Şimdi Ara

Dolar FED Tutanaklarıyla Yükselişe Geçebilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FED bu akşam Temmuz ayı FOMC toplantısına ait tutanakları kamuoyuyla paylaşacak. Eğer kararlılık devam ederse dolar yükselişe geçebilir. İşte detaylar;

    Dolar FED Tutanaklarıyla Yükselişe Geçebilir mi?


    FED’den gelebilecek bir faiz açıklaması, dolar tarafından büyük yankılar getirebiliyor. Bu nedenle akşam saatlerinde açıklanacak olan Temmuz ayı toplantı tutanakları, büyük bir merakla bekleniyor. Dolar/TL kuru toplantı tutanakları öncesinde güne yatay bir seyirle 3,53 seviyelerinden başlarken, ilerleyen saatlerde 3,52 seviyelerine geriledi.

    Dolar, dün açıklanan güçlü ABD perakende satışlar verisi sonrasında 3,55 liraya kadar yükselmişti. Ardından geri çekildi ve 3,53 lira seviyelerinde gezinmeye başladı.

    Dolar FED Tutanaklarıyla Yükselişe Geçebilir mi?


    ABD perakende satışlar verisinin Temmuz ayında, 2017’nin en güçlü büyümesini kaydetmesi, doların küresel çapta yükselmesini sağladı. Bugün ise FED tutanakları ve ABD konut başlangıçları dışında önemli bir veri akışı bulunmuyor.

    Uzmanlar Temmuz ayı toplantısına ait tutanaklarda, FED yetkililerinin enflasyon konusundaki görüşlerini ve bilanço daraltılmasının zamanlamasına ait sinyaller arayacaklar.

    Dolar FED Tutanaklarıyla Yükselişe Geçebilir mi?


    Dolar yorumları incelendiğinde ise FED’in kararlı bir duruş sergilemesi halinde pozitif etkiler görülebileceği anlaşılıyor. Ak Yatırım, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde doların yükselebileceğini düşünüyor. DNG Danışmanlık Stratejisti Fatih Keresteci ise bayram tatili öncesinde kurun, 3,50 seviyesinin altını test edebileceğini söylüyor.

    Fatih Keresteci, hisse senetlerinde görülen düşüşe de dikkat çekerek, bugün önemli bir gerileme olması durumunda son dönemdeki yukarı yönlü trendin sonunu teyit edebileceklerini belirtti.

    Dolar FED Tutanaklarıyla Yükselişe Geçebilir mi?


    Tacirler Yatırım Baş Ekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen ise kurda yılsonu beklentilerinin 3,85 olduğunu dile getirdi. Ayrıca dolar/TL’nin 3,50’nin altına inemeyeceğini kaydetti.

    Dolar FED Tutanaklarıyla Yükselişe Geçebilir mi?


    Gökşen kurun, 3,5160 seviyesinin altında kısa vadeli kalabileceğini; ama 3,50’nin altını beklemediklerini söyledi. Bir takım sınırlayıcı faktörlerin varlığından bahseden Gökşen, 3,60 – 3,65 seviyelerine doğru ilerledikçe ciddi bir satış fırsatı algısı oluştuğunu belirtti. Bu nedenle de kurun daha fazla yükselmediğini ifade etti.


    Kaynak: https://paratic.com/



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.