Şimdi Ara

Dönerci açmayı düşünüyoruz. Öneriler varsa şikayetler? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
12
Favori
17.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla benim diyeceğim eğer soslu yapacaksınız.ekmekleri soslayıp bekletmeyin.ekmek yumuşuyo tadı kaçıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak... Metal Müzik süslü sosyete kızlarının değil,onurlu insanların yaşamla mücadele öyküsüdür.
    (wayne's world , wayne's world party time excellent!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anonymous.SLY

İlk olarak bir döner dükkanından beklentilerim.

- Kesinlikle temizliğe çok önem vermeniz gerekiyor. Her şeyin başı temizlik ve titizliktir. Şahsen benim gibi bir çok kişide aynı şeyi düşünür. Bir mekan'a Uğradığım zaman öncelikle temiz olup olmadığına bakarım. Eğer ki içim rahat etmezse başka bir yere giderim. Fiyat benim için önemli değil. Önemli olan Yemek yiyeceğim yerin temiz ve sağlıklı olmasıdır.

- Çalıştırıcağınız personellerin sivil olarak değil. İş kıyafeti giymesi ve eli yüzü temiz, güler güzlü olmaları gerekiyor. Bir iş yerindeki en önemli kurallardan Birisidir. Eleman soğuk tavır sergilerse, müşteriye karşı hassas davranmazsa, temizlik konusunda gerekli hassasiyeti gösteremezse ne yazık ki. O işyeride Aynı şekilde gerilemeye başlar. Çalıştırıcağınız personelleri özenle seçin. Tecrübeli olmaları çok önemli bir rol oynamaktadır.

- Mekanınızın içerisindeki masa ve sandalyeler boyası vs. Gibi şeylerin dikkat çekici ve müşteriler açısından hoş görünmesi her zaman önemlidir. Yani bir Kişi dükkanınıza geldiği zaman onun içini çekmesi ve hoşuna gitmesi sizin açınızdan önemlidir. Görsellik açısından akvaryum, portre, duvara farklı şekillerde resimler ekleyebilir, LED TV vs. Gibi şeyleri eklerseniz bunlarda müşteri açısından önem taşır. Özellikle sıcak yaz aylarında ve kış için Klima Veya ona benzer bir soğutucu veya ısıtıcı kullanmanızı şiddetle öneririm. Müşteri sıcak olan bir mekanda yemek yemez. Kolay kolay dışarıya çıkmak İster Ancak çoğu müşteri içeride rahatça yemek yemek ister. Mekanın iç kısmı ve dış kısmına özen gösterin. Belli bir masrafınız olur. Ancak gerisinde iyi bir Kazanç elde edebilirsiniz. Aşırı derecede masraf yapın demiyorum. Fakat belli bir bütçede masraf yapmanız. Her halukarda size bir getiri sağlar.

- Mekanınızda yiyecek ve içecek çeşitliliği önemlidir. Sanıyorum ki. Tek olarak et döner değil tavuk döner'de satıcaksınız. Bu güzel ancak satmış olduğunuz etlerin kesinlikle taze ve %100 hayvan eti olması gereklidir. Hile yapmayın. 3, 5 fazla kazanayım derseniz siz kaybedersiniz. İkram yapıcaksınız sanırım. Buda güzel bir şey. Müşteriler ikramları sever. Ve devamlı ikramlarınız olduğu için. Mekanınıza sıklıkla uğramak isterler. Onun dışında günlük çorba, Mantı, Çiğ köfte, Kokoreç gibi farklı yiyeceklerde sunabilirsiniz. Böylelikle çeşitleriniz artmış olur. Ve uygun fiyat'tan satabilirseniz. Tadıda iyi olursa emin olun ki. Müşteriniz bir o kadar artıcaktır.

- Servislerinize önem gösterin. Ve mümkün olduğunca sıcak ve hızlı bir servis olmasını sağlayın. Bunun için servis deneyimi ve tecrübesi olan Personellere öncelik tanıyın. Unutmayın ki. Bir müşteri servisten memnun kalırsa ve tüketmiş olduğu yiyecek hoşuna giderse. Başkalarınıda sizi önerir. Ve böylelikle Müşterleriniz yavaş yavaş artar. Aynı zamanda siparişleriniz ve iş yerinizin tanıtımı için bir web sitesi kurmanızı öneriyorum. Genelde döner dükkanlarının Pek bir web sitesi olmaz. Ancak web sitesi yapmanız her halükarda sizin için bir getiri sağlar ve aynı zamanda çok masraflı bir şey değildir. Gayet makul bir fiyata iyi bir web sitesi kurabilirsiniz. Amaç ise sadece reklam ve sipariş ancak iyi bir tasarıma ve gerçekçi fotoraflara sahip olması gerekiyor. Sıradan bir web sitesi müşterilerin ilgisini çekmeyebilir. Görsellik ve tasarım açısından bunlarada önem veriniz.

- Fiyatlarınız sabit ve değişkenlik göstermemeli. İlk olarak ucuz veririz. Daha sonra zam yaparız gibisinden bir düşünce kurabilirsiniz. Ancak bunu sürekli olarak yapmayın. Mümkün olduğunca tek bir fiyat politikası belirleyin. Müşteriler sık sık fiyat değişimini sevmezler. Hoşlarına gitmez. Kaliteniz ne kadar İyiyse fiyatınız da o şekilde makul olmalı. Çok kazanayım diye çok fazla yüksek fiyat'tan kaçınınız. Rakiplerinizden tek farkınız kaliteniz ve birazcık pahalı olmanız olsun. Şayet dönerleriniz ve mekanınız kaliteli olursa fiyatınızda biraz yüksek olur. Ve böylelikle sizi özel kılan bir mekana sahip olursunuz. Ne Çok nede az. Normal bir seviyede iyi bir fiyat belirleyin.

- Mekanınızın ön kısmı ve tasarımı önemli bir unsurdur. Abartılmayacak dereceden bir logo ve isim belirleyiniz. Sizi özel kılan bir isminiz ve akıllarda Kalıcı bir isim olsun mümkünse böylelikle daha iyi bir hizmet yerine dönüşebilir. Ve kişilerin sürekli olarak akıllarında kalan bir isim olur. Her yeri led yapmayın. Sade ve uzaktan bakıldığında güzel bir led olsun.

- Öğrencilere özel indirimli dönerler ve yanında hediye tarzı bir şeyler yapabilirseniz. Öğrenci açısından iyi olur. Tek öğrencide değil normal olarakta buna benzer indirimli ürün satışa sunabilirsiniz.

- Döneri kesen ve başında duran kişinin temizliği ve işine verdiği önem çok önemlidir. Müşteri buna da dikkat eder. Ve bıçakla kesin. Herhangi bir makine kullanmayınız. Her şeyin natureli güzel olur. Hızlı ve temiz iş yapın.

- Mekanınızın en önemli unsurlarından birisi ücretsiz '' Wi Fi '' olmasıdır. Wi Fi öğrenciler ve buna benzer nitelikte gençlerin gelmesi için önemlidir.

- Soğuk içecekleriniz'e önem verin. Ve hepsinin kaliteli olmasını sağlayın. Kalitesiz bir ürün kesinlikle olmamalı. Sıcak içeceklere önem verin. Her zaman Taze olsun. Ve en iyi şekilde servis yapınız. Örneğin türk kahvesi isteyen bir kişiye ikram olarak yanında bir bardak su ve bir kaç adet lokum ve ufak bir Çikolata hediye ediniz. Bu tek olarak kahve'de geçerli değil. Örneğin bir çayın yanına ufak bir biskivi veya çikolata parçası koyabilirsiniz. Buradaki Amaç Müşteriyi memnun etmektir.

- Açık dondurma yapabilirsiniz. Eğer ki masraf yapmaya gücünüz elverişli ise açık veya kapalı dondurma satabilirsiniz. Bu size ayrıca bir kazanç sağlar.

* HER ŞEYDEN önemlisi çeşitlilik ve mekanın kişiye özel hizmeti ve buna benzer bir çok aktivite bir mekan için mekanı özel kılan şeylerdir. Mekanınız ne Kadar çeşitli ve kaliteli olursa bir o kadar da müşterileriniz bir hayli fazla ve kaliteli müşteri olur. Sıradan bir döner dükkanı 2TL 3TL'ye döner satabilir. Ancak müşteriside bellidir. Gelenide gidenide sizin farkınız tarzınız olsun. Benden bu kadar umarım açıklayıcı yazmışımdır. Daha da açıklayacısı varsa bilemem. Mutlaka önerilerime dikkatle okuyup uymanız temellisiyle şimdiden hayırlı olsun.
    undefined

Öncelikle zahmetiniz için çok teşekkür ederim, okumaktan büyük keyif aldım. İş anlayışı noktasında birbirimize çok yakınız sanırım. Burada galiba en önemli nokta titiz bir insan olup, o bakışla kendini müşteri yerine koyabilmek. Bunu yapabildiğimiz sürece, en takıntılı müşteriyi dahi sorunsuz bir şekilde ağırlayabiliriz.

Vakit ayırıp yazdığınız şeyler, parayla elde edilecek tarzda bilgiler değil. Bu kıymetli izlenimler hem bize hem de bu sayfayı ziyaret eden meslektaşlara, yol gösterici olacaktır.

Mekanımızı açtığımızda eğer uğrayabilirseniz, sizi ağırlamak isterim. Tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

1) Paketlemeniz klasik kağıt değilde, markanızın yazdığı kağıtla olsun (Kalite hissi uyandırır)
    2) Mekan kesinlikle daracık olmasın, mümkünse Burger King gibi firmaların tasarımını örnek alın, çünkü onlar pazarlama için özenle düşünülmüş ve geliştirilmiştir.
    3) Masalar ve tuzluklarda temiz olmalı.
    4) Çalışan daima eldiven takmalı ve temiz olmalı
    5) Mekanın fiyatı ne çok ne az olsun
    6) Bedava çay ikram edin
    7) Dükkan dışarıdan bakınca "Ben burdayım la" demeli, ne olduğu belli olmalı
    8) Müşteri birşeye itiraz ettiği zaman "Değiştirelim mi?" yerine "Hemen hallediyoruz" denmeli
    9) Servisler 6-7 dk'yı geçmemeli
    10) Belli mottolarınız ve simgeleriniz olmalı, bir gelenin aklından çıkmamalı
    11) Gerekli sağlık kuruluşlarından belgeler alınmalı, duvara asılmalı (Beyaz masa vs.)
    12) Masada acılı soslar vs. çok dikkat edilmeli, mümkünse köfteci yusuftaki gibi tabakta sunulmalı ki müşteri bunu sos olarak değil, aparatif yiyecek gibi algılamalı; bu sayede "Bedava yemek veriyorlar yav" diye bilinç altına işlenmeli
    13) Dükkan sahibi olarak yemek yiyen kişilere çok kısa bir şekilde (kesinlikle rahatsız etmeden) "Bir arzunuz veya şikayetiniz var mı?" diye sorulmalı.
    14) Yaşı ne olursa olsun "müşteri değerlidir" imajı verilmeli, bunun yayılması sağlanmalı. İnsan yapısı gereği güvende olduğu yeri seçer.
    15) Müşteri "Hay allah para çıkışmadı" vs. derse tipine bakılmalı, zengin ve tekrar gelecek gibiyse "Önemli değil efendim, ikramımız olsun" denmeli, eğer bir daha gelmeyecek gibiyse (memnuniyetsizliği anlaşılır) "Önemli değil, bir sonraki gelişinizde ödersiniz" diyerek tekrar gelmesi sağlanmalı
    16) Sağlığına dikkat eden müşteriler için "Fit" yiyecekler menüde bulunmalı. (Tavuklu salata, dürüm döner vs.) Mümkünse kalorisi yazılarak "Biz işimizi çok dikkatli yaparak herkesi düşünürüz, sizide görüyoruz ve farkınızdayız" imajı yakalanmalı.
    17) Zemin parlak renkte olmalı ve mümkünse ufak kaplama malzemesi tercih edilmemeli (küçük küçük kare kalebodur değilde, büyük büyük kalebodurlar idealdir; alışveriş merkezlerindeki gibi)
    18) Mümkünse (bu zor) maaliyeti ucuz tatlı tespit edip, yemeği bitenlere ikram ederseniz müşteri beleşi sevdiği için sizi tercih eder.

Özet: Müşteriye su+tatlı+çay ikram edin, bu ikram ettiklerinizi dönerin parasına ekleyin; böylece müşteri bedava birşey aldığını sanıp size gelecek.

19) Bunları yaparken, müşterinin aklına ''bunlar bize sağlam sokacak düşüncesi''sokulmamalı, kampanyalar yapılmalı ve müşteriye normalden daha ucuza yiyormuş düşüncesi aşılanmalı bence

• En çok küfür ettiğim şeylerden biri MEŞRUBAT İSTERSEN COCA COLA -FANTA DAYAMALARI.....İkiside kanser yapıyor....Biliniyor...ABD de sağır sultan bile duydu...Masaya 1 Lt şişede EKER ayran getir..DOST getir..YORSAN getir.....Yok efendim...? Niye yok la ?....Amerikalı COLASINI satıyor....Dedemin içkisi niye yok ?...Büyük bardak 33 Cl YORSAN ayran seviyorum...Hem lezzetli hem kıvamı güzel..Fazla su katılmamış...Hemde Bardak ağzına kadar tam dolu....Çalma yok. Devamlı ayran istiyorum...Ve içiyorum...33 Cl diye bardağın yarısından biraz yukarıda 25 cl ayran satan çok firmalar var...Marka yazmıyorum..İyisini yazdım..Bulduğum yerde Yorsan içiyorum...Kötüleri, eksik satanları siz bulun..ÖZET::::Bir llitrelik şişe ve 33 Cl bardak ayran Lütfen bulundurun.KENDİ SAĞLIĞINI VE SEVDİKLERİNİ DÜŞÜNEN İNSANLAR ısrarla ayran isitiyorlar...Ben gelirsem isterim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 13 Ağustos 2014; 11:51:26 >

NAMUSA HÜRMET EDEN NESLİNE ŞEREF VERİR....

• quote:

Orijinalden alıntı: esnafim35

Ankarada olmadıktan sonra ne diye yorum yapayım

Şaka bir yana ben size bu konunun uzmanı olarak detayları vereyim:

1. Mekan ne çok aşırı pahalı ne de çok aşırı salaş olmasın. Çok pahalı görünürse müşteri girmekten korkar fiyattan çekinir. Çok salaş olunca da lezzete güvenemez hijyen korkusu olur girmek istemez. Ama orta halli şöyle önü açık otoparkı olan ferah içeri girildiğinde insanı boğarcasına bir yağ kokusu olmayan bir restoran güzel olur.

2. Restoranınızın otoparkına vale koyun. Ama bu vale çakal tip olmasın. Maaşlı çalışan olsunki çıkışta aç köpek gibi arabamın kapısında beklemesin. Ben zaten memnun kalırsam bahşişimi veririm. Mülayim kibar biri olsun. Ben bir restoranı valesinden az çok anlıyorum. Bu konu şahsen benim için önemli.

3. Restoranın girişinde mutlaka eli yüzü düzgün bir bayan olsun. Gelen misafiri içeri buyur edip yer göstersin. Bir garsonun işi bu olabilir pekala. Böylece ilgi gördüğümü hisseder ilk izlenim olarak memnun olur masama mutlu otururum. İlk girişte gerilen bir müşteriye ne verirsen ver beğenmez.

4. Döner kesme kısmını restoranın girişini gözle görünen bir yere yap. Böylece müşteri içeri girince iştahı kabarır önce gözü doyar. Ama çok yoğun yağ kokusu tokluk ve bayma hissi verir ona dikkat edip havalandırmayı çok iyi yaptırmanız lazım.

5. Restoranda saçma sapan televizyonlar yerine güzel bir müzik sistemi kurdur. Hafif tonda türk sanat müziği ve romantik pop yayını yap. İnsanlar konuştuklarını duysun. Skin bir ortam iyidir.

6. Bu çok önemli. Çocuklu aileler için çözümlerin olsun. Bu bir kaydırak iki ufak oyunca ve belki bir salıncaktan oluşan küçük bir oyun parkı olabilir. Maks 8-10 m2'lik bir alanı buna ayır. İnan bir çok çocuklu müşterin buna bayılır. Tercih sebebi olursun. Ben yemek yerken çocuğumla ilgilenmek istemem. Onun ağlaması sızlanması arasında yemek ızdıraba dönüşebilir. Bunun en kesin çözümü restorandaki küçük güvenli plastik oyun parkları ve çocukları seven garsonlardır.

7. Garsonlarını mutlaka keko tiplerden seçme. Erkekleri de kızları da nazik ve kibar olsun. Hepsi kız da olabilir. Ama müşteri yanında sürekli bir tartışma halinde olan somurtan bir bayan garsondan nefret ederim. Bu tür konularda kurallarınız olsun. Garson sizin müşteriye açılan kapınızdır. Onun tavrı ve nezaketi restoranın akılda o şekilde kalmasına neden olur.

8. Servislerde mutlaka ücretsiz ikramlar bulundur. Bu yoğurtta olur, turşu da olur, ezme de olur. Ne kadar çok ara ikramın var ise masan o kadar zengin durur. Bu da yemeğindeki eksileri unutturur.

9. Tatlı seçenğin olsun. İnsanları tek tip tatlıya mahkum etme. Türk insanı yemekten sonra tatlıyı sever. Örneğin Ankara'da dondurmalı irmik helvası çoğu restoranda ücretsiz ikramdır. İsteyen ücretiyle farklı bir tatlı da alabilir. Bu ücretsiz tatlı ikramı da çok prim yapar.

10. Çayı sınırsız ve ücretsiz yap.

11. Dönerin kardeşi ekmektir. Dönerle vereceğin lavaş ve pideyi yapacak ustanı iyi seç ve bunları sürekli sıcak ver. Soğuk ekmek veren yerlerden nefret ederim.

12. Etin kalitesi ve pişirme yöntemine pek girmiyorum. O konu sizin uzmanlık alanınız ama saf kırmızı et kullanın. Hayvanın lezzetli olan kısmında kullanmaya gayret edin. Müşteri etin kalitesini anlar. Eğer lezzeti tutturamazsanız elinizle kuş tutsanız faydası yok.

Eee artık bunca uzman görüşünden sonra açtıktan sonra ailecek gelir karnımızı beleşe doyururuz heralde

Bu uzman görüşüne ben 1.000 TL verirdim, zengin adam 10.000 de verir. Binlerce lira kazandırır insana bu öneriler bilesiniz.

• Bizimkisi bir nevi amme hizmeti oldu. Ama Ankara'da tanınan birkaç mekanın sahibi arkadaşım olduğundan onlarla paylaştığımda maddi olarakta faydasını görmüşlüğüm vardır ;)
    Hijyene önem veren insan çok.
    Ette kıyma kullanmayın, çorbalarda ilik olsun.
    Salatalar dandik olmasın.
    Biberlerin bi standartı olsun, bi acı bi tatlı geliyor hoş değil.

Orijinalden alıntı: Facan Yansin Karsiim

Şunu biraz yağsız yapmaya dikkat edin ve fiyatı abartmayın.

Bkz: Giresun da Sahil yaprak donerde 2 donere 18tl vermisligim var evlat acisi gibi koymustu birdaha olsem oraya gitmem.

Ankrada 1 döner o fiyatlarda ve daha pahalı, 2 tane almışsın daha ne istiyorsun.
    Not:iğrenç kıymalı zincir restorantlardan bahsetmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unfortunately -- 3 Ağustos 2015; 19:23:46 >
    kardeş ne oldu ne yaptınız.. açıkcası bu sektörle aşır neşir olmayan fikirlerle işi kurduysanız büüyük ihtimal batmışınızdır gerçi açmadıgınızı varsayıyorum... mantıklı yorumlar gelsede genel olarak yorumlar komik, biri demiş kaliteli olsun biri demiş ucuz öğrenciye uygun olsun paraya tapmayın ne bu hayır kurumumu..

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: junyor333

/>

Böyle bir kadın varsa gelirim

Ban gelmesi yakındır. (BanİsComing)

bunu diyen arkadaşın ban yeyip mesaj sahibinin ban yememesi çok ironik

• Mekan nerde uğramak isterim eğer acildiysa

• ulan bi de tavsiye verdim hortmuş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airnavy -- 3 Eylül 2015; 15:15:27 >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.