Şimdi Ara

Dosya yönlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Flight Simulator kullanıyorum. Bunda oflline uçuşlar için trafik paketi mevcut. Fakat program 4.5 gb yer kaplıyor. Program yüklendikten sonra C/Program Files/Microsoft Games/Flight Simulator 9 içine kaydoluyor. Çok fazla yer kaplıyor diye ben bunu harici hard diske yüklemek istiyorum. Ama sadece 4.5 gblık programı yüklicem. Flight Simulator dosyasının içine bir şey yazıp harici hard disk takıldığında o programı Microsoft Games/Flight Simulator içinde göstermenin bir yolu var mı? Yani kısacası ben programı harici hard diske yüklicem fakat program microsoft games /flight simlator içinde gözükcek. Bunun yolu varmı?

• Olsa bile seni beni ve birçok kişiyi aşar hocam bu.Yani programın dosyaları üzerinde oynamak gerekebilir (yazılımsal olarak).
    Ama şöyle yapabilirsin.Oyunu en baştan harici diske kur,o ek paketi de aynı harici diske kur.Böylece harici diski takıp oyunu oynayabilirsin.
    Ama oyunu C ye o ek dosyayı external diske kurabileceğini sanmıyorum.Kursan bile çalışacağı konusunda şüphelerim var.(Şunu da belirtmeden geçmeyeyim, ek paket hariciye kurulur ama öyle bir özelliği vardır, sisteme bir ayar atar kendisi, ben şu bölümde kuruluyum, beni buradan çağırabilirsin der belki de çalışır, deneyebilirsin,denemekten zarar çıkmaz).

Bunların yanında , uçuş simulatörü bildiğim kadarıyla biraz kasıntı bir program.Yani çok özellik istiyor.Bir de sen onu harici diske kurarsan iyi performans alabileceğini sanmıyorum..
  • Cevap için teşekkürler. Yani simulatörün tamamını hariciye kursam şimdikinden daha az bi performans alırım. Bunu mu demek istioyorsunuz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kivancucan

Cevap için teşekkürler. Yani simulatörün tamamını hariciye kursam şimdikinden daha az bi performans alırım. Bunu mu demek istioyorsunuz.

Evet öyle olduğunu iddia etmiyorum ama düşünüyorum..Üşenmem diyorsan kur ve dene.
  • NTFS'de hard-link özelliği vardır, yapmak mümkündür. Hâlâ yapmayı düşünüyorsanız junction , symbolic link ve hard-link tarzı teknolojilerle (windows'un kendi desteği vardır ek bir şey kurmaya gerek yok, sadece 1-2 dos komutu ya da konsol uygulaması ve ntfs bir partition gerekli) yapılabilir.

Aynı klasöre kurulan uygulamarın birden farklı versiyonunu kullanmak için eskiden yapıyordum. Bunun en güzel örneği Windows içindeki devasa "WinSxS" klasörüdür, özelliklerde 6.5 gb bile görünebilir. Bu klasör aslında varolan dll'lerin kopyalarının birer hard-link'ini içeriyor ve gerçekte o kadar büyük değil. Windows Vista ve üzerindeki iyice geliştirmişler bunları, ancak XP ve Windows 2000 de de mümkün hâlâ.

Ancak, arkadaşın dediği gibi uğraş gerektirir ve oyun kurulumu desteklemiyorsa pek de yapabileceğimiz şey yok. Yani, kurduktan sonra dosyaları taşıyabilirsiniz ama o daha da uğraş yani değmez.

İkinci bir çözüm de, "Sandboxie" adlı (ya da bir başka) sanallaştırma programıyla çok kolayca ve ms-dos komutları girmeden oyunun C:\ ye yüklendiğini zannettirip aslında D:\SandBox\C\Program Files\ gibi bir klasöre yazdırmasını sağlayabilirsiniz. (Bunu, bilmediğim exe'leri açarken kullanıyordum, böylece tek tıklamayla tüm hdd değişiklerini geri alıyordum ve antivirüssüz de bilgisayarım temiz olabiliyordu.)

SandBoxie ücretsiz ve 300 kb boyutunda ancak bazı dosya boyutu kısıtlamaları mevcut sanırsam o devasa oyunu kaldırabilir mi bilmiyorum..

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreaOfEffect -- 26 Şubat 2009; 6:10:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.