Arkadaşlar ben bir tane web sitesi yayınlamak istiyorum ve domain,host nedir ne işe yarar gibi bilgileri almak istiyorum!
Birde web sitesini yayınlarken izlemem gereken yolları anlatırsanız sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: furtuna08
http://www.000webhost.com Adrese Tıklayıp Üstteki Order Now Seçeneğini Tıklayarak Kaydol bedavadan yap bi website dene kendini. en iyi öğrenme yöntemidir deneyerek öğrenmek.
Domain ve hostingin ne olduğunu bilmeyen biri nasıl yapacak bunları merak ediyorum ?
quote:
Orjinalden alıntı: *FİKRET*
Arkadaşlar ben bir tane web sitesi yayınlamak istiyorum ve domain,host nedir ne işe yarar gibi bilgileri almak istiyorum!
Birde web sitesini yayınlarken izlemem gereken yolları anlatırsanız sevinirim
Domain : Türkçe alan adı demektir. Yani siteniziniz adresidir. örneğinwww.google.com
Hosting ise : Sitenizin dosyalarının tutulduğu alandır. ( resimler - veritabanları - kısacası sitenizin bütün dosyalarının )
Bir site açmak istiyorsanız ve bunu gerçekten öğrenmek istiyorsanız ucuz bir alan adı ve hosting paketi alarak buna başlayabilirsiniz.
1. yapmanız gereken ziyaretçilerin sizin yaptığınızın siteye ulaşabilmeleri için alan adı almaktır. (domain) 2. yapmanız gereken şeyise sitenizi yayınlamak için hosting hizmeti almanız gerekiyor.
İsterseniz bu vereceğim linke bir göz atın.Sorularınızın hepsini orada güzelce cevaplamış arkadaşlar.