Şimdi Ara

Donanımı biraz değiştiricem yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amacım yeni çıkan oyunları ortanın bir tık üstü ayarlarda oynamak. Önce sadece ekran kartını değiştirmeyi düşünüyordum, biraz araştırınca işlemciyi de değiştirsem fena olmaz diye karar verdim.
    Ama şöyle bir sorun var ki nasıl yapacağımı bilmiyorum. Önceki işlemci intel core2 quad q9400, ekran kartı geforce 9500gt. İşlemci için soket uyumu falan gerekiyormuş sanırım ekran kartı için de böyle bişey gerekiyor mu? Gtx660 almayı planlıyordum aslında işlemciyi de ona göre mi seçmem gerekir? Bi de oyun için 4 çekirdek daha uygun olur diyorlar. uygun fiyata neler önerirsiniz. Tekrar anakartı değiştirmekle uğraşmak istemiyorum. Bilgisayarı daha önce ben toplamadığım nelere dikkat etmem gerektiğini de bilmiyorum yardım ederseniz çok makbule geçer.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NamelessWonder -- 14 Mart 2014; 23:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahip olduğunuz işlemci dört çekirdek, işlemci değiştirmeye kalkarsanız işlemci-anakart-ram üçlüsünü değiştirmeniz gerekecek buda masraflı bir iş.Ekran kartınızı değiştirmek için öncelikle kasanızda kaç W güç kaynağı takılı bunu öğrenmemiz lazım biliyor musunuz?
  • işlemci yeterli ekran kartını değiştirmen yeterli power en az 500 watt olmalı ramide unutmamak lazım o da minimum 4 olmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • akke4323 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi daha önce hiç bilgisayar toplamadığım için neyin nerde olduğunu nasıl çalıştığını bilmiyorum. Sadece eski bilgisayarın işlemcisini sökmüştüm hurdaya çıkınca bi de yeni ram takmıştım, kasanın içiyle ilgim alakam o kadar. Gereken şeyleri nasıl öğreneceğimi adım adım anlatırsanız daha kolay anlaşırız :)

• Bilgisayardan prize giden güç kablosunun bağlı olduğu parçaya güç kaynağı(Power Supply) denir.Sistemi beslemesi için gereken akım 12V kanalından geçer bizim için önemli olan 12V kanalından kaç W verdiğidir.Üzerinde etiketlenmiş şekilde bu değerler belirtilmiştir kasanıza açarak etiketin fotoğrafını bizimle paylaşırsanız daha kesin konuşabiliriz :)

Donanımı biraz  değiştiricem yardım lazım
  • psu lazım işlemci yeterli 660 al oyuna başla ram 3 4 gbsa

psu en az 400 450 w olması lazım
    Çok sağolun hocam eve gidince ilk işim o olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 60W TDP'li GTX 750 Tİ şu an için yardımcı güç bağlantısı gerektirmeyen (HD 7850/GTX 650Tİ Boost seviyesinde) en hızlı ekran kartı,
    kendisi için gereken gücün tamamını 16x PCIe hattından karşılıyor. 350W PSU'lu kasa ile de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Hocam etiketin fotoğrafını çektim.
    Bu arada Kingston 2GB DDR2 Ram kullanıyorum, belki onu da bilmek istersiniz.
     Donanımı biraz  değiştiricem yardım lazım
  • 12v kanalından 230W verebiliyor bu durumda ya yeni bir güç kaynağı + ekran kartı almanız lazım yada az güç tüketen Gtx 750ti'ye yonelmeniz lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamam ben biraz daha araştırırım o zaman hangisi daha uygun gelirse artık.
    Peki ne kadarlık bir güç kaynağı gerekiyor 660 için?
  • Corsair Cx600 kullanıyorum ben 300R kasa ile birlikte gelen öneririm en uygun gittigidiyor'da 185e buldum.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/corsair-cx600-cp-9020048-eu-600-watt-80-bronze-107788833?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 16 Mart 2014; 18:03:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.