Şimdi Ara

Dolar 5.70'i Geçti! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
373
Cevap
4
Favori
54.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
228 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Panik yok düşüşe geçti. Türk parasını dolar yapanın..... donanımhaberde işi olmaması gerekir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Narcos61 kullanıcısına yanıt
    Neden? Anlamadım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmayın paranızı dolar kardeşim. Altın alın mücevher alın arsa alın. Trampın ekmeğine yağ sürmeyin. Solcusuyla sağcısıyla bu konuda hem fikir olmak gerekir. Adamlar ekonomiyle dilediği gibi oynayabiliyor. Ülkeler ne kadar güçlü olursalar olsunlar bazı ülkelenirin ürünlerini boykot edebiliyorlar. Neden ülke menfaati için. Sırf iktidara muhalefet olmak için dolar almak ya da iktidari desteklemek için dolar almamak doğru bir kafa yapısı değil. Partizanlığı bir kenara bırakmak gerekir. Mevcut olayları analiz edin Türk parasına vurulan darbe son 30 yılda vurulmamaştır.mevcut hükümet var olmasa bile bu haçlı ordularının bize saldırısı bitmeyecektir. Önce Vatan sonra kişisel çıkarlar diyorum.

Temelde haklılık payın var ama pratikte yanlış.

İster kabul edin ister etmeyin piyasadaki her şeyin fiyatı dolara endeksli, heleki tenoloji malzemeleri (pc, cep, beyaz eşya, elektronik vs). Bunu şunun için yazdım TL sini dolar yapanın donanımhaberde işi yok dediğin için, asıl TL sini dolar yapmayanın donanım haberde işi olmaması gerek. Şimdi bana kızdın ama okumaya devam et :)

Evet paramızın çoğunu teknolojiye harcıyorsak maalesef dolar olarak değerini korumak gerekir. Ama buradaki püf nokta doları nasıl aldığınız. Doları gerçek olarak alıp yastık altı yaparsak dedikleriniz geçerlidir, Amerikanın ekmeğine yağ sürmüş oluyoruz. Ama banka üzerinden alıp hesapta tutarsak hem biz paramızın değerini korumuş oluruz hemde bankalarda dolar rezervi olur. Çünkü bankalar bunları çeviriyor. mesela ben bikimlerimi devlet bankası olan Vakıfbankta döviz yada gram altın olarak tutuyorum.

Hükümet ne diyor? altınınızı, dövizinizi yastık altından çıkarıp bankaya yatırarak ekonomiye kazandırın diyor...

Bu nedenle altın yada dövizi banka üzerinden alıp hesapta tutanlar parasını ekonomiden çekmemiş oluyor. Asıl sıkıntı bu işlere sıcak bakmayıp (bankanın batma riski gibi), altın ve dövizi canlı olarak alıp bunu yastık altında saklayanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Narcos61

Panik yok düşüşe geçti. Türk parasını dolar yapanın..... donanımhaberde işi olmaması gerekir.
    Sana mı soracak millet parasını dolar yaparken veya bu siteye girerken garip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolar yükselişe geçince hemen konu başlıkları atılıyor ama düşünce kimse bunu haber yapmıyor. Tuhaf bir forum burası.

• coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Ekonomiden çok derinlemesine anlamam yani ihtisasım yok. Fakat herkes sizin gibi bankada dolar yaparsa değişen hiç birşey olmaz. Dolar yine artış gösterir. Dolara rağbet arttıkça fiyatı artmıyor mu ? Tabi tek etken bu değil ticaret hacmi ithalat ihracat asıl etken bana göre. Millet Türk parasını yastık altı banka vs elinde tutmadıkça. Para sürekli değer kaybediyor... cebinde dolar taşımakla Türk parası taşımak arasında tabiki büyük fark olacaktır. Israrımı tekrar ediyorum dolar yapmayın derim. Dolar yaparak kar ettiğini düşünenler yanlış düşünüyor. Dolar artınca kendisine lazım olan kişisel malzemelerin tl bazında zaten fiyatı da artmış olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI

dolar yükselişe geçince hemen konu başlıkları atılıyor ama düşünce kimse bunu haber yapmıyor. Tuhaf bir forum burası.
    Kardesim burasi dolar artsin ekonomi batsinci hainlerler dolu

• Ülke batıyeahh turist de gelmez artık Ukrayna’ya bizim erkekler gidiyordu kızlaeı güzel ucuz diye artık ülke ucuz ama kızlarımızda güzel değil sehirlerimizde

• Adorer kullanıcısına yanıt
    Borsa düşsün, piyasa faizi artsın deyince hain olunuyor mu?

Şu andaki swap faizi hareketini yapanlar sanki bunu planlamış gibi?
  • quote:

dolar yükselişe geçince hemen konu başlıkları atılıyor ama düşünce kimse bunu haber yapmıyor. Tuhaf bir forum burası.
    Dolar ne zaman düştü? Hani şu 3.50 den 5.20 ye düşmüştü o zamanlar mı?

• KingShady kullanıcısına yanıt
    Sana sorsun ozaman. Doların iniş çıkışını önlemek için mantıklı bir açıklama yaptı millet onay versin ozaman boş yere olayı kişiselleştirip polemiğe girme küçük düşünür arkadaşım.

• Trene bakan seyler dolar 1 2 kurus dustu diye ekonomiyi iyi saniyorlar.

Sevinsinler, dokunmayin gariplerime...

Sevgili büyük düşünür filozof konuştu, millet babasının hayrına dolar almıyor parasıyla, boş yapma millet cebime üç beş kuruş girsin diye dolar alıyor bu hale getirsinler sonra yok dolar alma yok döviz alma yazık

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Kardesim burasi dolar artsin ekonomi batsinci hainlerler dolu

Alıntıları Göster
    Kardeş öyle deme onlar en büyük vatansever. Başka konulara baksan yazdıklarına burunlarindan kıl aldırmazlar vatanseverlik konusunda.

Ama işte işin içine tanrı (para)ları girince bu konuda accuk vatanseverliği unutuyorlar

• quote:

dolar 5 lira lan 5 beş beş lira. bumu düşmüş dolar, dalgalanıyor keşke daha düşse yada bizim paramız değer kazansa daha iyi aslında 2 sene önce zlotim vardı o zaman 1 lira 1.2 zloti imiş şimdi 1.6 lira 1 lira olmuş bırakalım bu işleri, türk parası gittikçe değer kaybediyor olay sadece dolar eur değil ki
  • quote:

Düşüyor yada çıkıyor... Dolar sakin olsa zaten konu başlıkları atılmaz değil mi? Şimdi burda olmazdık. Herkes mutlu mesut yaşar.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.