e çekmelerini iste. Sebeini söyleme noise bak bakalım 10'un üstüne çıkacak mı?
noise margin upstream: 14 db output power downstream: 12 db attenuation upstream: 3 db
noise margin downstream: 19 db output power upstream: 12 db attenuation downstream: 0 db
şuanki değerler de bu şekilde? Ve gün içerisinde yine yavaş açılan sayfalardan saçımı başımı yoluyorum :(
benzer ama tuhaf bir durum da bende var 1 haftadır web sayfaları aşırı yavas açılıyor veya hiç açılmıyor hız testi normal 5,5 - 6 arası çıkıyor film indiriyorum gayet hızlı, ama gezmek cok yavas.. face veya forum sayfaları fark etmiyor
telefona face bildirimler de gec geliyor veya gelmiyor yavaslıktan. PC de yavaşlık veya kasma yok. Bazen kendiliğinden düzelir gibi olsa da kısa sürüyor.
aztech 4 port modem + win 10 Trkce var. Modeme erişim var. arada yeniden başlatıyorum fark olmuyor baidou , chromei, İE , durum aynı antivirüs yok, Defender kullanıyorum
son zamanlarda güncel olaylar nedeni ile internet çok yavaştı, şimdi düzeldi. teknik servis elemanları gelip kabloları deniştirdiler ve yeni bir modem aldım sorun çözüldü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme