Şimdi Ara

dolby atmoslu en uygun sistem tavsiyesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
3
Favori
11.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • adam ekol ya :D

  • Dostlar selam.

    Eskiden denon amfim, sony amfi ve hoparlör setlerim, wharfedale hoparlör setlerim vardı. O zamanlar sadece divx vardı. Panasonic playerim vardı ve altyazılarda sorun çıkarırdı. Kendi indirdiğim filme altyazıyı gömer, saniye ayarı ile ileri geri yapar tüm filmde süreyi tutturmaya çalışırdım. Sorna dvd'ye basar izlerdim. Açıkçası filmi sorunsuz çalışır hale getirmeye uğraşmaktan, film izlemeye zamanım kalmazdı desem pek de yalan olmaz. Haliyle çabuk yorulup sıkıldım ve her şeyi hepsini sattım. Şimdi hatırladım bose sistem de almıştım en son. Hadi şimdi al bakalım alabiliyor musun :) Neyse. Kendi indirdiğim 2000 kadar film'lik güzel bir arşivim vardı. Onları da kul hakkıdır diye tek tek matkapla deldim. Bıraktım komple divx işini.


    Gelelim günümüze.


    Sanıyorum son 1-2 senedir sadece netflix izliyorum. 4k olmayan 1080p bir televizyonum var ve hepsi bu. Netflixte dolby filmler olduğunu biliyorum ama hiç deneme şansım olmadı. Kullananlar söyleyebilir mi? Gerçekten 5.1 hissini verebiliyor mu netflix filmleri ?


    Selamlar..





  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt
    sanırım sizin o setler şimdi 30 k 40k :) ben amazon almanya deposundan magnatları aldktan somra 1000 tl zam geldi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt

    selamlar,


    Bende hem netflix/amazon var hem de zaman zaman bunlarda olmayan filmleri torrent ile indirip izliyorum.


    Kulağımın çok iyi olduğunu düşünmüyorum ses konusunda ama ortalama bi kullanıcıdan daha bilgili, deneyimliyim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki her iki yöntemde de 5+1 etkisi(surround) farklı değil. Ancak netflix, amazon platformlarındaki ile torrentdeki sesin berraklığı mı desem, keskinliği mi desem çok farklı. torrentte herşey çok temiz, berrak, net geliyor. Aynı hoparlör ve AVR ile izliyor olsam da, netflix/amazon daki ses daha kalitesiz hissettiriyor.


    Benim sistem sony dh790 ve pioneer es2tb, sanıyorum ki daha kaliteli bir sistem ile fark çok daha yüksek olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Atmos hoparlörü kendinize bakacak şekilde ayarlamanız gerekli. Misal benim oturup izlediğim koltuk duvara sıfır. Bu sebeple atmos hoparlörünü direkt aşağı bakacak şekilde monte ettim.

    Bu arada atmos için illaki o tarz eğimli hoparlörlerden almanıza gerek yok. 500 TL civarına benim canton gibi hoparlörler alıp kullanabilirsiniz. Ben oldukça memnunum.

    Montaj açısından fikir vermek için resim ekliyorum







    Hocam selamlar geçende özelden sormuştum atmos hoparlör için sizinki çok şık olmuş, canton un hangi modeli ? İlla atmos sertifikasına ihtiyaç var mı sizce atmos desteği alabilmek için




  • panama P kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Benim kullandığım Canton Plus GX3 modeli. Fakat beyazı yok artık. Siyahını da buraya yollamıyorlar. Yine de linkini ekliyorum

    https://www.amazon.de/-/tr/dp/B004IOGBBG/ref=pd_aw_sbs_1/258-3937756-2142623?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B004IOGBBG&pd_rd_r=154ccc07-3379-4cf6-8186-9f8f939244e8&pd_rd_w=lOgVD&pd_rd_wg=G0YgR&pf_rd_p=0b85017c-52db-495a-9370-158fb38c7ae7&pf_rd_r=3R06WHJQEVEP34YCZR22&psc=1&refRID=3R06WHJQEVEP34YCZR22

    Tavan hoparlörü için bir sertifika olmasına gerek yok. Sonuçta amfinin standart hoparlör çıkışına hoparlör bağlıyorsunuz

    Bu arada tavan hoparlörü her filmde o kadar etkin değil. Filme göre değişiyor.
    Misal geçenlerde Harry Potter’ın son filmlerinden birinde bu kötü adam Harry’e seslenirken baya güzel bir ambiyans oluştu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Merhaba

    Benim kullandığım Canton Plus GX3 modeli. Fakat beyazı yok artık. Siyahını da buraya yollamıyorlar. Yine de linkini ekliyorum

    https://www.amazon.de/-/tr/dp/B004IOGBBG/ref=pd_aw_sbs_1/258-3937756-2142623?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B004IOGBBG&pd_rd_r=154ccc07-3379-4cf6-8186-9f8f939244e8&pd_rd_w=lOgVD&pd_rd_wg=G0YgR&pf_rd_p=0b85017c-52db-495a-9370-158fb38c7ae7&pf_rd_r=3R06WHJQEVEP34YCZR22&psc=1&refRID=3R06WHJQEVEP34YCZR22

    Tavan hoparlörü için bir sertifika olmasına gerek yok. Sonuçta amfinin standart hoparlör çıkışına hoparlör bağlıyorsunuz

    Bu arada tavan hoparlörü her filmde o kadar etkin değil. Filme göre değişiyor.
    Misal geçenlerde Harry Potter’ın son filmlerinden birinde bu kötü adam Harry’e seslenirken baya güzel bir ambiyans oluştu.
    Teşekkürler , Aslında atmos yerine 7.1 gibi bir dağılım mı olmuş oluyor ? Atmos ses farkı için ancak atmoa destekli filmlerde fark yaratır değil mi




  • panama P kullanıcısına yanıt
    Yok yine 5.1.2 oluyor

    Avr’nin hoparlör kurulumunda bağlı hoparlör sayısına uygun çeşitli yerleşim seçenekleri var.
    Misal tavanda ön üst bölümde hoparlör varsa ona uygun şablonu seçiyorsunuz. Ve Avr ona uygun davranıyor.

    Bunun dışında film dts x yada dolby atmos sesli değilse bile Avr’nin neutral x vs gibi ses modları ile tavan hoparlörlerine de ses verebilirsiniz

    Misal Dts HD sesli Bourne filmlerinden birinde metrodaki anonsu direkt sol üst hoparlörden vermişti
    Bourne’da o anda sol arkaya doğru bakıp harekete geçiyordu.
    Bu ilk tavan hoparlörü denemelerimden biri olduğundan aklımda kalmış bir örnek.

    Tabii bu modlar her filmde o kadar başarılı olmuyor ama ben artık o kadar takılmıyorum
    İzleyip geçiyorum
  • Sizin yorumunuzdan anladığım illa atmos sertifikalı bir ürüne gerek olmadığı yönünde, sizin aldığınız benzeri veya raf tipi bir ikinci el hoparlör ile de çözülebilir atmos işi. Sizin tavanda çıkıntı itibariyle montaj kolay olmuş ama bende biraz zor ne yazık kğ
  • Pandemi hala devam ediyor, ama ofis hayatına geçince epey bir koptum ve yazamadım. Bu süreçte sistemime bir de Sony STR-DH190 stereo amfi ekledim. Ama 1-2 sene öncesinin iki katı fiyatına.

    Ama dolar maalesef 9,50 TL'yi geçti ve her şey uçtu gitti. Eskiden amiral gemisi telefonları alabilirken şimdi onların yarı fiyatı telefonları alamıyoruz.


    Neyse Sony STR-DH790 ev sinema sistemimden bahsetmiştim. Pandemi sebebiyle sanırım Sony SS-CS310CR epeydir gelmiyor. Bazılarınız Pioneer almış, hayırlı olsun. Ama inanın HiRes ve süper tweeter olan SS-CS3 kadar tatmin etmez. Çok berrak ve güzel bir sesi var. Tabii dinlenen cihaz, kulak yorumları değiştirir.


    Sony STR-DH790 Core Series Sony model hoparlörlerle gerçek tam performans veriyor. Çok üst düzey cihazlara bakmazsak gerçekten fiyat performans idi. Tabii o da uçtu.


    Bir arkadaşımız geçen sene başlangıç seviyesi 1.000 TL yazmıştı, anlam veremedim. Çünkü ikinci el 5+1 belki bulunabilir o fiyata. Dolby atmos için başlangıç seviyesi minimum 6-7 bin TL olmuştur.


    Atmos ses almak için Dolby Atmos oynatıcı bir cihaza ihtiyaç duyulmakta. Xiaomi Mi TV Box S 4K cihazlarım var, maalesef bu özelliği yok. TV de eski Sony FHD olduğu için deneyimleme fırsayım diz üstü bilgisayarla olabiliyor. Dolby Atmos destekleyen Sony BD Player'lar var 2.500-3.000 TL minimum. Amazon TV Stick var o da 600-650 TL idi arttı. Ama eksileri olan bir cihaz. Mesela Google Play ve Türkçe desteği yok.


    Sizin en uygun fiyatlı dolby atmos player (Netflix filan için) önereceğiniz bir cihaz var mıdır? 1.000-1.500 TL civarına çıkmayalım tabii. Apple TV 4K alırım 2.000 TL'ye daha iyi.


    Şöyle 500-1.000 TL arası dolby atmos oynatan bir cihaz biliyor musunuz?


    Bu arada dolby atmos yayının dışında dediğim gibi dolby atmos destekleyen bir oynatıcı şartımız var. Onun dışında dolby atmos hoparlörler özel olarak bu iş için üretilmiştir. Başka seçeneklere gitmeyin.


    Sevgiler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 30 Ekim 2021; 2:10:39 >




  • Sony SS-CSE öneririm kaliteli bir ürün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple TV truehd ve dts hd oynatamiyor. Şu anda her ne kadar fiyatı uygun olmasa da tüm formatları sorunsuz oynatıp passthrough yapabilen nvidia shield gibi duruyor. Onun da silindir şeklinde olanını tavsiye etmiyorlar yüksek bitratelerde zorlaniyormus. Ben 2019 shield kullanıyorum şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım, özellikle 4k upscale çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolby atmos işi israftan başka bişey değil bence arkadaşlar :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • son fiyatları gördünüz mü . komedi gibi

  • sqOn S kullanıcısına yanıt

    bende xbox one x var oda destekliyor hepsini.

  • Tavana hoparlörlerden çok sağ ve sol taraflara eklenme yapması daha önem arz etmiyor mu? Bence daha önemli.


    Şimdi 3ön-2arka-2üst Dolby Atmos demi


    Peki bazıları ön kulelerin üstüne iki küçük hop. koyuyor onun nedeni ne? Kuleler amfi küçükler avr için felan mı yoksa onlarında sinemada bir görevi var mı?


    Son olarak 3ön-2yan-2üst-2arka 9.1 e ne deniliyor, DTS X mi?

  • Zendo kullanıcısına yanıt
    Hoparlör yerleşimi odanın yapısına ve büyüklüğüne göre ayarlanabilir.

    Misal benim sistemi kurduğum oda küçük sayılır. Önde kuleler ve merkez hoparlör var. İzleme yaptığım koltuk ise ön hoparlörlerden 3mt uzakta ve karşı duvara dayalı. Hali ile koltuğun arkasına hoparlör koyamıyorum. Ama yanlarda koltuğun iki yanında arka (surround) hoparlörler mevcut.
    Şu hali ile yerde yani kulak seviyesinde 5 tane hoparlör var.
    Bir de Sub mevcut.

    Tavanda ise hem önde hem de arkada birer çift hoparlör var.

    Bu kurulum 5.1.4 olarak geçiyor

    Sizin dediğiniz gibi yanlarda da bir çift hoparlör olursa ve tavanda sadece 2 tane hoparlör olursa da ona 7.1.2 deniyor.

    Buradaki 5 yada 7 olarak yazılan rakam yerdeki yada kulak hizasındaki hoparlör sayısını belirtir.
    Sonraki rakam Sub sayısını gösterir.
    En sondaki ise tavandaki hoparlör sayısını gösterir.

    Oda yapınız hangisine müsait ise ona göre kurulum yaparsınız.


    Bir de ön kulelerin üstüne koyulan küçük hoparlörler ise tavana hoparlör takamayacak kişilerin kullandığı bir yöntem.
    Orada yukarı bakan hoparlörlerden çıkan ses tavandan yansıyarak dinleyiciye geliyor. Ama direkt tavana takılan bir hoparlör kadar doğru bir ses veremez.
    Bu hoparlörler varsa ve iki tane ise en sonda 2 ile gösterilir, 5.1.2 gibi

    Dts-X ise bir ses formatı. Amfiniz bu formatı destekliyorsa hoparlör kurulumunuz nasılsa ona göre ayarlayıp verecektir. İsterse tavanda hiç hoparlör olmasın.
    Ama dolby atmos yazısını ekranda görmek için mutlaka tavan hoparlörü yada ön hoparlör üstünde bir hoparlör olmalı ve hoparlör kurulumunun minimum 5.1.2 olması gerekmekte

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.