Şimdi Ara

Dolar bazında maaşım (2013 vs 2015)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturup dolar kuruna göre 2 yıl önceki maaşımla şimdiki maaşımı karşılaştırayim dedim demez olaydım . Bundan tam 2 sene önce 16.04.2013 (Dolar=1.7921 LİNK) tarihinde elime geçen para 1867$ iken tam şuan dolar kuruna göre bugün ki maaşımı hesaplayınca 1241$ çıkıyor. Allah'a şükür aç değiliz açıkta değiliz ama alım gücümün bu kadar da düştüğünü tahmin etmiyordum, acıdım kendime 2 yılda 600 dolar düşüş ne demek . Ülkemizin sonu hayrola...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-48562487 -- 16 Nisan 2015; 9:59:42 >

• Sizin başka işiniz yok mu sabahtan akşama kadar ülkede ne kadar olumsuz olay varsa onu paylaşıyonuz :))

Biraz gidin hava alın, sinemaya gidin yada bir parkta oturun bi sevdiğinizle sohbet edin

Hayır nasıl bir psikoloji sizdeki anlam veremedim. Bu psikolojiyle intihar etmeyin aman ha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabuletartiksite K kullanıcısına yanıt
    evli ve cocuklu oldugun zaman bu yazdiklarindan utanc duyacaksin bunu unutma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım 3000 civarı maaşınız var
    asgari ücret alanlar ne yapsın hocam
  • Sipro S kullanıcısına yanıt
    Bundan mı utanç duyucam gençler bu neyin kafası Allah aşkına

• Dünya para birimleri su anda dolar karsisinda hepsi deger kaybetmis durumda.Buna euro dahil.

Genel ihtiyac maddelerinin fiyatlari 2 yil öncesine göre ayni.Bazi ürünlerin fiyatlari üretim eksikliginden dolayi yükselmis olabilir.

Dolar yenilip icilemedigine göre,neden dolarla kiyasladiniz onu anlayamadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorguçadam

sanırım 3000 civarı maaşınız var
    asgari ücret alanlar ne yapsın hocam

Aynen hocam Allah yardım etsin asgari ücretle çalışanlara halim vaktim yerimde çok şükür ama gidişat iyi değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elk.De kullanıcısına yanıt
    dolarin yukselisi ulkeyi zora sokmuyorsa neden develasyon üzerinden bağirip cağiriyordunuz?
    Hala dolar yukselisin vatandasa yada ulkeye zarari olmaz diyen bir garip ekonomistler var engin bilgi ve tecrubelerinizden sizi kutlarim.
    bize nasip olmaz ama sanirim 30 yil sonra daha bilincli insanlar ile tanisacak bu ulke Allah in izni ile tek umudumuz okutmakta olduğumuz evlatlarimiz

• HAklisiniz gezi den once dolar 1.6 -1.7 idi. Dolarin hukumeti zor durumda birakmak icin indrlip cikarildigini gormek zor degil. Secime kadarda artacsktir. Umarim sonrasinda duser yine.

• Sipro S kullanıcısına yanıt
    Ülkeye zarari yok demiyoruz,bütün para birimleri karsisinda dolar su anda deger kazandi.

Ilerki günlerde normal seyrine dönecektir.Dönmelidir.

Dolarin yükselmesi su anda ihracat yapan firmalar disinda kimseyi ilgilendiren bir Problem degil.Merkez bankasi gerekli tedbirleri Aldi.Bekleyelim bakalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Ülkeye zarari yok demiyoruz,bütün para birimleri karsisinda dolar su anda deger kazandi.

Dolarin yükselmesi su anda ihracat yapan firmalar disinda kimseyi ilgilendiren bir Problem degil.Merkez bankasi gerekli tedbirleri Aldi.Bekleyelim bakalim.

Hangi tedbirleri aldı ?

• 1867 dolar şimdi 5070 lira yapıyor.gerçekten inanılmaz bir düşüş .
  • Elk.De kullanıcısına yanıt
    "Dolarin yükselmesi su anda ihracat yapan firmalar disinda kimseyi ilgilendiren bir Problem degil"

İktisat çalışman gerekir. Doların yükselmesi bütün sektörü olumsuz etkiliyor. Piyasada herşey birbiriyle bağlantılır. Yarın birgün işsiz kaldığında ve çalıştığın işyeri kapatıldığından bunu aklına getirirsin. Ki senin dediğinin tersine ithalat daha fazla zarar görmüştür. İhracat birim değer endeksi yüzde 7,5, ithalat birim değer endeksi ise yüzde 13,2 azaldı. Örneğin sinema sektörünün ihracat ve ithalatla ilgisi yok gözüküyor fakat bilet satışları %10 düşmüştür. Hangi ürün veya hizmeti araştırırsan düşüş göreceksin. İnşaat sektöründe de daralma oldu. Şu an komşuların işsiz kalmadığı için size masal gibi gelebiliyor olabilir fakat daha sürecek olumsuz gelişmeler. Çünkü enflasyon değerleri bile 6 aya kadar belli oluyor, doların etkisi daha 1 aydır etkiliyor, sen 5 ay sonraki piyasanın halini göreceksin asıl.

• Dolarin yükselişi hala diş mihraklara bağli ise desenize eski ekonomi ve sanayide bir arpa bile yol alamadik, ilerleyen bir sey olmadi.
    ben kimsenin düsmani değilim ama oy attim diye benim partim icin yalandan ekonomi ve sanayide ilerledik, halk artik daha ferah yaşiyor yalaninida uydurmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Hangi tedbirleri aldı ?

Bu sekilde olaganüstü durumlarda alinmmasi gereken tedbirleri aldi.

Euro-Dolar paritesindede durum farkli degil.Bacali sanayisi güclü olan ülkeler bile, bu sanciyla kivranirken,gelisme asamasinda olan Türkiye bu durumdan elbette etkilenecektir.
    Merkez bankasinin elinde sihirli degnek yok.Belkide 2008 krizinden sonra bazi uzmanlarin öngördügü gibi, dünya yeni bir ekonomik krizle karsi karsiya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mises

"Dolarin yükselmesi su anda ihracat yapan firmalar disinda kimseyi ilgilendiren bir Problem degil"

İktisat çalışman gerekir. Doların yükselmesi bütün sektörü olumsuz etkiliyor. Piyasada herşey birbiriyle bağlantılır. Yarın birgün işsiz kaldığında ve çalıştığın işyeri kapatıldığından bunu aklına getirirsin. Ki senin dediğinin tersine ithalat daha fazla zarar görmüştür. İhracat birim değer endeksi yüzde 7,5, ithalat birim değer endeksi ise yüzde 13,2 azaldı. Örneğin sinema sektörünün ihracat ve ithalatla ilgisi yok gözüküyor fakat bilet satışları %10 düşmüştür. Hangi ürün veya hizmeti araştırırsan düşüş göreceksin. İnşaat sektöründe de daralma oldu. Şu an komşuların işsiz kalmadığı için size masal gibi gelebiliyor olabilir fakat daha sürecek olumsuz gelişmeler. Çünkü enflasyon değerleri bile 6 aya kadar belli oluyor, doların etkisi daha 1 aydır etkiliyor, sen 5 ay sonraki piyasanın halini göreceksin asıl.

Ben olaya hep isletme mantigiyla bakarim.Tecrübelerimle.

Isletmemin ayakta kalmasi adina,

1-Önce elimdeki ürünü satmaliyim,dolar beni ilgilendirmez.
    2-Elimdeki ürünü satabildiysem,tekrar yenisini alip tekrar satmaliyim.
    3-Elimdeki ürünü satamadiysam,yenisini almama zaten gerek yok.

Ihracat,ithalattan önemlidir.Dolarin yükselmesi elbette herkesi etkiliyor.Bir kac ay sonra dolar normal seyrine dönecektir.Dönmezse cok büyük bir ekonomik kriz bekliyor dünyayi.

• quote:

Orijinalden alıntı: keremyan

1867 dolar şimdi 5070 lira yapıyor.gerçekten inanılmaz bir düşüş .

Hocam daka çok moralimi bozdunuz şimdi 5070 lira almam gerekirken 3300 mü alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabuletartiksite

Sizin başka işiniz yok mu sabahtan akşama kadar ülkede ne kadar olumsuz olay varsa onu paylaşıyonuz :))

Biraz gidin hava alın, sinemaya gidin yada bir parkta oturun bi sevdiğinizle sohbet edin

Hayır nasıl bir psikoloji sizdeki anlam veremedim. Bu psikolojiyle intihar etmeyin aman ha

Acun ,survivor,futbol filan izleyip deve kuşu misali taklmak,cahil cahil uyumak varken,haklısın hocam.
  • Bu AKP'yi savunanların mesajları neden hep 5-10 falan?
  • Valla DH' de bizim ülkenin seçim sonuçları gibi, milletin yüzde yüzü bir partiyi kalaylarken seçimlerde o partiye % 50 oy çıkması gibi bişi yani örnek verirsem!
    Ülke Gündemi önemli değilde seçimler biraz düzgün olsa iyi olacak!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.