Şimdi Ara

Dolandırıldım mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • sahibinden.com'da 400 tl'ye 20 ay garantili galaxy w vardı. adamla hemen iletişime geçtim ucuz olduğu için. hiç çiziği olmadığını ve 20 ay garantisi olduğunu telefonun aldığı gibi durduğunu söyledi.

adam kırklareli'ndeydi yani sahibinden.comda öyle yazıyordu adama sorduğumdada kırklarelindeyim dedi.

get aç alıyım dedim olmaz dedi. ptt kapıda ödeme ile gönderiyim dedi. tamam dedim adresimi verdim. yarın sabah 9 da işe giderken kargoya verrim dedi.

ama cıhazı saat 15.30 da Ankara-Sıhhıye'den kargoya verdi ve başka isimle. ayrıca benimle hep kalabalık ortamlarda konuşuyordu ve yanındakiler ismimi soruyordu ne işleri varsa!

Ben dolandırıldığımı düşünüyorum ve az sonra adamı arayıp konuşacağım, sizlerin de fikirlerini almak istedim.

yani forumdada dün akşam okudum(farkettim). galaxy nexus dolandırıcılığı ile ilgili bir konu vardı ve dolandırılanlar hep ptt kapıda ödeme ile alıyor, parayı veriyor kutuyu alıyor ve açıyorki içinde 2 kalıp sabun var.. ben de bundan korkuyorum

Eğer sizde dolandırıldığımı düşünüyosanız yorum atın.kafam çok karışık.

• Ptt görevlisi geldiğinde parayı vermeden önce kutuyu açıp bakın içinde ne var ne yok diye. Ben hep kapıda ödeme ile alışveriş yaparım ve hiç sorun yaşamadım. Paketi açmadan parayı verip gönderirseniz adamı tabiki dolandırılmış olursunuz hemde kendi elinizle.

adamı az önce aradım açmadı. cihaz bulunduğum yere geldi ama haftasonu olduğu için getrmiyorlar yani adamla iletişime geçmek için 2 günüm var. birde şey yapabiliryomuyuz; kutunun üstünde gönderenin tel. numarası yazıyorya ptt görevlisine arattırıp numarayı ,paketi para vermeden önce açmak için izin isteniyomuş. inşallah bunu yaptırabilirim ve cıhazı kontrol edebilirim.
  • aynı şekilde sahibinden üzerinden ben dolandırıldım. ilanda telefonun resmi yoksa sakın. face, msn gibi yerlerden adamı bulamaz isen, cebinden onaylı değilse ilanı sakın. veya bunlar ile uğraşma get açsın. tahminim sonra üzülürsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hakim66

ptt kapıda ödemede parayı vermeden kutuyu alamıyosun. ö yüzden öyle bir sorun var.

adamı az önce aradım açmadı. cihaz bulunduğum yere geldi ama haftasonu olduğu için getrmiyorlar yani adamla iletişime geçmek için 2 günüm var. birde şey yapabiliryomuyuz; kutunun üstünde gönderenin tel. numarası yazıyorya ptt görevlisine arattırıp numarayı ,paketi para vermeden önce açmak için izin isteniyomuş. inşallah bunu yaptırabilirim ve cıhazı kontrol edebilirim.

ptt görevlisine arattırıp numarayı ,paketi para vermeden önce açmak için izin isteniyomuş.

Kesinlikle böyle birşey yok. Ben hep açarım hatta geçenlerde tişört aldım bedenime olacak mı diye açtım giydim beden büyük geldi tekrar iade ettim uygun bedeni istedim. Sorunsuzca da geldi. Bu işlemleri yaparken ptt görevlisi de yanımdaydı çay ikram ettim deneyene kadar. Paketi açmak sizin en doğal hakkınız.
    Velev ki ptt görevlisi karşı tarafı aradı karşı tarafta kutuyu açmanız için izin vermedi o zaman ne olucak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hakim66

ptt kapıda ödemede parayı vermeden kutuyu alamıyosun. ö yüzden öyle bir sorun var.

Paketten çıkacak ürün büyük olasılıkla ya istenen ürün olmayacak, ya da problemli bir galaxy w olacak.
    Satıcı, para alıcı tarafından ödenip malum gerçekle yüzleşildiğini düşündü ve telefonu açmadı; geri dönüş de yapmadı. Paketi açıp telefonu test etme imkanı yoksa kesinlikle ilgilenmeyin paketle.

• bence kargoyu iade edin hiç almayın boşuna stres sahibi olmayın. eğer dürüst bir satıcı olsa zaten kırklareli diyipde ankaradan ürünü yollamazdı hepsini geçtim telefonlarınıza cevap verirdi 50-100 lira fazla verip alın kafanız rahat olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ister PTT olsun ister başka bir yer zaten uzak alışverişlerde doğrusu ürün ve para teslimlerinde canlı olarak telefonla bağlantı halinde olmaktır. Zaten dürüst bir satıcı 2 dk sını ayırıp ürün size geldiğinde telefonda sizinle konuşmakta sakınca görmez, aynı şekilde yanında şahit olan bir PTT elemanı varsa kutunun açılıp incelenmesinde de bir sakınca görmez. Görüyorsa ya gıcığın tekidir ya da dolandırıyordur.
  • şanslıysan eğer 2 kalıp sabun değilde nexustaki arkadaş gibi 4 kalıp sabun alırsın şaka bi yana belki adam dürüsttür ama yinede görmediğin ürünü alma riske girme kargo açılmadan almak gibi saçma bi olayada sakın girme
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.