Şimdi Ara

Dolar Haftanın Son İşlem Gününde 3,87’ye Yükseldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu hafta içi 3,84'e kadar gerileyen dolar kuru, Cuma gününde yönünü yeniden yukarı çevirdi ve 3,87'nin üzerini test etti. Kurdaki son gelişmeler haberimizde...

    Dolar Haftanın Son İşlem Gününde 3,87’ye Yükseldi


    ABD’de görülen Reza Zarrab davasındaki gelişmeler ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 14 Aralık’ta yapacağı toplantıdan faiz artışı beklentisi doları haftanın başından bu yana aşağı çekmişti. Düşük seviyelerden ilerleyen kur dün yeniden yönünü yukarı çevirdi.

    Haftanın son işlem gününde dolar geriledi, dolar 3,87’nin üzerini test etti.

    Dolar Haftanın Son İşlem Gününde 3,87’ye Yükseldi


    Dolar/TL bu sabah saat 08:44 civarında 3,8710 seviyesine çıktı. Aynı dakikalarda Euro/TLL 4,55, Sterlin/TL ise 5,23 seviyesinden işlem gördü. Dolar bu hafta içi Merkez Bankası’nın faiz artışı beklentisiyle 3,84 civarına kadar indikten sonra hareketlenerek dün 3,85 seviyesine çıkmıştı.

    Dolar kurundaki düşüşün son bulmasında, doların küresel olarak değer kazanmasının etkisi oldu.

    Dolar Haftanın Son İşlem Gününde 3,87’ye Yükseldi


    Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0,1 artışla beş gündür üst üste yükselmiş oldu. Endeks 29 Eylül’den bu yana en iyi haftalık performansını göstermiş oldu. ABD vergi indirimi tasarısı konusunda piyasada doğan iyimserlik doların küresel anlamda değer kazanmasını sağladı. Öte yandan analistlerin katıldığı anket sonuçlarına baktığımızda, doların küresel olarak uzun vadede gücünü kaybedeceği düşünülüyor. Son 14 yılın en kötü performansını yaşayan doların, 1 trilyon dolarlık bir bütçe açıcığına sebebiyet vermesi beklenen vergi reformundan da etkileneceği beklenen olasılıklar arasında yer alıyor.

    Vergi indirimi altyapı planının önümüzdeki ay açıklanacağının söylenmesi de doların seyrini etkiledi.

    Dolar Haftanın Son İşlem Gününde 3,87’ye Yükseldi


    Bugün ABD Kasım ayı işsizlik rakamları piyasaların odağında olacak. İşsizlik maaşı başvuruları beklenenden daha iyi gelmişti. Eğer işsizlik verileri de piyasa beklentisinin altında kalırsa dolar/TL’nin geri çekilebileceği tahmin ediliyor. Dolar söz konusu verileri beklerken, G-10 ülke para birimlerinin hepsinin karşısında yükseldi.

    FX Prime baş analisti Hiroshi Yanagisawa; Brexit görüşmelerine yönelik azalan endişeler ve hisse senetlerindeki artışın risk algısında iyileşme belirtisi olarak görülürken, Donald Trump’ın vergi reformu altyapısını açıklamasının, dolar üzerinde pozitif etki yaratacağını öngörüyor.

    Kaynak: https://paratic.com/







  • Euro 5 dolar 4 olacaktır. Kısa dönemli inişler olabilir. Merkez Müdahalesi, Kar satışları vs... ama Merkez bankası Faizi istenilen seviyede arttırmaz ise ki, Erdoğan korkusu ile yapamıyorlar. Uzun Vadede Artış devam edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.