Şimdi Ara

DOLANDIRILMA OLAYI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce dava açıldı
    2 kişi potansiyel şüpheliydi (Bunlardanbiri telefon nosunun sahibi,diğeri ilandaki isim.)
    1 Kişi ise kimliği tespit edilen gerçek dolandırıcı.
    2.duruşmadan önce bugün elime bir kağıt geldi.o iki şüpheli suçlu olduklarına dair herhangi bir kanıt olmadığından koğuşturmaya gerek yok diye.
    Kalan 1 kişiyle devam edicez artık zararımı dilekçeye yazdım karşılarsa belki davayı geri çekebilirim.Zaten hapse girse ne olacağı belli değil af-maf çıkar diye düşünüyorum.Tabi adam bu işten sıyrılabilirde bilemiyorum.
    Bu arada dava Ağır cezaya verilmiş ve izmirde bende burdan takip edeceğim

sahibinden.com da 3 gün önce başımdan geçen olayı sizlerle paylaşacağım.İlk önce şunu belirtmeliyim ki siz siz olun herhangi bir sebeple birine cebe havale yoluyla para yollamayın.2013 ün son cumartesi günü sahibinden.com da gördügüm bir ilan üzerine ilan sahibine mesaj attım(numarası yoktu bu yüzden mesaj attım ilgilendiğimi belirttim satıcı bana pazar sabah 9 da ulaştı ve 800 olan bilgisayarın fiyatını acil para lazım olduğundan 700 e indirdiğini söyledi ben zaten alacaktım 800 de olsa 700 de olsa çünkü bilgisayarın özellikleri bayağı iyiydi böyle fırsat 40 yılda 1 gelir diye düsünüyordum. güya daha alalı 2 ay olmuş ve garantisi devam ediyor yazıyordu ama dikkatimi çeken birşey bu adam bilgisayarın fotoğraflarını koymamış ve bilgisayarın adını sanki direkt teknosa nın sitesinden almış gibi görünüyordu.(fotografını koymamış olma konusunda kendimi iyi düsüncelere sevkediyordum acelesi vardır uğraşamamıştır gibi pozitif düşünceler)Neyse olaya dönelim adam bana paranın acil olma sebebinin amcasının motorsiklet kazası geirdiğini ve ayağına platin takılmasının gerekli olduğu bu yüzden acil para lazım olduğunu söyledi eğer sende 700 yoksa 500 yolla kalan 200 ü sonra mng kargo ile bilgisayar gelince veriirsin dedi.adamın ses tonu çok güven vericiydi bu arada.(Ben normalde boyle olaylara hic girmem aramazdım bile ama birkere oldu artık kimseye direk inanmayacacağım.ayrıca sanırım bizim millet bayağı bi duygusal ameliyat deyince hemen acıma duygusu kabarıyor) neyse ben bu olaya inandım tamam hesap numaranı ver atayım dedim o hesap numarasına atamayacağımı cünkü karta haciz geldiğini söyledi.kargolayacağı adresi attım ama il ilçeyi yazmadım sonra dikkatli biri olduğundan sanırım bu ayrıntıyı bile es geçmedi hemen beni aradı il ilçeyi yazmamışsın dedi ayrıca bilgisayarın birde cantası varmış o da sana kısmet gibi muhabbetlere girdi tabi bende o kadar ucuza bilgisayar alaccağım için baya bi mutluydum o seratonin bolluğunda en sevmediğim adam benden herhangi bir şey istese herhalde yapardım bazen boyle anlar olabiliyor insanın bu anlarda karar vermeden once düşünmesi lazım.neyse iş bankasına gittim bu sahsı aradım şimdi ilk once kartsız işlem olarak yapılabiliyor sandım denedim olmadı kendine omur diye hitap ettiren bu şahıs parayı bankamatik kartıma ekleyip cebe havale ile yollamamı soyledi hemen 500 tl yatırdım karta ve cebe havalede bir tc istedi. sonra telefon numarasını verdi 500 tl yatırayım dedim tamam a bastım amam banka 5 tl ücret kesiyormuş adam o zaman 490 yatır dedi işte tam bu sırada hafiften tüm bu olayları düşündüm kandırılıyormuydum aceba diye hemen omur denilen adam atıldı beni kandırma ihtimali üzerine konuştuk adam tc m belli nasıl kandırırım seni hem benim babam emekli polis dedi .göz göre göre kandırılıyordum bu kadar ilginç ihtimalin bir adamda olması...)tamam parayı hesaba yatırdım.adam simdi bana bir numara gelecek dedi ve telefonu kapattım.adam için bu andan itibaren oyalama safhası başladı. eve geçtim bekliyordum .anlaşmamıza göre adam hastahane ye gidip parayı yatıracak ve sonra mng kargoya uğrayıp bana bilgisayarını yollayacaktı.aradım hastaneye gidiyorum bahane si 1 saate yollarım dedi .1 saat sonra aradım 15 dakkaya ordayım dedi.15 dakika sonra aradım adam beni mesgule almaya başladı telefonu birkez çalıyordu sonra mesgule atıyordu otomatik sanırım blacklist özellikli telefondan beni engellemişti.sonra başka numaradan aradım tamam 1 dakkaya yolluyorum dedi ve kapattı.(yollayacağı sey mng kargo takip numarasıydı) son aradığım numarayıda engelledi.Hemen evden çıktım emniyet müdürlüğüne çıktım beni asayişe yolladılar oraya gidince olayı anlattım araya denk gelmişti ama polis yine benimle ilgilendi işin ilginc tarafı polis çok sakindi neden böyle vs deyince hergün böyle olaylarla uğraşıyoruz ve seninki basit ve herzamanki dolandırma yöntemi kendime birsey katacak farklı bir olay yok dedi hemen benim banka makbuzunu aldı adama tc sinden baktı sallama bir tc sanırım adama ulasamadık tc nin sahibinin ilk önce babasını aradık oğlunu arayıp söylemiş böyle bir olaya neden katıldın diye oğlu hemen geri donuş yaptı böyle bir olayın olmadığını kendisinin hicbir seyden haberinin olmadığını soyledi.Sonra benim aradığım telefon numarasından omur denilen dolandırıcıyı aradık polis memurunu müsteri sandı polis bunu tehdit etti haklı olarak tüm bilgilerin elimizde vs diye adam çok soğuk kanlı.niye telefonu acmıyorsun deyince namazdaydım ben ona yollayacaktım yalanını sürdü.İşin ilginc tarafı adamın telefonu gün boyu acıktı ama herhangi bir cep telefonu izleme olayına hic girmedi adamın telefonu acık niye böyle yapıyorsunuz bulamazmısınız gibisinden laflar söyleyince sen cok dizi izliyorsun vs deyip sırıttı.(ayrıca polisler böyle akıl vermelerden hic hoslanmıyor sanki orda oturmaları için maas alıyorlar halkın selameti için değil ...)ayrıca ilk önce savcılığa gidip suc duyurusunda bulunmak gerekiyormus siz siz olun bir olay olursa ilk savcılıga gidin yoksa bayagı bir vakit kaybı oluyor. Savcılığa gittim dilekçe verdim bu sırada tc nin sahibi beni aradı omur denilen herifin numarasını onceden vermiştim ve onu aradığını manisa da kahve dünyasında calıştığını adının da omur can olduğu söyledi ,dedi. tabiki yalan söylüyordu isim benzerliğinden adamı da başından savmaya çalışmıstı.benimde manisa emniyetinde tanıdıklarım var bir arastırayım dedi.savcıya dilekceyi imzalattım kanıt olan makbuzu da ekledim sonra emniyete gittim adamın telefonu hala acıktı kimbilir gün boyu kaç kişiyi kandırdı.ifademi vermeden önce kayıt olmamı soyledi kaydeden memur beni başka bir karakola yolluyordu ki olaya mudahale edip emniyette asayişe geldiğimi onların beni yönlendirdiğini söyledim ve boylece bir baska zaman kaybından kurtuldum (sonra asayiste ogrendim ki boyle kucuk meblalarla uğraşmıyorlarmış direkt karakola yoluyorlasmıs)İfademi verdim.ve oradan ayrıldım.(şimdi gelelim adamın acığına bankamatikle cebe havale yoluyla yolladım sallama bir tc verip kendi telefon numarası vererek parayı cekebili yorlar.Olay telefonda bitiyor ve oraya gelen numarayla parayı çekiyor.nasıl bulunabilir?araştırmalarıma göre paranın cekildiği bankamatikte kamera kayıtlar günü güne saati saatine tululuyor banka bu kayıtlar yaklaşık 1 ay boyu saklıyor ve siliyor. eğer bulunabilirse buradan olayın olduğu gün ve saatteki kamera kayıtlarından adamın eşgali belli olur.Eğer dediğimi yapıp hemen yer tespitiyle adamın yerini tespit etselerdi olay hemen cozulmus olurdu niye uğrassınlar ki 500 tl için?Bu arada gece yarısına dogru adam ilanı kaldırdı telefonu kapattı .Sizlerin boyle bir hataya düsmemeniz için bu olayı anlattım kimse ben dolandırılmam demesin ve pesin hukumde bulunmasın.dua etmeniz dileğiyle.

2.GÜN
    dün birsey fark ettim aynı kişi yeni bir ilan vermiş aynı olaylar fotoğrafı bile yok bilgisayarın ve yine numara belli değil.Hemen arkadaşla yeni üye kaydı yaptık ve ilan sahibine sanki ilgileniyormuşcasına mesaj attık.Adam saat 9.00 sıralarında arkadaşımı aramış ve iki üç kez tekrarladıktan sonra arkadaşım telefonu açmış .yine aynı dalavereler yok tanıdığı hastaymış 500 tl yi onceden yolla vs gibi aynı olaylar.tabi arkadasım olayı bildiğinden adama bilgisayarı alcagını ama aksama kadar beklemesi gerektiğini soyledi.adam kabul etmiş ama aksam 18.00 de paranın elinde olması lazım olduğunu soylemiş.ben hemen arkadaşa mesaj atıp yeni numarayı vermesi istedim ve numarayı alır almaz savcılığa dogru yola cıktım.(amacım savcıya bu olayı anlatıp saat 18.00 e kadar adamı yakalattırmaktı.bir umut belki beni kaale alırdı eğer kaale alırsa olay sonlanacaktı.savcılığa gittim bircok savcı vardı davalarla ilgilenen bu yüzden sordum.bana onceden yazdığım dilekceden sorgu numarasını kalemde aratıp hangi savcının bu olayla ilgilendiğini oraya sormam gerektiğini soylediler.Ve ayrıca kesinlikle araba harici sahibinden.com dan birşey almamı soyledi.o sitedeki olayların kanun güvencsıesi altında olmadığını falan soyledi.(aceba adamın araba ya izin vermesindeki sebeb neydi daha once bir arabamı almıştı bu siteden herhangi bir sorun olmadan anlamış değilim...)
    neyse savcılıkta kaleme gittim sordum numarayı beni o dosyayla ilgilenen memura yonlendirdiler.ben de olayı adama anlattıım numaranın bende olduğunun hala sansımız varken yer tespiti tarzı birsey yapılabilceğini soyledim.(aslında niyetim adamı yakalatmaktı insanlara ne yapmaları gerektiğini soylemek değildi.) adam sen bizi yonlendireceğini mi sanıyorsun diye ukalaca birsey soyledi.ben niyetimin adamı yakaltmak olduğunu soyledim.memur onu biz yakalarız merak etme gibi birseyler soyledi savcıya gitme seni odasından kovar dedi(.sanki ben bu ülkenin bir vatandası değilim boyle muamele edilince icimden bayagı bi sovdüm.adam telefonu kapatacak sonra uğrasıp bulacaklar pehhh)neyse hafiften kalp kırıklığıyla emniyete gittim olayı soyledli buradaki adam gecen yanına gittiğim memurdu oradakiler akrabanmı falan dedi cunku adam beni bayagı sıcak karsıladı gecen gunku memurdu o onun yanına gitmiştim .bu işler senin sandıgın gibi olmuyor belki 1-1.5 ay surer dedi ve bana bir dosya gosterdi bu dosya senin gibi dolandırılan birinin dosyası seninkide boyle kalın olacak boyle hicbirseyin yapılmayacagını sanma dedi ve 2 tane cd gostedi bunlarda biri adamın yaptıgı konuşmalar kimi aramış vs.digeride banka goruntuleri dedi bu banka goruntuleri 1 yıl saklanıyor dedi demekki benim bildiğim gibi 1 ay falan değilmiş.sonra telekominikasyondan gelen cd taktı burada adamın tüm gorusmleri var adresleri var dedi gercektende ordaydı adresleri sonra sistemi actı bu adam 4 gün once hastahaneye gitmiş dedi sistemde sgkdan gelen veriler vs hepsi vardı .benim olaya donduk adamı aradı polis memuru .adam daha onceden bilgisayarı sattığını soyledi ve kapattı.(iste o anda anladım cunku arkadasım bilgisayarı kesin alacağını bilgisayarı almak isteyenlerie satıldığını soylemesini gerektiğini soylemisti gercektende dusunduğum gibi olmus arkadasımı aradım ve o adamı arayıp bilgisayarı almayacagını soyelemesini istedim adam kufur etmiş senin yuzunden 3 müsteri kacırdım falan demiş adam gercekten cok acemi mi aceba?sadece bir kişiyi dolandırıyor cok ilginç o 3 müsteriye de satabilirdi aslında )neyse ben olayı kanuna bıraktım ve orayı terkettim artık devlete kalmış olay ama sunu anladım ki hayat filmlerde gorunen ekrandakilerden cok farklı sistem yavas işllyor.yazımı okudugunuz icin tesekkurler.anlatılanların hepsi gercektir.
     DOLANDIRILMA OLAYI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 24 Haziran 2015; 0:45:20 >

• okunmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: PuckingPurfect

okunmaz

Orijinalden alıntı: it kopuk

Bunu hiçbir dh li okumaz

Neden hocam

9 ay önce açıldı
    DİKKAT DOLANDIRICILIK VAKASI
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun. Bir bardak soğuk su iç.

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: it kopuk

Bunu hiçbir dh li okumaz

Neden hocam

Roman yaz kitabını çıkar onu okuyalım daha iyi bu ne?

Edit: en başta da 1 ay önce demişsin. Destekli salla.
    Edit 2: 2013 kağıtta yazıyor.
    Edit 3: Destekli sallamışsın ki o kadar edit yazdım. 1. editin 2. cümlesini unut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-35F3EFB66 -- 24 Haziran 2015; 1:00:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: alhnakbb

Üşenmeden okudum hakkını ara turbo sonuna kadar arkadayım.

Hocam çok acılar cektim

bos zamanimda okurum :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

okumak isterdim ama cok uzun.

bos zamanimda okurum :(

Artık hak veriyor musun bana?

Konuya gelecek olursak, cidden hep olumsuz şeyler bu arkadaşın başına geliyor, daha yeni malum siteden nintendo wii aldık, adam öğretim görevlisiydi, hiç bir problem yaşamadık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.