Şimdi Ara

Domuz Gribi Oldum Yardım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ya zaten ben ilaç kullnmayı sevmem zaten fazla hasta da olmam

sadece meyve sebze ve bol sıvo tüketerek atlatırım inşallah olmazsa sonra ilaç tedavisine devam ederim ama ilaç kullnmayacağım bakalım
  • Bende su anda hastayım. İlk gün belirtiler senin gibiydi önemsemedim. Ama yarın ateşin 40 ı bulacak ve doktora gitmeden düşmeyecek.
  • Hâlâ hastaysan sakın yataktan kalkma kapat bilgisayarı. Meyve ye o da olmazsa meyvesuyu iç ama ılıtararak. Kendini yorma.
    Birde en önemlisi korkma...
  • hazır meyvesuyu değil kendin sık meyvesuyunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaynett

Arkadaşlar H1N1 virüsü bulaşmış bana

şu an sadece boğazım yanıyor çok hafif bir ateşim var evde ilaç felan da yok sadece tylol hot toz içecek var ne yapim ne tavsiye edersiniz

Aynen bogazim yaniyor atesim 38.1 oksurdugumde bogazim alev aliyormus gibi yaniyor
    dun sadece bogazim yaniyordu atesim yoktu cok hafif oksuruk vardi bugun artti ve takima burun akmasida eklendi
    h1n1 ihtimali varmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NER0 -- 20 Kasım 2009; 17:57:56 >
  • Domuz gribiysen büyük ihtimalle ateşin yükselecektir; ateşine bak önce. Ateşin yüksekse önlemini al, değilse mevsim meyveleri + tavuk suyu çorbası + sebze yemeklerine ağırlık ver. Sakın dışarı çıkma, evde dinlen. Birkaç güne geçmezse doktora git, ilaç tedavisine başla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 20 Kasım 2009; 18:02:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noteb00k

Domuz gribiysen büyük ihtimalle ateşin yükselecektir; ateşine bak önce. Ateşin yüksekse önlemini al, değilse mevsim meyveleri + tavuk suyu çorbası + sebze yemeklerine ağırlık ver. Sakın dışarı çıkma, evde dinlen. Birkaç güne geçmezse doktora git, ilaç tedavisine başla.

atesim bir 37.5 bir 38 oluyor simdi bir tane panadol ictim yarin hala atesim yuksekse doktora giderim artik
  • Geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 20 Kasım 2009; 18:17:54 >
  • hikayelerini h1n1e anlat kurtulursun
  • valla hocam seni ve senin hikayelerini severim forumda bulunması gereken ender insanlardan biri oldugun için nacizane fikrimi söyleyeyim kardeşimde domuz gribine yakalandı 4 gun içinde ayakta atlattı ve hiçbirimize bulaşmadı evde katı meyve sıkacağı var her aksam tv izlerken elma-havuç-nar suyu içiyoruz birde kardeşim ekstradan grip ilacı ve vitamın hapı kullanarak ayağa kalktı o kadar korkulacak birşey yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 20 Kasım 2009; 18:18:12 >
  • şuan inanılmaz bi salgın var ve grip olanların yarısı domuz gribi

eğer gribin yanında yüksek ateş , vücutta yaygın ağrı , kusma , ısal , karın ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerden herhangi biri yada bi kaçtanesi
    varsa domuz gribisiniz %90

ve en iyi tedavi evde dinlenmek 1 hafta evden çıkma dinlen eğer ateşin 38 in üstüne çıktıysa ve inmiyosa
    tamiflu(75mg) bulmaya çalış benim bildiğim domuz gribine karşı tek etkili ilaç piyasada o
    ama sağlık bakanlığı eczanelerden toplatmış anca kenar mahallelerdeki bi kaç eczanede bulabilirsin

ama herşeyden önemlisi iyi beslen ve evde dinlen

zaten çoğu insan farkında değil ayakta geçiriyo domuz gribini
  • bundan 2 hafta önce Domuz Gribi geçirdim. Normal gripten daha fazla yatırdı.Karın Ağrısı ateş burun akıntısı öksürük
    oldum ve şimdi iyiyim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: NER0

quote:

Domuz gribiysen büyük ihtimalle ateşin yükselecektir; ateşine bak önce. Ateşin yüksekse önlemini al, değilse mevsim meyveleri + tavuk suyu çorbası + sebze yemeklerine ağırlık ver. Sakın dışarı çıkma, evde dinlen. Birkaç güne geçmezse doktora git, ilaç tedavisine başla.

atesim bir 37.5 bir 38 oluyor simdi bir tane panadol ictim yarin hala atesim yuksekse doktora giderim artik

Doktor bana ateş düşürücü olarak Vermidon vermişti, bende işe yaradı ama bünyeden bünyeye farklılık gösterir.

Ateş varsa üşümede vardır, yinede aşırı kalın giyinmemeye çalış, ateş yükseltir. Terlemeye başladığında iyileşme belirtilerini görürsün. Dediğim gibi tavuk suyuna çorba çok faydalı ve inanılmaz terletiyor, sıcakken içildiğinde. Ateş 1 günde düşmez ama yinede doktora gitmekte fayda var. Birde terledikçe kıyafetini değiştir, terli kalınca hastalık uzuyor ve ağırlaşıyor. Mümkünse gece kalkıp kontrol et terlemişsen yine değiştir kıyafetini. Başına ıslak bir bez koy, o da rahatlatıyor geçici olarak. (Su yada kolonya yada rahatsız olmuyorsan sirke olabilir)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NER0

quote:

Doktor bana ateş düşürücü olarak Vermidon vermişti, bende işe yaradı ama bünyeden bünyeye farklılık gösterir.

Ateş varsa üşümede vardır, yinede aşırı kalın giyinmemeye çalış, ateş yükseltir. Terlemeye başladığında iyileşme belirtilerini görürsün. Dediğim gibi tavuk suyuna çorba çok faydalı ve inanılmaz terletiyor, sıcakken içildiğinde. Ateş 1 günde düşmez ama yinede doktora gitmekte fayda var. Birde terledikçe kıyafetini değiştir, terli kalınca hastalık uzuyor ve ağırlaşıyor. Mümkünse gece kalkıp kontrol et terlemişsen yine değiştir kıyafetini. Başına ıslak bir bez koy, o da rahatlatıyor geçici olarak. (Su yada kolonya yada rahatsız olmuyorsan sirke olabilir)

usuyorum ama hic terleme yok
    tavsiyelerin icin tesekkur ederim

• aynen benim de 2 gündür boğazımda hafif bi yanma var çok az da ateşim var sanırım
  • benim arkadaşdada belirtileri var dün doktora gittik grip dedi test yaptırmadık arkadaş 20 küsür saat oldu uyuyor bakalım nolcak
  • Dostum bende geçirdim.Belirtiler başladıktan 2 gün sonra çok ağırlaşmıştım , ateşim falan çıkmıştı.Şuan atlatalı 4-5 gün oluyor ve öksürüğüm hala devam ediyor.Fazla ciddiye almana gerek yok , ağır bir grip geçiriyorsun diye düşün ve ilaçlarını almamazlık yapma bkz:ilaçları sevmem'' .
  • Meyve ile su neden bir arada tüketilmeyecek? Benim bildiğim B vitaminleri ve C vitamini(ki kendisi bağışıklık sistemi için gereklidir) suda eriyen vitaminlerdir. Konuyu açan arkadaş, umarım kısa sürede atlatırsın.
  • Sadece paniğe kapılma Yemin ediyorum bu gidişle insanlar virüsten değil panikten ölecekler.
  • Bende domuz gribi olmuştum; 2 günde iyileştim. Bol bol dinlen, meyve ye diyeceğim ama canın istemeyecektir çünkü benim de canım istememişti ben bütün meyvelerin hepsinin suyunu sıkıp karıştırarak içiyorum öyle yapmanı öneririm bir de ateş düşürmek için A-ferin diye bir hap var bunu kullanabilirsin Geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.