Şimdi Ara

Doların 2.05 olduğunu ilk kim öğreniyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2.04 ü 2.05 yapan nedir?

değişimin yüzdesini him neye göre hesaplıyor?

• takip
  • Konu başlığını görünce baktım imkb döviz kuruna. Bildiğim kadarıyla para kurlarının değeri altına bağlıdır temelde. Ama ABD'nin sistemi biraz farklı altına gerek duymadan para basıyor (Federal Reserv Sistemi ile ilgili olabilir tam bilmiyorum).

dolar/tl olayına bakarsak düz mantık olarak söyleyebileceğim şudur ki ya bizim paramız değersizleşmiştir ya da dolar değer kazanmıştır.

dolar/euro, dolar/sterlin benzeri diğer para birimlerinin paritelerine bakarsak değişimin asıl kaynağını görebiliriz diye düşünüyorum.

Ama en temelde paranın değerini değiştiren, borsadaki hareketliliği etkileyen şeyler küresel ve yerel olaylardır. Bunlar siyasi ya da sosyal olabilir.

Değişim yüzdesi hesaplamasının formülünü bulabilirsin Google'a bakıp. Büyük olasılıkla önceki ve sonraki fiyatın farkının % ile çarpımıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skythion -- 28 Ağustos 2013; 10:49:46 >
  • Hocam onu sormuyor bu döviz her saniye değişiyor o nasıl hesaplanıyor neye göre hesaplaniyor virgülden sonra 8-9 basamak kadar ince bir hesaplama söz konusu

Bunu ben de merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarı ile doların çıkmasının kötü yanu ital ürünlerin ücretinin artması(dolar cinsinden alınır ülkede tl cinsinden satılır)tl dolar karşısında değer kaybetmesi.
  • insanlar doları alınca dolar yükseliyor
    dolar satınca dolar düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

Hocam onu sormuyor bu döviz her saniye değişiyor o nasıl hesaplanıyor neye göre hesaplaniyor virgülden sonra 8-9 basamak kadar ince bir hesaplama söz konusu

Bunu ben de merak ediyorum

İnce hesaplamasını bilmiyorum ben de. Biraz araştırırsak bulabiliriz. Elektronik sisteme dayalı olması gerekiyor bunların tümü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Encarnacion

insanlar doları alınca dolar yükseliyor

Yanlış böyle durumlarda dolar alınmaz.Doların çıkışı dövizin ülke dışına çıkmasından dolayı.Yani yatırımcı döviz cinsinden Türkiyeden parasını çektiği için dolar artıyor.Borsada buna göre düşüyor.Başka nedeni varsa bilmiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Yanlış böyle durumlarda dolar alınmaz.Doların çıkışı dövizin ülke dışına çıkmasından dolayı.Yani yatırımcı döviz cinsinden Türkiyeden parasını çektiği için dolar artıyor.Borsada buna göre düşüyor.Başka nedeni varsa bilmiyorum..

Borsa da düşüş var. Bana tutarlı geldi.
  • dolar petrole endekslidir.
    türkiyede ki sistem muhtemelen altın ve petrol bazlı olarak elektronik sistemler tarafından otomatik olarak hesaplanıyor.
  • şöyle düşünün altın ucuzken herkes aldı sonra pahalandı mecburen. pahalıyken de herkes satmaya başladı böyle olunca da düşürmek zorunda kaldılar.

dolar için de aynısı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skythion

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Borsa da düşüş var. Bana tutarlı geldi.

Başka nedeni varsa bilmiyorum derken hesaplama açısından bilmiyorum.Borsanın veya dövizin ülkede böyle tavan yapmasının nedeni FED kararlarıylada alakalı.Şu anda FED yani Amerika Bankası eğer Amerikada işler iyiye gidiyor yükselişteyi diye olumlu karar çıkarsa siz o zaman keyfi görün.Ülkede yabancı veya yerli yatırımcılar haliyle oraya yönelecek para çıkışı biraz daha fazla olacak.Bu durumda küçük çaplı bir sorun olabilir.Bu durumda hükümetin ne yapacağı önemli yara almadan da kurtulabiliriz borç batağına da girebiliriz.Çünkü dövizin bu kadar yükselmesi DIŞ BORCUN ödenmesinde tüketiciye zorluk çıkaracak.Sadece TÜKETİCİ değil devletinde dış borcu döviz cinsinden olduğu için dış borcun ödenmesi için PAHALILIK olabilir.Vergilerde küçük artışlar beklenebilir.Ben böyle biliyorum yanlış bilgi varsa arkadaşlar düzeltsin..

• elektroniğe zam gelebilir.telefon,bilgisayar alacaklar vs acele etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.