Şimdi Ara

Dominos Pizzada Çalışan Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
16.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: a.saygili

Bizim Mersin'de bir pizzacı var.
    30 dakika içinde pizzanız gelmesse dükkanı üstünüze yapacaz yazıyor camekanında.

siparişten sonra motorların lastiklerini kes abi yırak.gif
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniaq_qs

quote:

Orijinalden alıntı: a.saygili

Bizim Mersin'de bir pizzacı var.
    30 dakika içinde pizzanız gelmesse dükkanı üstünüze yapacaz yazıyor camekanında.

siparişten sonra motorların lastiklerini kes abi yırak.gif

• quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

Orijinalden alıntı: marcus83

Hamur tarifi için sağol doganza. Acaba dominostada böyle mi yapıyorlar hamuru?

Pişirme konusu zaten çok ayrı onuda çözmeye çalışıyorum iyi pişirmek için pizza taşı diyorlar. Ondan arıyordum uzun süredir onuda ankarada buldum en kısa zamanda getirteceğim.

Muhtemelen öyle yapiyorlardir. Aslinda dedigim gibi keramet hamurda degil, firinin uygunlugu ve malzeme kalitesinde..

Pizza tasini (denedim) önermem, bir kere cok iyi isitmak gerekiyorki bu bizim ev tipi firinlarda cok zor ayrica 1-2 saaten az sürmüyor. Ayrica cok iyi isinmis bir tasta (firinlarda bile) ilk pisirilen hamurun altinda, firin tabani tavini almadigi icin, kalin bir tabaka olusur ve kuru olur. Ikinci, ücüncü derken ürün kalitesi artar. Bu yüzden sürekli calisan bir firinin ürünleri daha güzel olur. Hatta kara firinlarda, tabanin tavini almasi icin ilk pisirmeden önce, uzun bir sopa yardimiyla bir islak bez dolandirilir. Buna ragmen ilk ürünün kalitesi düsük olur.

Eee, evde de aksama kadar sürekli pizza yapmayacagina göre bu tas olayi iyi bir fikir degil.

Su alttaki ocagi (tas tabanli) öneririm ama. Eger Türkiye´de bulabilirsen, iyi netice alacagini söyleyebilirim. Bu arada Lahmacun da cok güzel oluyor bu firinda.

EXPRESS NAPOLI 101/ML G3 FERRARI
     Dominos Pizzada Çalışan Var mı?

230V - 50Hz
    1200 Watt
    Color: Red
    Recipe book included

Refractory stone diameter: 31 cm (pizzanin capi)

Average temperatures registrated:
    Level 1: 190 °C
    Level 2: 350 °C
    Level 2 and half: 430 °C
    Level 3: 470 °C

SIZE
    Height: 25 cm
    Widht: 31,5 cm
    Depth: 37,5 cm

Fiyat: 50-80EUR arasi

Çok güzel ve mantıklı açıklamışsın. İnternette bakayım bu aletten bulabilecek miyim? Bulursam denemek istiyorum malum tabanı taşmış gayet güzel gözüküyor. Ama bir soru geldi aklıma alt üstü eşit pişiyor mu acaba?

Nette baktım biraz

Şu ürünüde gördüm. PIZZAOFEN BACKOFEN PIZZA OFEN GRILL MINIOFEN EDELSTAHL bu nasıl acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcus83 -- 20 Ekim 2009; 19:11:35 >

• bende pizza hasası bir insanım.. gerçek tarifi ve yapma şeklini bulana kadar canım cıkmıştı.. ama buldum sonunda ve yapıyorum.. =))

kendi yapımım bir pizza...

• Çok güzel gözüküyor. Eline sağlık

@doganza

Senin tavsiye ettiğin ürün Türkiyede de varmış

En ucuzhttp://www.ngstores.com/k/beyaz-esya-mutfak/mutfak-aletleri/izgara-tost-makinesi/m/pizza-express/u/pizza-express-napoli/n/id-20036980/i/urun-ozellikleri/ burda buldum.

En kısa zamanda spariş vereceğim. Birde şu pizza peel dediklerinden almak lazım. oda çok faydalı pizzayı fırına koyarken çok büyük kolaylık

• quote:

Çok güzel gözüküyor. Eline sağlık

@doganza

Senin tavsiye ettiğin ürün Türkiyede de varmış

En ucuzhttp://www.ngstores.com/k/beyaz-esya-mutfak/mutfak-aletleri/izgara-tost-makinesi/m/pizza-express/u/pizza-express-napoli/n/id-20036980/i/urun-ozellikleri/ burda buldum.

En kısa zamanda spariş vereceğim. Birde şu pizza peel dediklerinden almak lazım. oda çok faydalı pizzayı fırına koyarken çok büyük kolaylık

Bu firin gercekten cok kaliteli. Fiyati biraz tuzlu ama degecegine inaniyorum. Firinci küregi de, bu isin olmazsa olmazi zaten. Eger pizza tavasi kullanmiyorsan (ki kullanirsan bu tip firinlarda alti pismez) gercekten cok lazim, cünkü lahmacun gibi hamuru ele almak mümkün degil, hem pizzanin formu bozulur hemde üzerindekiler dökülür.
    Alti da üstü de iyi sekilde pisiyor. Dikkat edersek daha zor pisecek olan hamur taban zaten direk sicak zemine temas halinde. Daha kolay pisecek olan üst malzemeler ise uzaktan isitma ile pisiyor. Bizim ev tipi firinlarda yasanan sorun aslinda tam da bu. Cünkü tabanda bir temas olmuyor ve alti pismiyor. Pizzayi tepsi kullanmadan direk firinin tabanina attigimi biliyorum, o zaman da üstü yeterince pismiyordu. Tamam peynir eriyor belki ama sosun hemen altinda kalan hamur tabakasi cig kaliyor.

Yukaridaki diger cekmece tipi modeli taniyorum, ona benzer kaliteli firinlar görmüstüm ama bu basit birseye benziyor. Ebay´de 20EUR´ya buldum, özelliklerine baktim. 700W gücündeymis ve 26cm capta pizza yapilabiliyormus. Ama pisirme derecesini yazmamislar bile. En az 350 derece, pizza firininda ana kriterimiz olmali, alt-üst mesafesi de cok olmamali. Gerisi keyfine kalmis..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganza -- 20 Ekim 2009; 19:50:26 >

• Aslında kararı PIZZA Express Napoliden yana verdim. Bir pizza sever olarak o kadarda çok gelmedi fiyatı aslında bir pizza taşına 60 tl istediklerini düşünürsek 210 tl çok değil bence. Fırıncı küreğide gerçekten lazım ve büyük kolaylık pizzayı onun üstünde yaptıktan sonra PIZZA Express Napolinin üstüne koymak çok daha rahat ve kolay olur diye düşünüyorum.
    doganza sen bu fırını kullandın mı acaba?
  • quote:

Aslında kararı PIZZA Express Napoliden yana verdim. Bir pizza sever olarak o kadarda çok gelmedi fiyatı aslında bir pizza taşına 60 tl istediklerini düşünürsek 210 tl çok değil bence. Fırıncı küreğide gerçekten lazım ve büyük kolaylık pizzayı onun üstünde yaptıktan sonra PIZZA Express Napolinin üstüne koymak çok daha rahat ve kolay olur diye düşünüyorum.
    doganza sen bu fırını kullandın mı acaba?

Buna benzer bir firin (1200W-350C) vardi ben de ve bunun kadar iyi degildi. Ona ragmen cok iyi sonuc aliyordum. 30cm bir pizzayi rahatlikla yapabiliyordum, ayrica en ideal süre olan 4-5 dakikada pizza pismis oluyordu.

En iyi tarafi, cok cabuk isinabilmesi ve ic alani dar oldugu icin isinin tam olarak kullanilabilmesi. Kücük sandvic ekmeklerini bile rahatlikla yapabilirsin. Onun icin de kücük bir ipucu vereyim:

Normalde ekmek pisirilirken, kabugu kalin ve sert olmamasi icin, ekmek tam kabuk baglamaya basladigi zaman, buhar verilir ve yüzeyin islanmasi saglanir. Bu islem, ekmegin kabugunu incecik ve citir citir yapar. Ayni seyi bir spreyli baslik yardimiyla (örn. camsil sisesi), ekmegin üzerine su sikarak yapabiliriz. Ama bunu tam kabuk baglarken, yani yaklasik 2-3 dak. sonra yapmaliyiz. Sonra kapagini kapatip pisirmeye devam ediyoruz. Ekmegi cikarinca kuru bir bezin altinda 10-15 dak. dinlenmeye birakiyoruz. Yüzü catlamaya baslayinca hazirdir..

• Vay vay çok faydalı oldu bu yaa. Aslında evde hamburger yapmayıda çok seviyorum ama ekmekleri hep hazır alıyorum onlarıda kendim yapmak istiyorum. Öncelikle pizza fırınını alayım pizzada kendimi geliştirdikten sonra kendi hamburger ekmeğimide yapmak istiyorum.
    doganza sen baya anlıyorsun bu hamur işlerinden artık bir sorum olursa direk pm
  • Konu eski ama olur da benim gibi bu konuyu keşfedip bahsi geçen fırınlardan arayanlar olursa diye şu linki koyayım. Doganza'ya teşekkürler.

http://www.herseyhemen.com/elektrikli-tava-ve-tencere/pizza-express/pizza-express-optima.html
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.