Şimdi Ara

DONANIMHABER SLI Kullanıcıları Yardımlaşma Sorun Çözümleri ve Önerileri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
4
Favori
5.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deepenergy

quote:

Orijinalden alıntı: sardemir

quote:

Orijinalden alıntı: deepenergy

yakında ıkıncı 680 amp geliyor ekle ıstersen

bu arada 3 way slı da performans artısı 3x olan oyun veya uygulama var mı?

benchmarklarda genellde farkı gözüküyor, onun dışında oyunlarda 3 katı performans farkı pek oldugunu snmıyorum

pekı ılerıde drıver guncellemelerıyle oyunlarda 3x artış mumkun olur mu sence?

yakın zamanda zor kaldı ki şu an bile bir çok oyunda slı desteği yok
  • bir de ornek iki farklı marka 680 ıle yapılan slı ne kadar sağlıklı uyum ve stabılıte sorunu yasatıyor mu?
  • genelde sorun yaşatmaz ama olası problemleri önlemek için kartların core ram ve boost hızlarını eşitlemek lazım
  • 2 haftayı aşkın bir süredir GTX 670 SLI kullanıyorum şuana kadar bir sıkıntı yaşatmadı^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

2 haftayı aşkın bir süredir GTX 670 SLI kullanıyorum şuana kadar bir sıkıntı yaşatmadı^^

hocam BF 3 Gpu kullanımı % kaç oyunda ? full ayarlarda
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

2 haftayı aşkın bir süredir GTX 670 SLI kullanıyorum şuana kadar bir sıkıntı yaşatmadı^^

hocam BF 3 Gpu kullanımı % kaç oyunda ? full ayarlarda

Hikaye Modunda %99 Çoklu oyuncuda 64 kişilik serverde 75-90 arası gidip geliyor
  • Benim 680 SLI yapanlara sorum neden GTX690 yerine 680 SLI?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Explore The Universe

Benim 680 SLI yapanlara sorum neden GTX690 yerine 680 SLI?

2 gpu yu geniş geniş 2 kartta kullanmak varken neden tek karta sıkıştırılmış 2 gpu kullanalım ki

+ daha iyi sogutma

+ daha iyi overclock

+ daha ucuz maliyet

+ alım ve satımı daha rahat

+ slı keyfi

+++ kısacası
  • ben asus gtx 670 drc 2 slı kullanıyorum psu yeterli diil galiba 1200 w düşünüyorum sıkıntı olmasın diye seste falanda iyimidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytunk

ben asus gtx 670 drc 2 slı kullanıyorum psu yeterli diil galiba 1200 w düşünüyorum sıkıntı olmasın diye seste falanda iyimidir

PSU sorun yaratabilir ama 1200Watt da oldukça fazla 850-1000Watt civarı işinizi fazlası ile görecektir

Ses konusuna gelirsek ben MSI power edition gtx 670 SLI kullanıyorum genelde 1. kartın ısısı 2. karata göre fazla oluyor bu nedenle 2. kart zaten ısınmadığından fan normal seyrinde gidiyor ama 1. kartın ısısı yükseldiğinden sadece 1. kartın fanı biraz sesli çalışmaya başlıyor oda şuanda oyunlarda nasıl ses yapıyorsa aynı sesi yapıyor yani 2. kartın fanından fazla ses gelmiyor.

ama şöyle bir çözüm getireceğim bu konuda ben MSI Z77A_GD55 Kullanıyorum anakartımda 3 adet pci-ex 16x slotu var şuanda 1 ve 2. pcı-ex 16x slotu pcı-ex 3,0 destekliyor ama 3. slot sadece 2,0 destekliyor ama bu pek bir sorun teşkil etmez zira İvy bridge kullanmadığımdan zaten hali hazırda 2,0 kullanılıyor 3,0 kullanmam için i5 3xx i7 3xxx serisi işlemciye sahip olmam gerektiğinden performanstan kayıp vermemiş olacağım
    yani ekran kartımın tekini 1, slota diğerinide 3, slota takacağım böylece birinci kartın daha iyi havalanması için alanı dahada genişletmiş olacağım böylece 1. kart daha iyi havalandırmaya sahip olacağından kartlar arası ısı farkını azaltmış yada ortadan kaldırmış olacağım

Ama bu işi gerçekleştirmem için uzun bir slı köprüsüne ihtiyacım var bendeki SLI köprüsü kısa geldiğinden bahsettiğim yöntemi henüz uygulayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 24 Ocak 2013; 21:49:19 >

• benim ses sorunu psudan yetersiz geldigi için galiba
  • güç kaynağından mı ses geliyor ?
  • evet
  • eğer cızırtıya benzeyen bir ses ise haddinden fazla yük biniyor demektir psu için tehlike çanları çalıyor haberin olsun
  • Elimde bir tane 6850 varken gidip ikinci kartı alıp crossfire yapmak......

HAyalim... elimde şu anda dual core işlemci ve 6750 var
  • Selam SLI kardeşliği :)

Abiler benim bir sorum olacak;

Elimde 2 tane GTX 560 kart var. Bunlardan bir tanesi Asus gtx 560 ti diğeri msi gtx 560 ti . Bunların core'leri ve memory frekansları farklı. Galiba msi overclocklu geliyor. Neyse konuyu fazla saptırmadan ben ne yaptıysam bu 2 karta aynı anda yük bindiremedim. Yani ortak çalışmıyorlar. SLI kablosu takılı, frekansları eşitliyorum (msi afterburner programı ile) nvdianın arayüz programında olsun , aygıt yöneticisinde olsun 2 kartı da görüyor. Ancak hiçbir oyunda 2 sini kullanmıyor. Hangisini üstteki pci ex slotuna takıyorsam onu kullanıyor. Denediğim oyunlar BF3, Farcyr3, Assasian Creed 3, need for speed mw2, call of duty mw3 & black ops 2 hatta mario . Sorun bende mi ? Kartlarda mı ? Oyunlarda mı ? Yoksa kabloda mı ? Bilemedim.

Bi fikri olan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

hocam bende 120 hz monitör kullanıyorum, ama vsync kapalı şekilde kullanıyorum. açık kullanmak dahamı iyi ?? bu arada BF 3 te GPU 1 ve 2 neden % 60-75 arası kullanıyor ?? başka bir şey oynarken bu durum % 90 üzeri oluyor her 2 gpu içinde. bende imzamdaki gibi SLI kullanıyorm

Vsync açık kullanırsanız yerine göre gpu kullanımı, vsync kapalı duruma göre daha az olur ve 120'den daha fazla fps alırsınız. Bu size az da olsa bir görüntü yırtılmasının yanında güç tüketimi, ısı ve ses olarak yansıyabilir. Nvidia'da adaptive vsync var o nedenle vsync kapalı kullanmanın pek bir yararı yok bence.

Bf3'te gpu'ların kullanımının %60-75 arası kullanılmasının nedeni yazılımsal da olabilir ancak üstte arkadaşın dediği gibi işlemci kısıtlamasına da mağruz kalıyor olabilirsiniz. Yani işlemci frekansınızı 4.2-4.5ghz'de tutun. Vsync kapalıyken o değerlerin olması kötü bir durum. İşlemci stok halde de olsa yüksek ayarlarda o kadar kısıtlama yapmaması lazım aslında.

BF3 multi GPU kullanımı konusunda forumda kafa yemiş biri olarak (forumda beni bilen bilir)

2-way SLI, 3-way SLI ve quad sistemlerde GPU kullanımını %100 lere dayandığını görmek istiyorsanız 2 seçeneğiniz var malesef.

1. nvidia inspector programıyla render ve kalite ayarlarını yükselterek.
    2.CPU nuzu max. OC ederek. İster 3960x kullanın ister 2500k kullanın bir önemi yok. Hangi CPU yu max OC ederseniz GPU kullanımın artacağını keza FPS artışını görebilirsiniz. olay CPU darboğazı falan değil (Mhz darboğazı) henüz 5.2Ghz den öteye giden CPU olmadığından durum bu 6.0Ghz CPU çıkınca tekrar görüşürüz

Oyunun algoritmalarından kaynaklı bir durum du bu kanatimce. Çünkü hiç bir forumda bir çözüm bulamadım. ne FrosByte ın nede nvida ın sorulara açıklayıcı bir cevapları olmadı. tek gördüğüm gerçek CPU nun Mhz i ne kadar yüksek olursa GPU kullanımının ve dolayısıyla FPS nin de yükseldiği gerçeği..

imzamdan bu konudaki paylaşımlarımı bulabilirsiniz. S.A.

• quote:

Orijinalden alıntı: conqueror-bjk

Selam SLI kardeşliği :)

Abiler benim bir sorum olacak;

Elimde 2 tane GTX 560 kart var. Bunlardan bir tanesi Asus gtx 560 ti diğeri msi gtx 560 ti . Bunların core'leri ve memory frekansları farklı. Galiba msi overclocklu geliyor. Neyse konuyu fazla saptırmadan ben ne yaptıysam bu 2 karta aynı anda yük bindiremedim. Yani ortak çalışmıyorlar. SLI kablosu takılı, frekansları eşitliyorum (msi afterburner programı ile) nvdianın arayüz programında olsun , aygıt yöneticisinde olsun 2 kartı da görüyor. Ancak hiçbir oyunda 2 sini kullanmıyor. Hangisini üstteki pci ex slotuna takıyorsam onu kullanıyor. Denediğim oyunlar BF3, Farcyr3, Assasian Creed 3, need for speed mw2, call of duty mw3 & black ops 2 hatta mario . Sorun bende mi ? Kartlarda mı ? Oyunlarda mı ? Yoksa kabloda mı ? Bilemedim.

Bi fikri olan var mı ?

nvıdıa kontrol paneli ayarın bu şekilde olması lazım birde afterburner açık iken oyun içi kartların gpu mhz ve kullanımlarını gösteren bir kaç resim atabilirmisin

DONANIMHABER SLI Kullanıcıları  Yardımlaşma Sorun Çözümleri ve Önerileri

• Sli veya cf de goruntuyu aldigimizin kartin farki yok dimi herhangi bir karttan goruntu alinabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Sli veya cf de goruntuyu aldigimizin kartin farki yok dimi herhangi bir karttan goruntu alinabilir.

cf kullanmadım bilmiyorum ama slı de üstteki karttan görüntü alırsın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.