Şimdi Ara

DOLANDIRICILIK MI SİZ KARAR VERİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • djSero nickli arkadaştan 25 YTL karşılığıhttp://forum.donanimhaber.com/m_4716880/mpage_1/key_//tm.htm#4716880 ilanında açtığı direksiyon ve apache modemi aldığımı belirtir bir pm attım.
    akşama buluşup takası yapmak üzere anlaştık. msnden de görüştük kendisiyle.ancak 20:00/21:00 arası buluşabileceğimizi çünkü işten geç çıktığımı belirttim. geç ama olsun dedi ve sözleştik. ancak çok acil bir işim çıktı. msn'den kendisine çok acil işim çıktığını,yarın akşama alabileceğimi,eğer acelesi varsa da satışa devam edebileceğini,benden önce para verebilecek bir arkadaş bulabilirse satmasını belirtir bir mesaj atıp çıktım. ancak mesaj kendisine ulaşmamış.
    ertesi gün sabah bir pm aldım kendisinden. sen ne biçim adamsın, madem gelmeyeceksin neden aramıyorsun tarzında.
    tarz olarak hiç abartmadığımı belirtmeliyim.
    o kadar sinirlendim ki, kendisine nerede olduğunu, hemen o an gelip aletleri alacağımı belirten bir mesaj attım. evime çok yakın olmasına ve akşam geçerken 5 dakikada alabilecek olmama rağmen işyerinden izin alıp oraya kadar gidip,aletleri alıp parayı verip dönmeye razı oldum.
    bu arkadaş aletlerin aslında Sinan isimli bir arkadaşa air olduğunu, onu aramam gerektiğini söyleyerek Sinan isimli arkadaşın cep telefonunu verdi.
    Sinan ile görüştüm ve eğer acelesi yoksa akşama verebileceğimi ama acelesi varsa parayı banka hesabına hemen yatıracağımı,aletleri de ikimizin uygun olduğu bir zamanda alacağımı belirten bir konuşma yaptık.arkadaş bir borç ödemesi yapacağını, acil ihtiyacı olduğunu söyledi.
    EFT yaptım arkadaşın hesabına. ancak telefon konuşmasında Aşağı eğlence yerine aşağı ayrancı anladığımdan yanlış hesaba gitti para.
    akbank durumu ertesi gün düzeltebileceğini söyledi. ben de arkadaşa dedim ki "mağdur olma, ben gelip sana elden 25 milyon vereyim,para hesabına geçince geri bana yatırırsın".tamam dedi, 25 milyon lira vermek için çankayadan etlik'e gittim. malı alıp parayı verdim. ertesi gün paramın yatırılacağını söyledi arkadaş.ertesi gün hesabında 10 milyon para olduğunu, kalan 15 milyonu bankanın rutin işlem ücreti olarak (yıllık alınan ücret) kestiğini söyledi.
    eğer birkaç gün beklersem 15 milyonu da bulacağını ve 25 milyon olarak göndereceğini söyledi.peki dedim.
    olay üzerinden 1 hafta geçti. param hala hesabıma yatırılmadı.
    2 gün önce dedim ki kendisine, 10 milyonu yatır, 15 milyonu da sonra yatırırsın.
    tamam hemen yatırıyorum dedi.
    hala 5 kuruş geçmedi hesabıma. bugün saat 16:00'a kadar süre verdiğimi, aksi durumda forumu bilgilendireceğimi de kendisine SMS atarak belirttim.

o gün arkadaşın mağduriyetini giderip insanlık mı yaptım eşşeklik mi yaptım bilmiyorum.
    eğer olaylarda en küçük bir atlama, en ufak bir değişiklik varsa, çıksın arkadaş, hayır öyle olmadı şöyle oldu desin.
    milyarlarca liralık alışveriş yapmışımdır forumlardan.
    canımı sıkan sadece bu olay oldu.
    ama büyük bir ders aldım.

Adım: Cenk Gürsoy
    Cep telefonum: 0532 408 42 27

Sinan İsimli arkadaşın soyadını bilmiyorum. bu foruma üyeliği var mı onu da bilmiyorum.
    Cep teli: 05372502582

benimle irtibat kuran (forumdan) djSero nickli arkadaştı.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• benim tanıdığım sjsero ise eğer bi yanlışın olmalı o anlattığın tip bir adam değil gayet dürüst bir arkadaş
  • konuda adı geçen djsero dedigi benim yani sjsero şöle anlatayım

Sinan Adında bir arkadaşım var bana direksiyon ve modemini satmak istedigini ve forumda konu açmamı istedigini söyledi bende konuyu açtım sinana yönlendirdim hatta cep numarasını bile Sinan arkadaşımın numarasını yazdım .. yani anlayacagınız bu konu hakkında bilgim yok 25 ytl yattı ve sonra olanlarla alakam bile yok ayrıca cenk beyin parayı yatırdıgı hesap numarası kime ait benle alakası ilgisi yok ben sadece aracı oldum o kadar benlik bir durum varsa yardımcı olabilecegim olayım ama bu şekilde dolandırıcı damgasını vurmak istedigini kişiye dikkat etmenizi tavsiye ederim forumda benle alış veriş yapanlar bu konu altına fikirlerini yazarlarsa görelim bakalım
  • hocam sen elinden gelen herşeyi yapmışsın, o yaptıklarını başkası yapmaz inan bana, ama karşılığında sana yapılanlar hiç hoş değil, yalnız burda djsero'nun bi kabahati olduğunu düşünmüyorum bence arkadaşının(sinan) terbiyesizliği.
  • quote:

Orjinalden alıntı: speedyDNA

insanlıktan anlamaz eşekler.
    yuh diyorum sadece. djsero yada sinana da. sahtekar herifler

haddini bilmeni tavsiye ederim biraz daha zorlarsan sonrasına karışmayacagım
  • Beyler bu konuları kendi aranızda halletmeniz daha doğru olur.Bu tip konu başlıkları insanları yanlış düşüncelere sevk ediyor.

Sjsero arkadaşım, bence sen bu olyın peşini bırakma.Ne de olsa senin arkadaşın.Gene de bir takip et bakalım ortada dönen iş ne.Sonuçta talihsiz de olsa ismin geçti.Arkadaşına durumu bir anlat.Yoksa tabi ki senlik birşey yok ama haliyle adam referans olarak seni biliyor.Karışık durum yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sjsero

konuda adı geçen djsero dedigi benim yani sjsero şöle anlatayım

Sinan Adında bir arkadaşım var bana direksiyon ve modemini satmak istedigini ve forumda konu açmamı istedigini söyledi bende konuyu açtım sinana yönlendirdim hatta cep numarasını bile Sinan arkadaşımın numarasını yazdım .. yani anlayacagınız bu konu hakkında bilgim yok 25 ytl yattı ve sonra olanlarla alakam bile yok ayrıca cenk beyin parayı yatırdıgı hesap numarası kime ait benle alakası ilgisi yok ben sadece aracı oldum o kadar benlik bir durum varsa yardımcı olabilecegim olayım ama bu şekilde dolandırıcı damgasını vurmak istedigini kişiye dikkat etmenizi tavsiye ederim forumda benle alış veriş yapanlar bu konu altına fikirlerini yazarlarsa görelim bakalım

Mademki arkadaşın ve mademki bu işler senin aracılığınla olmuş konu 1. dereceden seni ilgilendirir diye düşünüyorum Konuyu düzeltmekde sana düşer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ..arkadasına kefil olmuşsun demektir. sadece yaramaz tanınmayan birini forumdan biriyle iş için karsı karsıya getirip aradan cekilemezsin. sen o kişiye kefilsin benim gözümde ve bu olayla mağdur arkadastan daha cok ilgilenmelisin. referansını sarsar bu durum söyliyim.

sanırım reelden arkadaşın bence git başının etini ye ve durumu hallet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: webche

quote:

Mademki arkadaşın ve mademki bu işler senin aracılığınla olmuş konu 1. dereceden seni ilgilendirir diye düşünüyorum Konuyu düzeltmekde sana düşer.

dostum ne alakası var ben sadece konu açtım foruma o kadar benle alakalı deil olay konudada iletişim numarası sinanın cep nosunu verdim

• sjsero, sen gene de durumu arakdaşına bir anlat.Tabi olaylar doğruysa ve sen hala bu şahısa arkadaşım diyebiliyorsan !!!
  • quote:

sen sanırım serdar ı yakında hiç görmedin:)) walla ben gördüm tanıdım severim. böle bi laf da etmem walla. 2 metre kadar bişi kendisi.. EZER GECER YANİ.

HANİ ARKADASI YAPMIŞ OLABİLİR BELKİ BÖYLE BİR KAYTARMA AMA SERDAR HAYATTA YAPMAZ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cafesnet

quote:

sen sanırım serdar ı yakında hiç görmedin:)) walla ben gördüm tanıdım severim. böle bi laf da etmem walla. 2 metre kadar bişi kendisi.. EZER GECER YANİ.

HANİ ARKADASI YAPMIŞ OLABİLİR BELKİ BÖYLE BİR KAYTARMA AMA SERDAR HAYATTA YAPMAZ...

ha şunu bileydiniz yaw benim suçum yok olayda ben zaten arkadaşıma bildirdim konuyu 1 haftadır çok zor bilgisayar başına geçebiliyormuş durumda sıkışıkmış sanırım ama halledicem dedi dolandırıcılık sözkonusu deil olayda ortalıktan yok oldugu felanda yok

• quote:

quote:

celallenme kardeş kahabatlisin birde kalmış tehdit ediyorsun. kabahatli olmadıgını düsünüyorsun ama böyle birseye musade ettmişsin.

bundan önceki mesajımı oku ilk mesajıma takılıp kalma.

binselam
  • Simdi cikmak zorundayim ancak olaylarin gidisatini sakinlestirmek adina kisacik birsey yazmaya gerek gordum. Bu topice kalitanlar sanirim sadece sjseroyu taniyorlar. Ben de unlimitted'i yakindan tanidigimi, iyi niyetinden suphelenilmemesi gerektigini belirtmek isterim. Forumdan beni taniyanlar da unlimitted'a, benim deklarem uzerine tam not vereceklerdir ki, sanilmasin Cenk yanliz. Dolandirmadan cok sinan beyin ihmaline benziyor. Sanirim sjsero aranizda kopru olacaktir. Her iki taraf da sinirlerini yipratmasin lutfen. Ustelik buranin bir yargi birimi olmadigini unutup haddi asan sivri cumleler kullanmamak tum forumdaslarin yararina olacaktir. Sonucta surada hep beraber degil miyiz?

Hepimizin bildigi gibi hallolmayacak bir olay degil ama boyle olaylarda bir iki gun gecmesi gerekiyor :)

Sevgiler Cenk
  • quote:

Orjinalden alıntı: webche

quote:

..istinaden işin özeti bu kardeş.

acaba bu mağdur arkadasın yerinde olsaydınız bu kadar anlayışlı olurmuydunuz.

hır gür çıkarmadan cafesnet arkadasada cevap verelim sessiz kalmasın orda metreyle adamlık olmaz tek silahla dolaşırdım çift silah taşırım. olduktan sonra fantezi çok

• sjsero yapmaz arkadaşlar- ama konu ile yakından ilgileneceğini zannediyorum.
  • otto hocam aramızda anlaşabilseydik zaten böyle bir başlık açılmazdı değil mi?
    ben sadece durumu ilettim. durumda en ufak bir yanlış aktarma var mı diye de arkadaşlara sordum (msn'den) , varsa düzeltin lütfen dedim.
    ne sero'yu tanırım ne de başkasını.
    (ve cafesnet; ne de 2 metre oluşundan korkarım ki bu arkadaş bir konuşmamız sırasında benimle "yüzyüze görüşmek" istediğini belirtti, alışveriş yaptığımız saati Sinan'dan öğrenip buluşma noktasına gelebileceğini benimle orada "yüzyüze gelebileceğini" söyledim)
    Serdar hocam sana dolandırıcı damgası vurmak filan niyetinde olsam olayı olduğundan farklı bir şekilde anlatırdım.
    msn'de senle de görüştük az önce ve sen ilk mesajımda "irtibatı sero kurdu, mallar sinan'ın" diye belirtmeme rağmen "sjsero sadece forumdaki mesajı yazmıştır alışveriş yaptıgım kişi sinan dır" diye ayrıca belirtmemi istedin.
    işte belirtiyorum.
    aynen öyle oldu. mallar sinan isimli arkadaşındır, sero sadece irtibatı kurmuştur. (yani ilk mesajımda belirttiğim gibi)

az önce Sinan ile msn'de konuştuk. parayı bana 1 ay içerisinde ulaştıracağını söyledi.
    para hesabıma yattığında da kesinlikle burada belirteceğimden emin olabilirsiniz.

Saygılarımla.

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• quote:

quote:

Madem bu konu buraya açıldı bende fikrimi söyliyeyim:
    sjsero ver adamın 25ytlsini sen sinandan alırsın altı üstü25ytl için laf ettirme kendine

• bakın ben sjsero nun25 ytl lik adam olmadığını biliyorum bu sorunu da en kısa zamanda çözecektir.sadece dolandırıcı ibaresi rahatsız edici diye düşünüyorum .benim başıma neler geldi ama direk sen dolandırıcısın veya dolandırıcımıdır nedir vsvsvs yazmak doğru değil diyorum.
    ben eminim sjsero nun arkadaşının bi sorunu olmuştur yoksa kimse kendisine kefil olan bir dostunu böyle zan altında bırakmak istemez ha bu arkadaş bir hafta beklemiş keşke sjseroyla görüşmeyi deneseydi sinan yerine

BURDAKİ HİÇ KİMSE ADININ DOLANDIRICI KELİMESİYLE AYNI CÜMLEDE KULLANILMASINI İSTEMEZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nasuhbey -- 25 Kasım 2005, 18:41:26 >
  • Olay sjsero'nun yapıp yapmaması değil, çok ama çok iyi bir insan olabilir. Ancak arkadaşının malınıda satsa aradan ekilmesini gerektirmez yani arkadaşına kefil olma durumu var. Ben buradan pek çok arkdaşımın rica üzerine malını sattım ama güvenmediğim arkadaşlarım için kılımı bile kıpırdatmadım. Sorun öyle ya da böyle tatlıya bağlanmalı zira 3-5 kuruş için kimse referansını tehlikeye sokmaz. Burada unlimitted arkadaşın mağduriyeti giderilmeli...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.