Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM - SAHİBİNDEN.COM - iPHONE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
4
Favori
84.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Bursa
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun arkadasım.dolandırıcıların Allah belasını versın haram zıkkım olsun onlara.inşallah fazlasıyla çıkar kendılerınden.
    ben kendı sahsım adına konusuyorum o sekılde alısverıste ne gg ye guvenıyorum nede sahıbındene.en iyi alışveriş al gülüm ver gülüm.
    ne kadarda olsa 2.el alış veriş sıtelerınde en iyisi en güveniliri burası diye düşünüyorum.
    tekrar geçmiş olsun arkadasım inşallah paranı kurtarabıilirsin.
  • Dostum öncelikle geçmiş olsun...Bence sitenin bu konuda tavrı kesinlikle yanlış...Site ürünü kargolayabilirsiniz mesajını günderdiği an olay bitmiştir zaten...Ayrıca onayda verildikten sonra kesinlikle sizin hesabınıza para aktarılması gerekir ...Kargo bilgileri o kadar önemli değil bu aşamada...Ben burada sizin yerinizde olsam direk ararım siteyi ki ulaşabileceğiniz numaraları var...Kesinlikle onay verilmiş bir ürüne ödeme yapılması gerekir...Diyelimki kargo bilgileri yanlış o zaman niçin onay verilirki...1070 liralık bir ürün alınmadan onay verilmez...bunu bu site gayet iyi bilmesi lazım...Bu dolandırıcı şerefsizlere yardakçılıkmı yapıyor bunlar anlamadım...Onay verilmesi demek parayı hesabına aktarabilirsin demek...Tekrar söylüyorum kimse 1070 liralık ürünü eline almadan onay vermez...Gerekirse dava aç kardeşim peşini bırakma bu olayın...site ödemeyi yapmak zorunda...get niçin var ve prensibi nedir...ürün alınır,alıcı onay verir,para hesaba yatar...kargoyu problem etmenin anlamı nedir...onay verilmiş...Tekrar geçmiş olsun....:(

• SLM ARKADAŞ UZUN SÜREDİR SAHİBİNDEN.COM ADLI SİTE İLE ÇEŞİTLİ ALIŞVERİŞLERDE BULUNDUM VE BAŞIMA ŞU OLAY GELDİ.

SAHİBİNDEN İLE MAHKEMELİK OLDUM,SAHİBİNDEN GET ÜZERİNDEN SİZE ONAY VERDİĞİ ANDA SİZ KARGOLAMA YAPIYORSUNUZ,PARA SİZİN HESABINIZDA GÖZÜKÜYOR FAKAT PARA HALA BANKANIN REHİNİNDE OADA NEDEN,ÖDEME YAPAN TARAF KARTIM ÇALINDI BEN BU ÖDEMEYİ KABUL ETMİYORUM DİYE BİLİYOR,VEDE BİZLER MAĞDUR OLUYORUZ,BU SİSTEMİN BİR AÇIĞI VE ŞU AN BEN KONUYU TAM AÇAMIYACAĞIM ÇÜNKÜ KONU ŞU AN MAHKEMEYE İNTİKAL ETTİ,SADECE 2,500 YTL KADAR DOLANDIRILDIM VE ŞUNU ÇOK İYİ ANLADIM YÜZYÜZE ALIŞVERİŞ EN TEMİZİ,
    DİĞER ARKADAŞLARIMIDA GEÇMİŞ OLSUN
  • sahibinden.com bunu yapıyor arkadaslar
    kesın olarak dogru kargo bılgılerı ıstıyorlar
    player arkadasımızdan bır notebook almıstım,
    taksıtlı sekılde sahibinden.com uzerınden odemeyı kendısının yanından yaptım
    sonra aradan ıkı gun gectı benı aradı sıtenın kendısıne odeme yapmadıgını,
    kargo problemı one surdugunu soyledı.
    tabı ben art nıyetlı olmadıgım ıcın sahibinden.com a maıl atıp ve telefon acıp durumu ızah ettım
    ve onay verdım. sızın anlattıgınız olayda arkadas bu acıgı demek kı ıyı bılıyormus ve kullanmıs
    gecmıs olsun,
    bu arada get sıstemde guvenlık nerde dıye soran arkadaslar ıcın soyluyorum ;
    eger ortada kargo olsaydı, banka sahte kart sebebıyle alısverısı ıptal etseydı sahibinden.com
    telefonu teslım alan kısıye ulasamasaydı, satıcının zararını tazmın etmek zorunda kalırdı.
    burda sorun su anladıgım kadarı ıle, sahibinden.com telefonu alan sahsa ulasamıyor,
    ondan da telefonu aldıgına daır teyıt alamıyor.bu yuzden de alısverısı tamamlanmamıs kabul edıyor.
    ve de alısverıs yapılan kredı kartı galıba sahte
    ama yıne de alan kısının onay vermesı sebebı ıle hakkınızı arayabılecegınızı dusunuyorum

• sahibinden.com,un açığı şu kredi kartı larıyla profildeki kişilerin teyidini yapmıyor,buda dolandırıcılığa davet ediyor.denemek için sahte bir isimle profil oluşturdum,dandik bir resimle saat koydum ve get açtım ödemeyide dandik profil ve başka bi kredi kartıyla yaptım,ürünün ödeme onay mesajı geldi ve kargolandı diye onay geldi,sonra sahibinden.com param hesabımda dedi ve ben bankayı arayıp kayıp çalıntı ihbarında bulundum ve parayı alamdım.sitenin bana verdiği cevap alıcı sahtebir profil ile katılmış oldui dendi bende bunu mahkemede emsal olarak gösteriyorum
  • maalesef kötü bir durum gecmiş olsun...
    Ama arkadaslar bu noktada arkadaşımızın yaptığı sistematik bir hata var..kargo teslim tutanağının olmayışı ve iphone teslimatının belgelenmeyişi...ihtimalleri göz önünde bulundurun..
    1-belki iphone u teslim alan kişi kargo teslim tutanağının olmayısından istifade edip site yetkililerini aradı ve bir gasp sonucu ya da zorla ödeme yaptırıldığını soyledi ve site yöneticileri de bu ihbarı göz önünde bulundurarak (ki ihbar olduğunu MYLDRM2 ile paylaşmayabilir) parayı KK hesabına geri aktardı..
    2-zaten bu noktada adamın iphone u teslim aldığını kimse ispatlayamaz ve MYLDRM2 kardesim hakkında suc duyurusunda bile bulunabilir..yani bana boyle bir cihaz satılmış gibi KK mı zorla gaspedip ödeme yaptılar ve onay verdiler gibi...ki bu durumda iphone verdiğini ispatlayamazsın...oyuzden mümkünse hakkını hukuki yollarla ara..
    sonuç olarak insan kötü niyetli olunca ihtimaller sıralanabilir ve sonu gelmez..artık sanal ortamda degil sadece bu hayatın her köşesinde ticaret bir maharet istiyor..
    bu hafta başında antrenman yaptığım salonda görevli bir memura tel sattım parasını dün salona getirecekti ya da oradaki görevlilere bırakacaktı ama dün gittim ne memur var ne bırakılan para....işin garip tarafı 2 gündür memura ulaşamıyorum önce tel calıyor sonra meşgule düşüp kapanıyor..
    ahlaksızlıkların önüne gecmeyerek ve hatta teşvik edercesine müdahale etmeyerek kendi topuklarımıza sıkıyoruz arkadaşlar.................ahlaki konularda biraz daha hassas olmayı nasip etsin RABBİM bizlere.....tekrar gecmiş olsun kardesim......

• ben daha oncesinde sahibinden.com da htc p4350 sattim alan arkadas iki farkli kredi kartindan limit yetmedigi alacagini belirtti ve iki ayri islem olarak actim gonderiyi yaptiktan sonra odeme kisminda iki urunede kargo bilgilerini ayni girdim eger sahibinden.com bunu yapacaksa banada uygulamasi gerekirdi ama karsidaki arkadas cok takipli ve yardimciydi ilk alisverisim oldugundan cok ilgilendi .. gecmis olsun kardesim savciliga hem sahibinden .comu hemde telefonu alan kisi hakkinda suc duyurusunda bulunun
  • içerden birisiyle ortak çalışıyor olabilirler. çünkü yöntem sıradan bir hırsızın aklına gelemeyecek kadar rafine. nitelikli dolandırıcılık olmuş resmen. ayrıca telefonu teslim ettiğin civarda mobese kamerası varsa hem paranı almak için hem de şahsın yakalanması için faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endero -- 6 Aralık 2008; 13:01:09 >
  • Bu konuyu iyi açtın arkadaşım. Bursa metrosunun güvenlik kameralarından sanırım bulabilirim. Çünkü buluştuğum tarih ve saatte metro istasyonunda buluşmuştuk. Ama görüntüleri her isteyene verirlermi ki ? Gidip bir soracağım . Teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: endero

içerden birisiyle ortak çalışıyor olabilirler. çünkü yöntem sıradan bir hırsızın aklına gelemeyecek kadar rafine. nitelikli dolandırıcılık olmuş resmen. ayrıca telefonu teslim ettiğin civarda mobese kamerası varsa hem paranı almak için hem de şahsın yakalanması için faydası olur.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• dostum ben tekrar sorayım sana madem yüzyüze görüşme imkanınız vardı neden sahibinden.com üzerinden yaptınız alışverişi
  • quote:

Bir kişi cep telefonumdan bana ulaştı ve ürünü kredi kartıyla taksitli olarak almak istediğini ,bu sebeple GET ( güvenli e ticaret ) ilanı açmamı rica etti.

• quote:

Orjinalden alıntı: HaKaN18

quote:

Bir kişi cep telefonumdan bana ulaştı ve ürünü kredi kartıyla taksitli olarak almak istediğini ,bu sebeple GET ( güvenli e ticaret ) ilanı açmamı rica etti.

• sahibinden.com da cok sahtekar var en basiti 3g iphone 600 ytl olurmu genelde antep urfa o taraf satıcılarıo yuzden bu tip yerler güvenli değil sahsen tavsiye etmem bende
  • sahibinden.com ile alışveriş yapmak çok riskli evet gittigididyoru öneriyor bu durumda gittigidiyor olsaydı paran hesaptaydı zaten dolandırıcı kredi kartıyla aldığı anda site kişiye ulaşıyor ve ürünü sizmi aldınız v.s soruyor sonradan sorma felan yok bence dolandırılan arkadaş siteyi mahkemeye versin
  • Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; bence bir an önce savcılığa suç duyurusunda bulunun (varsa elinizdeki görüşme kayıtları, mesajlar vs. ile) Bu olayda sizin de ihmaliniz var ancak yine de bu ihmalin bedeli bu kadar ağır olmamalı. Sahibinden.com'un sisteminde de açık olduğu aşikar.

Ayrıca şuna dikkat çekmek isterim ki; piyasada bu işi yapan gittigidiyor, sahibinden ve hemalhemsat gibi sitelerin tamamı sistemlerini alıcıyı korumak üzerine kurmuş durumdalar. Alıcıysanız bir şekilde site sizin mağduriyetinizi gideriyor ama satıcıyı resmen yarı yolda bırakıyorlar. Halbuki satıcılar olmasa o sitelerde ne satılacak bilemiyorum. Bir de şu var; ister alıcı olun, ister satıcı olun Allah kötü niyetli insanlarla karşılaştırmasın. Çünkü böyle insanlar bir şekilde yolunu bulup insanları dolandırıyorlar. Yine de her türlü önlemi almakta fayda var.

• Hocam geçmiş olsun ancak sana şunu kesinlikle söylemeliyim ki Sahibinden.com sitesinin bu yaptığı bence gereksiz bir uygulama. Diğer sitede de yani Gittigidiyor'da da buna benzer durumlar çok sık yaşanır ancak ben pek duymadım Kargoyu bu kadar sıkı bir şekilde inceleyip satıcıyı mağdur ettiklerini.

O adam hakkında suç duyurusunda bulunup, siteyi de mahkemeye verebilirsin kesinlikle böyle yapmalısın, her 2 durumda da seni mağdur duruma düşürdüler.Sen arada kalmışsın ve mağdur edilmişsin.

Gittigidiyor'da alışveriş yapan ve aynı şehirde olan birçok arkadaşım da bu şekilde yaptı ve hiç sorun çıkmadı, eğer alıcı güvenilir biriyse ve anlaştıysanız kargo takibine kesinlikle gerek yok ve Kargo bu durumda sadece formalite oluyor o yüzden herhangi bir numara da girilebiliyor.Bundan sonra da paranın hemen senin hesabına aktarılması gerekiyor. Eğer hesaplarda sorun yoksa tabii.

Şöyle bir durum da olabilir normalde Sahibinden.com sitesi bu Kargo takibini yapmıyor diye düşünüyorum, ancak alıcının dolandırıcı ve üçkağıtçı olduğunu anlayıp harekete geçmiş olabilirler. O zaman yine sen haklı oluyorsun bu durumu dava edersen haklı çıkarsın diye düşünüyorum..."Alıcıdan ödeme alınmıştır" ürünü kargolayabilirsiniz yazısını gördüysen kesinlikle sen haklısın ve dava edebilirsin az bir para değil çünki.Ancak "ödeme onayı bekleniyor veya Kredi kartı doğrulanması bekleniyor" tarzında bir yazıya güvenip kesin olarak onaylanmadan cihazı verdiysen o zaman bişey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 6 Aralık 2008; 23:42:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MYLDRM2

Bu konuyu iyi açtın arkadaşım. Bursa metrosunun güvenlik kameralarından sanırım bulabilirim. Çünkü buluştuğum tarih ve saatte metro istasyonunda buluşmuştuk. Ama görüntüleri her isteyene verirlermi ki ? Gidip bir soracağım . Teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: endero

içerden birisiyle ortak çalışıyor olabilirler. çünkü yöntem sıradan bir hırsızın aklına gelemeyecek kadar rafine. nitelikli dolandırıcılık olmuş resmen. ayrıca telefonu teslim ettiğin civarda mobese kamerası varsa hem paranı almak için hem de şahsın yakalanması için faydası olur.

Paranı kurtarmak için dava açarsan ve haklı olduğun anlaşılırsa Kamera kayıtları hemen incelenir.

• Benim elimde sitenin bana yolladığı tümmesajlar var. Ödeme onayı alındı, kargolayabilirsiniz.mesajıda bende bulunuyor. Zaten bu mesajdan sonra ben sabah kargo bilgilerini yazdım akşam da ürünü teslim ettim ve birlikte onay verdik.
    quote:

Orjinalden alıntı: BAĞATUR

Hocam geçmiş olsun ancak sana şunu kesinlikle söylemeliyim ki Sahibinden.com sitesinin bu yaptığı bence gereksiz bir uygulama. Diğer sitede de yani Gittigidiyor'da da buna benzer durumlar çok sık yaşanır ancak ben pek duymadım Kargoyu bu kadar sıkı bir şekilde inceleyip satıcıyı mağdur ettiklerini.

O adam hakkında suç duyurusunda bulunup, siteyi de mahkemeye verebilirsin kesinlikle böyle yapmalısın, her 2 durumda da seni mağdur duruma düşürdüler.Sen arada kalmışsın ve mağdur edilmişsin.

Gittigidiyor'da alışveriş yapan ve aynı şehirde olan birçok arkadaşım da bu şekilde yaptı ve hiç sorun çıkmadı, eğer alıcı güvenilir biriyse ve anlaştıysanız kargo takibine kesinlikle gerek yok ve Kargo bu durumda sadece formalite oluyor o yüzden herhangi bir numara da girilebiliyor.Bundan sonra da paranın hemen senin hesabına aktarılması gerekiyor. Eğer hesaplarda sorun yoksa tabii.

Şöyle bir durum da olabilir normalde Sahibinden.com sitesi bu Kargo takibini yapmıyor diye düşünüyorum, ancak alıcının dolandırıcı ve üçkağıtçı olduğunu anlayıp harekete geçmiş olabilirler. O zaman yine sen haklı oluyorsun bu durumu dava edersen haklı çıkarsın diye düşünüyorum..."Alıcıdan ödeme alınmıştır" ürünü kargolayabilirsiniz yazısını gördüysen kesinlikle sen haklısın ve dava edebilirsin az bir para değil çünki.Ancak "ödeme onayı bekleniyor veya Kredi kartı doğrulanması bekleniyor" tarzında bir yazıya güvenip kesin olarak onaylanmadan cihazı verdiysen o zaman bişey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYLDRM2 -- 7 Aralık 2008; 8:14:29 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• arkadaşımıza çok geçmiş olsun...
    tüm arkadaşlarıma sadece şunu söylemek isterim....
    başıma gelmedi ama çevremde canı bu tarz olaylarla yanan kişilerin çoğunun dolandırıldığı site sahibinden.com dur.bu siteden uzak durmanızı öneririm.burada alış yada satış yapanların %70 i dolandırıcı.....
  • arkadaslar, burada yazılanları ibretle okudum, cok etkilendim, cok uzuldum, yazıklar olsun, bu işin yasal yollarla cozulecegide yok sevgili arkadasım,
    bende bursadayım, bu kişinin cep telefonu kapanmadıysa biran evvel son bir umut tanıdık bi polis falan bulup cep telefonundan bu kişiyi yakalatmak olmalı, ya da suan ben baska bi cozum bulamıyorum, tum yazılanları okudum yasal olarak belkide zararlı bile cıkabiliriz, adamı buldugumuzda eger bulursak benide cagırın bende agızını burnunu kırmak istiyorum ve bunun icin sana yalvarıyorum, okuduklarımdan sonra bu olay sanki bana şahsıma karsı yapılmıs hissi verdi, bu iş nitelikli adam dolandırıcılıgına giriyor ve gayet aklı selim kişiler tarafından yapılıyor ve inanın ya hapse attırıcaksın ya da alternatif cozumler ureticeksin ben olsam hem dover hem tum cevresine rezil ettirirdim, ikinci olarak sahibinden com sitesini mahkemeye vermek lazım, ama amac hakkımızı almak deil sitenin direk olarak kapatılması yonunde olmalı, ama maddiyat bu seferde on plana cıkıyor ve elimiz kolumz baglanıyor.
    bana pm den ulasabilirsin arakdasım ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.