Şimdi Ara

Donanım çok mu önemli ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aracımın donanım tablosu ama oldukça olsun istiyor insan
    mesela
    otomatik klima
    RCD510 Radyo-CD-MP3 çalar (6,5'' Renkli dokunmatik ekran)
    Sürüşe duyarlı Bi-Xenon farlar ve far yıkama sistemi
    Anahtarsız giriş sistemi
    Elektromekanik park freni
    Yağmur sensörü
    Lastik basınç kontrol sistemi
    far sensörü
    otomatiik katlanan yan aynalar
    birde thunder alüminyum jant

çok şey mi istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: rxseven

Kullanmadığımız donanımlara gereksiz yere para ödüyoruz.

Bence gerekli donanımlar bir elin parmağını geçmez.

1-Abs
    2-Esp
    3-Klima
    4-Hava yastığı
    5-Sunroof a hayır demem ( çok keyifli )

Öyle adamlar tanıyorum ki opsiyonlar da navigasyon yok diye tercih değiştiriyorlar. Ne oğlum 30 senedir yaşadığın yerde yolunu mu kaybediyorsun ? (yılda belki 1 kere uzun yol yapan adam- genelde işten eve evden işe)

Bende isterim bindiğim araç boğazına kadar dolu olsun ama ödenen miktarlar neredeyse 1 araba parası..

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? 17-18 jantlar, arka görüş kamerası, navigasyon, adaptif farlar vs vs.. Kesinlikle olmalı mı ?

Sunroof hariç

Yükseklik ayarlı koltuk

Yükseklik derinlik ayarlı direksiyon

Ekonomik kullanım içinde anlık yol bilgisayarı

Gerisi sadace büyükler için bir nevi oyuncak .

• hepside gerekli bence.keşke bütün araçlarımız full donanım olsa...
  • çok önemli. bende note'un boş modeli visia var. artık canımı sıkmaya başladı. evin istediğin kadar geniş ve güzel olsun. içnide kanepe, tv vs yoksa o evde yaşanmaz. araç da keza öyle.

çok basit örnek vereyim:

bazen arka camı açmak istiyorum arabadan giderken. arka cam otomatiği olmadığı için mecburen ön tarafları açıyorum bu kez de çok rüzgar yapıyor.
  • Saterken donanımları sıralamak için Şaka bir yana donanımlı araç tabikide iyidir önce güvenlik sonra teferruat
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

renaultta authentique versiyonlarda arka camlar elektrikli bile değil (megane 2 örneğin) , yani o kadar para verip boş bir araç alınca da insanı rahatsız ediyor biraz , psikolojik olarak ucuzluk hissi hakim oluyor donanımsız aracın içinde bende

ne kadar ekmek, o kadar köfte, authentique almayanı dövdü mü renault?
  • A-B sınıfı araçlarda 2-3000 TL fazla verip üst donanım almak daha mantıklı.

Şirket aracı değil sonuçta.

Ayrıca C-D sınıfı araçlarda orta donanım genelde yeterlidir.

Üst sınıf araçlarda zaten genelde listeden seçiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ken_618

Anahtarsız giriş ve çalıştırma:Ellerim pazar poşetleri ile doluyken çantada cepte anahtar aramadan kapıda ki tuşa dokunarak açmak çok büyük rahatlık.
    Yağmur sensörü: Normal yağan yağmurda belki önemsiz olabilir.Ama sıkışık trafikte bir azalan bir artan yağmurda manuel vitesli bir araç kullanıyorsanız ne kadar işinizi kolaylaştırdığını anlatmaya gerek yok.Yoldan hiçbir şekilde kopmuyorsunuz.
    Geri görüş kamerası:Aracımda kısıtlı geri görüş mevcut dolayısıyla hayati bir önem taşıyor sürtmelere karşı,park sensörü ile beraber park ederken çok büyük kolaylık sağlıyor.
    Otomatik kararan dikiz aynası: Ülkemizde ki çakma xenon'cular,ayarsız farlar ile gezenler ve sis farı fetişistleri göz önünde bulundurulduğunda önemini tartışmak istemiyorum.

Far sensörü ve navigasyon konusunda size katılıyorum olmazsa olmaz değil ama insanların ihtiyacının,arabanın özelliklerinin donanım ihtiyacında değişkenlik göstermesine neden olduğu hakikatı göz ardı edilemez.Örneğin; içi basık bir otomobilde sunroof veya cam tavan gerekli olabiliyor.

çok güzel yazmışsın. konuya bunları yazmak için girmiştim. ama bence far sensörüde gerekli birşey. arabadan çıkarken kapatman gereken bir farın olmuyor.

• "çift bölgeli klima" yı çok gereksiz bulurum. kaç m^3 hacim var ki sağa 24 sola 26 verse ne olur vermese ne olur, etkiliyse bile arka ortada oturan zatürre olur başka da bir işe yaramaz

"elektrikli hafızalı koltuk"u çok gereksiz bulurum (aracı yalnızca ben kullanacaksam tabi, yoksa iyi bir özellik)

"bardaklık"ı gereksiz bulurum, araç kullanırken uzun yolda sadece su içerim o da sol kapı cebinde ya da sağ koltuk arkasında durur

olmazsa olmazlar ise, klima, hız sabitleyici ve sınırlayıcı, yol bilgisayarı, elektrikli ısıtmalı yan aynalar, 4 cam otomatiği, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli far yükseklik ayarı, merkezi kilide bağlı bagaj ve depo kapağı, direksiyondan kumandalı radyo-mp3 cd çalar, hareket anında kapıların kilitlenmesi, park sensörü

olursa iyi olur dediklerim, geniş ekran dahili navigasyon, kendiliğinden kararan dikiz aynaları, anahtarsız çalıştırma, bi-xenon far, usb, sd ve aux girişleri, elektrikli park freni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Ağustos 2011; 14:32:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ex-Diesel

Almanyada yaşayan biri olarak,

Güvenlik, Klima vs. sistemlerini değinmiyorum standart olarak görüyorum

İlk başda aracın tipi ondan sonra ilk terciğim araçda performansdır, ne yapayım dolu aracı gitmiyorsa

aynen hepsi bir arada olmalı bence de..

edit:crazyarif dostuım senin yazdıkların tam tersi benim istediklerim..mesela koltugu ileri geri goturmek için kol kullanmak insanın canını sıkıyor..o da elektrikli olsaydı keske diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 17 Ağustos 2011; 13:24:49 >
  • Donanım değil bütünlük önemli.

Ama ne yapalım ki burası Donanım Haber. :)
  • çift bölgeli klima; hanımla kavga etmeni önlüyor.
    belirgin fark olmasada gerçekten her iki tarafa farklı sıcak yada soğuk hava akımı oluyor.
    ama en önemlisi, hanımla sen farklı ısı istediğinizde sizin kavga etmenizi önlüyor.
    bu bile çift bölgeli alamk için yeterli bir sebeb. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

çift bölgeli klima; hanımla kavga etmeni önlüyor.
    belirgin fark olmasada gerçekten her iki tarafa farklı sıcak yada soğuk hava akımı oluyor.
    ama en önemlisi, hanımla sen farklı ısı istediğinizde sizin kavga etmenizi önlüyor.
    bu bile çift bölgeli alamk için yeterli bir sebeb. ;)

sizin sol kolunuz soğuk eşinizin sağ kolu sıcak oluyor da, diğer kolların sıcaklığı aynı oluyor bu hasta etmez mi yaa, ortadaki hava ızgaraları da farklı ısı veriyor mu bilmiyorum ama veriyorsa da yine orta kısmın sıcaklığı yakın olur birbirine, yani geçen 2008 golf'le ankara'dan konya'ya giderken denemiştim öyle çok bir fark göremedim araç içindeki sıcaklık yönünden

amaaaa.... kavgayı önlüyorsa şiddetle alınmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Ağustos 2011; 13:41:50 >

• Olmazsa olmazlar
    ABS
    Hava Yastıkları
    Klima
    Ön kol dayama :)
    mp3 çalarlı teyp

Sürekli Kullandıklarım
    Far, park, yağmur sensörü
    Hız sabitleyici (uzun yolda olmazsa olmazdır)
    Sanrouf
    kararan dikiz aynası

Gereksiz Gördüklerim (pek kullanmadıklarım)
    Far Yıkama
    Katlanır dikiz aynası (otomatik)
    sis farları
    Koltuk ısıtma
  • güvenlik paketi standart olmalı
  • Her donanımın bir mantığı vardır. Bu bakımdan bazıları çok bazıları az da olsa önemlidir.
  • Ben de alacağım araçta ABS, ESP, manule de olsa klima, en az 4 hava yastığı, 4 cam otomatik, mp3 ve USB girişi, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon (deri olmasın) gibi şeyler isterim. Onun dışında hiçbişeyin otomatik olmasını istemem. Vites dahil. Otomatik yanan far, silecek, otomatik vites, ısıtmalı koltuk, her yerde deri parçaları filan istemem. Hız sabitleyici, park sensörü, navigasyon olsa iyi olur ama fiyata bağlı.
  • Bi ton para verilip de alınan üst segment arabaların bazısında mercekli afl far sistemi ile bi-xenon olmamasına acayip kıl oluyorum
    Keza yine çok tutulan bazı modellerde hala misalen çelik jantın opsiyon listesinde olup da milletin jant kapaklarıyla gezmesi olacak iş değil hele bazıları plastik kelepçe takıyorlar bir de tam bir facia
    Yıllardır alıştığım için benim açımdan şahsen aracımda binince en çok önem verdiğim unsurlardan biri kol dayamadır.Olmadığı zaman anında yokluğunu hissederim başka arabalarda.Saçma gelebilir ama bence yağmur/far sensöründen çok önemli bir donanım ...

• Tüm güvenlik donanımları eksiksiz olmalı bence. Bunun yanında usb girişi, soğutmalı torpido ve otomatik camlar oldu mu yeter bana, araç iyi olduktan sonra fazlasına gerek yok benim için
  • Kullanmadıgın donanıma para vermeyi bende mantıklı bulmuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.