Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 21 Mayıs 2022; 13:48:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dolar düşer mi sence ??

• tamam be de 5 10 sene sonrası için düşünceni sordum. düşeceğini gerçekten düşünüyor musun ?

• yine de çok fazla düşmez gibi. yani her türlü avantaj sağlar yine dolarla maaş alabiliyor olmak.

• İnsan kaçakcılığı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • denizciler.
    pilotlar.
    remote yazılımcılar.

yok ama dolar ile reel enflasyon arasında fark var turkiyede. dolarda tutsan bile reel enflasyon doları da geçti. böyle bir alım gücü eksikliği olabilir,o da maximum %20 civarındadır.

• dolar düşmez, türk lirası değer kazanır. yani dolar dünya genelinde düşüş içerisinde olabiliyor son zamanlarda ama sizin bahsettiğiniz durumun dolarla bir alakası yok. 2000 dolar yine 2000 dolar olacak. ne kâr edeceksiniz, ne zarar. yurtdışına çalışanlar bir şey kaybetmemiş olacak yani. kazandığınız parayı (türk lirası dahi olsa) her daim dolar üzerinden hesaplamanız sizin yararınıza olacaktır. fazla bir değer kaybetmeyen, tüm dünyada kullanılan ana para birimi gibi bir şey sonuçta. ekonomimiz fazla şahlanır ise ülkemizdekiler de 2000 dolar kazanır, siz de yurtdışına çalışıp 2000 dolar kazanmış olursunuz. bir farkınız kalmaz yani ortalama bir türk vatandaşından. bakın sizin alım gücünüz düşer demiyorum yanlış anlamayın, diğerleri de sizin kazandığınız paranın aynısını kazanır diyorum sadece. statü kavramı sizin için önemli ise o konuda üzülürsünüz en fazla. onun dışında alım gücünüz değişmez.

ekleme: dolar dünya genelinde değer kaybediyor. fazla olmasa da düşüyor değeri. onu hesaba katmadım üsttekileri yazarken. yalnızca türk lirasının değer kazanması üzerine bir incelemede bulunmak istedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.