Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam eline sağlık, emek verildiği her haliyle belli olşan çalışma çok faydalı olmuş. Kağğıt farkını renklere etkisi de çok daha iyi anlatılmış oldu.

En yakın renk ve kağıt olarak
    Kağıt-HP Adv Parlak, ICM profili-Canon mg7100 Series GL2, +5 Camgöbeği, -5 Eflatun
    beğendim. Hatta yanımdaki grafik tasarımcı arkadaşım da bunu beğendi.
    Özellikle siyah beyaz renler konusunda en yakın o görünüyor. Bebeğin yüzüne bakınca biraz renk sapması olsa da diğerlerinden daha iyi duruyor.
  • cescesor mürekkebi ve kağıt alınca sizin bu denemeleriniz çok işime yarayacak epey emek vermişsiniz elinize sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 1 Şubat 2014; 23:34:08 >
  • tarikkuscu T kullanıcısına yanıt
    Tarıkcığım maşallah tez ayarında çalışma olmuş, paylaştığın için teşekkür ederim.
    Bastığın resimler eminim ki tarayıp buraya attıklarından daha güzel duruyordur. Fakat burada paylaştıklarınla ilgili düşüncelerimi aktarmak istiyorum.
    1- Kullanılan mürekkep (orijinal veya muadil) ne olursa olsun, kullanılan kağıda göre ince ayar yapmak gerekiyor.
    2- Tarayıp buraya atığın resimlerde en iyi fikri sanırım resmin sağındaki gri tonlamalar veriyor.
    3- Gri tonlama ne kadar doğruysa orjinal resme yakınlık da o derece artıyor.

Şimdi buradan hareketle ;
    Foto baskısında gri tonlama siyah kullanılmadan sadece CMY ana renklerin karışımıyla üretildiği için renk tutturmada en önemli kıstas oluyor.
    Aşağıda jpg formatında gri bir renk tonu gönderiyorum, bu rengi tutturmak için yazıcı ayarlarında elle renk ayarlama yaparken "renk ayarlamak için bir desen yazdırın"ı seçip parametreden renk opsiyonunu, desen miktarında en büyüğü, renk değişiminde küçüğü seçerek bir kartela basın. bastığınız kartelada o griye en yakın olan renk değerlerini seçip desen basarken "yoğunluk/karşıtlık" opsiyonunu seçip çıkan sonucta o gri renge en yakın değeri tespit edin. Bu değerleri tespit edip fixledikten sonra herhangi bir resmi özellikle de meşhur olan bu çocuklu ve makaralı resmi tekrar basın.
    Sana eziyet ediyorum ama bu deneyi de yapıp paylaşırsan benden doktorayı aldın gitti.
     Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)

• yazıcının kartuşlarını delip mürekkep bitmeden üzerine mürekkep eklesek içindeki sistem mürekkep seviyesinin yükseldiğini ölçmezmi bu sekilde mürekkep azaldikca ekrandan görür sürekli mürekkep ekleriz sarfhane de yazan Kartuşların içindeki mürekkep ölçme sistemi doğruysa bu şekilde yaparak yazıcının mürekkep bitti uyarısı vermesini engellemiş oluruz tabi sadece bu düz mantık

http://www.sarfhane.com/page.php?act=showArticles&ID=87&name=Canon%20PGI-550%20ve%20CLI-551%20Kartu%c5%9flar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

yazıcının kartuşlarını delip mürekkep bitmeden üzerine mürekkep eklesek içindeki sistem mürekkep seviyesinin yükseldiğini ölçmezmi bu sekilde mürekkep azaldikca ekrandan görür sürekli mürekkep ekleriz sarfhane de yazan Kartuşların içindeki mürekkep ölçme sistemi doğruysa bu şekilde yaparak yazıcının mürekkep bitti uyarısı vermesini engellemiş oluruz tabi sadece bu düz mantık

http://www.sarfhane.com/page.php?act=showArticles&ID=87&name=Canon%20PGI-550%20ve%20CLI-551%20Kartu%c5%9flar

Çipte aynı zamanda teorik olarak ölçtüğünden her defasında mürekkep algılamayı iptal ederek(iptal tuşuna basılı tutarak) yazdırmaya devam edebilirsiniz. Hatta sanki önceki sayfalarda bir arkadaş bu şekilde kullanıyordu. Ama cihaz her defasında uyarı verecektir mürekkep bittiğiyle ilgili.

• o zaman mürekkep dolu dahi olsa Çip te ayriyeten ölçüldüğü için mejbur iptal tuşuna basıp mürekkep seviye algılayıcıları nı devre dışı bırakmamiz lazım öyleyse benim düşündüğüm sistemin bir anlamı kalmıyor çipi resetlemek lazım oda şu anda mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

o zaman mürekkep dolu dahi olsa Çip te ayriyeten ölçüldüğü için mejbur iptal tuşuna basıp mürekkep seviye algılayıcıları nı devre dışı bırakmamiz lazım öyleyse benim düşündüğüm sistemin bir anlamı kalmıyor çipi resetlemek lazım oda şu anda mümkün değil.

Çip değişimi şansımız olabilir aslında yurtdışı sitelerde otoreset çipler satılıyor geçenlerde göz atmıştım fakat bırakalım orjınal kalsınlar garantiye işimiz düşerse :)
  • kartuşlar garantiye dahil değildir diye biliyorum hem Demo kartuşlar bunlar yurt dışı ile ugrasmak yerine dolan Kartuş seti almak daha iyi bana fazla lazım olmaz yazıcı iptal tuşuna uzun basar Kartuşları deler mürekkep doldururum içlerine bir kere doldursam epey gider bana tek sorun mürekkebin miktarını bilemiyoruz biterse fotoğraflar bozuk çıkar arada 2.3 gram takviye yapmak lazım

• Kartuşlar garantiye dahil değil fakat orjinal kartuşla vs göndermemiz gerekebilir diye düşünüyorum.
  • OCP Türkiye kullanıcısına yanıt
    merhaba ahmet abi,

dediklerinizi uyguladım. nekadar doğru bir renk seçimi yaptım bilemiyorum. yorum sizin.

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı)

Tarık abi burada sadece yoğunluk ve karşıtlık kartelası görüyorum, değişik cmy oranlarının denendiği camgöbeği/ eflatun/sarı için de bir baskı alsaydın iyi olurdu. Yanlız bu kartelayı burada paylaşmana gerek yok, zira tarayıcıdan alınan görüntü ince ayar konusunda fikir vermiyor takdir edersin. Önemli olan ekranda gördüğün renk tonunu yazıcıdan mümkün olduğu kadar bire bir almak. kalibrasyon yapıyoruz yani. En yakın bulduğun tonlardaki değerlerle bastığın resim ekrandakine ne kadar benziyor, bunu en doğru sen göreceksin. Dediğim gibi taranmış resim bu konuda fazla fikir vermiyor. Resimde özellikle çocuğun ten rengine dikkat et :)
  • mg7150 harika bir yazıcı hafıza kartını takıp ekrandan seçip baskı alabiliyoruz pc ye gerek yok kalite aynı birde fotoğrafın dikey mi yatay mı basilacağını secebilsek.

Bir sorum olacak kenarlıkısız yazdırmayı secince fotoğrafın kenarlarından kesiyor biraz baskı yaparken 10x15 kağıtta, bunun bir çözümü yokmu dur yada 13x18 kağıtta da durum aynımıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 4 Şubat 2014; 15:52:22 >
  • bende sadece a4 kağıdın bazen kenar oluşuyor ama diğer kartlarda kenalıksız foto çıktısı aldım.Bence kağıdı çok düzgün koymadığımızdan o şekilde kenarlarda boşluk oluşuyor.
  • tepsideki ölçekleri iyice yapıştırdim kâğıtlara yinede aynı 4 taraftan da kesiyor 10x15 kağıtta

• kesiyor derken; resmimi yiyor beyazlıkmı bırakıyor resmi yiyor ise normal bir kaç milim düzeyinde resmi yer baskıda 13x18'de biraz daha fazla yer (epsona göre konuşuyorum) hele resmi 10x15 kırpmadan gönderiyorsanız ve o resim, ölçüleri itibariyle karemsi bir resim falansa fazla fazla yer. sonuçta bastığınız kağıt kağıt standart bir ölçüde. beyazlık veriyor ise ya kullandığınız kağıt standart ölçüde kesilmemiştir. yada kağıt tepsisine tam oturtamıyorsunuz mandallarla yada yazdırma tercihlerinde kenarlıklı işaretlidirde farkında değilsiniz.
  • merhaba

canon my image garden yazılımındaki ekstra içerik indir yani canon creative park premium bölümüne erişemiyorum. nedeni ise orjinal canon kartuş kullanmadığım için. halen yazıcısında orjinal canon kullanan arkadaşlar bu bölüme erişebiliyorlar ise eğer indirdikleri creative park içeriğini oluşturan template dosyaları paylaşabilirlermi acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarikkuscu

merhaba

canon my image garden yazılımındaki ekstra içerik indir yani canon creative park premium bölümüne erişemiyorum. nedeni ise orjinal canon kartuş kullanmadığım için. halen yazıcısında orjinal canon kullanan arkadaşlar bu bölüme erişebiliyorlar ise eğer indirdikleri creative park içeriğini oluşturan template dosyaları paylaşabilirlermi acaba.

Template dosyalarını paylaşması kolay da bunların tek tek indirilmesi gerekiyor(ben toplu indirmek için yol bulamadım) bir yöntemi varsa bilmediğim ilen söylerse paylaşabilirim sanırım ;)
    Ben o içerikleri hiç indirmedim maalesef.
  • Bu arada normal CD ye yazıcıdan baskı yapınca bildireceğimi iletmiştim ama sanırım cevap yzmadım.
    Bendeki CD ler mat yüzeyli maxell di ve baskı yaptım. Lakin mürekkep kurumadı
    Artık CD yi de neredeyse kullanmadığımız için printable çok CD almak istemiyorum. Eğer tek satan bir yere denk gelirsem alıp baskı yapıp resmini paylaşırım.
  • ilkmon İ kullanıcısına yanıt
    kardeşim gözümü karartıp orjinal kartuşları sadece onları indirmek için taktım. hepsini indirdim. tek tek tıklayarak üşenmeden indirdim. sonra muadil kartuşları taktım. bi deneme yazdırayım dedim. canon yan çizdi bana. orjinal kartuş takılı değilse yazdıramazsın dedi. ve başka hiç bir türlü pdf olarak filan da yazdıramıyorsun. template dosyalarının, dosya formatlarıda farklı. o formatları açacak programda bulamadım malesef. yada my image garden yazılımındaki orjinal kartuş kontrolünü devre dışı bırakabilmek lazım. gerçekten çok güzel şeyler var. bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar o kontrolü devre dışı bırakma olayını bi söylerlerse süper olur. :)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.