Şimdi Ara

Dosya yapıştırırken üzerine yazma ile ilgili...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Alt klasörleri olan bir klasörldeki tüm jpg dosyalarını aratarak hepsini buluyorum. Hepsini seçtikten sonra yeni bir klasör açarak oraya yapıştırıyorum. Amacım alt klasörlere dağılmış olan resimleri tek klasör altında toplayabilmek ve görüntülemek. Fakat yapıştırırken bazen dosya isimleri aynı oluyor. Oysa iki dosya farklı. Üzerine yazdırsam ilk resim gitmiş olacak, yazma desem 2. resmi o klasöre atamamış olacağım. Yapıştır derken, aynı dosya adlarına dahip olan dosyaları, adına bir harf ya da karakter ekleyerek nasıl yapıştırabilirim?

Teşekkürler...

• güzel bir cozum onerisi, lakin dedigini yaptigini bildigim bir program yok.

oncelikle denemeler baslamadan once ilgili klasoru winrar (yada baska bisi ile) yedeklemeni siddetle tavsiye ederim.

bir cozum onerisi:
    total copy ile sanirim bu dedigini yapabilirsin.
    total copy sag tusa eklenen bir program, bu sayede sag tiklayarak surukle birak yapip seceneklerden total copy i secebiliyorsun (move olani sec), total copy move esnasinda ayni dosyadan bulundu dediginde (skip) secenegini secersin. Bu sayede taşıma devam eder.

bu islemin sonunda arama yaptigin klasorde geriye tasiyamadiklarin kalir
    onlari baska bir klasore tasidiktan sonra
    bir rename programi ile (tonlarca var) prefix (ön ad) in sonuna mesela 2 ekle dersin. bu sayede
    ör: asdf.jpg dosyasinin adi asdf2.jpg olur
    sonrada bu baska klasordekileri asil klasore tasirsin.

biraz uzun oldu lakin bastada dedigim gibi önerdigin seyi yapan programa hic rastlamadim. Yazi uzun gorunsede yontemi uygulamak cok kisadir.

• Dediğin gibi; biraz dolaylı gibi görünse de güzel bir çözüm. Fakat taşıma değil de kopyalama gereken durumlarda ne olacak diye düşünürken, ana ve alt klasörleri olan dizinin kopyası üzerinde çalışıp ordan taşıma yapma fikri aklıma geldi. Böylece asıl dosyalara da dokunmamış oluruz.

Cevap için çok teşekkür ederim arkadaşım.
  • Hep Vista'ya kızıp duruyoruz.
    Ama Buyrun size Vistanın güzel bir yönü.

Kopyalama ya da kesme sırasında Vista aynı isimli dosyalar için seni uyarıp 3 seçenek sunuyor.
    Copy and replace (Kopyala ve yenisiyle değiştir)
    Copy and keep both (Kopyala ve ikisini de sakla) (Burda yeni dosyanın isminin sonuna bir sayı ekliyor)
    Do Not Copy (Kopyalama)

Ayrıca alttaki bir kutucuk ile bu işlemi tek tek değilde bulunan tüm aynı isimli dosyalara uygulayabiliyorsun.
  • Ah bir de kasmasa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: suphion

Hep Vista'ya kızıp duruyoruz.
    Ama Buyrun size Vistanın güzel bir yönü.

Kopyalama ya da kesme sırasında Vista aynı isimli dosyalar için seni uyarıp 3 seçenek sunuyor.
    Copy and replace (Kopyala ve yenisiyle değiştir)
    Copy and keep both (Kopyala ve ikisini de sakla) (Burda yeni dosyanın isminin sonuna bir sayı ekliyor)
    Do Not Copy (Kopyalama)

Ayrıca alttaki bir kutucuk ile bu işlemi tek tek değilde bulunan tüm aynı isimli dosyalara uygulayabiliyorsun.

dogru, vista ile gelen ve bende (xp) hazir olmayan (baska programlar ile) nadir birkac ozellikten biride bu.

bende bi yerlerde bi kere gormustum ama nerde idi diye dusunuyordum.

hatirlattigin icin sagol suphion

• İsim değiştirelecek olan dosyaları seçip shift + F2 yapın. Sadece birinin ismini değiştiriyor gibi görünse de ad verdikten sonra tüm dosyalar bu adı takip ederek numara alacaktır. Vista'dakine benzer özellik XP'de de var yani.

Pardon, shift'in bir özelliği yokmuş. Direk dosyaları seçip F2 yapınca oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 6 Mayıs 2008; 4:05:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: caadas

İsim değiştirelecek olan dosyaları seçip shift + F2 yapın. Sadece birinin ismini değiştiriyor gibi görünse de ad verdikten sonra tüm dosyalar bu adı takip ederek numara alacaktır. Vista'dakine benzer özellik XP'de de var yani.

gayet güzel bir yontemmis . Ben arama yaptiktan ayni isimli olanlari secip sonra F2 ye basip ismin sonuna a harfi koydum, hepsi tarif ettigin gibi isim degistirdi. Bagzi durumlar icin cok pratik bir yontem, sevdim bunu, sagol caadas.
  • bir de not, bu konu acildiktn sonra bir arkadas TeraCopy i tavsiye etti, o bu konunun acilmasina sebeb olan isi gayet pratik yapiyor, bircok baska ozelligide var, tavsiye ederim. TeraCopy ile ilgili bir konuda acilmisti, arayarak bulabilirsiniz.
  • quote:

İsim değiştirelecek olan dosyaları seçip shift + F2 yapın. Sadece birinin ismini değiştiriyor gibi görünse de ad verdikten sonra tüm dosyalar bu adı takip ederek numara alacaktır. Vista'dakine benzer özellik XP'de de var yani.

F2 olayını öğrendiğimiz iyi oldu. Çok teşekkürler.
  • quote:

Evet güzel yöntem, kimi dosyalarım için kullanıyordum.
    Ancak şöyle bir durumda çok da işe yaramaz.
    Örneğin benim klasörümde değişik resimler olsun.

Angelina Jolie 1
    Angelina Jolie 3
    Britney Spears 2
    Britney Spears 6
    Jeniffer Lopez 5
    Cristina Augilera 12

Diyelim netten yeni resim paketi indirdim ve bunların isimleri de bendekilerle benzer (ama resimler farklı)
    F2 ile isimlendirme bu noktada biraz uğraştırıyor. yani Britney fotosona Angelina Jolie (3) ismi vermek istemem.
    Alengirli olarak illa yapılır, her grup tek tek isimlendirilir falan, ama uğraştırır.

Bu arada F2 ye alternatif olarak ACDSee browser kullanılabilir.
    Eğer ACDSee programı yüklüyse resmi değil de browserı açın (Resim açıksa çift tıklama resmin klasörüne gider)
    Burda istediğiniz dosyaları seçip f2 dediğinizde bir ayaüz ile * ile beğendiğiniz bir formatta isismlendirme yapabilirsiniz.

• TeraCopy adlı programı kurup kullanabilirsin. Eğer kopyalama işleminde benzer iki dosya varsa açılan pencerede "Rename" butonuna basarak iki aynı isimdeki dosyalardan birinin başına "Copy of " eklemesi yaparak işleme devam ediyor.

Download:http://www.codesector.com/files/teracopy.exe
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.