Şimdi Ara

Donanim Haber uyelerinin PS3 e demo oyun yapabilmesi mumkunmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dunyadaki oyun sektoru her gecen gun hizla ilerlemekde, biz Turk oyun severler olarak bu buyuk sektorun neresinde durdugumuzu biliyoruz. Evet Turkiyede bir kac oyun sirketi haricinde fazla bir gelisme kaydedemiyoruz. Donanim Haber ps3 forumunda gayet bilgili, alt yapisi kuvvetli, donanimli bir cok arkadaslarimizin oldugu asikar. Oyun yapmak takim isi, teknik bilgi,alt yapi ve donanim gerektirir.2D oyunlarin yapiminda Game Maker programi onemli yer tutar diye biliyorum. http://www.yoyogames.com/gamemaker/ 3D bir oyun yapmak daha zor sanirim. Oyun yapimi konusunda alt yapim olmadigi gibi teknik bilgi sahibi degilim fakat boyle bilgi sahibi olan alt yapisi donanimi kuvvetli programlardan anliyan arkadaslarla dolu amator bir grub kurulsa PS3 e bir oyun yapabilirmi acaba?

• ben yapıyorum akşama eklerim türk psne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi aile robotu babür

ben yapıyorum akşama eklerim türk psne.

Gayet iyi niyetli bir şekilde güzel bir amaç için soru soran arkadaşa böyle bir cevap verdiğin için seni kutluyorum. Gerçekten.

• PC'ye desen hadi neyse belki bir ihtimal, ancak PS3 dediğin zaman Sony'den lisans ve oyun geliştirme Kit'i alman lazım ki bu da sağlam paran olması vede Sony'nin belli krtierlerini yerine ghetirebilmeni gerektirir. Yani imkansız birşey bu forumun böyle bir iş yapması.
  • @ Denorath tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Sadece merak ediyordum, bu durumda dedigin gibyse gercekten zor.
  • homebrew ile birşeyler yapılabilir yamulmuyorsam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1903alper

homebrew ile birşeyler yapılabilir yamulmuyorsam .

ama sadece hackli ps3 e yapılır şu an 3 tane oyun var homebrew olarak
    amatör oyun yapma devri kapandı Ps3 e yada başka bir konsola oyun yapmak istiyorsan o konsolun develepoer kitini alacaksın ki onuda herkese vermiyorlar ayrıca artık çok dandikten bir 2 d oyun için bile çok iyi bir programer olman lazım devir değişti çok gelişmiş aletler bu konsollardan tek kişi anlamıyor artık konsolun her katmanında uzmanlar var. animation yapan eleman , lead animation yapan eleman, çizim yapan eleman, motion ekibi falan filan çok büyük bir liste film yapımı ekibinden kat kat büyük ayrıca elinizde heavy sword varsa onun yapım aşamaları falan var izleyin film gibi yapmışlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hemen karamsar bakmaya gerek yok. Bu konuyle bende ilgileniyorum , öncelikle the last guy'ı yapan şirketi incelemenizi öneririm(Hindustan Electronics Co. Ltd.) maddi güçleri pek yok gibi görünüyor , oyun stüdyoları samanlık gibi bir yerdi oyunu yaptılar demo yayımladılar alan aldı önce basit ve ilgi çekici oyunlarla başlamak gerekiyor miniler olabilir veya biraz daha ileri düzey en önemli nokta yapılacak oyun fikridir. Sonyden kit almak çokda zor olmaması gerek diye düşünüyorum...
  • kaç para kit
  • @MadMesut eskiden kolaydı ama şimdi bu developer kitler bir nevi ps3 ün en korumasız olduğu aletler yani o aleti alıp hack konusuna yardımcı olması için kullanabilirsin o yüzden Sony artık ince eleyip sık dokuyor teminat göstermen lazım, oyun stüdyonun olduğunu kanıtlaman lazım, tonla sözleşme imzalaman lazım falan filan:)
  • @ serhat_ps3 kardesim sen epey bilgilisin sanirim bu konuda. @ MessiKaaN ve bir kac arkadasimda ayni sekilde. Dedigim gibi oyun yapimi hakkinda sadece buyuk bir takim isi oldugunu biliyorum. Onun disinda ne teknik, ne program, ne cizimden anlarim, nede moiton-capture den derin bilgi sahibi degilim. Fakat hic bir sey olmasa dahi beyin firtinasi gerceklestirmek ve bu konu hakkinda bilgi sahibi olmak ve bir seyler ogrenmek epey zevkli. Bu arada nette suanda baktimda (PS3 Software Development Kit) bumu acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

@ serhat_ps3 kardesim sen epey bilgilisin sanirim bu konuda. @ MessiKaaN ve bir kac arkadasimda ayni sekilde. Dedigim gibi oyun yapimi hakkinda sadece buyuk bir takim isi oldugunu biliyorum. Onun disinda ne teknik, ne program, ne cizimden anlarim, nede moiton-capture den derin bilgi sahibi degilim. Fakat hic bir sey olmasa dahi beyin firtinasi gerceklestirmek ve bu konu hakkinda bilgi sahibi olmak ve bir seyler ogrenmek epey zevkli. Bu arada nette suanda baktimda (PS3 Software Development Kit) bumu acaba ?

Kasa olarak Eski kalın PS2 kasasina benziyor ama biraz daha irisi. Gecenlerde ebay de satiyorlardi 9000 $ cikmisti son baktigimda.

Resminide buldum.

• Evet evet o resimide gordum demin. 9.000 10.000 $ civari saglammis. Birde soyle bir bilgi buldum ordada yuksek rakamlardan telafuz ediliyor. Birde yazi ingilizceydi.
    http://www.foxnews.com/story/0,2933,312169,00.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 16 Ekim 2010; 16:02:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

Evet evet o resimide gordum demin. 9.000 10.000 $ civari saglammis. Birde soyle bir bilgi buldum ordada yuksek rakamlardan telafuz ediliyor. Birde yazi ingilizceydi.

http://www.foxnews.com/story/0,2933,312169,00.html

Fiyat indiriminden bahsediyor linkte 2007 haberi bir developer kit ile bitmez ki bu işler yaptığınız oyunu yayınlayacak firmada lazım kendi başınıza yayınlyamazsınız o iş anca Pc oyunculuğunda olur:)
    Oyun sektöründe gelişirse Türkiye sinema sektöründede gelişir motion capture yada yeşil perde olayını yapamadığımız için bizim filmler Holywood filmlerinden asırlarca geri oluyor. Motion capture teknolojisi ile ileri animasyon teknikleri umarım ileride ülkemize girer.
    sürekli karamsar mesajlar atıyorum biliyorm ama durum böle oyun yapımcılığı çağ atladı bilmem duydunuzmu NFS oyunları daha gerçekçi olsun diye kendi gerçek yarış ekibini kurdu yarışlara katılıp deneyim kazanıyor. Grand Turismoyu bilmeyeniniz yok sanırım onunda uzak doğuda kendi araba yarışı ligi var :)

• "PlayStation 3 - Physics Effects SDK : DigInfo" diye oyun yapiyla alakali kisa bir vidyo buldum.
  • @ serhat_ps3 ne desen haklisin kardesim PS3 Software Development Kit ile bitecek is degil bu, ayrica anlattiklarin dogrultusunda imkansiz gozuksede umudsuz yasanmiyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

quote:

Orijinalden alıntı: iyi aile robotu babür

ben yapıyorum akşama eklerim türk psne.

Gayet iyi niyetli bir şekilde güzel bir amaç için soru soran arkadaşa böyle bir cevap verdiğin için seni kutluyorum. Gerçekten.

breh breh.. verdiğim cevaptan utandırdın beni. arkadaşım azıcık rahat olun, biraz sarkastik konuşmanın kimseye zararı olmaz. gerçekten..

• @ cryptdlg evet haklisin kardesim bu aletmis PS3 Software Development Kit. Bu arada aleti incelemek gerekirse kablonun takili oldugu yerde usb girisi mevcut diger yerlerdeki girisler ne oluyor acaba Sd kart slotu gibi kucuk olan digerlerini bilmiyorum. Fakat kablonun takili oldugu usb girisinden PS3 WIRELES CONTROLLER ile hukmedebiliyoruz sanirim. Yanlisda olabilir.

• Yukarda ki resimde ki 2 buyuk bolmede sanirim HDD girisleri..
    Simdi..
    Demo oyun yapmak, Hemde ps3 e yapmak (JB siz) imkansiz.
    CUnki siz ps3 Dev i alirken sirket olarak alis yapmalisiniz.
    Yani kendizini kanitlamis bir oyun sirketi yada buyuk bir sirketin kanatlari altinda calisan bir firma olmalisiniz.
    Yoksa ben geldim param da var diyip alamazsiniz.
    ALsaniz bile (SOn ISIK firmasi var mesela mevlut dinc in) diyelim rica ettiniz o aldi.
    O konuda bilgili kisileri bulup gonulu bir seyler yaptirmak imkansiz cunki o bilgiye sahip insanlarin zamani cok degerldir.
    Ha gelip yardim edecekler vardir onlarinda yapacagi PONG tarzi bir sey olur cunki o kadar bos zamani olan adamin o kadar bilgisi olur..
    Yani bu isi unutun.
    Iphone ye falan yonelin onlarin SDK lari falan internette var sanirim.
  • Özgür Kirazcı Minis oyunlarıyla ilgili araştırma yaptıklarını söylemişti. Hazırlanması daha kolaymış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.