Höt zöt diye ortada dolanırsan seni alalagı ediverirler. Önemli olan bu tarz hayati konularda önemli bir ülke olmaktır o zaman bizi bu kadar kolay harcayamazlar. Hassasiyetlerimize bu kadar kolay önem vermemezlik edemezler. Türkiye sorunları en azından 10 yıllığına dondurup en buyuk bu iki rakibinden rol çalmalı. Benim fikrim bu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🔥 Dolar 38,72 - Euro 43,65 - Altın 4.145 | 09 MAYIS 🔥 (8765. sayfa)

-
-
Adamın teki bir Amerikan mandasına girmediğimizi savunmamiş. Gece gündüz batı medyasinin haberlerinden zehirlenenler, şurada daha 107 yil önce Churchillin Türklere onlar insan degil, kimyasal silah kullaniminda sakinca yoktur demesini unutur olmus, ingiliz, amerikan muhipler dernegi üyesi olmus. Bunlardan o kadar çok var ki. O canavar Ruslar olmasa, Yunanlar batidan girip dogudan cikiyordu. Sevdiklerinden degil de, stratejik anlamda senin koruyucun batiya karsi, bolsevikler silahlandirmasa kurtulus savasi diye bir sey olmazdi.
Sonuç, Turkiye için ne bati yalamasi, ne dogu sevicisi olmak lazim gelir. Medeniyet ne bati da ne dogudadir, medeniyet kafadadir. Denge siyaseti gudulmek zorundadir. Turkiyenin topraklari Guney korede yer almiyor amerikancilik burada bize kar edirecek olsun. Stratejik olarak zzaten avatanjli bir konumdayiz, iki tarafa da denge siyaseti güdülse zaman zaman, zaten garantör baris ulkesi konumunda olurduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 28 Şubat 2022; 13:57:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Putin'in savaşı bizim savaşımız değil, Ukrayna'nın ya da senin deyiminle İngiliz'in savaşı bizim savaşımız değil! En başından beri her iki tarafı da eleştirdiğim mesajlarıma geriye dönük olarak bakabilirsin. Bence iyot gibi açığa düştüğünün de farkında değilsin... Almanya'da yaşayacaksın, Rusları yıkayıp yağlayacaksın, Türkiye'de yaşayan soydaşlarına istikamet tayin edeceksin... Almanya ve İngiltere kötü, tukaka, rezil eyvallah da senin orada işin ne? İdealist bir adam şimdiye çoktan ya ülkesine dönmüştü ya da Rus ordusuna lejyoner olarak gitmişti. Bakınız: Kadirov!
-
Dolar endeksi + % 0.44 te dolar cuma kapanışının bile altına düşürmeyi başardılar sata sata , rezilsiniz rezil sata sata bitiremediniz devam edin bu kafayla çapsızlar.
-
bu kadar hamasetle, siyasi erkten gram farkınız kalmıyor. politika çok kirli bir iştir. maşalar kullananlar, asıl amaçlarını perdeleyip, halkları birbirine düşman ederler. başkasına akıl vereceğinize, bakış açınızı normalleştirin. daha objektif olmaya çalışın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakış açımı nasılı normalleştirebilirim mesela?
-
radikalleşenler her toplumda vardır. bunları rakidalleştirip, kar elde edenler de. asıl önemli olan bunların farkına varmaktır. yoksa yoz bir karanlıkta, gördüğünüzü düşman bellersiniz. hayatınız da boşa geçip gider.
her insanı aynı sanmamakla, sebep sonuç ilişkilerini doğru okumakla başlayabilirsiniz. ırkınızdan veya dininizden dolayı, başka insanlarda daha üstün olma hakkınızın olmadığını da nirengi noktası yaparak. kavga dövüşle hayat geçmez.
koskoca kurtuluş savaşını 3 5 tane silah gönderen sovyetlere bağlamak. sonra bunlar insanlara mandacı falan diyorlar. Bunlar o kadar vahşi kendi özlerine o kadar düşman ki gözleri dönmüş. Ne dediklerini bile bilmiyorlar. Sovyetler kurulurken içlerinde Türkler yoktu sanıyorlar. O yardımları göndermeleri içlerindeki Türklerin desteği ile olduğundan bile habersizler. Daha da kötüsü 3-4 silah yolladılar diye ülkemizi işgal etmelirini bile hak görecek durumdalar.
O sovyetler bize silah gönderdi onlar olmasa yunan doğudan çıkıyormuş. Velev ki bu aşağılık ve mesnetsiz iddian ihtimal dahilinde olsun. Stalinin bizden istediği topraklara ne diyorsun? Batı olmasaydı sovyetler işgaline kurban gitmeyecek miydin? Orta asyadaki 100 milyondan fazla Türki köleleştiren İngiliz mi? Rus mu? Bunun da cevabını ver. Kendi rusçuluğunu saklamak için millete mandacı diyor.
-
Bu arada Rusya Ukrayna savası Turkiye in tabutuna çakılmış son çivi olmuştur. Acemi trader gözlerimdeki ışıltı Nebati ve ekibinin aldığı risk çok fena elimizde patlayacak. İnanılmaz nir fakirleşme tamamen kontrolden çıkmış bir kur öngöruyorum. Eğer bu petrol fiyatı düşmez ve turist gelmezse
Bu şekilde anlık olaylara baglı bir ekonomi yönetimi uygulanmaz!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o zamanlar 100 200 kisi klasik muhimmatla bile bircok sey yapabiliyordun.. almanlarla birlikte savasan bircok ulke vardi..yabanci lejyoner gibi dusunmek lazim polonya cek romanya bulgar yunan bosnak hatta..13..waffen ss..
yani elemanlarin dertleri ideoloji degil..para ve guc..
esas simdi tuttuk..amarika tartmaya basladi..bir numara olmadigini gorunce isira isira kanatacak yarayi..
-
Başka insanlardan üstün olma hakkını savunduğumu sanmıyorum, bu günkü devletimizi kurduğumuzda hangi badirelerden geçtiğimizi, kimlerin düşmanlıklarını gördüğümüzü ve geçmişi unutmamamız gerektiğini söyledim. Fırsatını bulsalar yine bize aynı zulümleri yaparlar, Yunan yine aynı Yunan, Ermeni yine aynı Ermeni ve moskof yine aynı Moskof tur. Buna İngiliz'i, Fransız'ı, Almanı da dahil etmekte bir sakınca yoktur.
Irkımla, dinimle ve haysiyetimle gurur duyarım! Ötesi sizin hümanist düşüncelerinize kalmış.
-
Sovyet union = Rus ırkı diye bir şey yok.
Sovyet unionda türklerde vardı, kırgız kazak tacik türkmen azeri. Bize yardımı bunlar yaptı. Ruslar yardım falan etmedi. Tam aksine Kars a Ardahan a göz koydu. Birisinin yaptığı şeyi başkası yapmış gibi göstermek hiç hoş değil. Ruslar dostumuz falan değil.
Amerika da öyle.
-
Bilgileriniz eksik
Tamamen ideolojiktir. İspanyol üniversitelerinde bolşevizmle mücadele diye afişler asılmıştır. Para için savaşacak ardam batı cephesinde de savaşır. Gönüllüler sadece doğu cephesinde görev almıştır. Savaş sonrası karsta SINRIDAN RUSLARA teslim edilen 120 Azeri Türk'ü de ideoloji için alman safına katılanlardır.
-
Amerika ve batı iyi kötü dostumuz düşmanımızdır. KAH dost oluruz iyi geçiniriz. kah çıkarlarımız uyuşmaz. Birinci dünya savaşında düşmanızı batılıydı. Dostlarımız da batılıydı. Genel kurmay kayıtlarına bakın, Atatürk'ün Çanakkaledeki istifa mektubunu Limon von Sanders kabul etmemiştir. Çanakkalede azınlıklardan çok Almanların kanı vardır. Bu demek değildir ki almanlara tapalım. Ama siz sırf silah gnöderdi diye ruslara peşkeş çekmişsiniz kendinizi
Batıdan her zaman dost buluruz. Kah almanlar olur. Kah Sırplar olur. Kah İspanyollar olur.Ancak doğudan bulacağımız tek şey düşmanlıktır. İran-Rusya-Çin Türk uluslarının yeminli düşmanıdır. Hiçbir zaman dost ilişkimiz olmamıştır.
Tekrar söylüyorum Türk Düşmanı Üçgeni teorisini okuyun. ORta asya siyaseti ve coğrafya bilginizi geliştirin. Kazakistan-Kırgızistan-Azerbaycan ve diğerleri hepsi Rus-çin-İran boyunduruğu ve zulmü altındadır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 28 Şubat 2022; 14:34:37 >
-
Rusların anca karşı cinsinden dost olur
-
offf argumalara bak ya
hala anlamamakta israrcilar. nesini anlamiyorlar inanilir gibi degil. adamlar , natoya cizgiyi cekiyorlar. karadenize sokmuyorlar. hala moskva ayni moskva bize yardim edenler kazaklardi vs ...
yahu zaten doguda barajlari yapmak icin dusuk faizli krediyi de kazakstan onaylamisti 1930larda ... ulan komunist ulkeyi savundurtucaklar adama ... menderes`e de benzer krediyi zaten moskof degil, kirgizlar veriyordu da amerika o yuzden bahane edip menderesi astirdi.
kafayi yememek elde degil ya :)
at yarisi seviyorsam gidip beygir gibi kosmam mi gerekli? verilen orneklere bak. rusyaya gidecekmisim :D madem sen git ukraynaya. gir savas bak hazir ingilizler fransizlar da katiliyormus.
kisi notr olmaz ama devlet olur. 2 gun once yazdim tekrar yazicam. erdogan`in bu ortada cizgisini tebrik ediyorum tekrardan. ama ben sahsi olarak notr kalamam. nasyo sosyalist olarak sosyalist marxist liberal dusuncelerle bir olmamin imkani yok. bu yuzden almanya`yi DEGIL, almanya`nin liberal sol merkezli politikasini elestiriyorum. hafizaniz yoksa acin bakin. benim profilim kitli degil. varsa yuregine guvenen alsin getirsin karsima "sen burada almanyayi sucladin" desin hadi!
su sosyal gerilla tarzi tavirlarinizdan vaz gecin. polis otosunu pusuda bekleyip, molotoflayip kacanlar gibi, varsa sozunu cikin soyleyin arkasinda durun, ama oyle kacmayin. yoksa bu is sizin "sen abdulhamiti savundun" muhabbetine donuyor arkadaslar.
geniuskenderyoutube
𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! 𝙙𝙤̈𝙣𝙚𝙠𝙨𝙞𝙣! instagram: https://www.instagram.com/geniuskender/?hl=trhttps://www.youtube.com/watch?v=OdDAfc5w_Dchayir belli ki etkisinde kaldiginiz ideolojinin "zorda kaldin, hemen hakaret" mantigindan uzaklasin biraz. yoksa boyle gorunuyor tartismaniz...
Turkiye orta cizgide ilerlesin. savasin sonunda, Rusya da bizim ne oldugumuzu gorecektir. sozumuzun eri olarak taninalim biraz da imajimiz duzelsin. cunku bu savasin sonunda, ibre yine bize donecektir. siz unuttunuz galiba ...
O zaman da natocu olacak misiniz tekrardan ... mesajimi favorilere ekliycem!
edit: oyle bir ekleme ozelligi yokmus
Ismet pasa sovyetler birliginde ticari anlasmalar imzalarken sene 1932
tekrar diyorum. devlet notr olacak. ingiliz cocuklarinin algilari zayif galiba. Ataturk`te mi komunist idi yani ismet pasa ile birlikte? hayir... devlet cikari. tabi ingiliz cocuklari bilmezler devletcilik nedir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 28 Şubat 2022; 14:58:6 >
-
Menderes itirafı da geldi.
Yine yanılmadık. Bir insan rusçuysa ya siyasal islamcı tayfadandır ya da tatlı su solcusudur. Menderesçilerin bugün kim olduklarını iyi biliyoruz.
Tabi ki yine yalansız mesaj yazamamış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 28 Şubat 2022; 14:48:53 > -
-
yanlış işte. mesela şuan akp ülkeyi yönetiyor akp iktidarı hatalı politikaları yüzünden bir ülkeye savaş açsak mesela Azerbaycan a savaş açsa sen yine de Azerilerden nefret eder misin?
Yunanlılar hadi gidelim Anadolu yu işgal edelim dememiştir o zamanki Yunanistan hükümeti sorumludur bundan.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X