Şimdi Ara

Donanımım ve Kullanmam Gereken İletim Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Benim Ufak bi kaç sorum olacaktı. Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Bileşenlerim:

Cpu : İntel Core 2 Quad Q6600 2.40 Ghz
    Ram: Kingston 800 Mhz 2 Gb * 2 = 4 Gb
    Ekran Kartı : İntel Gma 3100 256 Mb ( Onboard )
    Anakart :
    Hdd : 250 + 500 Seagate 7200 32

Bİleşenlerim bunlar arkadaşlar.

1) Bu sisteme en uygun işletim sistemi hangisi ? ( Win Xp 32 mi Win Xp 64 mü ? )

2) Win Xp 64 diyorsanız bunun türkçesi varmı ? 32 bitten ne farkı var ? 32 bit için yapılmış programları çalıştırırmı? Yani 32 bitte kullandığım programların hepsini kullanabilirmiyim?

3) 32 bit diyorsanız ram lerin hepsini görmüyor 3 gb olrak görüyor onun için bir yama tarzı bişey varmı ? Duyduğuma göre 64 bit 4 gb tın hepsini kullanambiliyormuş ama 32 bit kullanamıyormuş.

• xp64 türkçesi yok
    ramlari 4gb gösterebilmek için bir yama yada program duymadım
    taleplerinize bakarak vista64 türkçesi var ramlaride görür.
    tavsiye ise zor.sisteminiz oyun oynamadıktan sonra her işletim sistemini sorunsuz çalıştırır.kullanım açısından 32ve 64ler arasında farklılık yoktur.biraz daha performans alır karşılığındada biraz acı çekersiniz hala 64 bitte sorun çıkaran program ve oyunlar var
  • oyun önemli değil. zaten ekran kartıda almadım :D oyun oynamıyorum. türkçe olmamasıda fazla sorun değil. ama programlarda tam destek almam lazım.
  • 32 bit programların çoğunluğunu çalıştırır.çalıştırmadığı programlar %5i geçmez.fakat 64 bit sistem kurduğunuzda 64bite uygun performans almak istiyorsanız programlarında 64 bit sürümlerini bulmanız gerekiyor işte sorunda orada başlıyor.en güzeli deneyip görmektir.çok tereddüt yaşıyorsanız 32 bit kullanın çünkü 64bite geçtiğinizde öyle hissedilir bir fark bulamıyacaksınız
  • - En uygun donanıma bakılır ise Vista serisi. Bit söz konusu ise, 64bit yazılım kullanmayacaksan çok gereksiz. 32bit kur.

- Xp 64'ün Türkçesi yok. Xp 64bitte çok sorun yaşarsın. Vista 64bitte 32bit programları kullanabilir ve hiçbir sorun yaşamazsın. Çok nadirdir bazı yazılımlar sorun yaratıyor, onlarında 64bit sürümlerini bulman gerekiyor.

- 32bit işletim sistemi 3.25gb üzeri rami kullanamaz. Bir ara yama mevzuları vardı ama bu sadece 4gb olarak gösteriyordu, kullanamıyordun rami. 64 bit işletim sisteminde 4gb kullanabilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.