Şimdi Ara

Doom III Takılma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim imzamda görünüyor 3d mark 2001 puanım 16500
    512 ram ile oyun çok yavaş açılıyor ve oyunda yaratıklarla felan karşılaştığımda takılmalar oluyor ramdan kaynaklandığını düşünüyorum arkadaşım fx5200 ekran kartı ile 800X600 de full grafikte oynadığını ve takılma olmadığını söylüyor ben 800X600 de bilem takıla takıla oynuyorum Hard disk 80 gb serial ata performansından memnunum hdd nin ama takılmasına çözüm bulamadım

• O RAMdam kaynaklaniyo. ama takilmayi azaltmanin bi yolu var... Biraz assagida bi topic vardi.. doomconfig.cfg dosyasinda set image_cache size falan filan ayarlari var. onlari yap biraz daha rahatlar
  • senin arkadaş fx5200 ile 800*600de full oynuyorum derken baya bi sallamış:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: enderc

senin arkadaş fx5200 ile 800*600de full oynuyorum derken baya bi sallamış:)

yanından geliyorum

hocam aa açmadan oynadığını gördüm yalnız ekran kartı sanırım 128 bit :)
  • Evdeki sistemde 9700ro nforce anakart ve 2200 mhz çalışan bir amd 1800+ işlemci var işyerinde ise kt400 anakart ve 1700+ ve fx5200
    her ikisindede medium ayarlarda 800x600 anti-alias kapalı bump mapping açık olarak aynı perfromansta oynayabiliyorum..Evet garip ama gerçek..
  • Tecnical..... Bir kaç konu aşağıda ati kartlarda meydana gelen takılmalar ile ilgili bir patch olduğu yazıyor... baktın mı?
  • ya doom 3 çıktımıı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FAR CRY 3 DONMA SORUNU? YARDIM!
    geçen yıl açıldı
    Far Cry 3 Kasma Sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: empty

ya doom 3 çıktımıı

• arkadaşlar kınamayın yeni çıkan oyunlar buraya 1-2 ayda anca geliyo napalım
    çıktığından haberim yoktu
    olsa zaten bulmaya çalışırdım gerçi benim sistem oynatırmı bilmiyorum ama
  • ne yaptı isem takılmaları gideremedim, bende 1024*768 ultra high detayda oynuyorum, zaten hafif takılmalar ram den kaynaklanıyor bakalım vga ne yaparb dedim, fena değil patlama efektleri biraz sancılı oluyor ama ben oyunoynamaktan çok görsel efektler ile ilgileniyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pcbuilder

quote:

ya doom 3 çıktımıı

gerçekten "boş"
  • quote:

Orjinalden alıntı: acumen

Tecnical..... Bir kaç konu aşağıda ati kartlarda meydana gelen takılmalar ile ilgili bir patch olduğu yazıyor... baktın mı?

http://softmod.ocfaq.com/download.php

Bu siteden indirdiğim son Catalyst 4.9 Beta for Doom3 v6.14.10.6476 Softmodded Catalyst Package dosyasını kullanıyorum

ekran kartım 9800pro olarak çalışıyor

çözünürlük 800X600 de de aynı takılmalar oluyor 1280X1024 tede

1280X1024 çözünürlükte ekran kartı yavaşlaması ve takılması olmuyor :)

bu arada Doom 3 te fps yi nasıl görürüm komutu ne ?

• bu arada her çözünürlükte full 16x aa ve herşey yes te :) bence 165 $ + kdv ye alınabilecek en iyi ekran kartını almışım powercolor 9800se 256bit 128 ram :)
  • quote:

arkadaşlar kınamayın yeni çıkan oyunlar buraya 1-2 ayda anca geliyo napalım
    çıktığından haberim yoktu
    olsa zaten bulmaya çalışırdım gerçi benim sistem oynatırmı bilmiyorum ama

Ben kınamıyorum.

9600pro, 256x2 ddr400, sakat athlon XP1700+ ile 800*600'de güzel güzel ve takılmadan oynadım.
    9700 sahibi bir arkadaşım kasılıyor 512 ram yetmiyor, 98mi kursam gibi şeyler söyleyince ben de korkmuştum ama kasılma olayı abartılmış sanırım (sen grafikleri abartma ve biraz ram takviye et yeter)...

BU arada benim athlon gerçekten sakat kendini duron sanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargoyle -- 10 Ağustos 2004, 8:37:22 >
  • yaratık felan yokken bir odada test yaptım max fps 70 min fps 20 1280X1024 UltraHigh full AA 16x ama yaratık çıkacak oldumu fps yi 5 lerde görüyorum ve ram in hdd ışığı adeta asılı kalıyor fena kasıyor bu durum 800X600 de de aynı aldığım fps 100-50 arası değişiyor ama yaratık çıktığında 5 i buluyor sinir oluyorum :( ramlar markasız oem :( zaten emanet kingston denemem lazım
  • Bu ayarlar fps de bi artıs saglamıyor ama oyunun neredeyse butun takılmalarını alıyor.

Bendeki 512mb sistemde yaptıgım ayarlar :

Doomconfig.cfg dosyasında ilgili satırları bularak asagıdaki gibi degistirdim.

seta image_useCache "1"
    seta image_cacheMegs "256"
    seta image_cacheMinK "25600"

Ek olarak; base klasorundeki uzantisi pk4 olan dosyaları yine base klasorune winrar yardımıyla actıktan sonra pk4 uzantılı dosyaları sildim. Sonuc olarak neredeyse butun takılmalar bitti.

Bu yabancı bir forumdan doom3 hakkında acılan topicten alıntıdır. Yapın ve farkı gorun.
  • [omegadriver ı denemenizi öneririm arkadaşlar..Bende 1024x768 çözünürlükte sıkıntı yaşıyordum..Sistem ; Abit Nf7-S anakart 9700pro 512 mb twinmos ve 2500+@3200+...BU çözünürlükte bırakın takılmaları kısa bir süre sonra sistem çakılıyordu..Dün HeinzBrausewetter® nikli dostumuzun tavsiyesi üzerine omega driver ı indirdim ve kurdum..Sistem artık çakılmıyor..Ama kapılar açılırken takılmalar hala var..Bunun için de bu topicte de bahsi geçen config içindeki modifikasyonu deniyeceğim kısmet olursa bu akşam..
    Bu arada birşeyi ayırmakta fayda var..Sürekli,online multiplayer First person shooter oyun oynayan birisinin oyun aksıyor tanımı ile hiç online fps oynamamış birisinin aksıyor takılıyor tanımı oldukça farklı olabilir..
    Ati kartı olanlar için omegadriver ı bir denemelerini tavsiye ederim..Aynı driver ları online cs oynarken oyunu direct3d modunda fps artışı için kullanırdık bir zamanlar..Malumunuz ati nin openGL deki sorunlarını o sıralar nvidia direct3D de yaşıyordu...

• quote:

Orjinalden alıntı: Cavalier

[omegadriver ı denemenizi öneririm arkadaşlar..Bende 1024x768 çözünürlükte sıkıntı yaşıyordum..Sistem ; Abit Nf7-S anakart 9700pro 512 mb twinmos ve 2500+@3200+...BU çözünürlükte bırakın takılmaları kısa bir süre sonra sistem çakılıyordu..Dün HeinzBrausewetter® nikli dostumuzun tavsiyesi üzerine omega driver ı indirdim ve kurdum..Sistem artık çakılmıyor..Ama kapılar açılırken takılmalar hala var..Bunun için de bu topicte de bahsi geçen config içindeki modifikasyonu deniyeceğim kısmet olursa bu akşam..
    Bu arada birşeyi ayırmakta fayda var..Sürekli,online multiplayer First person shooter oyun oynayan birisinin oyun aksıyor tanımı ile hiç online fps oynamamış birisinin aksıyor takılıyor tanımı oldukça farklı olabilir..
    Ati kartı olanlar için omegadriver ı bir denemelerini tavsiye ederim..Aynı driver ları online cs oynarken oyunu direct3d modunda fps artışı için kullanırdık bir zamanlar..Malumunuz ati nin openGL deki sorunlarını o sıralar nvidia direct3D de yaşıyordu...

benim kullandığım driver zaten 9800se deki açık olmayan 4 pilipine yi açıp 9800pro yapıyor yani soft driver omega driverden iyi olduğunu duydum.

takılma problemi bitti 256X3 adet ram takınca sorun olrtadan kalktı meğer sistemde çalışan program sayısı nedeni ileymiş takılmalar

• Bende takılma sorunu yaşıyordum ilk başlarda çok uğraltım 2 kere cd değiştirdim cd'lerle alakası yokmuş softmod'lu doom3 için çıkarılan cat 4.9 u kurdum hiçbir sorun kalmadı birde config ayarları ve pak4'leri boşaltınca high detailde çok rahat oynuyorum artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.