Şimdi Ara

Dosya veya dizin bozuk okunamaz durumda hatası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba birkaç gündür yedeklerin olduğu hdd ye girmeye çalışırken bu hatayı alıyorum chkdsk denedim olmadı araştırdım bazıları biçimlendirmeden başka çare olmadığını söylüyorlar içerisinde önemli bilgiler olduğundan dolayı biçimlendirme gibi bir şansım yok.Sanırım bazı programlar veriyi başka bir hdd ye aktara biliyormuş bunu nasıl yapabilirim.Yada bu hdd yi nasıl eski haline getirebilirim.Aşağıda resimleri ekledim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• chkdsk komutu ile düzeliyor bu sorun.
    Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evlâdı, ne evlâdın babası nâmına bir şey ödeyemeyeceği günden çekinin. Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın.
    Lokmân : 33
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullah345

chkdsk komutu ile düzeliyor bu sorun.

hocam düzeldiğini bende biliyorum daha önce de başıma geldi chkdsk komutunu kullandım ama eklediğim resimlere bakarsan chkdsk komutunda da hata veriyor.
    Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evlâdı, ne evlâdın babası nâmına bir şey ödeyemeyeceği günden çekinin. Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın.
    Lokmân : 33
  • Dosya sistemi raw olmuş. Komut bu şekilde olacak. Dos ekranına direk bu komutu yapıştırın: chkdsk/x e:

Bu işe yaramazsa herhangi bir tam sürüm veri kurtarma programı ile hddyi taratın. Program dosyalarınızı bulacaktır. Program vasıtasıyla dosylarınızı dahili hddnize ya da başka bir kaynağa kopyalayabilirsiniz.
  • EaseUS Data Recovery Wizard Professional ben bu programı kullandım benim işimi gördü yani ben sadece resimleri ve videoları alacaktım ve hepsini sağlam olarak aldım exelerde nasıl olur bilmiyorum. Programla ilgili açıklamalar forumda var.

Orijinalden alıntı: MrTrmn

EaseUS Data Recovery Wizard Professional ben bu programı kullandım benim işimi gördü yani ben sadece resimleri ve videoları alacaktım ve hepsini sağlam olarak aldım exelerde nasıl olur bilmiyorum. Programla ilgili açıklamalar forumda var.

Kullanımı hakkında bilgi verebilirmisin? Biçimlendirmem gereklimi sürücüyü?
  • Kullanımını tam hatırlamıyorum ama hasar görmüş sürücüyü biçimlendirme yapma biçimlendirme yaparsan kurtarma zorlaşır çünkü senin verilerin hala o sürücüde programda yapman gereken kurtarmak istediğin sürücüyü seçip ne tür verileri kurtarmak istiyorsun onları belirleyip boş bir alana kopyalamasını isteyeceksin bu alan kesinlikle arızalı sürücü olmamalı.Forumda anlatımı vardıda bulamadım şimdi ararsan bulursun internette.

Kullanımını tam hatırlamıyorum ama hasar görmüş sürücüyü biçimlendirme yapma biçimlendirme yaparsan kurtarma zorlaşır çünkü senin verilerin hala o sürücüde programda yapman gereken kurtarmak istediğin sürücüyü seçip ne tür verileri kurtarmak istiyorsun onları belirleyip boş bir alana kopyalamasını isteyeceksin bu alan kesinlikle arızalı sürücü olmamalı.Forumda anlatımı vardıda bulamadım şimdi ararsan bulursun internette.

Teşekkür ederim araştırayım ben bu konuyu.
  • MERHABA ARKADAŞLAR. BENDE KİNGSTON MARKA USB BELLEK VAR. 8 GB YANLIZ BUNUN 2 GB TINI KULLANABİLİYORUM. DİĞER 5 GB BOŞTA DURUYOR AMA ORAYI BİR TÜRLÜ AÇAMADIM. YÖNET BÖLÜMÜ SİL KISMI ETKİN DEĞİL. BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞAN OLDUMU YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. SAYGILAR

Orijinalden alıntı: m_yaprak

MERHABA ARKADAŞLAR. BENDE KİNGSTON MARKA USB BELLEK VAR. 8 GB YANLIZ BUNUN 2 GB TINI KULLANABİLİYORUM. DİĞER 5 GB BOŞTA DURUYOR AMA ORAYI BİR TÜRLÜ AÇAMADIM. YÖNET BÖLÜMÜ SİL KISMI ETKİN DEĞİL. BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞAN OLDUMU YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. SAYGILAR

Eğer format atmayı biliyorsanız usb belleği takıp normal format ekranına gelin disk biçimlendirme kısmında usb belleğinizi seçip biçimlendirin ama herhangi bir sistem kurma işlemi yapmayın.Sadece biçimlendir deyip bilgisayarı yeniden başlatın sorun çözülecektir.

quote:

Orijinalden alıntı: m_yaprak

MERHABA ARKADAŞLAR. BENDE KİNGSTON MARKA USB BELLEK VAR. 8 GB YANLIZ BUNUN 2 GB TINI KULLANABİLİYORUM. DİĞER 5 GB BOŞTA DURUYOR AMA ORAYI BİR TÜRLÜ AÇAMADIM. YÖNET BÖLÜMÜ SİL KISMI ETKİN DEĞİL. BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞAN OLDUMU YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. SAYGILAR

Eğer format atmayı biliyorsanız usb belleği takıp normal format ekranına gelin disk biçimlendirme kısmında usb belleğinizi seçip biçimlendirin ama herhangi bir sistem kurma işlemi yapmayın.Sadece biçimlendir deyip bilgisayarı yeniden başlatın sorun çözülecektir.

ben tam olarak anlayamadım. format ekranına nasıl geleceğim tarif ederseniz sevinirim. ayrıca format atarken bilgisayarım usb sürücü harfine sağ tıklayıp biçimlendir diye biliyorum.

• sanırım pek bilginiz yok bu konu ile ilgili tavsiyem daha bilgili bir kişiden veya bilgisayarcıdan yardım almanız.Birdehttp://www.usbuzmani.com/ bu siteyi incelerseniz sorununuza çözüm bulabilirsiniz belki.
  • Arkadaşlar diskiniz kullanılamaz halde ve verileriniz silindi diye üzülüyormusunuz üzülmeyin çözümü var ilk olarak priform recuvayı indirin...Ve you tubeden lisans anahtarını ekleyin pro haline getirin sonrası zaten basit programı kurun ve dosyalarınızı video müzik resim gibi vs.. ayrı birimlerle kurtarın...fakat şu var disk te bulunan mb kadar yer açmanız şart....detaylı bilgi için bana yazın..
    bilalyalcinkaya@outlook.com
  • Eğer düzelmiyorsa kesin çözüm bu : Arkadaşlar diskiniz kullanılamaz halde ve verileriniz silindi diye üzülüyormusunuz üzülmeyin çözümü var ilk olarak priform recuvayı indirin...Ve you tubeden lisans anahtarını ekleyin pro haline getirin sonrası zaten basit programı kurun ve dosyalarınızı video müzik resim gibi vs.. ayrı birimlerle kurtarın...fakat şu var disk te bulunan mb kadar yer açmanız şart....detaylı bilgi için bana yazın..
    bilalyalcinkaya@outlook.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.