Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (8572. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
19 Misafir - 19 Masaüstü
5 sn
235.502
Cevap
1.165
Favori
11.786.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 85708571857285738574
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fat304h kullanıcısına yanıt

    Dolar/ TL 20 olunca yine sen mağdur olursun diğer vatandaşlar gibi. İktidar değiştiğinde bu sefer diğer muhalefet aynı şeyi yaptığında yine bu halk mağdur olacak

    Dolar 20 lira olunca fiyatlar dolara endeksli artmaz daha fazla artacaktır ( ilk haftalar aylar hariç) dolar 20 olunca 6 ay sonra 25-30 da olacaktır enflasyon %100leri aşacaktır


    Sen dolarla hükümeti düşürücem diyorsan akp'de dolarla iktidarda kalıyor. 10 yıl dolar değişmedi ülkede satılmadık kurum bırakmadı( birkaçı kurum hariç) 100 binlerce kişiye vatandaşlık verildi. Yabancılar ev sahibi, firma sahibi oldu/ olmaya devam ediyor oysa yerli vatandaş yabancıdan ev kiralıyor yabancı işverenden iş istiyor artık. Bu hep dolarla ülke yönetme durumu nedeniyle oldu


    Doları alıp evde saklamak Fed'in ortaklarını zenginlesnesini sağlar üstelik Fed faiz artıracak yakında bu ne demek elindeki para %3-5 faiz geliri sağlayacakken Amerika'da oluşan enflasyonla değer kaybına neden olması ( tabii ilk aylar hariç)... Tabii bunu derken şuna buna yatırım yapta diyemem. Ev al dersem ev fiyatları artıyor kira getirisi düşük altin al dersem çaldırma durumu var arsa -tarla al dersem uygun bulabilir misin veya uygun miktarda nakitin var mı bilemem ama düşünülür yine de tabii bundan ayrı fonlar vs de var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Football Always kullanıcısına yanıt

    Hükümet zamanında bankasyayı batırmak için bu yöntemi denemisti kamu kurumları bankasyadaki paralarını bir anda çekmişti. Bankasyanın adamlari taraftarlarından acil para gelmesini istemişti... Şimdi dediğin gibi milyonlarca kişi bankadan para çekmeye gitse bu sefer iktidar muhalefet saldırı yapıyor diye ya vatandaştan para ister yada bankadan döviz çekenleri darp edebilirler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fat304h kullanıcısına yanıt

    Hocam el koyma olayı biraz abartı geliyor. Halkın dövizine el koyarsa, önüne geçilmez bir Kazakistan isyanı gibi bişey çıkar. Kazakistan daki gibi başka ülkenin ordusunu da çağıramazlar... "GÖZLERİ YEMEZ".


    En fazla ekstra masraf çıkartırlar döviz tutanlara, yurt dışına döviz transferinde limit koyarlar, alım satım arasındaki bandı açarlar... bu şekilde önlemler gelir. Sizin dediğiniz gibi el koyma onlar için de çok riskli bir hamle...

    Şu anda iktidarın içindeki siyasetçilerin büyük bir kısmı "Siyasi Jübile" sini yapıyorlar. Bu durumdan rahatsız olan ve siyasi hayatının son bulmasını istemeyenler ise nasıl tornistan yapıp kurtulurum derdinde... (Davutoğlu gibi)


    İnan bana Avarel öyle bir şeye kalkışsa içerde fırtınayı bırak tornado çıkar. Kendi kendini imha eder. Kel e fırsat doğar ne zamandır onu yemek istiyor... Çatır çutur yer, kahraman rolüne bürünür, yeni kutsal adam o olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinbux -- 27 Ocak 2022; 18:14:9 >




  • MRT_ kullanıcısına yanıt

    1600$ olcak diyen de var 2500-2700$ olcak diyen de.

    Ben faizde bekletiyorum, düşerse daha da alırım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ons gene patates olmuş, 10 sene önce bu zamanlar 1700 dolarmış.
    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar/TL stabil kalmaya devam ederse çözülmenin daha da artması muhtemel.

  • sinbux kullanıcısına yanıt

    Dovize el koymaz, der ki bi kur belirledim o kurdan bozuyorum. Lübnan da yaşananlara halkin koçbaşi ile banka binalarina devlet binalarina nasil saldirdigina bakabilirsiniz.


    Bu tür yasaklarin gelmesinden ziyade ülkede doviz kitligi var. Dolari olanlar hayali dolara shaipler. Bankaya gidip, dolarimi istiyorum dediginde panik olusursa, herkes bankalara koşar. Bankalar o parayi veremeyince ülke krize girer, bankalar bankrupt ilan ederler.

    Bu bir nevi zincir reaksiyondur. Su an bile olabilir, halkin iradesine ve isyan potansiyeli bunun risk profilini belirler sadece.


    Bu halk maaleaef "vurdumduymaz" sinifinda oldugu için, son raddeye kadar bir halt olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    "Para politikasının anasını ağlattım, maliye politikasını da batıracam" demenin bir şey biliyormuşçasına tercüme edilmiş hali o.

  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    "geliyor gelmekte olan" deyince de kızıp köpürüyorlar. ekonomiyi silahsız bıraktılar. fed'in olası faiz artırımı felç geçirtecek, bunu bile görmezlikten geliyorlar. altı tamamen boş bir özgüven. olan bize oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksek karlılık oranları, çalışanların değil, iş verenlerin çıkarlarını koruyan politikalar ile on yıllardır iktidarın değirmenine su taşıyan sanayiciler, en son işin ucu kendilerine dokununca -ses- verdiler. kulaklarının üstüne yatmaktan vaz mı geçecekler artık?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanhan68 H kullanıcısına yanıt

    Şu anlık bir krizi daha atlatmış gibiyiz, sıradaki gelsin.


    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin yazdıklarınız tabi, olası ama bu kadar ileri gideceklerine inanmak istemiyorum. İyice gözlerini karartıp sonrasını düşünmeden hareket ederlerse dediğiniz gibi milletin parasını önce TL ye çevirip ardından develüvasyonla öğütürler. Ama güç ellerinden bir çıkarsa önlerine konulan hesap çok ağır olur. Bedel ödemeden kurtulamazlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinbux kullanıcısına yanıt

    Bu adamlar zaten burada yazamiyoruz işte, anladin hocam. Zurnanin zirt dedigi yerdeler. O sebeple her seyi yapabilirler. 20 sene once yari gelişmiş dogu avrupa ülkesiydik artik tipik ortadogu ulkesiyiz. Lubnan da neler oluyorsa, yarin birgun bizde de olur. Bundan süphem kalmadi.Diyorum ya, insanlar panikle bankaya kossa dolarimi ver dese oyle bir dolar yok. Ee nolacak, haliyle veremeyecek, panik buyuyup, eyleme donusecek. Kimseye neden dolar veremiyorsunuzu anlatamazlar. Insanlar isin o kismini bilmez. Zaten iş o noktaya gitmeden dolarizasyona mudahale etme amaçli zecri biçimde dovizi belirli kurdan bozar. Bu da karaborsaya donusturup, ulkede kaosa sebep olur. Bunlar olmayacak seyler degil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt

    Buna binaen, gumuşte ciddi alim firsati verebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayilerde doğalgaz kesintisi Pazartesi gününe kadar uzadı.

    https://twitter.com/darkwebhaber/status/1486736090014916608?s=21

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Artık kesin Rusyada parayı alamadığı için gazı kesmiş belli oldu adım adım libya olma yolunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morpheus.00 -- 27 Ocak 2022; 19:23:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İşte İslam Memiş'in o açıklamaları:
    Gaza gelmeyin. Seçim sürecinde olan bir ülke var. Adamlar kur ataklarına müsaade etmeyecekler. Gram altın için Şubat ayında bir düşüş bekliyorum.

    Memiş katıldığı başka bir yayında da altınla ilgili şunları söylemişti: Şubat için 750 TL devamında 720 TL seviyesini bekliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    gümüş kaça düşer alım fırsatı beklesekmi🤔

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • morpheus.00 kullanıcısına yanıt

    Eğer aynı ıp den bağlanmış olsalardı şimdiye sınırsız uzaklaştırma alırlardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size yazmıyorum,Durumu değerlendiriyorum

    Faizler indirilmese,Dolar 8-9 lira iken zamlar art arda gelmeseydi,Dövize kaçış olmazdı.


    Dolar 15 lira olana kadar,Türk lirasını düşük faizde tutan yurttaşlar.Enflasyon ve Dövizin çıkışa geçmesi nedeni ile parasının alım gücünü korumak için yüksek kurdan kaybedeceğini bile bile Altın ve Döviz almak zorunda kaldı.

    Dövizin patlamasının nedeni yurttaşlar değil,Kurbanlarıdır.


    Küçük yatırımcı zararına aldığı dövizi bozdurmak için bekliyor,Doları 17-18 liradan alanlar bu düzeyi gördüğü anda satışa çıkarır,Kimse 8-9 lira zararına dövizini bozdurmaz.


    Küçük yatırımcı doları 8-9 liraya alabilirdi,almadı

    Ne zaman dövizin yükselişi katlanarak artmaya başladı,Yılların birikimi yok olmasın diye 16-17-18 lira gibi yüksek kurdan alış yaptı


    Aslında küçük yatırımcı %50 zararı göze alıp yüksek kurdan döviz aldı,20 aralıkta beklenmedik anda düşüş olunca küçük yatırımcı ikinci kez çarpıldı.





  • 
Sayfa: önceki 85708571857285738574
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.