Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (2033. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TakTAkk , cohibar Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 22 Misafir (1 Mobil) - 22 Masaüstü2 Mobil
5 sn
235.528
Cevap
1.165
Favori
11.787.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 20312032203320342035
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E hani 2 saat içinde hızlı yükseliş olacaktı, yükselişi bırak düşüş oldu hacker.

    Delinin biri de günlerdir aynı iki mesajı kopyala yapıştır yapıyor, kaç kez şikayet ettim ses yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müdahale filan mi oldu niye bu düşüş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitokondrioglukadayi kullanıcısına yanıt
    10 yıllık tahvil sorun değil. Dışarıdan döviz kredisi bulursun o da sorun değil. Para hala var. Soru işareti açık pozisyon vermekte. Doları tl ye çevir, 5-10 yıllık tl cinsinden kredi ver. Rüzgar ters eserse bu açık pozisyonlar ne olacak? 2000 li yılların ortasından itibaren gelen düşük faizli kredilerle bu çark döndü bankalar köşe oldu ama bu çark daha ne kadar döner???
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    Şu ilk önden konuşan aklı uzun uşak çok iyi bizde müşteriye yansıtıyoruz bizi etkilemiyor sessize alsan gayette ciddi konuşuyor sanırsın :)
  • Abd ye heyet gitmesi bile böyle düşüş yapıyorsa yaptırımların kalkması ve papazın bırakılması çok sağlam bir düşüş yaptırır ama papazı bırakırlar mı asıl soru bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu açıklama biraz etkili oldu sanki. Ama devamı gelir mi?





    ABD Ankara Büyükelçiliği, bir Amerikalı yetkilinin doların 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu haberlerini yalanlayarak, "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=0xo5MZSGuXk&t=981s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 7 Ağustos 2018; 18:7:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johan Elmander

    Müdahale filan mi oldu niye bu düşüş?

    Hergun, hergun 5-10 kuruş yükselse bir ayda ciğerimizi söker, dinlenme ve gel git yaptığı noktalar olacaktır illâ.

    Bence şu an piyasa 5 tl'ye alışıyor. Bozduran varsa bile 5.1'e dahi geri çekilme olmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    5e alıştık zaten.. Bugün tedarikçi firmalarımız 5 i baz alarak yeni fiyat listelerini "zaruri fiyat güncellemesi " başlığı ile gönderdiler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Bu açıklama biraz etkili oldu sanki. Ama devamı gelir mi?





    ABD Ankara Büyükelçiliği, bir Amerikalı yetkilinin doların 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu haberlerini yalanlayarak, "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir." değerlendirmesinde bulundu.
    Dese ne olacak ki başta zaten düzgün ekonomik planlama olmadığı için gene yükselecek amerikanın bir girişimde bulunmasına bile gerek yok zaten baştaki kendi kendine sağa sola avrupa birliğine felan sallayarak yapıyor sanki güvendiği bir liman var petrolün var etkin markaların var parana değer katan etkili kuruluşların var ne var her şeyi birde ithale başladın kurumları özelleştirdin.Vergi ülkesi olduk vergi ile geçinen bir devlete futbolcular için vergi cenneti ama varlık içinde yokluk gibi vatandaş mısın azınlık mısın o bile belli değil.




  • 5.19.anlik olarak gördü ciddi bir alış geldi. Tekrar 5.25 seviyesinde.

    5-18 seviyesi de zaten dün öğleden sonra takıldıgi yerdi.. Onun altına inmesi için daha ciddi pozitif bir haber lazım diye düşünüyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuavoHuncho

    Sen baya büyük oynuyorsun hocam
    Oynamadığım için en az 40 bin zarar var hatta dolar 2.80 iken dedeme alalım demiştim yok demişti. O zaman girseydik hep dövizden devam ederdik. Zarar minimum 40. 60-70 bile olabilir. Oturup hesaplamam lazım da gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sevinckan_216

    Abd ye heyet gitmesi bile böyle düşüş yapıyorsa yaptırımların kalkması ve papazın bırakılması çok sağlam bir düşüş yaptırır ama papazı bırakırlar mı asıl soru bu
    Bırakmayacaklarsa niye gidiyorlar? ABD papazın ajan ve terorist olduğunu bilmiyor mu? Sizin papaz ajan ve terorist o yüzden hapse attık yaptırım yapmayın diye ikna mı edecekler????
  • egemena E kullanıcısına yanıt
    bırakırlar ve papazı tutuklatan savcıyı fetöden içeri atarlar, cahape zihniyeti ve fetöcüler bizimle dost mütefik Olan abd lie aramızı bozmaya çalıştılar,başaramıyacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aktroller kadar mide bulandırıcı bir kesim hayatım boyunca görmedim.Papazı hayatta salmayız derler abd nin yaptırımlarına gülüp geçeriz derler sonrada ufak bir hareketle dolarda ciddi bir artışı gördüklerinde hep olduğu gibi papazı salın gitsin lanet olsun diye ağlamaya başlarlar.Bir kez sadece bir kez tükürdüğünüzü yalamayın diyecemde kime ne anlatıyorsun.Bu arada bu artışın papazla yakından uzaktan alakası yok.Tek yaptığı sadece artış süresini hızlandırmak.Eninde sonunda hedef belli oraya gelecek.İşte bizim elçiler trumpın yaka paçasına yapışarak biz ettik sen etme ağam diyerek ne istiyorsan yapacaz diye söylerler sonra anlık dolar düşer ama akabinde artmaya gene devam edecektir.Aylardır burada yazıp çiziyoruz ama her seferinde karşımızdaki bu akp kısmının belki anlar diye ümit ederek.Bunlar kahrolsun abd diyerek saydırırken bir yandan dolar hesaplarını artırırlar.Bir yandanda çocuklarını abd ye okutmaya gönderirler.Bu sağcı kesim kadar kaypak iki yüzlü görülmez.




  • Artık düşürmeye değilde sabit tutmaya çalışıyorlar ama çok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemena

    Likidite krizine pek ihtimal vermiyordum çünkü bankaların mali durumları hala iyi. Ama ekonomi yönetiminin eylem ve söylemleri tutarsız. Hala da aynı ısrarı devam ettiriyorlar. Bankaların mali yapıları sağlam görünüyor ama kredi derecelendirme kuruluşları o konuda da uyarı yapmaya başladılar. Vakıfbank 0.98 faizli bedelli kredisi veriyormuş. Tamam önemli bir miktar kredi vermeyecekler birkaç milyarlık zararına krediyle banka batmaz ama bu popülizme ne gerek var? Bunları yaptığın yerde mali disiplinden taviz yok diye açıklama da yapsan piyasa bunları yemez. Para politikası iflas etti. Millet hala mb müdahale edecek sanıyor. Elde maliye politikası kaldı o da iflas etmek üzere. Ulufe gibi dağıtılan krediler, akaryakıtta ötv indirimi derken o da bitti bitiyor.

    Bu kadar hatayı üst üste yaparsan likidite krizi bağıra bağıra gelir.
    Hocam likidite krizi sadece bankaların zora düşmesi ile olmaz maalesef. Bizde özel sektör çok borçlu ve devlet destekli projelerle sürekli araç geçişi ve hasta sayısı gibi garantiler veriliyor. Bu sürekli devlete yük demek böyle bir durumda bizzat yüksek faizle iç piyasadan borçlarını ödeyebilmek için borçlanacak.

    Dolar ile garanti verilidiği için eskiden 3 dolara 9tl piyasadan çekecekken ilerde dolarda 7tl olunca her bir araç ve hasta için 21tl çekmesi gerekecek ve piyasada para azalacak, para azalınca faizler artacak, faizler artınca bu sefer aşırı yüksek faiz bile enflasyon yaratacak ve bu kısır döngü 2021 gibi patlayacak diye düşünüyorum.


    Birde sizin söylediğiniz gibi düşük faizli kredi yükleri var vs küçük ama olsun hata hatadır. Bunu gören yabancı kaçar..

    Bu yüzden çok daha kötü günlere gebe olmamak için kemerleri sıkmalıyız ve dış ilişkilerimizi derhal düzeltmeliyiz. Yoksa kafa tuttuğumuz adamlardan, imf'den borç dileneceğiz. Az olan itibar da gidecek..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuavoHuncho

    Hocam maalesef her seferinde haklı çıktın
    Görünen köy kılavuz istemez hocam.
  • Dolar bu kadar hızlı yükseliyor ama milletin umrunda değil. 600 den 1200 e çıkınca yazar kasa fırlatılırdı...
  • 
Sayfa: önceki 20312032203320342035
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.