Merhaba Arkadaşlar, İş yerimde 35 kadar pc var. Her bir bilgisayar donanım açısından birbirinden çok farklı.
Ortak noktası ise şu olacak. Hepsinde Windows 7 Hepsinde C ve D olmak üzere iki ayrı hdd. Hepsinde imaj.
Bu şekilde norton ghost ile yapsam çok eski bir tecrübeye dayanarak söylüyorum ki donanımlar farklı olursa mavi ekran hatası verirdi hala veriyormu bilmiyorum.
Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır sanırım. Tüm gerekli programların kurulumunu yaptığım bir pc den alacağım imaj ile nasıl diğer pc lere bunu kurabilirim.
Tabiki kurulum sonrasında driverleri manuel olarak kurucam.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
Sence mantıklı mı ? farklı farklı donanımdaki pc lere nasıl imaj atabilirsin. İlkinde sorun çıkarmazsa sonra çıkaracaktır kabul etmeyecektir hata alacaksın v.s. yani yaşayarak göreceğin birçok sorun çıkacak. Bu durumda donanım driverlerini yüklemeden imaj alırsan network üzerinden sadece işletim sistemleri driverlerini dağıtabilirsin. yani çözüm yok gibi.. Yinede farklı bir uygulama varsa mesajım bulunsun öğrenmek isterim..
anakartlar aynı olsa belki de farklı anakartlar da işe yaramaz.
İmajdan ziyade İşletim sistemi windows7 yi kurduğumuz programları işletim sistemi ağ ayarları gibi ayarları diğer pc lere nasıl aktarabilirim ?
programları veya cdlerini server da bir yere atıp bütün bilgisayarlara teker teker kurman lazım.
Acronis universal restore plus pack ...herhangi bir pc den imaj al..diğerlerine atarken windows 7 sata raid sürücülerini program içindeki universal driver restore ile atabilirsin...http://driverpacks.net/driverpacks/windows/7/x86/mass-storage bu linkte window 7 sata raid (mass-storage ) sürücüleri var..kolay gelsin..
Teşekkürler sherwan arkadaşım. Önerini deneyip buradan bilgi vericem.