Şimdi Ara

domuz etinin sağlığa zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Domuz eti cok yaglidir. Yenildigi takdirde, bu yag kana gecer. Böylece kan, yag tanecikleriyle dolmus olur. Kandaki bu fazla miktardaki yag; atar damarlarin sertlesmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb infarktüsüne sebep olur.

Ayrica, domuz yagi icerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin disari atilmasi icin, lenf bezlerinin fazla calismalari icab eder. Bu durum, bilhassa cocuklarda lenf dügümlerinin iltihaplanmasi ve sismesi seklinde kendini gösterir. Hasta cocugun bogaz bölgesi anormal bir sekilde siserek, adeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastaliga "domuz hastaligi" (skrofuloz) adi verilir. Hastaligin ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri cerahatlanarak siser. Ates yükselir, agri baslar ve tehlikeli bir durum ortaya cikar.

FAZLA MIKTARDA KÜKÜRT
    Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bag dokusu, kükürt yönünden cok zengindir. Bu sayede, vücuda fazla miktarda kükürt alinmis olur. Bu fazlaliksa; kikirdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireclenme ve bel fitigi gibi cesitli hastaliklara yol acar.
    Domuz eti devamli yenirse, vücuttaki sert kikirdak maddesinin yerini, domuzdan gecen sümüksü bag dokusu alir. Bunun sonucu olarak, kikirdak yumusar; vücut agirligina tahammül edemeyerek altinda ezilir. Böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir. Domuz eti yiyenlerin elleri peltelesir, yag tabakalari tesekkül eder. Mesela yiyen kimse sporcuysa; yorgun, tembel ve hareketsiz olur. Bazi futbolcular bu sebeple mesleklerinden olmuslardir.

ASIRI BÜYÜME
    Domuzda büyüme hormonu da cok fazladir. Dogdugu zaman birkacyüz gram olan domuz yavrusu, alti ayda yüz kiloya (!) erisir. Bu kadar süratli gelisme, büyüme hormonunun fazlaligi sebebiyledir.
    Domuz etiyle fazla miktarda alinan büyüme hormonu, vücutta doku sisliklerine ve iltihaplanmalara yol acar. Burun, cene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir sekilde büyümesine ve vücudun yaglanmasina sebep olur.
    Büyüme hormonunun en etkili yönü, kanserin gelismesine zemin hazirlamasidir. Nitekim domuz kesim isiyle ugrasanlar, erkek domuzlarin belli bir yastan sonra kansere yakalandiklarini ifade ederler.

DERI HASTALIKLARI
    Domuz etinin ihtiva ettigi histamin ve imtidazol denilen maddeler, deride kasinti hissi uyandirir. Ekzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastaliklarina zemin hazirlar.
    Bu maddeler ayrica; kan cibani, apandisit, safra yollari hastaliklari, toplar ve damar iltihaplari gibi hastaliklara yakalanma ihtimalini artirir. Bu sebeple doktorlar, kalb hastalarina domuz eti yememelerini tavsiye ederler.

BIR HATIRA Alman hekimi Prof. Dr. Reckeweg "Domuz Eti ve İnsan Sağlığı" adlı eserinde bir hatırasını şöyle anlatır: "Tedavi maksadıyla bir çiftçi ailesinin biraz sapa yörede bulunan ciftligine gitmiştim. Babada müzmin antroz(dejeneratif eklem hastaligi) ve kalça eklemi iltihabı vardı. Ayrıcakaraciğerinden de rahatsızdı. Annenin bacaklarında varis ve eziyet verici kaşıntısı olan ekzama vardı. Ailenin kızlari ise, kalp yetmezligi ve romatizmadan rahatsiz idi. En saglıklıları görünmesine rağmen ogulları da anjin sonrası kalp yetmezliğinden ve kan cibanindan müsteki idi. Evin öbür kizi ise müzmin bronşitten muzdarip idi. Ogullarından bir digeri de, "domuz kıllanması" ve müzmin plörite yakalanmış olup, devamlı tekrar eden fistül ifrazatindan rahatsız idi. Yukarida sakinlerinin hastalıklarından uzun uzadıya bahsettigim çiftlik evinde muayene sırasında garip bir olaya şahit oldum. Ailenin arasinda iri cüsseli bir domuz hic istifini bozmadan asagi dogru sarkan kalın bir ağaç dalına abanarak sırtını kaşıyordu. Hastalara "Oradaki domuzu görüyormusunuz? Onun kaşınmasına ve iltihaplara yol açan maddeleri, etiyle beraber siz de yiyorsunuz. İşte bu maddeler, sizdeki hastalıkların yegane sebebidir." dedim.
    Yukarida kendilerinden bahsettiğim, Kara Ormanlar havalisinde oturan benzeri çiftlik sahiplerinden verdigim nasihati dinleyenler, domuz eti yemekten vazgecerek hastalıklarının çoğundan kurtuldular. Şimdi o ciftliklerin etrafındaki otlaklarda İslam ülkelerinde oldugu gibi küçük koyun sürüleri yayılıyor."

DOMUZ ETİ VE TRİSİN Domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de Trisin [oku: Trischin] hastaligidir. Domuzlar bu hastalıgı trisinli fare yemek veya trisinli domuz eti ile beslenmekle alırlar. Fakat Trisin domuzlarda agir bir hastalik yapmaz. Halbuki insanlarda, çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir. Domuz etiyle alınan Trisin kurtçuklar, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer. Böylece de, bütün vücuda yayılırlar. Trisin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler. Çiğneme, konuşma ve yutma adelelerinde felçler meydana getirirler. Yine kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin iltihabına sebep olurlar. Bazi ağır vakalar, ölümle sonuçlanır. Bu hastalığın en kötü tarafıysa, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır. Trisin hastaligi, bilhassa Avrupa ülkelerinde yaygındır. Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen, İsveç, İngiltere ve Polonya'da Trisin salgınları görülmektedir. Yurdumuzdaysa, yerli hristiyanların dışında Trisin hastalıgı görülmemistir.

Doktor Glen Shepherd, Washington Post gazetesinin 31 Mayıs 1952 tarihli nüshasında yazdığı bir makalede bu konuda özetle şunları yazmıştır: "ABD ve Kanada'da yaşayan insanların 1/6'nin adalelerinde, trişinli domuz eti yedikleri için, trişin kurtları vardır. Bunların çoğunda hastalık arazı görülmez. Yavaş yavaş iyileşir, bazıları da ölür. Bir kısmının sol tarafı felç olur. Hepsi de dikkatsizce domuz eti yemişlerdir. Bu hastalığın bağışıklık ve tedavisi yoktur. Ne antibiyotikler, ne de diğer ilaç ve aşılar bu küçük ve öldürücü kurda tesir etmez. Tek çare bu mikrobun bulaşmasını önlemektir... Trişinlerin sebep olduğu hastalığın belirtileri elliden fazla hastalığın belirtilerine benzer. Etleri tuzlama ve tütsüleme gibi metotlar trişinleri öldürmez. Mezbaha kontrolleri de trişinli etleri teşhis için yeterli değildir."

alıntı

• Ben domuz etini severim, ama haliyle Türkiye'de bulmak zor oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

Ben domuz etini severim, ama haliyle Türkiye'de bulmak zor oluyor.
    Daha önce hiç domuz eti yemediğimden dolayı tadını bilmiyorum. Ancak bir insan vücüda bu denli zararlı birşeyi neden düzenli olarak tüketir anlayabilmiş değilim, sadece ucuz olduğu için mi?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Hiç de zor değil.
    Carrefour larda domuz eti çeşitleri bulabilirsin.
  • quote:

quote:

Büyük marketlerde bulabilirsiniz.
    Özel reyonları bulunuyor.

Selam ile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Büyük marketlerde bulabilirsiniz.
    Özel reyonları bulunuyor.

Selam ile...

Alıntıları Göster
    O zaman bundan sonra daha az tüketirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Really

O zaman bundan sonra daha az tüketirim.

Alıntıları Göster
    Tadı neye benziyor?
    Tarif edebilir misiniz?

Selam ile...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alman çikolatası, Domuz yağı ?
    13 yıl önce açıldı
    Çok Su İçmenin Zararları
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Tadı neye benziyor?
    Tarif edebilir misiniz?

Selam ile...

Alıntıları Göster
    Ben domuz etinin bu kadar zararli oldugunu sanmiyorum, cunku avrupada insanlar asiri derecede
    tuketiyorlar ve oldukca sagliklilar, daha uzun yasiyorlar.

Tadina gelince; inanclarim nedeniyle yemiyorum ama bir keresinde yanlis hamburger siparis etmisim
    ve icinde domuz eti varmis, ben icinde domuz eti oldugunu bilmedigim icin et bozuk sandim sonra
    dan ogrendim ki domuz etiymis, sanirim daha once hic yemedigim icin.

Tabi zevkler ve renkler tartisilmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoman_solider

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bir arkadaşımında değindiği gibi domuz etinin çokzararlı olduğu söylenir ama domuz eti tüketen birçok toplumun bizlerden kat be kat sağlıklı ve de daha uzun yaşadığını gözlemliyebiliyoruz. Bir ülkede ki sağlık sektörünün ne kadar gelişmiş olduğu, imkanlar... elbette uzun bir yaşamı tetikleyen bir etkenler fakat gerçekten batılılar domuz eti yemese daha mı uzun yaşıyacaklardı? Ben inancım gereği domuz eti tüketmiyorum fakat domuz eti tükettiği için de bu bahsi geçen hastalıklardan muzdarip olanı da görmedim, kaldıki bu kadar zararlı olduğu kesin bir biçimde bilimsel olarak kanıtlansa idi zaten bu eti tüketen toplumlar bu denli büyük çapta üretimini yasaklarlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Always0007 -- 4 Mayıs 2007; 5:33:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Always0007

Bir arkadaşımında değindiği gibi domuz etinin çokzararlı olduğu söylenir ama domuz eti tüketen birçok toplumun bizlerden kat be kat sağlıklı ve de daha uzun yaşadığını gözlemliyebiliyoruz. Bir ülkede ki sağlık sektörünün ne kadar gelişmiş olduğu, imkanlar... elbette uzun bir yaşamı tetikleyen bir etkenler fakat gerçekten batılılar domuz eti yemese daha mı uzun yaşıyacaklardı? Ben inancım gereği domuz eti tüketmiyorum fakat domuz eti tükettiği için de bu bahsi geçen hastalıklardan muzdarip olanı da görmedim, kaldıki bu kadar zararlı olduğu kesin bir biçimde bilimsel olarak kanıtlansa idi zaten bu eti tüketen toplumlar bu denli büyük çapta üretimini yasaklarlardı.

Alıntıları Göster
    cocukluğumu yabancı ülkede yaşadağım icin biliyorum tadı güzel salamlarda bolca kullanılıyo.domuz eti ve yağı bir cok üründe var bildiğimiz bonbon şekerinde bile domuz yağı vardı.
    sağlık açısından tartışmalı bir konu tıbben zararlı olsaydı avrupada ve bir cok ülkede bu denli kullanılmazdı.
    bilincli olarak yemedim ve bir daha yemeyide düşünmüyorum kendi dışkısını yediği için ve dini açıdan.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasaell -- 4 Mayıs 2007; 7:36:39 >

• quote:

quote:

Bazı arkadaşların da ifade ettikleri gibi büyük ölçekli çoğu markette bulmanız mümkündür.Senelerce buralarda satılıyor zaten bu etler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fahreddin

quote:

Bazı arkadaşların da ifade ettikleri gibi büyük ölçekli çoğu markette bulmanız mümkündür.Senelerce buralarda satılıyor zaten bu etler.

Alıntıları Göster
    hayatta yemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

hayatta yemem

Alıntıları Göster
    yemem yiyenede bişe demem...

bana kuzu ve dana eti çok çok yetiryor...hatta sadece kuzu bile yeterrrrrrrrr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arthur

yemem yiyenede bişe demem...

bana kuzu ve dana eti çok çok yetiryor...hatta sadece kuzu bile yeterrrrrrrrr...

Alıntıları Göster
    Tavuk da kendi pisliğini yemiyormu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneytyarikkaya

Tavuk da kendi pisliğini yemiyormu...

Alıntıları Göster
    çiftliklerde aynı koyun inek gibi besi hayvanı olarak yetiştirilen bir hayvanın sağlığa zararı olsa herhalde dünyada kimse yemezdi. bunlar yalan kokan hareketler. sonuçta biz tıbbı da bilimi de bu adamlardan öğreniyoruz. istemeyen yemez ama yalan konuşmak bence en pis domuzdan daha beter bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasaell

cocukluğumu yabancı ülkede yaşadağım icin biliyorum tadı güzel salamlarda bolca kullanılıyo.domuz eti ve yağı bir cok üründe var bildiğimiz bonbon şekerinde bile domuz yağı vardı.
    sağlık açısından tartışmalı bir konu tıbben zararlı olsaydı avrupada ve bir cok ülkede bu denli kullanılmazdı.
    bilincli olarak yemedim ve bir daha yemeyide düşünmüyorum kendi dışkısını yediği için ve dini açıdan.

Alıntıları Göster
    Evet haklısın avrupalılar hertürlü içkiyi ve sigarayı da sağlığa çok faydalı olduğu için aşırı tüketiyorlar..
    quote:

Orjinalden alıntı: sasaell

• quote:

Orijinalden alıntı: kommodor

Evet haklısın avrupalılar hertürlü içkiyi ve sigarayı da sağlığa çok faydalı olduğu için aşırı tüketiyorlar..
    quote:

Orjinalden alıntı: sasaell

Alıntıları Göster
    sigarada hiçbir batı ülkesi bizimle kapışamaz.
    alkol ise onların kültürü. fazlası zararlı.
    burada sorun yazılanların yalan olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: lafonten-

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Avrupada yasiyorum , Allah'a sukur bu ana kadar azima degdirmedim , degdirmicem de !
  • Domuz, her türlü necaseti yiyen çok pis bir hayvandır. Zararlı olduğu için yalnız Türkler değil, Avrupalılar da, bir kimseye hakaret etmek için Domuz derler.

yeterince açıklayıcı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rtrtrt06

Domuz, her türlü necaseti yiyen çok pis bir hayvandır. Zararlı olduğu için yalnız Türkler değil, Avrupalılar da, bir kimseye hakaret etmek için Domuz derler.

yeterince açıklayıcı sanırım
    Konuyu ben mi yanlış okuyorum acaba? Başlık "İslamda domuz yasak" ya da "İçki içen neden domuz yemez" veya "Kumar ile domuzun ilişkisi" de ben mi farklı birşey okuyorum. Konu dahilinde diyecek lafınız varsa buyurun yoksa başka konulara alabiliriz sizi. Olayı dini boyuta getirirseniz başka bir nick ile forumumuza devam etmek durumunda kalabilirsiniz.

Hakaret ederek ortamı gerenler zaten ceza alacak birazdan.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.