euro/dolar 1.2001 altın 1830dolar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 16 Haziran 2021; 23:15:57 > |
🔥 Dolar 40,55 - Euro 47,65 - Altın 4.365 | 25 TEMMUZ 🔥 (6355. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: acquilesVolcker kuralı için şeffaf ve hesap verebilir bir sistem gerekir.
O nedenle kural tr de çalışmaz. Bize ters yani:
Bundan sonrası için kural basit.
Taktik maktik yok bam bam bam..
Yarın Şahap abi konuyu sükunetle çözecek bundan kimsenin şüphesi olmasın.ve gerekli hamleleri yapsın:)
2008den sonra gelen Volcker kuralından bahsetmiyorum. Volcker'in enflasyon/staglasyonla nasıl mücadele ettiğinden bahsediyorum. Özetle hedef belli bir faiz oranı olmamalı, para arzı hedeflenmeli. Arka arkaya resesyonlar olacak mı? Evet. Esnaf, kobi iflas edecek mi? Evet. Şimdi de Türkiye ekonomisi zombi. Acıya son verip baştan yaratmak lazım. Yoksa uzun vade bir çözüm olmayacak.
Siyasette değişiklikle desteklenmezse yine işe yaramaz ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 16 Haziran 2021; 23:17:26 >
-
Yalnız Bayburtlu siyasi listesinde sona geldik. Cogusu Rahmetli olmuş.
Uygun olan 2 kişi var.birisi akp den deva ya geçmiş o elendi.
Geriye tek aday kaldı.
Fetani Battal..
Battalgazi geliyor diyebiliriz yani Şahap abiden sonra...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok Temel bir kuralı atliyorsinuz burada.
Bizde faiz hedefi falan yok. Hedef olması için once nerede olduğunuzu belirlersiniz.yani ölçersiniz. Olcemediginiz şeyi duzeltemezsiniz. Yahu biz enflasyon ve bilimum verileri daha doğru düzgün açıklamıyoruz. Ülkede yoksul yokmdedik,açlık yoo dedik, pandemide kapanan firma falan yok dedik..yani hayat çok güzel. Hedefe vardık:)
Tek hedef var,
zengin edilmesi gerekenlerin daha çok Zengin edilmesi. Bu yolda herşey yapılmaya devam edecektir. .
Ha sonra ne mi olacak, cevabı çok basit.onu da sonra gelenler düşünsün canım bize ne :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Haziran 2021; 23:19:30 >
quote:
Orijinalden alıntı: acquilesÇok Temel bir kuralı atliyorsinuz burada.
Bizde faiz hedefi falan yok. Hedef olması için once nerede olduğunuzu belirlersiniz.yani ölçersiniz. Olcemediginiz şeyi duzeltemezsiniz. Yahu biz enflasyon ve bilimum verileri daha doğru düzgün açıklamıyoruz. Ülkede yoksul yokmdedik,açlık yoo dedik, pandemide kapanan firma falan yok dedik..yani hayat çok güzel. Hedefe vardık:)
Tek hedef var,
zengin edilmesi gerekenlerin daha çok Zengin edilmesi. Bu yolda herşey yapılmaya devam edecektir. .
Ha sonra ne mi olacak, cevabı çok basit.onu da sonra gelenler düşünsün canım bize ne :)
Doğru.
-
Paramount Otel düşerse mekke düşer kudüs düşer
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asilamdim maskeleride ise yaramamis koca otelde 200 kişi olmayabilir.
Antalyadaki durumda bu
Ha bak o önemli
e artık olmadı Rum patrikhanesi ni diyanet işleri başkanlığına çevirip gündem değişiltirirz...
Dusmana gözdağı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 16 Haziran 2021; 23:22:8 >
oy oy dxy fırlamış altın şelale olmuş
-
Altın çöp olduğunu gene gösterdi, dolar olmasa gram altının kimse yüzüne bakmazdı herhalde.
Daha durun enflasyon başlamadı. Sadece piyasaya gülücük verdiler. Ne demiştik brent ve altın belirli düzeye gelmeden hepsi hikaye. Piyasanın gazını alma. Boşuna mı varlık alımları devam ediyor. Sedat peker gibi çok ileri hamleleri görüyoruz ki yazıyoruz. Brent ve altında çok ciddi yukarı yönlü ataklar ve seviyeler gelmeden piyasa soğutalamaz. Söz namus. Ytd.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben sero -- 17 Haziran 2021; 0:13:23 >
quote:
Orijinalden alıntı: krstaricaBen mi yaniliyorum, az once daha forumda gordum, yetkili bir kimse Almanya da sirasi gelmeden asi oldugu icin gorevden azledilmiş. Turkiyede boyle bir sey olmasinin mumkunati yok.
O ulkelere kolay kolay bir sey olmaz bu benim gorusum. Zamaninda da Holanda dogalgaz bulup Baltikta, Kaliformiya Sendromu misali altina hucum ettigi gibi, Holanda hastalagina yakalanmisti 1 nesli tembellikten kirildi oradan kalkip bugun dunya tarim devi.Bu adamlarda yerleşmis bir zihniyet var. Dunyanin en buyuk afyonu olan din tesiri bu mulletlerde yok aşmişlar, o endüljans zamanindaydi. Catir catir Almanya muhendislikte kaldigi yerden devam ediyor. Donemsel olarak yasanilan ufak tefek yolsuzluklar Berlusconi Italyasinda da vardi. Netenyahu Israilinde de vardi , Sarkozy Fransasinda da. Hepsi kaldigi yerden devam ediyor.
Alıntıları Gösterdin ile yani bizim din anlayışımız ile adamları kıyaslıyamayız. Da Vinci mesela dindar adamdı. Keza almanlarda Von Braun katolik idi, Konrad Zuse Katolik idi ve bu adamlar devrimsel keşifler yaptılar. Bizdeki zihniyet yok adamlarda. katolik okulları var mesela eğitim olarak daha üst düzeyler normal alman okullarına göre.
neyse diğer konuda
o bahsettiğin harcanabilirler. göz boyamalıklar. benim bahsettiklerim federal vekiller ve bakanlar nezlinde. Span 4 milyon dolarlık evde kalıyor gay sağlık bakanı, merkel aylık 30.000 euro kazanıyor. ama artık Almanya'da ortalama maaşlar 12 13 euro civarına indi. 2015 yılının da altına düştü!
yani ekonomik olarak 5 yıl ileri gittiğinde bir nevi geri gitmiş oluyorsun.
şöyle anlatayım:
2012 yılında Tussenkrup'a kaynakçı giren birisi şu anda 5000 euro bürüt alırken
2015 yılında Tussenkrup'ta işe başlayan başka bir kaynakçı 3800 euro alıyor bugün.
Yarın aynı işe sen başvur bu sefer sen 3500 alacaksın. yani yıllar arasında maaş artışı düşüşü inanılmaz.
birde 1995 yılında tussenkurpa giren kaynakçı 3500 mark alıyordu ama düsseldofrta 3 odalı daire kirası 400 mark idi.
umarım demek istediğimi anlamışsındır.
çünkü bana bunları anlatan kişi , tanıdığım bir abinin emekli olmuş babası.
o yüzden bende bir an önce b2 alıp kapağı bir firmaya atıp kervanımı güdmek istiyorum. yoksa yıllar geçtikçe inanılmaz şekilde maaşlar yerinde saymaya başladı. 2017 de geldim yazılımcı ortalama maaşı 50.000 euro idi, dün job center kurs ilanında gördüm "almanya da ortalama maaş miktarı 2020 de 49.7** euro" şeklinde. 3 yıldır maaşar yerinde mi sayar? ama enflasyon? ilk geldiğimde elektrik faturamı şirket 70 euro kesiyordu. 1 sene geçti 90 euro olur ve bu sene ile birlikte 112 euro. %30 zam gelmiş elektriğe ama nasılsa enflasyon Almanya'da %2 deniliyor!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 17 Haziran 2021; 0:20:47 >
-
Altın yine düşüyor anasını satim, daha geçen 527 liraydı. Yarın 490 falan olursa şaşırmam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Redeemertroy oy dxy fırlamış altın şelale olmuş
tüh ya!
2 gün önce 500 euro için Amerikan kartından 0.82 den dolar bozdurdum! 630 dolara patladı. şimdi 0.83 ve 20 dolar zarardayım
neyse 84 vs çıkarsa 4000 doları direkt bozdururum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Delliallitüh ya!
2 gün önce 500 euro için Amerikan kartından 0.82 den dolar bozdurdum! 630 dolara patladı. şimdi 0.83 ve 20 dolar zarardayım
neyse 84 vs çıkarsa 4000 doları direkt bozdururum.
Alıntıları Gösteravrupa bitmiş hocam
-
geçen hafta suni düşüen doları görüp telaşla 8.40 dan bozduran , ayrıca altında terste kalan kardeşlerimiz anlık olarak :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 17 Haziran 2021; 0:35:7 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Redeemertravrupa bitmiş hocam
Alıntıları Göster3 4 sefer hariç koca sene doları 0.82 den bozdurdum. yani bu meblada 5000 dolara tekabül ediyor. 5000 doları 0.84 den bozaydım en az 400 dolar karım vardı. az mı 400 dolar?
-
Zalim zenginlerin iktidarı AKP, onun başı Erdoğan gitmeli.
En ufak demokrasi esintisi dövizi, enflasyonu en az %30 düşürür. En ufak demokrasi rüzgarı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dellialligeçen hafta suni düşüen doları görüp telaşla 8.40 dan bozduran , ayrıca altında terste kalan kardeşlerimiz anlık olarak :
Bende tam tersi tam 8.40dan alcakken enparadan ekranda kur güncellendi mesai dısı oldu almadım çıktım hop 50 55 60 diye gitti kur nato zirvesinden sonra.Pişmanım :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X