Bildirim
Dönüşüm sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
b mi hocam hiperbol belirtiyo galiba daha geçmedim ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armetyo -- 7 Mayıs 2017; 22:38:18 >_____________________________ /photoshop/tasarım/yazılım -
B diyor. Nasıl yaptığını anlatabilir misin yine de belki ben birşeyler çıkarabilirim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
hocam b pardon degiştirdm mesajı sen yazmışsın :) hocam şimdi 1/x grafiğini çizmen lazım internetten bak 1. bölge ve 3bölgede simetri eğri belirtiyo 45 derece dönerse y ve -y eksenine geliyor pozitif yönde 1/x doğrusunda 1 verdigimzde xe 1 geliyor y değeri demekki 45 döndügündede iki simetri arası mesafe 2 ama hiperbol bilmdgim için o 2 o manayamı geliyor bilemedim büyük ihtimal öledir :) orası sende
edit :hatırladım kadarıylada hiperbol y eksenindeyse y2 öndeydi ondan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armetyo -- 7 Mayıs 2017; 22:43:26 >_____________________________ /photoshop/tasarım/yazılım -
Bende hiperbol falan bilmiyorum ama grafiği çizdim. Aslında dediğin mantıklı geldi. Neyse teşekkür ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
x-y koordinat sisteminin pozitif yönde θ kadar döndürülmesiyle x'-y' sistemine geçiş,
x=x'cosθ-y'sinθ
y=x'sinθ+y'cosθ
dönüşümüyle verilir.
Burada grafiğin 45 derece döndürülmesi eksenlerin -45 derece döndürülmesi demek.
θ=-45 alınarak yukarıdaki x ve y eşitlikleri y=1/x te yerinde yazılırsa, y²-x²=2 elde edilecektir._____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt