Şimdi Ara

Donanım Yardımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mid-level bir gamer olarak uzun süredir PS4 platformlarında takıldıktan sonra tekrar kasa toplamaya karar verdim. PS4'ü de kullanacağım tabi ama elimin altında bir kasa olması hoşuma gidiyor. Aşağıdaki gibi bir sistem toplamayı planlıyorum. Fiyat / Performans olarak önerilerinizi duymak isterim, aşağı yönlü önerilere açığım. Hardcore overclock yada piyasadaki bütün oyunları oynama gibi bir alışkanlığım yok ancak hiç takip etmiyor da değilim. Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci - İ7 6700K 4 Ghz
    Anakart - Asus Maximus Hero Viii
    GPU - Asus strix GT970
    RAM - Corsair Vengeance DDR4 - 2800 Mhz (2x 8 GB)
    PSU - Corsair RM 850i
    SSD - 2 x 250 Samsung Evo Pro
    HDD - WD 2 TB 7200 Rpm
    CPU Cooler - Corsair H110i
    Kasa - Thermaltake Core V71 veya Corsair Graphite 760T
    Klavye - Corsair Gaming K70
    Mouse - Corsair Raptor M45

• belverus kullanıcısına yanıt
    kasa güzel olmuş ekran kartını 390 da yapabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: belverus

Arkadaşlar selam,

Mid-level bir gamer olarak uzun süredir PS4 platformlarında takıldıktan sonra tekrar kasa toplamaya karar verdim. PS4'ü de kullanacağım tabi ama elimin altında bir kasa olması hoşuma gidiyor. Aşağıdaki gibi bir sistem toplamayı planlıyorum. Fiyat / Performans olarak önerilerinizi duymak isterim, aşağı yönlü önerilere açığım. Hardcore overclock yada piyasadaki bütün oyunları oynama gibi bir alışkanlığım yok ancak hiç takip etmiyor da değilim. Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci - İ7 6700K 4 Ghz
    Anakart - Asus Maximus Hero Viii
    GPU - Asus strix GT970
    RAM - Corsair Vengeance DDR4 - 2800 Mhz (2x 8 GB)
    PSU - Corsair RM 850i
    SSD - 2 x 250 Samsung Evo Pro
    HDD - WD 2 TB 7200 Rpm
    CPU Cooler - Corsair H110i
    Kasa - Thermaltake Core V71 veya Corsair Graphite 760T
    Klavye - Corsair Gaming K70
    Mouse - Corsair Raptor M45

Fiyat/Performans konusunda yorum istiyorsun fakat bütçenin büyük bölümünü ayırman gereken ekran kartının kat be kat fazlasını kasa,psu,(hadi klavye fareyi geçtim o tamamen senin oyunculuğuna ve zevkine kalmış + oyun performansında da belki senin için fark yaratıyordur) oc ye soğuk bakmana rağmen abartılı soğutmalara harcamışsın ve "fiyat/performans" la alakası olmayan çok çok yanlış tercihler yapmışsın dostum, ayrıca monitör olarak ne düşünüyorsun ? HDMI dan evinde TV ne mi bağlayıp kullanacaksın ? Monitör çok mühim bir konu , belki 4k monitöre sahipsin ve sahipken sınırları zorlayarak göz zevkinden ödün vermeden "hakkını vererek" oyun oynamak isteyeceksin , bu durumda o gereksiz parçaları atıp bunu sağlayacak bir ekran kartı koymanı tavsiye ederdim...

Tüm bunların dışında , kasa olsun soğutma olsun ve diğer "fazla,gereksiz" diye tabir ettiğim ürünleri belki marka,model olarak sen kendi zevkine göre seçtin ve kesin olarak karar kıldın ne olursa olsun alacaksın... O zaman Fiyat/Performans üzerine yorum bekleme çünkü f/p nin ırzına geçmişsin "çok af edersin"

Tüm bu belki hoşuna gitmeyecek yorumlarımdan sonra hala benden tavsiye istersen lütfen net bütçeni ve kullandığın/kullanmak istediğin monitörü söyle elimden gelen yardımı yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 12 Ekim 2015; 20:20:05 >

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorum için teşekkür ederim, önemli olan fikirler. Şöyle açıklayayım;

-Kasa alınması gereken ömürlük bir şey diye düşünüyorum, özellikle sistem sıcaklığını iyi ayarlayabilmek, kablo kalabalığını engellemek ve en önemlisi çalışırken kalorifer kazanında oturuyor hissiyatı almamak. Bu sebeple bu iki, hatta belirtmediğim h440'a yöneldim. Farklı önerilerin var ise kesinlikle yoruma açığım.

-OC ile derin bilgiye sahip değilim ancak bildiğiniz üzere skylake işlemciler düşük voltajla çalışan işlemciler ve performans testlerinde yoğun kullanımda akrabalarına göre daha yüksek sıcaklıklara ulaştığını gördüm. Bu sebeple 140 TL fazla vererek iyi bir CPU cooler yerine sıvı soğutma tercih ettim.

-Monitörüm var evet ancak piyasada 4K formatı için düzenlenmiş bir oyun var mı benim herhangi bir bilgim yok. 4k TV'lerde upscaling konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyor bildiğim kadarıyla, tabi monitorlerde durum nasıl çok da incelemedim açıkçası.

-970 vs 980 konusuna gelince, elbetteki 980 çok daha iyi bir ekran kartı ve 990'ında 2016 sonuna doğru çıkacağını düşünürsek nereden baksanız 1 yıllık bir süresi var. Ancak piyasada bu denli performans isteyen bir oyun var mı ondan da emin değilim. Yani 2 kartın arasındaki 750 TL'ye gerçekten değecek mi sorusunu hakikaten kendi kafamda cevaplayabilmiş değilim.

Yukarıdaki sistemi fiyat olarak aşağı çekecek ve performans olarak kullanıcı profilim dikkate alındığında gerekenden fazla yatırım yapmamamı sağlayacak her türlü öneriye açığım.

Yorumlar için tekrar teşekkür ederim, herkesin görüşü benim için kıymetlidir.

• Anakart çok pahalı gibi Asus Z170 Pro Gaming yeterli olur ve şimdilik 1 ssd alırsan gtx980 alabilirsin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve 6 çekirdekli i7 5820k ile sistem kurulabilir bu bütçeyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

Anakart çok pahalı gibi Asus Z170 Pro Gaming yeterli olur ve şimdilik 1 ssd alırsan gtx980 alabilirsin .

http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=asus+z170+pro+gaming&N=-1&isNodeId=1

Kullanıcılar çok sıkıntı yaşadığı için maximus serisine yöneldim. SSD / 980 upgrade işini değerlendireceğim, dediğiniz gibi daha mantıklı geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

Ve 6 çekirdekli i7 5820k ile sistem kurulabilir bu bütçeyle.

Anakart ve işlemci daha pahalı diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.