ya arkadaşlar kusura bakmayın hiç ama hiç anlamadığım bir konu, ama öğrenmek istiyorum kısaca anlatacak olursanız, domain host ve buna benzer kelimeler ne demek, yani domain'i anladım alan adı oluyor, host ne oluyor birde bu domain i nereden aldığımızın önemi varmı yani biz kimden alıyoruz aldığımız yer aracılıkmı yapıyor kimin malını satıyorlar. bende bir site hazırlamayı düşünüyorum tabi en amatör olanından, birde bu hacker lar bir siteyi nasıl ele geçiriyorlar.. ben bir site almışım bu siteyi sadece kendi pc'mdenmi hazırlayacağım hacker benim pc ye girerekmi siteye el koyuyor yaw soracak okadar çok şey varki sinirlerine hakim olupta bir açıklama yapan olursa sevinirim..
Domain : Alan Adı, Domain Name de denir. Buna kısaca siten ismi diyebiliyiz. x.om mesela bu sadece isimdir.
Hosting : Siz veya başkası bir tasarım yapar. ve bu tasarım x.com için yapılmıştır. Gidersiniz bir hosting firmasından web alanı kiralarsınız. örnek 25 MB 50 MB 1 GB vb.. bu rakamı tasarımınız belirler sağ tıklayın ne kadar disk alanı kapladığını görürsünüz. gibi..
Domain adı önemlidir güvenli bir yerden almak lazım. aslında domain ve host hizmetini aynı anda veren çok sağlam firmalar var, ilgilenirsen 4-5 tanesinin ismini adresini veririm. hepside işinde uzamn firmalardır..
HAcker pc nize girmeyecek siz pc de hazırlıyorsunuz ama hosting alıp oraya yüklüyorsunuz. dosya sizin pc de kalsaydı mantıken siz pc yi kapattığınızda sitenizin çökmesi gerekmezmiydi?