Şimdi Ara

Dovus sanatı ogrenmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
29.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar dovus sanatı ogrenmek istiyorum.İlk wing tsuna baktım yumruklar falan falan bir garip muay thai guzel geldi fakat onu ogrenene kadar kafam,gozum patlayacak yaralanıcam.Karateye baktım guzele benziyor fakat cok olimpik.Sizce ne yapmalıyım?

• Ben şu anda Wing Tsun kursuna gidiyorum ama eğer Spor salonunda wing tsun olmasaydı kesinlikle Kick Boks a giderim

Çünkü Kick Boks ta YUMRUK ATMAYI DEĞİL SAĞLAM YUMRUK ATMAYI ÖĞRENİRSİN,SAĞLAM TEKME atmayı vb.
  • 1.brazilian jiu jitsu
    2.Mixed Martial Arts
    3.muay tai
    4.kick boks
    5.Boks
    6.judo
    7.Jiu jitsu
    8.jeet kune do

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 3 Aralık 2009; 18:06:49 >

• mma istanbul avrupa yakasında varmı ben g.o.paşa da oturuyorum
  • Nasıl bir stil istiyorsun?Savunma?Agresif?Sadece silahsız insanlara karşı mı olmalı?Kilit hareketlerini içermeli mi?Yer dövüşü olmalı mı?...
  • pokemon delisi ben sna jkd veya ninjutsuyu öneririm.Ninjutsu sırf tekme ve yumruklara deil,sopalara,bıçaklara,silahlara karşı savunmayıda öğretiyor.Ayrıca ninjutsunun bir özelliğide insanın eklemlerine,damarlarına,sinir noktalırına hamle yprak rakibi etkisiz hale getirmeyi öğretmesidir.

http://www.uzmantv.com/konu/ninja-gibi-dovusun
    http://www.uzmantv.com/konu/ninja-savunma-teknikleri

bu iki linke gir bak ercan şarbat türkiyedeki hocalık lisansı olan tek kşidir ayrıca 9.dan olan tek kişidir türkiyede.Bende yazın ninjutsuya,wing tsuna veya jkd ye şlicam aam byk ihtimalle ninjutsuya bşlicam.

Not:Linklere Mutlaka Bak!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yutubırlık yapmak icin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ninjutsuyu da dusundum fakat cok emek ister.Bneim asıl istedigim ozel kuvvetlere ogretilen dovus sanatlarını ogrenmek.Ben hem teknik savunmaya dayalı hem de rakibimin anasını aglatacagım bir sey istiyorum.MMA cok pahalı geldi bana.
  • Arkadaşlar lütfen ; ninjutsu'ya gideceksiniz size adamı 5 sn'de yarım günlük komaya girmesini öğrecekler mi sanıyorsunuz? Madem bu kadar yıllık sır, taş patlasa ayda 150 tl'den mi öğretecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aikidocu

Arkadaşlar lütfen ; ninjutsu'ya gideceksiniz size adamı 5 sn'de yarım günlük komaya girmesini öğrecekler mi sanıyorsunuz? Madem bu kadar yıllık sır, taş patlasa ayda 150 tl'den mi öğretecekler.

Haklısın ninjutsuda 5 sn.de yarım günlük komaya sokmayı öğremyorlar.ama 5 sn. de adam byıltabliosun.ninjutsuda amaç rakibin hassas noktalısna basınç ugulamaktır.facebook olanlar ercan şarbatın proflinden videolarına bkabilir.Ve fiyatlarıda hklsın brz phalı ayda 16 saat 160 ,24 saat 200,40 saat 250 ama bu ercan şarbatın ders fiyatları erenköyde.mecidiyeköyde ercan şatbatın öğrencisi var 2.dan onun fiyatları dha ucuz.bende ninjutsu okuldan bir arkadaşım gdiyodu ondan öğrendim.çocuk okul kvgasında 2 çocuğu byıltp kolunu kırdığı için disiplin cezası aldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: pokemondelisi

Ninjutsuyu da dusundum fakat cok emek ister.Bneim asıl istedigim ozel kuvvetlere ogretilen dovus sanatlarını ogrenmek.Ben hem teknik savunmaya dayalı hem de rakibimin anasını aglatacagım bir sey istiyorum.MMA cok pahalı geldi bana.

Ninjutsu emek gerektiyor haklısınız.Mesela bordo bereliler kendi içlerin gruplara ayrılıyorlar.Bi grup ninjutsu eğitimi alırken,diğer grup judo eğitimi alıyor.Bu ayrım görevlerine göre değişiyor.Ayrıca hapkidoda:karate,taekwondo,aikido,kenpo,jujitsu ve birkaç dövüş dalının birleşiminden oluşmuş hem teknik hmde etkili vuruşlara sahip bi spor.Hapkido eğitimini güney köre ordusu ve çin polisi görüyür
    Ayrıca alman gsg-9 timlerinin wing tsun eğitimi aldığı söyleniyor ama ne kdar doğru onu blemem.

Not:Bordo bereliler dünyanın saldırı gücüne sahip en iyi özel birliğidir

• Wing Tsu iyi ama ne bileyim sanki sokakta etkisiz gibi geliyor bana.
  • quote:

Wing Tsu iyi ama ne bileyim sanki sokakta etkisiz gibi geliyor bana.

Bende senin gbiyim.Wing Tsuna herkes çok iyi diyor ama ben uzman tv de videolarını izlediğimde bna etkisiz gbi gldi ama ben bi dövüş sporuna bşlicam zmn bşlicam yere gdip 2-3 antreman izleyip öle kara vericem
  • quote:

Orijinalden alıntı: husogs96

quote:

Bende senin gbiyim.Wing Tsuna herkes çok iyi diyor ama ben uzman tv de videolarını izlediğimde bna etkisiz gbi gldi ama ben bi dövüş sporuna bşlicam zmn bşlicam yere gdip 2-3 antreman izleyip öle kara vericem

Katılıyorum.En iyisi kickbox ama beyin hucrelerimi kaybedim eve antremandan morluk icinde donmek istemiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: husogs96

quote:

Katılıyorum.En iyisi kickbox ama beyin hucrelerimi kaybedim eve antremandan morluk icinde donmek istemiyorum.

Ya bence 2-3 kickbox a gitseniz daha iyi sokağa yonelik gerçekçi bir dövüş sanatı ogrenmiş olursunuz digerlerinin hiçbiri gerçekçi değil demiyorum ama çogu uzun ugraşlar gerektiriyor sertmi evet ama insan bir zaman sonra alışyıor dayak yemeye.
    Diger yazılanlarda ya çok pahalı yada her yerde bulamıyorsun ornegin judo , mma , bjj bunlar herkesin oturdugu semtte yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 8 Şubat 2010; 18:48:52 >

• quote:

Arkadaşlar lütfen ; ninjutsu'ya gideceksiniz size adamı 5 sn'de yarım günlük komaya girmesini öğrecekler mi sanıyorsunuz? Madem bu kadar yıllık sır, taş patlasa ayda 150 tl'den mi öğretecekler.

Hocam
    fiyatlar 200-250 TL arası oynuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derkrieger

quote:

Hocam
    fiyatlar 200-250 TL arası oynuyor.

Daha kötü işte? Eğer belgeseldeki izlediğimiz Ninjutsu öğreteceklerini sanıyorsak, biraz yanılıyoruz. Ninjutsu belli döneme kadar yasaklandığını biliyorum, daha sonra belli çalışmalar sonunda uygun hale getirilip tekrar sunuldu.

Youtube'de çok ilginç bir video vardı, mesela orada sanıyorum Wing Chun karşıda olabilir ya da kickboks'a karşıydı, bir ninjutsu öğrencisi dövüşüyordu ama öğrencinin bir eli yok. Sadece oraya işte bir şekilde eldiven takmış. Evet öğrenci iyi dövüşüyordu ama zaten bunları bokstada öğrenilirdi tek marifeti vardı o çakal olması. Yani dövüş başlarken bir birine el uzatırken öğrenci eli tutup direk saldırıyordu.

Videosunu buldum:http://www.youtube.com/watch?v=AZuxzcGrFTI

evet bir eli yok ama iyi dövüşüyor Allah var.

Bunun dışında Ercan ŞARBAT'ın bir öğrencisi ile muhabette çok methetmişti. Adam kendimi adadım demişti felsefesini öğrendim demişti. İşte yere düşmesini öğretiyor, sessiz yürümesini ...vs. Birde mesela şu öğretiliyormuış, diyelim dışarıda adam yolunu kesti senin, diyorsun tamama bi buyur derken bir tane çak diyor. Ee dostum bunun için ninjutsuya gerek yok,hepimiz öyle yapıyoruz zaten.

Birde belli hareketlere vurduğunda, damar tuttuğunda ...vs bunlar doğrudur. Ama artık dövüş aksiyonuna girdiğiniz bunu aramak saçmalık. Adam elinde bıçağı tutmuş, sen onun boynundaki bir damarına vurmayı mı düşüneceksin? Elbette Ninjutsu daha ayrıntılı anlatıyor ama abartmayın.

Eğer Ninjutsu'nun tüm teknikleri yasaklanmadan önceki hali öğretilecek olsa 500 ytl can feda olsun. Ama bugün kü hali ile çok abartılmamalı. Ki kondisyon açısında kickboksa göre daha zayıf kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aikidocu -- 9 Şubat 2010; 17:44:20 >

• Bu arada koyduğum videoda JEET KUNE DO varmış,yanlış yazmışım.

Ninjutsu'nun iki türlü hali var diyelim. MMA gibi oluşturulmuş yerde güreş, olsun ya judo'ya benzer teknikler ya da duruş tarzı ki bu yanlamasına genelde defans yapılır. Ya da yumruk ve tekmeler. Bu yanı bence öğrenciye göre değişebilir ve iyi öğrenci bunu öğrenir, tıpkı her dalda olduğu gibi.

Birde işte sessiz yürüyüş, yıldız atma, herhangi bir nesneyi silah gibi kullanma, vücudun belli bölgesine vurulduğunda belli saniyeler durdurma, öldürme, boğma gibi hareketleri ben 200 ytl'lik salonlarda öğretileceğine inanmıyorum. Videolardan değil bizzat öğrencilerinden bunu çıkardım. Nasıl ilizyonist en iyi numaraları saklar ancak ufak numaraların sırlarını açıklarsa , buda böyle açıkladığına inanıyorum.
  • Eyvallah hocam, elbette bencede güzel yanları vardır. Bu arada ilk bahsettiğim Bujinkan. Bujinkan Ninjutsu öğretiliyor bugünkü hali ile. Dolayısıyla Ninjutsu kendi başına genel bir kavram. Ki hapkido'dan etkilenmişlerdir mutlaka. Sonuçta Hapkido samurayların dövüş stili idi. Samuraylıktan atılan diyelim onlar ninja olduğuna göre elbette etkileşim vardır.

http://www.youtube.com/watch?v=Zr_oZ0sBpAg Ercan Şarbat hocanın videosu. Elbette önemli hocadır tabi bahsedildiği gibiyse ama duruşunda bir acayiplik var. Ya boydan öyle ya da ninjutsu'ya ait birşey.
  • Hani MMA benzeyen , ya da bir yandan Judo'ya benzeyen stil dedikya işte bunun adı Bujinkan. Zaten hocada diyordi videolarından biz bujinjan ninjutsu öğreniyoruz. Belkide bu Kung Fu gibidir. Nasıl Shaolin Kung Fu, Yada Kung Fu Wing Chun varsa. Ama tam bilmiyorum. Kaç stil orasınıda bilmiyorum, öğrencilerine sormam gerek.

Hapkido daha önce baktığımda kesinlikle samuraylarla alakalı idi. Samuray demek sadece klıç kuşanan demek değil, bir yandan belli dövüş stilleri vardı ve kimseye benzemiyor, adıda Hapkido'. Sanıyorum bunun tarihide var. Ninjutsu ile şöyle bağladım. Biliyorsun Ninjutsu Ninjaların dövüş stili. Ee ninjalar demek kovulmuş samuray demektir. Oradan esinlenilmiştir diye düşündüm.

Kılıç mevzusunda ise eskrima derim başka birşey demem. Dediğin gibi kılıç nereden bulunacak , ki hoca öğretirken sopa bulduğunuzda diyordur büyük ihtimalle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.