Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
35.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Kripto paraların yasaklanma zamanı geldi, yurt dışına büyük dolar kaçışı oluyor. Yakında, kripto paraların çıkış ve girişini yasaklayan bir kararname çıkmalıdır.Yurt dışına gönderdikleri dolarlar bir gecede buhar olsunda göreyim.

Tam bir gerizekalı olduğunu bu yorumunla beraber anladım. Kripto paralar merkeziyetsizdir. İstediği kadar yasaklasada takip edemez. "MAL"volorne

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kapici ya da tanıdık biri, çünkü Kurban Bayramı'nda olmuştu, adamlar evi 1 saat terketti, o arada herşeyi çaldılar, sonra komsu ne yaptı, ne etti, hiç bilmiyorum, ancak giden geri gelmez, ondan eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 25 Mayıs 2020; 16:38:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

her 100 dolar alışında 1 dolarda devlete vergi ödüyceksin. yada altın gümüş vesaire alışlarında.

doları bozup altın alacaksan. vergi ödüyeceksin.
    altını bozup dolar alıcaksan yine vergi ödüyceksin.
    Anladım sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

hala kaşınıyorlar vergi diye. Bu ülkenin insanlarının sadece bir kısmı dövizlerini bankalardan çekip yastık altı etmeye çalışsın o zaman görürüz kim kimi kaşıyor.
    Geçen aylarda baya bilgilendirici bir video izlemiştim, Erkan öz yada Hamza Yardimcioglu nun videolarından biri sanırım. Orada şöyle bir anlatım vardı yanlış değilsem,bbankacilik sisteminde aslında dönen para çok cüzi bir miktar ve mevduatlarda parası olanların sadece %10 u paralarını cekse bankacılık sistemi çöker deniliyordu.

Sanırım bu yeni düzenleme ile insanlarin ellerindeki bu zamanla zararına bozmalari sağlanacak ve bir daha alamamalir da.

Bir diğer olay ise insanlar el mecbur borsaya kayacaklar çünkü anladığım kadarıyla borsa kapısı açık duruyor ve muhtemeldir ki spekülatif hisselere girilip insanların ellerindeki sifirlanacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: RundeLL

Erken seçimi nasıl yapabilirler ki virüs varken ?
    Lütfen ama lütfen! Her türlü ulusal ve uluslararası bir durumu kendi pr ini güçlendirmek için kullan bir kesim var. Eminim bu durumu bile artı etki getirecek projeye sahiptir bu teşkilat.

• Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Noldu sizin 1 lira=1 dolar hedefine hacı dayı? 4.90a razı mı olduk şimdi!

• quote:

Orijinalden alıntı: serar1453

Valla hocam ben korktum bunlardan artık.

Ramazan ayında yüzlerce ürüne ek vergi getirdiler.

Kadir gecesi altına binde 2 vergi koydular.

Bayram sabahı altına ve dövize yüzde 1 vergi koydular.

Şu anda akıllarından neler geçiyor,kestirmek mümkün değil.
    Neyse kurbana kadar rahatız o zaman?

• eflatun45 E kullanıcısına yanıt
    Aha trol de olduk 😄 işte insanlar senin gibi okuduğunu anlamayan cahillerden olunca normal tabi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Bankadan kasa kiralamayi akil edemeyecek kadar safmis demekki.

• pakaji kullanıcısına yanıt
    Hocam güvenilir fiziki altını nerden alabiliriz ? Verginin 5 kat arttırılması üzerine herkes fiziki altına yönelecek ve dolandırıcılık artacaktır diye düşünüyorum.

• Hk@n kullanıcısına yanıt
    tanıdığın yıllardır bildiğin, mahalledeki kuyumcundan darphane üretimi ata 5li altın alımı mantıklı olabilir.
    ben henüz düşünmüyorum gümüşün önümüzdeki 5 -10yıl daha cazip olduğunu düşünüyorum. belki fiziki gümüş de biraz alırım ama 10kg nun üstü alamam. alıp nereye koyucam..

ata 5li yada istanbul altın rafineri sertifikalı altın külçeler de mantıklı olabilir.

• Valla parti olarak söylemiyorum ama en çok tüketilen ürünlere, herşeye vergi ekledikten ve zam yaptıktan sonra ebemde yönetir bu ülkeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 25 Mayıs 2020; 19:16:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskiab

Geçen aylarda baya bilgilendirici bir video izlemiştim, Erkan öz yada Hamza Yardimcioglu nun videolarından biri sanırım. Orada şöyle bir anlatım vardı yanlış değilsem,bbankacilik sisteminde aslında dönen para çok cüzi bir miktar ve mevduatlarda parası olanların sadece %10 u paralarını cekse bankacılık sistemi çöker deniliyordu.

Sanırım bu yeni düzenleme ile insanlarin ellerindeki bu zamanla zararına bozmalari sağlanacak ve bir daha alamamalir da.

Bir diğer olay ise insanlar el mecbur borsaya kayacaklar çünkü anladığım kadarıyla borsa kapısı açık duruyor ve muhtemeldir ki spekülatif hisselere girilip insanların ellerindeki sifirlanacaktir.

Alıntıları Göster
    Valla bugün sizin yazdiklarinizdan habersiz olarak borsayı düşünmeye başladım ve arkadaşla bu konu hakkında konuştum.Bu islerde uzman bir abi var, onunda fikrini alarak birikimlerimi borsaya kaydirabilirim, banka akılcı olmaktan çıkıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 25 Mayıs 2020; 18:49:18 >

• geng G kullanıcısına yanıt
    Ongordugum bu maalesef ve gerçekten çok can yanacak. Orası döviz ve metal piyasadina asla benzemiyor. Çünkü döviz ve metalde spekülasyon imkansıza yakın neredeyse. Ama borsa hiçte o kadar zor değil bu hareketler için. Eş dosttan kulaktan dolma bilgilerle birikimin kuşa dönmesi çok kolay demedi deme!
    Ben de sene başında uzun vade için birkac hisseye her ay ufak yatırım yaparak temettü lu ve uzun vadeli evladiyelik yada emeklilik getirecek yatırım yapmak istedim. Daha 3. Ayda temettulere devlet kısıtlama getirdi yine elimizde kaldı.

Bu arada altın için nasıl düşük giderle yatırım yapilir?

Kapalıçarşı civarinda HAS altın satılan yerler var bu altından alarak düşük makasla alım ve satım yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: miskiab

Ongordugum bu maalesef ve gerçekten çok can yanacak. Orası döviz ve metal piyasadina asla benzemiyor. Çünkü döviz ve metalde spekülasyon imkansıza yakın neredeyse. Ama borsa hiçte o kadar zor değil bu hareketler için. Eş dosttan kulaktan dolma bilgilerle birikimin kuşa dönmesi çok kolay demedi deme!
    Ben de sene başında uzun vade için birkac hisseye her ay ufak yatırım yaparak temettü lu ve uzun vadeli evladiyelik yada emeklilik getirecek yatırım yapmak istedim. Daha 3. Ayda temettulere devlet kısıtlama getirdi yine elimizde kaldı.

Bu arada altın için nasıl düşük giderle yatırım yapilir?

Kapalıçarşı civarinda HAS altın satılan yerler var bu altından alarak düşük makasla alım ve satım yapılabilir.
    İşte o yüzden araştırarak girmek lazım, daha önce Bitcoin aldım, sattım, biraz da kazandım, ancak borsa tecrübem yok, araştırarak girmeyeceğim ya da gireceğim, uyarı için teşekkürler.

• Ulan ya altın gümüş alıyorduk onada vergi geldi üç beş bişryler alıyorduk faturalar çıkıyodu şimdi kötü oldu neyse bizde borsaya döneriz 😂😂😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazıp yazmama konusunda tereddüt ettim ama iciimden geldiği gibi yazayim o vakit.

Bu yaşadığımız süreçte olanlar, covit ve getirdiği sağlık, ekonomik vb. sonuçları Hep küresel sistemin istediği durumlar neticede. Söylenen adıyla Yeni dünya düzeni kısaca.

Otoritenin her ülkede artması, özgürlüklerin istenilecrgi zaman kisilabilmesi. Ülke ekonomilerinin çökertilmesi ve isteniken kuruma (şimdilik IMF) mecbur bırakılması ile ülke yönetimlerinde istenileni yaptirabilmek. Şartları kabul etmeyen ülkelerin daha da yokdullasmasi ve iç karışıklıkların artmasi. Bu ülkelerin değerli kurum ve varliklarinin haraç mezat satılmasının saglanmasi. Ekonomilerde paranın yerinin daha güvenli! sanal paralara yönlendirilmesi. Borsa vb. Şirketlerin değerlerini yitirmesi ve kolayca elde edilebilir olmaları.

Düşünün ülkemizde bile tatile gidecekler özel izin alabilir gidebilecekler.

Bu vesile ile erken seçim olabileceğini ciddi ciddi düşündüren olaylar gözlemliyorum. Tv'de farklı bakanlikarin seçim propagandası gibi olan videolar dönüyor epeyce bu aralar. Başkan tarafından yapılan her açıklamada anamuhalefete ciddi ciddi bindirmeler yapılması. Ana gövdeden yeni iki partinin çıkmış olmasi ve aktifliklerinin gözlemlenmesi ile bunların sahada tanınmadan guclrnmeden hazır %10 Luk barajda rakilmalarinin istenmesi. Ekonomiye gelecek can simidi olacak swaplarin da etkisiyle dövizin belini kırıp sanal rahatlık ve guvenle kandırmaca ekonomisinin devam etmesi ile millete bizden iyi kimse yonetemez algısının kaybedilmeyerek seçimin kazanilmakk istenmesi vb. İlk anda aklıma gelenler şimdilik bunlar.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.