Şimdi Ara

Dövüş Sporu Seçimi ve Kararsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yıllar yılı forumda gezip, sonunda kaydolma gereği duydum ve kaydolur kaydolmaz bu konuyu açtım! Ne güzel, her neyse, uzunca bir süredir, yani bana göre uzun - yedi yıl kadardır- aralıklarla birlikte eskrimle uğraşıyorum.

    Lakin artık fazlasıyla baymaya başladı, bilirsiniz, tipik genç eğlencesidir arkadaşlar arasında sparring, heh işte o kısımlarda elime sopadır, çubuktur, bir şeyler bularak eskrim icra etmekten fazlasıyla sıkıldım. Çıplak el dövüşünde epey kötü durumdayım ve bunu toparlamak amacıyla bir mücadele sporuna yönelme gereği duydum.

    On yedi yaşındayım, 1.75-80 arası bir boyum var ve 63 kiloyum. Hafif çelimsiz bir yapım olmakla birlikte, atletik sayılabilecek bir vücudum var, az çok atlama zıplama işleriyle de uğraştım zira.

    Şimdi, hangi sporlar arasında kaldığımı paylaşayım, fakat bunlarda kesin kararlı değilim, yani bunların dışına çıkılırsa da benim için sorun olmayacak.

    Wing Chun-Tsun -bazıları farkı olduğunu savunuyor, ben farkı olmadığını düşünüyorum, yanlışsa, sadece yanlış olduğunun belirtilmesi yeterli, konudan sapmanın lüzumu yok -

    Boks -Bu noktada şöyle bir sıkıntım var; Malum, Türkiye'deyiz. Her yer keko kaynıyor, sparringde uzun saçlı bir gencin burnunu kırmak için pusuda bekleyen zibilyon tane kişinin olacağını düşünüyorum salonda-

    Sambo -Ki samboyu, öncelikle bir striking dövüş sanatı/sporu öğrendikten sonraki yönelimim olarak belirlemiştim, hayır öyle olmamalı tarzı eleştirilere de açığım.-

    Bir spordan ne istediğimi de paylaşayım, muhtemelen abilerim. Lisede sorun çıkaracak tipler var ya onların ağzına ağzına böyle balyoz gi-şaka şaka. Sadece, biraz ukala ve fazla atik bir tipim. Genelde sivrilirim ve ister istemez bana gıcık olup, tartışma kavga vs. çıkarmaya çalışanlar oluyor.

    Üstüne bir de kız arkadaşım var ve pek güzel bir bölgede oturmuyor, çoğunuz biliyordur. "İstanbul-Esenler" Haliyle, sorun da çok fazla çıkıyor. Sorunların hepsini tek başıma çözebilirim, ama ne kadar kolay olursa o kadar iyidir diye düşünüyorum.

    Şimdi bu iki şeyi toparlayacak olursak, karşımdakine vurmaktan ziyade karşımdaki tarafından vurulmamak istiyorum. Yumruk yemekten korkuyor muyum? Hayır. Peki yiyeceğim sağlam bir yumruk beni yere yapıştırmaya yeter mi? Ha-Tabii ki evet. Kondisyonum, kendimde beğenmediğim şeyler listesinde başlarda geliyor.

    Kondisyonla birlikte, fiziksel güçte de eksiğim var. Açıkçası çok eksiğim var, muhtemelen buraya kadar da okuyacak insan sayısı azdır da her neyse işte. Eskrimde zamanında kaybettiğim bir özelliği geri aramaktayım. Gelen hamleyi, ağır çekim görürmüşçesine analiz etmek. Bunu bana tekrardan hangi spor sağlar?

    Bu noktaya gelmeden önce, kendim hakkında minicik bir şeyi daha not düşeyim; Aktif bir hareketlenme içerisindeyken -kavga ya da sparring, vücut geliştirme çalışmaları, koşu gibi- işin içerisine duygularımı katmamaya özen gösteririm, bir nevi dümdüz bir suratla yaparım diyebiliriz.

    Yani spor tavsiyesi verirken, hınçla, öfkeyle dolu, rakibe nefretle bakılan bir spor dalından ziyade biraz kalpten çok zihnin aktif olarak kullanıldığı, tamamında bilincin belki de vücuttan çok çalışacağı sporlar önerirseniz sevinirim ki, bu da motivasyonumu önemli ölçüde etkileyecektir.

    Sonuç olarak, kalıcı hasarlar almadan, hangi spor?







  • Darbe almamak ve kavgayı çabuk bitirmek için boks önerebilirim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Türkiye'de boks ne şartlarda öğretiliyor, bir bilgin var mı? Out box aradığım kafada bir şey aslında ama, yine de kalıcı hasarlar almak gibi bir durum söz konusu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.