Şimdi Ara

🔥 Dolar 39,25 - Euro 44,55 - Altın 4.150 | 02 HAZİRAN 🔥 (1069. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tafesan Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 46 Misafir (9 Mobil) - 38 Masaüstü9 Mobil
5 sn
249.237
Cevap
1.195
Favori
12.528.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10671068106910701071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Euro için demiştim gerçi ikiside aynı şey üstat. 4.13 şuan mesela ilerleyen zamanda 4 olur mu çünkü bugün amazondan birşeyler almayı planlıyorum.

Ben sizin konuları okumadım ama kapalı çarşıdaki abilerimiz sağolsun 2.90 civarında girdim geçen 3.80'de bozdurdum. MB'ye kanıp.

Yani bugün 4.13'ten alışverişi yapıyım mı yok 4'e iner gibi bir umut var mı :) Yakın zamandan bahsediyorum tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fat1h_arslan

Bir şey sorucam ama adam gibi bir cevap lazım bana. Daha geçen aksam amcam halam başladı Avrupanin kendine hayrı yok diye, yok domates yokmuş, peynir yokmuş diye konuşmaya. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda? Bugün yine Yunanistan askerleri iade etmemiş ya bende '' - Almanya amerika falan olsa, sıkıyorsa iade etmesin hadi dedim. '' '' - Onlar haçlı hepsi bir olmuş bize saldırıyorlar anlamıyorsun herhalde falan. ''

Böyle saçma bir muhabbet falan işte. Artık 5 dakika bile olsa olabildiğince oturmamaya karar verdim çünkü salakça ve hiç bir dayanağı olmadan, kendi hayal dünyalarına göre konuşuyorlar. Ne yapayım ben ne önerirsiniz? Kötü bir durum be.

Bu muhabbetten akrabalarının Avrupa'da oturduğunu varsayıyorum. Demedin mi siz gelin ben gidiyim oraya diye. Domates yiyemeyebilirsin ama günde 5 öğün et yersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Mark-avro kıyaslaması yaparsak daha sağlıklı olur onuda bekliyorum hocam

• AlperAçan kullanıcısına yanıt
    Mantıken euronun da yükselmesi lazım hocam eğer alacağınız şey çok pahalı değilse zaten 4.13 ile 4.00 çok fark etmez. Bence şimdiden siparişi geçin bende geçen amazon'dan bir şeyler aldım düşüş beklemediğim için hemen aldım, iyide yaptığımı düşünüyorum:)
  • Equris kullanıcısına yanıt
    67 euro çok birşey değil doğru geçiyim ben hemen üstat.
  • Gece bizleri bekliyor xd

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: high speed dirt

Cuma gecesi forex piyasaları 4.11'den dolar satıyordu. P.tesi kara P.tesi olarak tarihe geçebilir.

Piyasa beklentileri satın alır zaten Fitch'in not düşereceği belliydi son hafta bunu fiyatladı. Kısa vadede büyük oynamalar olmaz geri çekilme bile olabilir. Ayrıca şuan bankalardan 3,91-3,93 arasında alabilirsin. 4.11 felan yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: thurus68

quote:

Cuma gecesi forex piyasaları 4.11'den dolar satıyordu. P.tesi kara P.tesi olarak tarihe geçebilir.

Piyasa beklentileri satın alır zaten Fitch'in not düşereceği belliydi son hafta bunu fiyatladı. Kısa vadede büyük oynamalar olmaz geri çekilme bile olabilir. Ayrıca şuan bankalardan 3,91-3,93 arasında alabilirsin. 4.11 felan yok

Garanti su an 3.90'dan veriyor.

Bence de fiyatlamalar gerceklesti ama bambaska buyuk riskler var ortada. Doviz ucuk seviyelere de patlayabilir bu sene.

Kara kara dusunuyorum ne yapsam diye.

Insaat var, baska yatirimlar var. Durduk durduk, hayatimizin en masrafli yilinda krize yakalandik.

Portfoyu odemeler geldikce bozmak zorunda kaliyorum. Icime sikinti yapti bu mevzular once baba stresten rahatsizlanmisti, simdi bana vurdu ben stresten bagirsaklari bitirdim. Crohn oldum sanirim. 5 gundur yataktan cikamiyorum 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: GrkmAdr

quote:

Orijinalden alıntı: thurus68

quote:

Garanti su an 3.90'dan veriyor.

Bence de fiyatlamalar gerceklesti ama bambaska buyuk riskler var ortada. Doviz ucuk seviyelere de patlayabilir bu sene.

Kara kara dusunuyorum ne yapsam diye.

Insaat var, baska yatirimlar var. Durduk durduk, hayatimizin en masrafli yilinda krize yakalandik.

Portfoyu odemeler geldikce bozmak zorunda kaliyorum. Icime sikinti yapti bu mevzular once baba stresten rahatsizlanmisti, simdi bana vurdu ben stresten bagirsaklari bitirdim. Crohn oldum sanirim. 5 gundur yataktan cikamiyorum 😀

Hemdn hemen tum bankalar 3.9 seviyesinde zaten suan

Allah yardimciniz olsun cidden mb piyasayi dusurmek ıcinde takati kalmadi neredeyse

En azindan dusurmesini gectim stabil hale getirselerde olur cumaya kadar 4.2 leri gorebiliriz gibi insallah yanıliri

Ytd

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flegga34

quote:

Bir şey sorucam ama adam gibi bir cevap lazım bana. Daha geçen aksam amcam halam başladı Avrupanin kendine hayrı yok diye, yok domates yokmuş, peynir yokmuş diye konuşmaya. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda? Bugün yine Yunanistan askerleri iade etmemiş ya bende '' - Almanya amerika falan olsa, sıkıyorsa iade etmesin hadi dedim. '' '' - Onlar haçlı hepsi bir olmuş bize saldırıyorlar anlamıyorsun herhalde falan. ''

Böyle saçma bir muhabbet falan işte. Artık 5 dakika bile olsa olabildiğince oturmamaya karar verdim çünkü salakça ve hiç bir dayanağı olmadan, kendi hayal dünyalarına göre konuşuyorlar. Ne yapayım ben ne önerirsiniz? Kötü bir durum be.

Bu muhabbetten akrabalarının Avrupa'da oturduğunu varsayıyorum. Demedin mi siz gelin ben gidiyim oraya diye. Domates yiyemeyebilirsin ama günde 5 öğün et yersin

Yok be hocam hayatlarında yurt dışına çıkmamış adamlar. Benim anlamadığım biliyorlar da kabul etmiyorlar, yoksa bu laflara ciddi ciddi inanıyorlar mı? Bir şey söylesem ben kötü olacağım. Yok avrupa'nin kendine hayrı yok zaten. Yada evvelki gün Amerika'da domates bile yokmuş, peynir yokmuş, taze ekmek yokmuş buzdolabindan çıkartıp yiyorlarmis,buraya gelen uçaktan inince yerleri öpüyormus gibi saçma sapan, salakça laflar. Bende domatesin ve patatesin dünyaya Amerika'dan yayıldığını, anavatani olduğunu söyleyemedim. Wikipediyi açıp onlarca peynir çeşidini gösteremedim mal gibi kaldım öyle. Konuşsam ayrı dert konuşmasam ayri dert. Ya zaten o kadar saçma sapan ki.

Neden böyle sizce bu durum ve bu bir inkar mekanizması mı bir çeşit. Ben anlayamadım bıktım artık. Birbirlerini mi teselli ediyorlar nedir? (Vatanımı severim ancak masal anlatmak ve bunları savunmak vatanını sevmek değil salaklıktır. Neyse o. Hasta olduğumuzu bir an önce kabul edip, reçete neyse onu uygulamaliyiz. Acı yada tatlı. Ancak bu masallara inandıkları sürece hiç bir zaman hasta olduklarını kabul edip, iyileşmeye cabalamayacaklar.) flying spagetti monster kimseye yaşatmasın sinir bir durum. Zor.

Senin durumuna herkes düşüyor merak etme he de geç teröristle pazarlık yaparlar mutlu olurlar arada milliyetçi takılırlar mutlu olurlar işlerine geldiği gibi davranırlar.

• İnşallah 1-2 güne dolar Rabiayı görür hadi hep beraber rabia işareti yapalım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flegga34

quote:

Yok be hocam hayatlarında yurt dışına çıkmamış adamlar. Benim anlamadığım biliyorlar da kabul etmiyorlar, yoksa bu laflara ciddi ciddi inanıyorlar mı? Bir şey söylesem ben kötü olacağım. Yok avrupa'nin kendine hayrı yok zaten. Yada evvelki gün Amerika'da domates bile yokmuş, peynir yokmuş, taze ekmek yokmuş buzdolabindan çıkartıp yiyorlarmis,buraya gelen uçaktan inince yerleri öpüyormus gibi saçma sapan, salakça laflar. Bende domatesin ve patatesin dünyaya Amerika'dan yayıldığını, anavatani olduğunu söyleyemedim. Wikipediyi açıp onlarca peynir çeşidini gösteremedim mal gibi kaldım öyle. Konuşsam ayrı dert konuşmasam ayri dert. Ya zaten o kadar saçma sapan ki.

Neden böyle sizce bu durum ve bu bir inkar mekanizması mı bir çeşit. Ben anlayamadım bıktım artık. Birbirlerini mi teselli ediyorlar nedir? (Vatanımı severim ancak masal anlatmak ve bunları savunmak vatanını sevmek değil salaklıktır. Neyse o. Hasta olduğumuzu bir an önce kabul edip, reçete neyse onu uygulamaliyiz. Acı yada tatlı. Ancak bu masallara inandıkları sürece hiç bir zaman hasta olduklarını kabul edip, iyileşmeye cabalamayacaklar.) flying spagetti monster kimseye yaşatmasın sinir bir durum. Zor.

Bir süre italyada öğrenci olarak yaşadım. Buradaki gelirim misal 800tl ise oradaki gelirim de 800euro civarıydı aylık. Kesinlikle abartmıyorum türkiyeye kıyasla krallar gibi yaşıyordum. Batıyor denen italyada hiçbir şeye zam gelmedi orada olduğum dönemde. Sadece tren biletine 10cent artış olmuştu. O da %2.5 oranında bir zamdı. Türk esnafla muhabbetlerimde soruyordum sattığı şeyin yaklaşık 6yıldır aynı fiyat olduğunu söylüyordu. Her gün et yiyordum. Şu an türkiyede kasapa gitmektense dışardan yemeyi tercih ediyorum çünkü et inanılmaz pahalı. İtalyadan döndüğümde o kadar isyan ediyordum ki. İnsanlar gözüme o kadar zavallı geliyordu ki acayip üzülüyordum halkın haline. İspanyada araba kiraladık 6gün için 280euro vermiştik ve full kaskoluydu. Benzin de 1.32euro civarındaydı ve sanki su yakıyormuşuz gibi geliyordu. Türkiyede 1.5gün kiraladık aynı tip araca 350lira verdik ve ufak tefek lekeleri yüzünden 400lira civarında ceza kitlediler. Benzin de cabası. Bugün avrupayı kötüleyen bir insanla aynı muhabbetin içinde bulunmam kesinlikle. Dinlemiyorum kapatıyorum muhabbeti bir an önce. Anlayacak bir tipse anlatmaya çalışıyorum. Ama gerisiyle hiç uğraşmıyorum. Çünkü bunu tartışmak 2+2=1000000 demek kadar saçma birşeydir. Domatesin de en kralı orada meyve sebzenin de en kralı orada. Sokakta kalsan kimse yardım etmez derler. Ben gittiğimde hissettiğim tek bir şey vardı. Adamlar yardım etmek istiyorlar fakat ben onların yardımını istemezmişim gibi uzak duruyorlar. Yani sanki ben onların tarzlarından rahatsız olacakmışım gibi bir tavırları vardı. Cesaretini kırıp yakınlık kurmaya çalışanla gayet güzel yardımlaşmalarımız olmuştu. Türkiyede okulda kimsenin yapmayacağı yardımları yapmışlardı. Fakat fark şu. Biz türkiyede yardım edeni gördüğümüz zaman onu sömürürüz. Nasılsa yardım ediyor diye o konuda kılımızı kıpırdatmayız. Suistimal ederiz karaktersizce. Orada adam yardım ettiği zaman senden bu suistimali sezerse bir daha yardım etmez o zaman acımasız olur. Bizim beğenmediğimiz konu bu. İstiyoruz ki biz yatalım biri o konuyu hallediversin. Böyle bir dünya yok işte. Adamlar 10gün önceden anlaşıp amsterdama gezmeye gidiyor. Benim bırak amsterdamı kendi memleketimde karadeniz turuna gidebilmem için 6ay-1sene para biriktirmem gerekiyordu 😄

Şu dönüştr toprağı öpme meselesi doğru ama. Ben de döndüğümde çok mutluydum. Ta ki ertesi güne kadar... 😄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronaldogu -- 29 Ocak 2017; 12:45:8 >

• 9 şubata kadar dolar almam lazım bu aralar almak mantıklı mı?

• Her not düşüşü dövizdeki dip fiyatı yukarı çekiyor. 3.73 ün altını nasıl görmediysek. Belkide 3.85 in altını hiç görmüyeceğiz.

Kısa vadede (2 3 gün 1 hafta ) dolar bu seviyede biraz daha kalabilir. Uzun vadede 4 üzeri çıkacağını garantiledi.

Ülkede ekonomik kriz mevcut. Yalaka medya bunu vermiyor. Eskiden enflasyon canavarı tekrar çıktı. Döviz tırmanıyor derlerdi. Ali kırcanın haber sunumlarını hatırlıyorum.

Şimdilere bakıyorum içi tamamiyle boşaltılmış haberler ile haber sonları dolar 3.86 diyip geçiyor.

Kanal d ana haber bülteni dün kendi sözde habercilerini Afrika'ya Cumhurbaşkanı ile gitmişler. Tanzanya'da nasıl dans ettiklerini gösterdi.

Akp yakın kanalları zaten saymıyorum.

Hükümete yakın adam çıkmış BBB notu BB ye düşmüş o iki BB yi milli irade alır RTE çevirir yazmış.

Şaka gibi gerçekten. Ülkeyi yönetenlerin ne halde olduklarını göremiyorlar mı.

Mesele şuan AKP başkası o bu şu değil. Ülkede ekonomi çok kötü ve herkes etkileniyor. Türkiye çöl kötü bir şekilde duvara çarpacak. Şiddeti 2002 den daha büyük olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefat ettiğinden beri bu ülke ondan uzaklaşıyor.

Bu ülkede sözde onun dostları olan insanlar cenaze namazını kıldırmadılar.

Ömrünü cepheden cepheye koşturmakta geçiren insanı dinsiz göstermeye çalıştılar.

Ne idüğü belirsiz videolarla Atatürk ü dine hakaret eden adam ilan ettiler. Sanki Amerika videolarla daha önceden oynanmış gibi

Bu ülkede mirasının yazılı olduğu mektup kayıp.

O kadar çok şey yazarım ki. İnsanlar uyumaya devam etsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MENTALİTA ULTRAS

9 şubata kadar dolar almam lazım bu aralar almak mantıklı mı?

3 ile başlayan bir dolar mı almak daha mantıklı yoksa 4 ile başlayan mı? Şuan haftasonu dolar almak bile (makas farkına rağmen) pazartesi piyasalar açıldığında dolar almaktan karlı olabilir.

Tabi bunlar benim tahminlerim en iyisini siz bilirsiniz.
  • Arkadaşlar uzun zamandır forumu takip ediyorum. Bende size düşüncelerimden ziyade gerçekleri belirtmek isterim. Dolar endeksi 2001 sonları 2002 basında tavan yapmıstır 117-120 bandında o gunden ıtıbaren 2008 yılında 72 ye kadar dusmustur amerıkada krız nedenıyle bu 6 7 yıllık donem turkıye ıcın altın tepsıydı ve yeteri kadar rezerv ve sermaye bırıktıremedık. Bugun geldıgımız noktada dolar endeksı 100 un uzerınde tutunuyor kı clınton gelseydı 103 den yukarı devam edebılırdı dxy bu nedenle su geldıgımız noktada krızler donemını ınceleyen ınsanlar varsa aranızda oyle forumda duygu dusuncelerı okuyarak degılde kıtaplardan ansıklopedılerden arastırarak bılıyorum okumayı sevmıyoruz ama varsa subjektıf yorum yerıne objektıf olacaktır. Turkıye'de duzce depremının bıraktıgı etkı ve cok guclu dolar 2001 de ulkeyı krıze soktu ama bılmeyen anayasa kıtapcıgı sanır arkadaslar o ısın sadece bahanesıdır. Türkiye'de patlama oluyor tl değer kaybetmiyor o an diyorsunuz ki alıştık artık ondan hayır arkadaşlar teknik analiz yapmayı temel analizi de gerçekler üzerinden takip ederseniz teknikte her daralan üçgen bir yere kırar ya tam o anda piyasaya bakın en önemli olayı seçin o şey kırılmanın bahanesidir ama nedeni değil gidecek olan dolar altın gideceği yere gider. Akp krizle geldi onlar için bir fırsattı krizle gelen krizle gider arkadaşlar din iman bu ülkede yalan tek önemli şey PARA bana inanın en büyük değerimiz para piyasadan çok kazandım evet dolarda cok kazandırdı bana ancak bu aynı zamanda ulkem acısından cok uzucu bir durum ülkemiz stagflasyona giriyor ve bu durum iki ucu .... değnek!!! Faizler artarsa tl değer kazanır ama 400 500 baz puan birden ancak o zamanda ülkede yatırımlar durur. İnsanlar banka parasıyla yaşarken kimse kredi çekemez aç kalır. Banka parasıyla çalışan şirketler para alamayınca şirket kapatır şirketler kapanınca işsizlik artar. Üretmeyen ülke vergi veremez devlet memurunun bile maaşını ödeyemez hale gelebilir. Vatandaşa daha fazla vergi de yansıtılamayacağı için ben varlık vergisinin de kapıda olduğunu düşünüyorum!!! Ya kur maliyetini azaltacak devlet faizleri yükselterek yada faizleri düşük tututacak paranın maliyeti için ancak üretimin düştüğü yerde kur maliyetini düşürmek daha mantıklı gözüküyor. Çünkü şu anki durum üretimden çok borçlardan kurtulabılmeyı gerektırıyor. Peki çözüm bu süreçte nedir arkadaşlar faiz mi hayır yapısal düzelme gerekiyor yerlileşmemiz gerekiyordu hızla 2002-2008 arasından ama olmadı ekonomik konjenktürün verdiği rahatlıkla arge yapmadık betona vurduk kendımızı kriz çıkınca beton para etmez benım evım 1 mılyon edıyor dıyen aptaldır para olmayınca 400 bıle bulamazsın o betonuna balon büyük arkadaşlar ülkemizde. En büyük tehliden bahsediyim arkadaşlar satın alınma riskimiz arttı. Bugün bankalar olsun kazancı yüksek şirketler olsun arapların ve diğer yabancıların eline geçiyor çünkü şirketlerimiz ucuzladı o kadar yılın emegıyle buyuyen sırketlerımız bedavaya satılıyor cunku dolar 4 tl oldu mıllılesmemız gerekırken ıyı zamanları kullanamayıp bugun elımızdekılerı de satıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin arkadaşlar. Yapısal reformlar özgürlük üstüne olsun arkadaşlar sağlıcakla kalın umudunuzu kaybetmeyin dönüm noktaları vardır algılarınızla oynatmayın kötüye kötü derseniz kötüler iyiye birgün mutlaka dönecektir.

• Yarın 4 e hazırmıyız beyler

"Eeeeey fiç biz bu oyunlara gelmeyiz" "Dış Mihraklar"diye gider bu

• reyes_19 R kullanıcısına yanıt
    Hocam dolar $ 4.50 tl görecek daha. Bunu en başta demiştim.

• Bu arada bir dolar tahmini de benden gelsin referanduma kadar faizler artırılmak ıstenmeyecektır ama ne kadar dırenebılırler bılmıyorum marta nısana kadar dolar fena rallı yapar e referandum oncesı de kımse yuksek dolar ıstemez faızlerı mecbur dusureceklerdır. 4.17 oldugunda cıddı faız artısı gelebılır. Size bir örnek veriyim tarih tekerrürden ibarettir bakın 2015 yılı USD/BRL hareketi
  • 
Sayfa: önceki 10671068106910701071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.