Şimdi Ara

Dosya Kilidi Hakkında büyük Problem!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Hard diskim ikiye bölünük. D sürücüsünde klasörlerim vardı bunları gizledim ve şifre uyguladım. Benim oturumumdan bunlar pasif olarak gözüküyordu. Daha sonra bunları göremez oldum. Güvenli kipe girdim ordan gözüküyordu. Oradan güvenlik ayarlarından gözükür yapmaya çalıştım. Normal oturumuma girince yine gözükmüyordu.. Daha sonra nede olsa dosyalarım D de diyerek C ye format atıp işletim sistemini yeniden kurdum(büyük hata-tabi sonradan anladım)
    Şimdiiii, klasör ve dosyalarım D de duruyor ama dosyalarımı ne taşıya biliyorum ne gizliliğini giderebiliyorum nede özniteliklerini değiştirebiliyorum. Çok değişik yollarla açmaya çalıştım, Adminden olmuyor, normal oturumdan olmuyor.. Dosyalar gözümün önünde duruyor ama açamıyororum. Sag tuş özellikler/ gelişmişte/ Veriyi korumak için içeriği şifrele onayını kaldırıyorum Doya öznitelikleri uygulanırken hata oluştu diyor, dosya isimleri yeşil
    Bu sorunu aşmak için ne tür programlar kullanabilirim..Teşk..

• Windows EFS ile şifrelenen verilerine erişmen profesyonel yardım almadan imkansız.
    Eğer verilerin çok önemli ise veri kurtarma şirketleriyle ya da daha önce bir Microsoft ile görüşmelisin.
    EFS ile NTFS haklar birbirinden bağımsızdır. NTFS dosya sistemi formatlı nakine üzerinde EFS şifreleme sistemini kullanıp dosyaları şifreleyip eğer sertifikanın yedeğini almazsanız tekrar formatladıktan sonra o dosyayı kurtarmanız çok zordur.Çünkü bilindiği gibi iki tür şifreleme vardır.Bunlar Simetrik ve Asimetrik olmak üzere ikiye ayrılırlar.Buradaki simetrik şifrelemede anahtarlama olarak private key kullanılır. Bize tam olarak gereken kullanıcının EFS sertifikasındaki private key’dir. Eğer private key’i elde edersek dosyayı deşifre edebiliriz. Diyelim ki private key (.pfx) ' e eriştiniz. Ancak recovery edilen dosyaları açarken daha önce kullandığınız kullanıcı adı ve şifrenizi de isteyecektir.

Kurtarmak için Advanced EFS Recovery kullanabilirisniz fakat çok az şansınız var.

Windows Vista ile bu problem Bitlocker ve TPM chip ile aşılmıştır.
  • yani vistada bu problemi cozmek mumkun mu? su an vista kullanıyorum ve aynıo problem bende de mevcut belgelerim cok onemli fakat c ye format attıgımda lisans dosyası kayboldu nasıl acabilirim? efs recovery ile defalarca tarattım ama cozemiyor..
    quote:

Orjinalden alıntı: OmerKARADENIZ

Merhaba
    EFS ile NTFS haklar birbirinden bağımsızdır. NTFS dosya sistemi formatlı nakine üzerinde EFS şifreleme sistemini kullanıp dosyaları şifreleyip eğer sertifikanın yedeğini almazsanız tekrar formatladıktan sonra o dosyayı kurtarmanız çok zordur.Çünkü bilindiği gibi iki tür şifreleme vardır.Bunlar Simetrik ve Asimetrik olmak üzere ikiye ayrılırlar.Buradaki simetrik şifrelemede anahtarlama olarak private key kullanılır. Bize tam olarak gereken kullanıcının EFS sertifikasındaki private key’dir. Eğer private key’i elde edersek dosyayı deşifre edebiliriz. Diyelim ki private key (.pfx) ' e eriştiniz. Ancak recovery edilen dosyaları açarken daha önce kullandığınız kullanıcı adı ve şifrenizi de isteyecektir.

Kurtarmak için Advanced EFS Recovery kullanabilirisniz fakat çok az şansınız var.

Windows Vista ile bu problem Bitlocker ve TPM chip ile aşılmıştır.

• Advanced EFS Recovery --> varolan sifreyi yedeklemeye yariyor, yedeklenen sifre ve Adv EFS Recovery kullanilarak dosyalara sonradan erisiliyor. (mesela d4ng3r onceden Adv EFS Recovery ile sifresinin yedegini alsa idi simdi ulasabilecekti)

Vistada problem okudugum kadari ile aşılmış degil
    Bitlocker --> 48 haneli bir sifreyi kagida print etmeyi saglayan ek ozellik
    TPM chip --> sifre çipi, sifre harddisk yerine bu çipte saklandigindan harddiskten sifre silinse bile sorun olmamasini sagliyor, tabi bu çipe sahipseniz

.zip, .rar gibi dosyalarin sifrelerini bulmak icin deneme yanilma ile sifre bulan programlar biliyorum, ama efs icin hic bilmiyorum.

NTFS de EFS sifresini bulan/kıran bir program bilen var mi, olsa güzel olurdu, 1ayda sürse (1 aydan fazla olmasinda :)) birakirdik bilgisayari, sifreyi bulana kadar deneme yapsin dursun. EFS icin bole bir program bilen varsa yazarsa sevinirim .

efs yi kendi bilgisayarimda hic kullanmaya ihtiyacim olmadi, ev kullanicisinin neden kullandiginida anlamis degilim, sifre bulan bir program yinede elde bulunsun.

ek not: ben bu durumu aşılacak bir problem olarak gormuyorum, windows sifrelemesini gayet basarili yapiyor, ama bilmeden kullananlar sifreyi kaybediyor.

ek not2: lisansli xp kullanici iseniz (yada bir lisanla dielim), ms türkiyeye başvurun, bildigim kadari ile amerikan yasalarina gore ellerinde o dosyalara erisecek extra bir sifre (firmware key) olmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 20 Haziran 2008; 14:56:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.