netten indirilen mp3dosyalarının bazılarının uzantısı .jar veya.tar olarak kaydediliyor bilgisayar da winraryüklü yinede bu uzantılı dosyaları bir türlü acamadım hiçbi programla. ne yapmalıyım.sorun ne olabilir.win xp home yüklü makinada.
Uzantıları mp3 yapmayı denediniz mi? Winrar açmıyorsa tar ve jar olarak o zaman mp3 tür. Arşiv değil yani.
Arkadaşlar burası yeri mi bilmiyorum ama ISO uzantılı dosyalar nedir? neden bir çok programı ISO uzantılı yapıyorlar anlayamadım.. yani ZIP falan varken.?? Nedenini biri anlatabilir mi? Cahilliğimi bağışlayın..
arkadaşlar dosya zip dosyası winrarla açmayı denedim ama tanımadı. dosya zaten mp3 ama zipli. bazılarıda excel veya word olarak bilgisayara kaydoluyor.bunları winrarla açıyorum mp3 oldukları için.mp3 dosyası neden excel olarak kaydediyo bil.
Hocam şimdi. xyz.zip veya xyz.jar rar veya tar uzantılı bir dosy indirdiyseniz bu dosyayı winrar açmıyorsa uzantıyı xyz.mp3 olarak değiştirin. Çünkü bazı siteler. mp3 uzantılı olarak sunmuyor bunun uzantısını değiştiriyor. Winrar açıyorsa ya dosya bozuktur ya da dediğim şekilde düzenlenmiştir.
Yapmanız gereken: herhangi bir explorer pencesinde "klasör seçenekleri... Görünüm...Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini kaldırıp dosyaların uzantılarını görmek ve bunları mp3 yapmak o zaman çalıştırmayı deneyin.
--------
ISO dosyalar için şu denebilir: ISO dosyalar Cd image(imaj) dosyalarıdır. Eğer Cd'de boot etme özelliği varsa bu korunarak kaydedilir. Bu dosyalarda sıkıştırma yoktur. Cd ile birebire büyüklüktedir. Ama başka CD imaj formatları sıkıştırma yapabiliyorlar. ISO dosyalar tekrardan winrar ile falan sıkıştırılabilir. Hem böylelikle az yer kaplar hemde bootable özelliği kaybolmaz. Kolay gelsin.