Şimdi Ara

Dövüş Sanatına Başlamak İstiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, ben 16 yaşındayım 70kg ağırlığında 1.79cm boyundayım. Bu yaz itibariyle body building yerine aynı şekilde vücudumu gelişteriebileceğim bir spora gitmek istiyorum. Fitness'e gitmememin nedeni bu yaşta hareketli sporlarla uğraşmamın gelişimim için daha iyi olcağını düşündüğümden.

    Aslında pek sonuç bulamadım ve henüz hangi dövüş sanatı olsun onada karar vermiş değilim ama şu anda kung fu'nun kaplan stiliyle ilgileniyorum. İzmir'de yaşıyorum bana önerebileceğiniz bir kurs varmıdır? En azından bilgi almak amaçlı konuşabileceğim bir yer? Teşekkür ederim, aynı zamanda süre bakımından kısaca olsun bitsin istemiyorum uzun yıllar uğraşabilirim, vücudum pek esnek değildir ama 3 yıl yüzme ve 2 yıl basket kurslarına katıldığım için vücudum fit ve geniş omuzluyum. Sizin önerilerinizide bekliyorum ayrıca karar veremediğim bir kaç diğer şey güç ve efor üzerine dayalı bir spormu olmalı yoksa gerekli yerlere uygulanan hamlelerle pek efor sarf etmeden uygulanan bir spor olmasımı. Ayrıca sessiz olabilmek veya size biri sessizce yaklaştığında kendimi savunabilmek de isterim.

    Şu anda en çok hoşuma giden dalları sayarsam:
    Kung Fu Kaplan stiliyle başlayıp ardından peygamber devesi stilini öğrenmek, (güç ve hız için kaplan ve refleks ile ani ataklar için peygamber devesi)
    Veya ninjitsu (Dediğim gibi ani saldırılara hazır olabilmek, sessizce hareket edebilmek için vb...)

    Aklımda bu ikisi var yardımlarınızı ve diğer önerilerinizi bekliyorum... (Herkesten tabiki, ama İzmirde gideceğimi unutmayalım... :) )







  • up
  • up
  • izmir de sifu berat savaş sanatları okulu var
  • Evet öğrendim, ama şuanda gördüğüm kadarıyla hayvan stilleri shaolin kung fu ya giriyormuş ve oda türkiyede bulmak zorki izmirde bulasın; bende ninjutsu'ya karar kıldım zaten türkiyede belgeli 2 tane ninja sayılabilecek öğretmen var şansa biri izmirde :=)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cankalay

    Evet öğrendim, ama şuanda gördüğüm kadarıyla hayvan stilleri shaolin kung fu ya giriyormuş ve oda türkiyede bulmak zorki izmirde bulasın; bende ninjutsu'ya karar kıldım zaten türkiyede belgeli 2 tane ninja sayılabilecek öğretmen var şansa biri izmirde :=)

    wing chun öğrensen daha faydalı olur gibi hafız katana kullanbilcenmi şehir içinde :D
  • hayır :D, ama uzmantvde videoları var her durumda kurtuluyorsun bazı şeyleri önceden seziyorsun ve pek güç istemiyor aslında ben baya güç kullanmak isterim hani olur ya şu pozicyonda yakalarsan aban ve işini bitir falan ama zaten box, kick box olmadıkça pek abanma yok. Neyse hala keisn karar vermedim zaten yazın başlıyacağım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cankalay

    hayır :D, ama uzmantvde videoları var her durumda kurtuluyorsun bazı şeyleri önceden seziyorsun ve pek güç istemiyor aslında ben baya güç kullanmak isterim hani olur ya şu pozicyonda yakalarsan aban ve işini bitir falan ama zaten box, kick box olmadıkça pek abanma yok. Neyse hala keisn karar vermedim zaten yazın başlıyacağım :)

    jiu jitsu öğren o zaman sen aban ve işini bitir diyosan




  • şimdilik bilmiyorum tabi yaza kadar vaktim var. Ama jiu jitsu sokakta pek işe yaramıyor diye duydum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cankalay

    şimdilik bilmiyorum tabi yaza kadar vaktim var. Ama jiu jitsu sokakta pek işe yaramıyor diye duydum...

    sokakta işe yarasın diyosan wing chun akar hafız
  • wing chun,güreş,boks,tay boks sağlam branşlardır tabiki yapana bağlı stile değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.