Şimdi Ara

Donanımhaber Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Platformu © (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
21
Favori
231.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bay_alim

yıldızın 2.öğretimnde 1.öğretimle derslere giriliyor mu yarım dönem için sadece?
    2.dönemden sonra geceyarısı bile olsa önemli değil.

Şimdi sistemden dersi seçip 1öğretimle ders görebilirsin fakat sen dersi sistemden alamazsan danışmana aldırırsın ama bazı danışmanlar bunu yapmıyorlar.İkinci yol ise aldığın ders 1. öğretime de açılmışsa ve aynı hoca veriyorsa çoğu hoca 1. öğretim dersine girmenene izin veriyo 2. yoklamayı dağıtıyor sen ona imza atıyorsun.Ben elk mühendisliğind okurken işler böyle yürüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceberg1907

Elektrik Mühendisliği Bölümü Hakkında Sorusu Olana cavap verebilirim

herkes bu bölümü yazın diyor bu bölümün sence avantajları dezavantajları nelerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

yıldızın 2.öğretimnde 1.öğretimle derslere giriliyor mu yarım dönem için sadece?
    2.dönemden sonra geceyarısı bile olsa önemli değil.

ders eklerden eğer kontenjan olursa direk 1. öğretim derslerine de kayıt olabilirsin yıldızda. bunun dışında yukarıdada söylenmiş zaten aynı hoca açıyosa dersi konuşurusun sorun çıkarmaz 1. öğretimden dinlemene. Bunun dışında zaten 1. dönem yeterli diyorsun onlar ortak dersler herhangi bir hocadan al gündüz takip edersin dersleri başka bir gruptan matematik grubunda yoklama alınmıyor ilk dönem derslerinden mat1 ve lineer. fiz1 ise ya almıyordur ya da alıyorsan hocayla konuşursun olur biter. ilk sene dersler ortak olduğu için seçenek bol
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbatov19

quote:

herkes bu bölümü yazın diyor bu bölümün sence avantajları dezavantajları nelerdir

Aklıma Gelenleri Yazayım

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Türkiye'de Elektrik Mühendisi mezunu veren üç okuldan biridir (Yıldız,Kocaeli,İTÜ). Dğer okullar Elektrik-Elektronik Mühendisi mezunu verir.Aralarındaki fark ise mezun olunca Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ya üye olunca ve 3-4 günlük kurslara katılırsan Fabrika adına veya kendin ofis açmışsan imza yetkin oluyor ve her türlü projeye imza atıyorsun veya fabrikalara periyodik denetlemeler yapıyorsun.(İşletmelerin Elektrik Mühendisi bulundurma zorunluluğu var, elektrik mühendisi çalıştırmak istemeyen dışarıdan elektrik mühendisi çalıştırıyor, kısaca imza parası alıyon.)Yakın bir geçmişte Elektronik-Elektrik Mühendisleri de bu imkandan faydalanıyordu ama bunu kaldırdılar.Artık transkripler inceleniyo ve bazı dersler alınmadığı zaman imza yetkisi vermiyorlar.Ama üniversiteler gerekli dersler transkripte gözüksün diye yazın kursalar filan açıyorlar ve eksiği kapatıyorlar.Fakat Yıldız mezunu Elektrik Mühendisi direk bu yetkiyi elde edebiliyor.

Bölüm şuanda Beşiktaş'ta.Fakat Davutpaşa'daki kampüsünde yeni bir inşaat yapılıyor bölüm oraya taşınacak ve iyi olacak çünkü Beşiktaş artık öğrencilere yetmiyor gittikçe öğrenci sayısı arttı ve labratuvarlar yetmemeye başladı.Orada hocaların anlattıklarına göre modern labratuvarlar yapılacak.(Bazı malzemeler alınmış fakat yer olmadığı için yeni kampüs bekleniyor.)Mesela İTÜ de bulunan Yüksek Gerilim Labratuvarının bir benzerine Yıldız'da sahip olacak.

Bölüm dersleri ikiye ayrılır.Zorunlu olanlar ve seçmeli olanlar.Seçmeli dersler sizin hangi dalı seçtiğinize göre değişir.(Usis 2003 sonrası 3 dal vardı sistem değişti şimdi nasıl oldu bilmiyorum.)Burada en saçma şey hoca sıkıntısı olduğu için bence piyasa için gerekli olan seçmeli dersler bazı dönemler açılmadı.(Kontrol Tekniği, Enerjide Kalite, Autocad, v.b).Ama nekadar gereksiz ders varsa açtılar.

Bölümün dezavantaj kısmı yolda yürürken selam bile vermeyeceğin şahıslar bölümde öğretim görevlisi.Adamın emeklliği gelmiş hala ders anlatmaya çalışıyor.Öğrenciye bir şey katamıyor sonra da dersi kendin öğrenmen çalışman lazım.Ama bazı hocalar gerçekten pırlanta size bir şey anlatmak için yırtınıyorlar zaten dersleri genellikle kapışılır.(Mehmet Uzunoğlu Hocama Saygılar).

Dersler genellikle bilgisayar ve projektör yardımıyla anlatılır bundan dolayı konular hızlı gider.Düzenli çalışmayan birisi genellikle derste çakar yani biraz gayreet ile dersler kolaylıkla geçebilir.(Bazı dersler var çalışsan da geçmen zor ).

Saydığım nedenlerden dolayı dersleri seçerken üst dönem arkadaşlara sormakta fayda var.Çoğu ders için ders notu fotokopicilerde mevcuttur.Zaten Star Copy e gitmeden mezun olunmaz ve her ders notu burda vardır.

Aklıma bunlar geldi daha gelirse yazarım

• Yıldız teknik bilgisayar Müh. okuyanlara bi kaç sorum olucak.
    1-kampüs taşınıyomuş heralde ne kadar sürer taşınması.
    2-Hazırlık var mı varsa hangi kampüste
    3-bölümü okurken iki kampüs arası git gel yapilıyo mu?
    cevaplayan olursa sevinirim
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncls1907

Yıldız teknik bilgisayar Müh. okuyanlara bi kaç sorum olucak.
    1-kampüs taşınıyomuş heralde ne kadar sürer taşınması.
    2-Hazırlık var mı varsa hangi kampüste
    3-bölümü okurken iki kampüs arası git gel yapilıyo mu?
    cevaplayan olursa sevinirim

1-Elektronik Fakültesi bünyesinde olduğu için herhalde inşaat biter bitmez taşınacak ben geçen sene mezun olduğum için tam tarihi bilmiyorum ama bütün planlar yeni öğretim yılı için deniyordu.(2010-2011)
    2-Hazırlık Dvautpaşa'da
    3-Şimdi fakülte taşınırsa git gel yapılmaz.Eskiden 1. sınıf için konuşuyorum Fen Edebiyat Fakültesi Davutpaşa'da bundan dolayı Fizik,Kimya ve Matematik dersleri Dvautpaşa'da yapılıyor ama sen diğer Toplumsal,Türkçe veya bazı bölüm derslerini Beşiktaş'tan alırsan git gel olur.Ama programa göre atıyorum 2 gün Davutpaşa 3 gün Beşiktaş olur. Programı yapman sana bağlı.Ders porgramları açıklanınca alternatifli birçok program yapılabilir.

• pardon cevap verilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi get a life -- 30 Temmuz 2010; 22:34:38 >
  • quote:

ben orayı düşünüyorum hatta büyük ihtimal oraya gelicem de genel olarak üniversite hayatını ve bölümü biraz açıklarsan sevinirim şimdiden sağol
  • @iceberg ve dombilibili

teşekkür ederim cevaplar için

• quote:

Orijinalden alıntı: RoMeO_aLi

quote:

ben orayı düşünüyorum hatta büyük ihtimal oraya gelicem de genel olarak üniversite hayatını ve bölümü biraz açıklarsan sevinirim şimdiden sağol

Beşiktaş iyidir derse girmedeğin zaman mesela iki ders arası boşluğun var Beşiktaşa inmen 10 dk.Git kafeye arkadaşlarına batak oyna (üniversite değişmezi) yada Ortaköy filan yakın yani zaman geçirmesi kolay.En kötü Mimarlığın önüne gidersin kızlara bakarsın zaman geçer,Zaten Ünide her türden adamla karşılaşacan.Beşiktaşa ulaşım kolay ayrıca AmA davutpaşa gecekondu+sanayii mahallesi karıiımı bir şey yani şehir merkezine uzak, Taksim,Bakırköy,Mecideykmy gibi yerlere uzak ulaşım problemi var heran heryere Beşiktaş gibi çabuk gidemezsin.Kampüs çıkışında Meto durağı var.Davutpaşa için yazıklarım 2005-2007 yılları arası geçerlidir.Daha yeni oraya gidenler Davutpaşa için yorum yazarsa sizin için daha iyi olur.Kısaca Davutpaşada kampüs içinde hayatını sürdürecen.Bizim zamanımınzda çevre düzenlemesi filan ypktu ama şimdi karting pisti var içinde(kullanılıyor mu bilmiyorum).Kısaca üni de enöenmlisi arkadaş ortamın.İyi olursa hayat senin için kolay geçer.Kafana göre adamlarla takıl.Üni de enaz 4 kişi ile arakadaş olmak lazım Batak dört kişi ile oynanıyor bunu dikkate al.

Elektrik Mühendisliği ile ilgili yukarıda yazdım.Ama bir konu hakkında ayrıntılı bilgi istersen belirt ona göre yazayım.Ben meslek lisesi çıkışlı olduğum için ayrıca DGS ile üniye grdim.İlk sene dışında bana çocuk oyuncağı gibi geldi dersler.Zatern bazı dersler zor olduğu için notlar düşük oluyor seninki az bi şey yüksek olsun iyi not geliyr.Yani hedefini koyan brisi kolaylıkla bölümü ilk 3 te bitirir.

• İş durumunuda belirtiyim.2009 yılında mezun oldum.Aralıkta askere gittin.Mayısta döndüm.2 aydır iş arıyorum ve malasef elimde somut bi şey yok.Bende anlamadım nasıl öyle oldu bölüm iyidir yıldıza giden kıymetini bilsin, üniversite hayatını sonradan benim gibi özleyeceksiniz hayatı doya doya yaşayın
  • Aklıma geldi diğer bölümleri de yazayım.Arkadaşlarımdan zamanında konuşurken öğrendiklerimiz.

Endüstri Mühendisliği:Tüm çalışkan ark burada olmakla birlikte ortalamalar hep yüksek 90-100ler çok olunca siz 70-75 alınca not düşük gelir.

Makine-İnşaat Müh.:Elektrik ile karşılaştırılınca dersleri zor.Özellikle Makine, Mukavemet,Statik v.b bizimde zor derslerimiz olmuştur fakat bunlar başka

Mimarlık:Maket filan hoşlanmayan biri iseniz hiç bulaşmayın.Birbiri ile bağıntılı dersleri var, derslerden kalmak çok kolay

Çevre Müh: Bunları fazla çözemedeim, adamlar durmadan geziyo parti filan dersleri nasıl geçiyorlar anlamadım

Elektronik Haberleşme:Bizim bölüme göre biraz daha zor ama benzerlikleri fazla

Bilgisayar:Öğrenci sayısı az şimdiye kadar hiç arkadaşım olmadı, yorum yok

İşletme vesare:Kantinleri kütüphanenin orda, bizden farklı yerlerde takılıyorlar yorum yok

• quote:

İş durumunuda belirtiyim.2009 yılında mezun oldum.Aralıkta askere gittin.Mayısta döndüm.2 aydır iş arıyorum ve malasef elimde somut bi şey yok.Bende anlamadım nasıl öyle oldu bölüm iyidir yıldıza giden kıymetini bilsin, üniversite hayatını sonradan benim gibi özleyeceksiniz hayatı doya doya yaşayın

abi peki devlet alımları nasıl bu bölümün ayda özel sektörde nasıl yani elektrik müh yerine eem daha mı önce tercih edilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbatov19 -- 31 Temmuz 2010; 12:51:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbatov19

quote:

İş durumunuda belirtiyim.2009 yılında mezun oldum.Aralıkta askere gittin.Mayısta döndüm.2 aydır iş arıyorum ve malasef elimde somut bi şey yok.Bende anlamadım nasıl öyle oldu bölüm iyidir yıldıza giden kıymetini bilsin, üniversite hayatını sonradan benim gibi özleyeceksiniz hayatı doya doya yaşayın

abi peki devlet alımları nasıl bu bölümün ayda özel sektörde nasıl yani elektrik müh yerine eem daha mı önce tercih edilir

tam olarak ben de bilniyorum ama bir ara Tedaşın elektrik mühendislerini tercih ettiğini duymuştum.

• Yurt ücretleri nasıl?
  • davutpaşada yurt var mı yoksa nerde yurt var?yurt fiyatları ne kadar?
    nerelerden ev tutulur?ev fiyatları ne kadardır?
    burs alabileceğimiz yerler var mı?
  • davutpaşada kız yurdu var sadece.. ayrıca maslakta ytu'e ait kız-erkek yurdu bulunmakta..

bunun dışında davutpaşaya yakın olarak, cevizlibağ atatürk öğrenci yurdu(karma) ve edirnekapı erkek yurdu var..

ayrıca beşiktaşta da öğrencilerin çoğu, abdi ipekçi erkek yurdunda kalır..

bunların dışında davutpaşa çevresinde, güngören, merter,z.burnu,şirinevler,y.bosna gibi semtlerde birçok özel yurt da mevcut..

yurtta kalmadığımdan fiyat konusunda bilgim yok :D

davutpaşaya yakın olarak ev tutmak istersen, en yakın olan bölge güngören ve esenlerden uzak durmak lazım.. merter, bahçelievler ve fatih çevresinde ev tutulabilir.. bunlar arasında da b.evler biraz daha makuldür.. merter ve fatihte kiralar 800-1000 tl civarnda, b.evlerde ise 600-900 arası bulunabilir.. bu semtlerden davutpaşaya ulaşım metro yada otobüs ile 15-20 dk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScHuMaG -- 31 Temmuz 2010; 15:19:03 >
  • cevabın için tşk. ederim.birde yurt fiyatlarını bilen biri yazarsa benim gibi yeni gelcek olanlara faydalı olur..
  • http://www.sks.yildiz.edu.tr/yurt/fiyatlistesi.php

Burada geçen senekiler yazıyor ama ben yarıdönemlik mi aylık anlamadım tam olarak.
  • 
Sayfa: önceki 156157158159160
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.