Şimdi Ara

Dota 2 VS League of Legends hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhaba

    Amacım kesinlikle fanboyluk yapmak değil, bazı gördüğüm şeyleri yazacağım ve sizin düşüncelerinizi özellikle Dota 2 severlerin düşüncelerini merak ettiğimden buraya açtım konuyu.

    8 yıla yakın Warcraft , 6 yıla yakın DotA 1 (Euronet , Wepla (Waxxi) , Garena) oynadım. Aşağı yukarı hatırladığım kadarı ile 2004 Ekimde IceFrog felan (5 serileri yeni başlıyordu galiba) katıldıktan sonra ilgim artmıştı. O zamanlar tabi çocuktuk pek anlamadan yaklaşıyorduk oyunlara. Neyse 6 yıldan sonra LoL'e arkadaşlar sayesinde geldim. 1'i yarım olmak üzere 4 sezon oynadım. Diamond 5 civarındayım (Sezon 1 - Bronze 3 , Sezon 2 - Silver 1 , Sezon 3 - Gold 1 , Sezon 4 - Diamond 5)

    Oyun gün geçtikçe gelişiyor ayrı mesele ama Türkiye serverının içler acısı hali yüzünden Doğu Avrupa'ya geçtim. Biraz takıldıktan sonra artık baydığını farkettim ve başka oyun aramaya başladım. Dota 2'yi çok duyuyordum ama bana hep soğuk geliyordu. LoL'e göre grafikleri biraz daha soğuk , sert neyse işte. Arkadaşların baskısına dayanamadım ve Deny , miss tarzı olayları özlediğimden Dota2'yi yükledim.

    İnanılmaz bir nostalji hissettim ilk başta ama copyright muhabbetinden dolayı çok fazla kafa karışıklığı olmadı değil. Arkadaşlara Kardel sen mid'e git dediğimde Kardel kim diyen çok oldu Dota2'de inanılmaz bir Rus sıkıntısı var. Ayrıca ben daha 35 saat civarı oynadığım için Lvl 6 civarında kaldım. Ranked giremiyorum 13 lvl istiyor ancak benim 13 lvl dayanacak gücüm kalmadı. Çünkü Dota2'de inanılmaz bir dengesizlik ve bilgisizlik hakim. Takımdakiler "KS" tarzı çocukça laflar kullanabiliyor. Bazı karakterler gerçekten diğerlerine göre üstün gözüküyor. Tabii bundaki ana etken takımımın en az bir kişiyi feedlemesi olabilir. LoL'de en çok feedlenen karakter bile keza bu kadar taşıyamıyor takımını. 5 kişinin arasında dalıp full hp çıkan ve ultra alan Faceless mı dersiniz 15 saniye süren Doom ultisi mi? Yani LoL'den sonra inanılmaz bir dengesizlik hissettim oyunda. Alışamadım. Ancak Herolara duyduğum özlem oyunu oynamamı sağlıyor halen.

    Sorum ise şu ;

    Özellikle Dota1 oynamış , LoL'e geçmiş ve daha sonra Dota2'ye geçip daha kopmamış arkadaşlar bunu neye borçlular. Yani Dota2'de işler ileride değişiyor mu? Ranked girdikten sonra Nooblardan kurtulabiliyor muyuz ? tamam bende süperim demiyorum ama Dota2'nin temelini zaten yıllarca oynamış çoğu itemi , heroyu ezberden bilen bir insanım. Ayrıca bu seriye yabancıda değilim. Oyuna yeni girmiş Bot yapmayı bilmeyen insanlarla aynı oyuna alınmam saçmalık değil mi?







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scritous

    Noob elbet olacak kardes. Ayrica hep ruslar yuzunden kaybediyorum diyenlerin %90 i kendi noob. Sanki w33 un takimina hic noob gelmiyor da adam 7.5k MMR kasiyor.

    Lol vs dota kismina gelirsek benim dotayi tercih etme sebebim oyuna yeni baslayan ile 300 level adam arasinda teknik acidan hicbir fark yok. Lolde runler, kabiliyetler, kismen de olsa ikincil yetenekler (pot skilli falan var ya iste. mesela blink atma olayi 10-12 levelda mi ne aciliyor.) 8 level adamda blink yok ama 10 level adamda var bu bile dengesizlik. Sen niye 10 level olana kadar onu kullanmayasin ki? Lol riotun para kazanmasi ugruna her turlu degisikligi yapar. Oyun mantigina uymayan kostumler (item set) dolu zaten. Lolde rp ile altin kazanmani hizlandiran, exp almani hizlandiran itemlar var. (oyun ici degil oyun disi altin ve exp bilmeyen arkadaslar yanlis anlamasin). Para harcayan adam 30 gunde 30 level olup 30.000 altin kasarsa harcamayan 60 gunde 30 level olacak 15.000 altin kazanmis olacak. Tabi level kabiliyetlere ve run yuvalarina, altin da hero acmana ve run almana yaradigi icin daha da dengesizlesiyor. Dotadan bahsetmeme gerek yok sanirim. Basta da dedigim gibi 1 level adam ile 300 level adam arasinda hicbir fark yok.

    O açıdan bakarsak elbette. Riot aç gözlü. Ancak LoL Pay-to-Win tarzı bir oyun değil. Rune'ları direk para ile alamıyorsun. LVL 30 olduktan sonra oyun başlıyor zaten. LVL mantığı LoL'de , Dota gibi işlemiyor. Oyun o yüzden zaten 30 level'i son level olarak gösteriyor. Zaten Level 30 olan adam Runeları dizmiş oluyor. Yine de Dota'ya göre haksızlık çok büyük etken olmasada var haklısın. Ancak ben oyun temeli açısından sormuştum. Yani şampiyon dengeleri Dota'da ilerki levellerde iyi takım arkadaşları aldığında iyileşiyor mu diye. Ayrıca Ruslar noob demedim. Ruslardan çok iyi oyuncularda çıkıyor çok berbatta tıpkı diğer ırklar gibi. Ancak Rusların yapısında trollük var. Çok iyi oynayan adam bile mikrofondan susmadan yardırabiliyor. Saçma sapan konuşmalar vb. Rus sorunundan kastım buydu.




  • Pardon hocam ben yanlış anlamışım o zaman. LoL ve DotA ne kadar takım oyunu olsalarda aynı zamanda şansa bağlı oyun olmaya devam edecekler. Yani ranked sizin beceriniz olduğu kadar takımınızın beceresi ve total şansınıza bağlı bence. Gerçekten iyi oyuncuysanız ait olmadığınız bir mmr'da kalacak kadar şanssız olabilirsiniz. Bu da çok istisnai bir durum olur. Ancak çoğu kişi sizin dediğiniz gibi , sürekli takımına suç atan , hiç kendisinde hata aramayan tipler. Zaten onlar ait olduğu MMR'da kalıyorlar bunu sadece kendilerine yediremiyorlar o kadar.
  • takımına düşük adamların gelmesi gayet normal, 6 levelsın
    dota 2 de counter davası aynı loldeki gibi, hatta daha iyisi.. aksine sen lol oynadığın için dota tuhaf geliyor ancak 2-3 ay dota oynayıp alışsan durumu anlarsın

    doom mu sıkıntı yaratıyor? linken çıkarsın, void mi sorun oldu? ghost scepter çıkarsın ya da eul alır dışarıda ulti atmasını beklersin, bu gibi daha bi çok şey :)
    iki heroylada kasmak zordur zaten eğer kasıpta tüm adamları dövüyosa yapıcak bi şey yok :)

    -yazi özet olarak loldeki gibi ap herolarına mr, dmg herolarına armor çıkılmıyor :) itemlara, herolara ve skillere alışmak gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doom'dan kastım skill süreleri oldu. 15 saniyede çok şey bitiyor değişiyor bence. Ama dedikleriniz mantıklı zaten Dota'da item counterdan başka şansınız kalmıyor. Heroları biliyorum ama dediğim gibi 5 yıldır felan oynamıyorum o yüzden alışmak ve süre vermek en iyisi olacak galiba.
  • 9. yılım son 2.5 senedir dota2'deyim arkadaşlar geçince geçmek durumunda kaldım alışması kolay olmadı sonrada vazgeçmesi kolay olmamaya başladı. Dota 1 de carry iken dota2'de rol değiştirdim support olarak devam ediyorum. Eğer çok sıkıntı çekiyorsan arkadaş bulmakta falan ekleyebilirsin.
  • BlackVnM kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmada hocam biraz saçmalamışsın. 500 + AP yapmış bir AP carry sana tek atamaz. LeBlanc , Veigar gibi combo yapan adamlara karşı akıllı oynayıp iyi pozisyon alamazsan bu senin hatan oyunun değil. Ayrıca gayet güzel item yapıp "Banshee" bunları counterlayabilirsin. 1v1 Warwick'e ignite ya da hp regen azaltan itemle girmezsen kombatı kazanamazsın zaten. Adamın sağ çıkmasının tek sebebi can doldurması sen bunu counterlamadan nasıl adamı 1v1'de yenmeyi planlıyorsun anlamadım. Bahsettiğin şeyler Dota'da daha belirgin.

    Fanus açan bir Void'e karşı ne yapabilirsin 1v1'de? dediğin bu kadar mantıksız işte. Her karakterin illahaki bir farkı olacak olmasaydı bunca hero/champion neden yapılıyor o zaman? Ayrıca sorun şurada Nasus'a 1K stack yaptırmış bir takım zaten oyunda yoktur. 350'e yakın farm yapan adam gördüysen oyunda helal. Standart bir oyunda normal laneler 150 farm yapar , carryler 200-250 yapar onun dışında yapılan oyun ya çok uzamıştır ya da çok pasif oynanmıştır. Ki oyunların %90'ı o kadar uzamıyor zaten. 1 karakterle 5 kişi alıyorum carry'in ağırlığı olacak diyorsunda. Bana 1 karaketin 5 kişi alıp full hp kombattan çıkması saçma geliyor. Oyunda 1 karakterin 5 kişiyi alması dengesizliğin olduğuna delalettir. Ben Dota2 için pek fazla konuşmak istemiyorum çünkü LoL'de 800 normal , 200 ranked oyun kazanmışım. Aynısını Dota'da yapmadığımdan ilerki seviyelerde insanlar nasıl oynuyor , karakter dengeleri buna nasıl yansıyor bilmiyorum. Ama baştan gördüğüm kadarı ile skill etki süreleri çok uzun ve oyundaki range kavramı dota 1 ile alakasız. İkisi de iyi ve farklı oyunlar olabilir ama Dota tamamen LoL'den üstündür diyen insanların zeka yaşlarının ufak olduğunu düşünüyorum.




  • Lol'e hiç geçmemiş olsam da dota 2 ye geçmeden önce 7 dota oynamışımdır ilk dota 2 ye girdiğimde 2-3 oyun atıp tekrar dota'ya dönmüştüm 1-2 ay sonra tekrar dota 2 yi denediğimde ilk başlarda çok garip adamlar geliyordu çoğu skilli heroyu anlamıyordum alıştığım şeylerin hiçbiri yoktu. Bi 40-50 oyun sonrasında dota 2 ye iyice alışınca bir daha dota(wc3deki) oynamadım. Oyun oynadıkça hakettiğin yere doğru gidersin onda problem yok 2k mmr hakediyorsun 1000 oyun oynasanda 2k mmrda kalırsın 6k mmr hakediyorsun 100 oyunda 6k alırsın gosularla oynarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D3monHunter -- 6 Aralık 2014; 12:44:18 >
  • BlackVnM kullanıcısına yanıt
    Evet şansıma Diamond olmuşum çünkü her karakterimde ortalama KDA'm 3 ve üzeri. Ayrıca winrate %55 gerçekten çok şanslıymışım ki her oyunu kazanmışım ki belirli bir lanede uzmanlaşmayıp jack-all trades hesabı her lanede her karakterle iyi oynamama rağmen. Neyin 5 dakikasından bahsettiğinden haberim yok. Ignite 3.5 dakika cooldowna sahip 2 yıl oynayıp bunu bile öğrenememişsin. Ayrıca Warwick'i 1v1 almak zorunda değilsin bu takım oyunudur Karakterleri 1v1 yapanlar genelde çocuk mantığına sahip olanlar olduğu için bunuda hoş görüyorum. WW gibi adamlar çok rahat teamfightlarda ignore edilip daha sonra takım halinde yok edebilir. Çünkü kendisi tank ve damage-over time bir şampiyon. Oyundaki tanklarla kasmıs carryler haricinde 1v1 yapamaz hiç bir şampiyon.

    Nasus soruna gelecek olursak 200 üzeri farm yapmış bir Nasus , lane'inde farmlamıştır takıma çok az hatta hiç bir katkısı olmamıştır. Kusura bakmada bu avantajı ve 4v5 takımı ezemeyen bu üstünlüğü sağlayamayan bir takım zaten Nasus'un son haliyle ezilmeye mahkum. 300 stack yapmış bir Nasus illahaki oyun yenecek diye bir kaide olmasa bile. 15 dakikada 170 civarı minion çıkıyor 100 tanesini stacklamasına izin veren topta sıkıntı vardır zaten.

    Şimdi gelelim sana birincisi tanımadığın insanlar hakkında kafana göre yorum yapma hayatında çok pişman olursun. Ben şu anda 24 yaşımdayım 6 yıla yakında dota 1 oynadım. Hatta Waxxi'nin arkadaşlarından biriydim server kurulurken. [RA]ampage clanının başındaydım Maestro ile birlikte. 4 yıla yakında LoL oynadım her sezon dahada yükseldim. Özellikle duo yerine single oynamama rağmen. Yani dediğin gibi ne carrylendim ne de çocuğum. Zaten bildiğimiz gibi kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Seninkisi o hesap. İkincisi Dota'yı da yıllarca oynadım ve zevk aldım. LoL'ü de yıllarca oynadım ve zevk aldım. Dota 2'yi oynadıktan sonra LoL'den sonra bana göre saçma yanlarını belirttim. Ama sen gelip işi kişisele sürdün. LoL hiç bir zaman basit bir oyun olmadı. Sadece dışardan bakıp oyunu bilmeyenler hatta bronze-silver arasında gidip gelmişlerin düşünceleri hep bu şekilde olmuştur. Oysa LoL taktik bir oyundur. Ufak hataları kabul etmez çünkü peşinden gelip 5 kişiyi kesecek adam yoktur takımda. LoL'de Türkiye serverı yaş ortalaması düşük olabilir. Güzel tarafı Türkiye serverında takılmak zorunda olmaman.

    Son olarak ben Dota2 kötü demedim sadece bana göre LoL'den sonra sırıtan taraflarını söyledim. Yukarıda LoL'ün eksik tarafını belirten arkadaşlarada katıldım. Çünkü LoL'ünde diğer oyunlar gibi eksikleri var. Komik olan senin gibi fanboyların türeyip tınlanmadığı oyunlara ölümüne destek olması.




  • Beyler ben mobada pek usta değilim, 7 aydır lol oynuyordum son günlerde oyundan sıkıldım bıraktım dotaya başladım. Aradığımı orada buldum.

    1-Huskar oynuyordum, karşıda tinker var 1v3 daldım dire kulesinin altındayken, tinker beni kör etti ona rağmen az canla kurtuldum. Carrier dediğin böyle olur. Veya fountain kenarında rampage atan sağ çıkan morted. Ama lolde onu yapabilmen için senin full build, karşının az buz kasmış olması gerek. Öyle olduğunda bile belki ölürsün.
    2-Dotada miss olayı var. Alakalı-alakasız her heroya butterfly çıksan %35 evasion ohh mis. Ama lolde miss attıran bi Teemo bi Quinn. Başka yok.
    3-Dotadaki en baba stundan bile sağ kalabiliyorsun. Ama lolde 2+ saniye stun yedin mi ölü bil kendini.
    4-Dotada hem off tank hem anti tank olabilirsin. Hatta hayvan gibi hasar vurup tek saniyede can yenilersin. Ama lolde ya tanksın ya off tank ya anti tanksın. Eğer manyak hasar vurursan manyak hasar yersin.
    5-Dota skillshot olayına bağlı değil, hele hele skiller aşırı mana yiyor. Karşındakini dürtmek için normal saldırılarını ön plana çıkartmak zorundasın çünkü farm kaçırmayayım diye her birine skill basarsan karşıdaki adam takasa girdiğinde seni öldürür. Ama lolde riot sana mana vermiş 1 pasif 3 skill 1 ulti vermiş kullan kullan bitmez.
    6- 7k mmrlı adamla aramdaki tek farkın oyun bilgisi olması. Dotada işte rünler masteriesler yok. Rün var ama nehirde 5 dkda bir çıkan rünler sana o anlık yardımcı olan rünler. Fakat lolde 1 level adamı 30 level bronz 5 bile ezer, çünkü rünler ve masteriesler sayesinde 1 levelin veremediği hasarı çakıyor.
    7-Dotada speller yok. Yani adamın arkasına blinklenip alıp kaçman için anti mage, queen of pain picklemen veya dagger alman lazım. Veya seni öldürmek üzere olan adamın elinden kaçman için elindeki imkanları kullanacaksın. Barat isen bottaki minyona charge at, mom varsa mom aç kaç(daha sayardım da yormayayım kendimi :D ), hiç biri yoksa koş. Veya kaçıyorsa o kaçarken öldürmen için zehirleyen bir hero picklemen lazım. Ama lolde ben bu speller yüzünden çok öldüm(çok dediysem o kadar da değil).

    Benim bir başka sevdiğim kısmı da baratın baseden baseye charge atabilmesi, ama alistar yürüme mesafesi kadar itiyor :D(bu karşılaştırmayı yaptığım için utanıyorum kendimden :( )




  • "Oysa LoL taktik bir oyundur." bunu yazdın ya helal olsun, LOL'e taktik oyunu demene tek birşey söylenebilir LOL
    yetenek gerektirir, el çabukluğu gerektirir desen eyvallah, fakat taktik? espiri yapıyorsan hiç komik değil, ciddi olarak söylüyorsan vay haline... bildiğin ciddi ciddi taktik oyunu dedin lole, ve bunu dota ile kıyaslarken taktik oyunu olarak belirttin. cidden eski dota1 oyuncusu olduğun belli dota 1= bronz, dota 2= plat, diamond düzeyinde fark var.
    cidden anlamıyorum sizin gibileri, attan inip eşeğe bindikten sonra eşekten nasıl hoşnut olabiliyorsunuz? hadi türkiyedeki profesyoneller lolden ekmek yiyiyor, o yüzden onları saymıyorum fakat normal bir oyuncu basit ve hızlı oyun yapısı haricinde ne gibi sebeplerle lol'ü beğenebilir? ancak etrafındaki bronz ve silverlara "mksdlfmasdkflmaskldfas ben diamond oldum" deyip mastürbasyon yapmanıza yarar. birde acınacak halinizi savunmak için akla karayı şeçiyorsunuz, cidden uğraştığınıza değmez...
    Nasus konusunda da dota mı bu 4vs5 ezeceksin?top bot'a gidip kill kovalayacak, nasus'un teleportu armut mu topluyor? Turnuva bazında konuşacaksak lolün şaçma ve sabit metasından ötürü tartışmaya bile gerek yok...




  • beni tanıyan bilir beyler , 6 sene lol oynamış biriyim. LoL hakkında editler, streamler fln yapıyordum hatta TT takımında bulunmuştum ve 4 aydırda dota2 oynuyorum 3k mmr civarında takılıyorum simdilik başlangıç için iyidir umarım.

    öncelikle şunu bi açıklığa kavuşturalım.

    moba olarak baktığımızda

    lol -> call of duty diyebiliriz.

    dota ise daha cok -> starcraft diyebiliriz.

    LoL oynarken şunu hissedersiniz. Sanki bir fps oyununu cok iyi oynuyor gibi.. Değil mi. Herkes böyle hisseder belli bi zamandan sonra. Çünkü el çabukluğu önemlidir oyunda. Oyunda belli başlı combolar vardır.
    Örnek lee Q+R+Q combosu falan. Atari salonlarını yaşamış gençlik hatırlarsa ileri+yumruk+aşağı+tekme gibi bişi.
    Farma dayalı bir oyundur. minion kesip bi build cıkarsınız. Genelde alabileceğiniz itemlar az olduğundan çıkabileceğiniz buildde klasiktir. Ad carry'e bt-ie-pd veya static çıkarsınız. botuda attack speed çıkarsınız.

    Dotada milletimizce genelde tıklayınca geç gidio ya denir önceden lol oynamışlara. Bende yaşadım ama oyunun amacı serilik değil daha çok stratejidir. Ha serilikte önemlidir tabi. Dotada da combolar vardır ama lol kadar ağır basmaz.
    Dotada harita kontrolü daha önemlidir, early rune kontrolü falan. Oyunda çıkabileceğiniz build çok fazladır. Mesela bazı heroların Core itemları vardır.Skilleri ile güzel giden. Alabileceğiniz bot bile değişir. Phage boot alabilirsiniz kite atmak veya kaçmak için.


    Oyuncu profiline bakalım.

    LoL oyuncu profili olarak çok düştü. sezon 2de misal westte oynarken bilmeyen insana direk yardım ederlerdi. O da elinden geldiğince çuvallamamaya çalışırdı. Bilmemek ayıp değildi oyunda. Daha sonra oyunu yapanlar bireysel oyunculuğu övdüler. Faker çıktı örnek olarak. O profesyonel oyuncuyu gören çoğu kişi bende bi faker gibi oynayım. O yapıyor bende yapabilirim gibi şeyler düşünmüştür. Belli bi zaman sonra her oyuncu kendini diğer oyunculardan üstün görmeye başladı. Böylelikle Rage inanılmaz boyutlara geldi oyunda.
    Mesela ADCniz öldüğünde midden adama rage atılıyor. Nası ADC oynuyorsun falan diye. Herkes birbirini KUSURSUZ sanıyor. Türkiye serverını anlatmama gerek yok. Diamond 1de bile rage yemiş bi insanım. Challanger 5.sini oyunda ana babaya sebebsiz söven bi insan olarak görmüş adamım.

    Dotadaki oyuncu profili ise kısmen daha iyi. Çok iyide değil, seviyene göre düşük kitle her oyunda vardır. Dotadaki ruslar emin ol loldeki rager kitlenin yanında diz çöker tövbe ister. Ruslar o kadarda kötü değil. Ha oyuncu kitlesi artık rusları benimsemiş bunu bile artı görebilirsin. LoLde bu yok mesela kimse oyunda rage yaptıgını kabul etmez kolay kolay. Bazı rusları daha çok oyunda sarhoş kungfucu gibi görüyorum. Öyle bişi vardı asya kültüründe. Sarhoş dövüşçülerin ne yaptığı belli olmaz, saçma hareketlerle kazanabilirler gibi. Rusların bi kısmıda bu şekil bişi ne bilim


    Benim belkide aşık olduğum tek nokta şudur. Oyunun çevrilebilmesi !

    LoLde ilk 5. dakkadan oyunun seyri belli olabilir. Botta karşı takımın adcsi 6 kill alır adam iyide oynuyorsa GG dersin. 20. dakikayı beklersin FF atmak için. Ama takımın atmıyor mu ? Hop 40 dakka bekleki oyun bitsin. Yani 5. dakikadan kaybettiğini anladığın oyun için 40 dakka istemediğin bi oyunu oynarsın. Üstüne rage yersin. ana babaya küfür yersin.
    Ha döner mi ? Dönmez kardeş. Kolay kolay oyunu çevirme mekaniği lolde yoktur. 5. dakikada bt bitirmiş bi adcyi naparsın ? o adama yaklamaşsın o adamda rahatça farmlar 40. dakikada çıkacağı buildi 20. dakikada bitirir. sonra durdurulmaz olur. Tek bi stun atıcanda takımın focus atıcakta kesiceksiniz dersin. Diğer takımdakilerde kasmış olucaklar ve siz oynu keserken onlarda sizi kesicekler. Ne demek istediğimi anlamışsındır. Kolay kolay kasmış bi adamı durduramazsın ve oyun GG olur.

    Dotada 80. dakikada bile oyun dönebilir. İtemlar o kadar çeşitli olduğundan çoğu itemın antisi vardır. 90 dakika oynayıp megaları tinkerla 30 dakika tutmuş biri olarak konuşuyorum. O oyunu oynadıktan sonra kesin olarak dotada her oyun dönebilir olduğunu düşünüyorum.

    AFKlar.

    LoLde afklar oyunu kaybettirir. Biri çıkarsa Oyunu pauselayamazsın. Kısacası oyunda sana eksisinden bi faydası olmaz. Çoğu zaman report etsende o adama bişey olmaz kolay kolay.

    Dotada biri oyundan cıkarsa veya düşerse pauselarsın oyunu. 5dk içinde gelmezse istersen o oyundan çıkabilirsin ceza almadan veya o adamın kazandığı goldlar takıma bölüştürülür. Takımındaki herkes yararlanır. veya adamı kontrol edebilirsin istersen. Üzerindeki itemları satıp onların goldları bölüştürürlür vs. Gold olarak eşitseniz bi anda bireysel olarak karşıya üstünlük bile kurabilirsin.
    bi oyunumda 4 arkadaş ile ben ranked girmiştik. Elemanların hepsi aynı anda düştü. 9. dakikada omni ile radiance çıkıp rampage atmıştım daha sonra 5 kişiyi peşime takıp (chaos-venge) fln vardı. Bunlarla bildiğin tek tek tüm laneleri ittirdim ve durduramadı karşısı. 3 lanei yararak mega yapıp 24. dakikada gg etmiştim oyunu. 1v5 yani.

    Birazdan kozmetikten bahsedeyim.

    LoLde her hafta bi skin çıkar ve aldığın skin hesaba kilitlenir. Skinsiz insana fakir derler oyunda. iPhone kitlesi gibi. Skin almak iyidir gözüyle bakarsın. Beğendiğim için aldım falan derler hatta bahane olarak. Bi skinde 10 liradan az değildir. bu 40-50 liraya kadar çıkar.

    Dotada setler olur ve aldığın itemleri pazarda satabilirsin daha sonradan. Böylelikle bir ekonomisi vardır bu konuda. Trade olayı vardır mesela. Bi skin 9 lira çıkarsa bunu pazarda belli bi zaman sonra 2 liraya bile bulabilirsin. Ayrıca mesela Naganın setini beğendin ama sana sadece kafalığı güzel geliyor. Gider pazardan seti 10 lirasa kafalığı 50kuruşa çekebilirsin. 20 kuruşa ne skinler topladım. Şaka gibi 20 kuruş. Sakız alamıyorsun o parayla ama pudge seti diziyorsun. Biraz ondan biraz bundan mix bi set bile dizebilirsin.
    Dota indirimde yapar sana. 10 lira olan herhangi bi skin 1 günlük 2 liraya düşer. lolde en fazla 10 lira olan skin 5 lira olur.

    Dediğim gibi en büyük etken skinlerin hesaba kilitlenmemesi.

    Birde özelleştirmelerden bahsedeyim.

    LoLde sadece skin alırsın. Yüzlerce pahalı skin vardır bide son zamanlarda ward simgesi falan geldi. Profil avatarını istediğin koyamazsın mesela. Adını bile 10 lira vermeden değiştiremiyorsun. (en son ip seçeneğide gelmişti galiba 3 hafta oynayıp adını değiştirebiliyordun).

    Dotada ise skinden tut ward'a, oyundaki mouse imlecinden tut, arayüze, oyun spikerinden tut, oyun içindeki hava durumunu bile istediğin şekilde değiştirebilirsin. Özelleştirme çok zengindir. Bu noktada aşık olma sebeplerinden biridir.


    Birde kendi açımdan birşey yazıcam.

    LoLde profesyonel oyuncular ve maç streamleri çok kurumsal gibi geliyor bana. Türkiyede zaten maç sunmayı beceremeyen tipleri koymuşlar sesi kısıp izliyorsunuz. Dünya genelinde ise bi kurumsallık var. Çok ciddiyet var. Ne bilim basketbol maçı sunar gibi sunuyorlar. Bu kısım dota streamlerini izlemeden önce güzel gelirdi gözüme.
    Profesyonel oyuncular genelde diğer takımdakileri çekemez.

    Dotada maç sunumları daha arkadaş ortamı gibi geliyor. Sunan adamlar çok rahat takılıyorlar. Sanki loldeki gibi tv karşısında pür dikkat haberleri izleyen değilde bir insan değilde, O sunan adamların yanında gibi hissediyor arada lafa bile girmek istiyorsunuz.
    Profesyonel oyuncular uzun süredir birbirlerini tanıdıklarından herkes birbiriyle kanka gibi takılıyor. Rahatlar yani. Rahatlık ön planda dotada. Maç sunarken onu yapıyorlar ve bu çok hoşuma gitmişti.


    Biraz uzun oldu ama görüşlerim bunlardır. LoLün artılarıda vardır. Ama onları yazmaya değer mi bilmiyorum bu karşılaşmada.

    Bu arada Dotada en sevdiğim şey Macro ve microlar. Naga ile her illüzyonu kontrol ederek farmlamak zevkli geliyor

    6 sene lol oynayıp 4 aydır dota2 oynayan insan bildirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boqe -- 6 Aralık 2014; 16:12:58 >




  • Boqe kullanıcısına yanıt
    bilen adam ile kör olmuş dönme fanboy farklı oluyor tabi
    seri bir oyun yapısı olduğunu belirtmek yerine taktiksel oyun diyebilecek kadar gözü kör olmuş. birazdan bu yazdıklarına bile laf bulur, pause'u beklemek zorunda mıyız? çıkan adamın gold niye bölünüyor, ben belki ağaoğlunun oğluyum para vermek istiyorum diye
    dota oynamak istersen beni ekleyebilirsin, genelde daha rahat olduğu için all random ve single draft giriyorum ama sana uymaz ise all pick bakabiliriz
    steam :http://steamcommunity.com/id/blackvnm/




  • Boqe kullanıcısına yanıt
    Beklediğim cevap diyebilirim. Teşekkürler. (Ben henüz 2 haftadır Dota2 oynuyorum belirttim zaten. O yüzden kıyaslamalarım genellikle düşük seviyedeki oyuncularla yaptığım maçlardan ibaret) Bu yüzden zaten sorum ileride değişecek miydi gibisindendi. LoL'ün Dota 2 yanında kısmen arcade kaldığı gerçek. Ancak bu demek değilki içi boş vurdulu-kırdılı bir oyun. LoL'de focus çok önem taşır. Jungle'a büyük iş düşer. Teamfightlar taktik üzerine kuruludur. 6 Yıl oynadığına göre bunları gayet iyi biliyorsundur zaten dememe gerek yok. Market-Skin olayında %100 katılıyorum. Şahsen hesabımda tonlarca skin var ve itiraf etmek gerekirse gösterişten başka bir şey değiller. Geri satamazsın , iade edemezsin vb. Onun dışında oyun döndürme LoL'de çok nadir 2000 oyunda 20-30 kere ancak rastlamışımdır.

    Aslında şu an düşündüğüm şey oyunun zamana ihtiyacı olması. Kestirip atmayacağım biraz üzerine düşüp özellikle arkadaşlarla oyuna girmek faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Yorum için ayrıca teşekkürler.




  • BlackVnM kullanıcısına yanıt
    LoL'de taktik bir oyundur. Oyunun hızlı , seri olduğu taktiksel olmadığı anlamına gelmez. Teamfightlarda elini kolunu sallamaman lazım. Ciddi seviyelerde oyun oynamışsan bunları bilirsin. En ufak ayrıntısına , damage'ine kadar hesap yapılan oyunlar gördüm ben. Dota 2'de gözüme çarpan detaylar bunlardı , ben LoL'ü ölümüne savunsaydım bazı noktalarını eleştirmezdim ama senin Dota2 hakkında 1 tane olumsuz yorumunu görmedim. Bana kör olmadığını kanıtlaman için oyunun negatif yönlerinide anlatman gerekirdi. Ayrıca senin bahsettiğin öyle lane kovalayıp dolaşan Nasus istediği stack'ı elde edemez. İki elde bir karpuz tutamaz yani ya lane'de farmlayacak ya da roam atacak karşı rakibinin peşinden.

    Ekliyorum , Steafun Steam ID
  • -şerafettin - kullanıcısına yanıt
    Sanırım aradaki fark burada

    1v3 kule dibi girip sağ çıkmak benim kafama yatmıyor. Belkide tarzım değil.

    Dota'da kulelerin az vurması her zaman beni rahatsız etmiştir zaten. Onun dışında rol konusunda haklısın LoL belli rolleri zorlu kılıyor ve hatta META ile bunu resmen oyuncuların üstüne baskılıyor. Freemium olayına katılıyorum oda ayrı mesele zaten. Ancak Barath'ın 10 saniyede haritan haritaya yardırması saçmalık başka bir şey değil. Özellikle çok dikkat etmen gereken bir skill olduğu için çok rahat gank atabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bavarian

    LoL'de taktik bir oyundur. Oyunun hızlı , seri olduğu taktiksel olmadığı anlamına gelmez. Teamfightlarda elini kolunu sallamaman lazım. Ciddi seviyelerde oyun oynamışsan bunları bilirsin. En ufak ayrıntısına , damage'ine kadar hesap yapılan oyunlar gördüm ben. Dota 2'de gözüme çarpan detaylar bunlardı , ben LoL'ü ölümüne savunsaydım bazı noktalarını eleştirmezdim ama senin Dota2 hakkında 1 tane olumsuz yorumunu görmedim. Bana kör olmadığını kanıtlaman için oyunun negatif yönlerinide anlatman gerekirdi. Ayrıca senin bahsettiğin öyle lane kovalayıp dolaşan Nasus istediği stack'ı elde edemez. İki elde bir karpuz tutamaz yani ya lane'de farmlayacak ya da roam atacak karşı rakibinin peşinden.

    Ekliyorum , Steafun Steam ID

    yukarıda arkadaşın anlattığında negatif bir yön bulunuyorda ben mi görmüyorum? benden negatif yön bekliyorsun, şuan aklıma gelen tek negatif yön takım arkadaşları oluyor, laftan anlamaz iflah olmaz tipler olduğunda oyun çekilmiyor. veya support heroların skillerinin fazla kuvvetli olması eksi bir yön olabilir, dotadaki en rezil supportun karşısına lolün tüm skillerden toplama yapsan loldekiler diz çöküp tövbe ister.

    Nasus konusundada öyle bir konuşuyorsun ki, teleport ile yardıma gittiğinde ne kadar zararı olabilir? hadi diyelim gitmedi lanede çıkarttığı ekstra stackler ile bir sonraki seferde topa 4, mid ve carrylere 3 vuracak zaten, üstünde tank itemleri olduğu için yıkılmayacak. pub oyunlarında bu mantık epey işe yarıyor, kazanmak istediğimde nasus, jax gibi solo top canavarlarını pickliyorum ( riven alacak param yok, lanet olsun riot ). oturup kalem kalem yazarsan hızlı ve basit mekaniği haricinde lolün üstün yönü bulunmuyor. jungle gibi müthiş bir değişim yaşamış bölge bile dotanın jungle picklerine bakınca zayıf kalıyor, centaur ordulu chen, dakika 8de blink dagger almış sand king.rune olayı ayrı şaçmalık, benden fazla oynadığı için rune avantajı ile aynı herolar olmamıza rağmen oyun başı bariz üstünlük kurmasının nasıl bir mantığı olabilir?




  • Ya, ben fikirlerine saygı duyarım o olay senin kafana yatmaz benim kafama yatar.

    Bence kuleler gayet dengeli vuruyor. Zaten kuleye vururken ne kadar arkada olsan da önündeki minyonlar bitince illa kule sana dalıyor. Durum buyken kulenin tek atmasını bekleyemezsin.

    İşte, meta diye nalet bişi var ve onun yüzünden itemlerin bir kaçını ön plana çıkarıp kalanını silip atıyorlar, aynısı herolar için de geçerli, 15-20 tanesi içinde kalanı dışında. Blitzcrank ile mid deniyordum sırf meta dışı diye ilk seviyeden gank yemiştim :D Ayrıca Lol'e de reksai diye bi karakter geliyor o da barat gibi bir uçtan bir uça akıyormuş duyduğuma göre(stun atıyor mu bilmiyorum). Reksai saçma olmuyor da barat mı saçma oluyor?

    Bu arada freemium ne demek açıklayabilir misin?
  • Boqe kullanıcısına yanıt
    Slithice, meepo gibi herolarla hem farm hem jungle dönmeyi beceremedim hiç, anlatır mısın nasıl yapılıyor?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.