Şimdi Ara

Domain Piyasası Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Türkiye'nin en kaliteli forum sitesinde domainlerinizi takip etmekteyim.Gerçekten çok kaliteli ve değerli
    domainlere rastlıyorum.Türkiye'de domain piyasasına baktığımızda gelişmekte olduğunu görüyoruz. E ticarete yön veren firmalar bu sektörü daha da canlandırmış durumda ancak büyük şirketler halen e ticarete yeteri kadar yönelmiş değiller.

    Domainin önemini anlatmaya gerek yok zaten hepiniz çok iyi biliyorsunuz ancak alınan domainlere bakıldığında bu sektörün kolay para kazanma yolu olarak görüldüğü ve bilgisizce domain alındığı ortadadır.Yemeksepeti'nin
    sepet'i,ucakbileti'nin bilet'i, herşeye uyarlanıp bir kalıptan gidiliyor taklit ediliyor.Jenerik domainin önemi ya anlaşılamadı ya da artık jenerik domain kalmadı ki cümle halinde domainler alınıyor
    örneğin:mansurbasgano_____.com , __kurukten_________testi.com

    Domainlerin satışa sunulacağı güvenli bir site gerekli Türkiye'de alanadlari.com'un güvenli ama satış konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum.Çünkü markaşalma ve reklam yatırımcı ile domain sahiplerini buluşturmalı yeni yatırımcıları da cezbetmeli.Yoksa bu alınan domainler aslında çok büyük sermaye ve piyasanın yönlendirilmesi gerekiyor.
    Kısa yoldan para kazanma araştırmasına giren biri domain alım satımını görüyor,ucakbileti.com un 250 000 dolara satıldığını okuyor ve hemen bir domain buluyor ve alıyor.Sonra altın bulmuş gibi sahibinden.com a koyuyor.Sonra bir tane daha bir tane daha derken elinde bir sürü domain oluyor ama alıcı yok satamıyor. İşte sorun burada domaini SATMAK.

    Domain alım satım yapılan siteleri gezdiğimde gördüğüm manzara domain çöplüğü ve ölü fiyatlarda cabası.

    Sözün kısası bu piyasanın hareketlenmesi, ilerlemesi isteniyorsa yatırımcıların dikkatini E-Ticarete çekecek,
    domain sahipleriyle domain alıcılarını makul ücretlerle profesyonel bir ortamda birleştirecek bir site yapılmalıdır.Bu pazara rekabet gerekiyor ki rekabet olmadan gelişme olmaz.

    Amatör bir domainci olarak yanlış bir şey dediysem affola

    Bol Kazançlar







  • Domain sektörü aynı emlak sektörü gibidir seçimler çok dikkat edilerek yapılmalıdır,aksi takdirde düşünmeden kendinize çok fazla zarar ettire bilirsiniz.Sürekli piyasayı ve güncel bültenleri takip etmeniz gerekir.Türkiyede malesef sektör çok geriden takip ediyor.Güncel türkçe kaynak'ta aynı şekilde bulmak oldukça zorlaştı.Bu sektör için size önere bileceğim web siteleri ile hem düşecek domainleri takip ede bilir hemde domain piyasasında güncel kala bilirsiniz.

    http://domainofisi.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuantum01 -- 11 Kasım 2016; 15:8:46 >
  • Domain piyasası eskisi gibi hareketli değil. Belki de ben sektörden uzaklaştığım için takip edemiyorum, bilemiyorum.
    Fakat, gözlemlediğim kadarı ile jenerik alan adlarının yanı sıra, kurumsal ve kurumsal firmaların sloganları üzerinden oluşturulan alan adları prim yapıyor.
    İlginç isim ve içeriklere sahip girişimcilik örnekleri de buna dahil. Onedio gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.