bana da tablet için attı nijeryalılar. citibank ı aradım google a sormadan önce böyle bir mailimiz yoktur dedi.
Geçen gün benim 4S im için de geldi böyle bir mesaj. Bundan 3 sene önce bu tür bir tuzakla (iPhone 3G alacağım diye ) 470$ para kaptırmıştım. Arkadaşın gazına gelip doğru düzgün araştırmadan dalmıştım ısrarıyla. Hala da istiyordu adiler. Aman ha siz siz olun ucuza mal alacağım, malımı pahalıya ya da hızlı satacağım diye ne olduğunu bilmediğiniz kişilerle muhattap bile olmayın. Siz işinizi garantiye alın.
ooo ben çoktan göndermiştim
banada bugün buna benzer bir mail geldi, çokminandırıcı yazıyorlar gelen maillerin kopyası açağıda
quote:
Hi friend
Thanks for the quick Response.. I'm Mr Derick Harrison from Canada ..Presently in Canada, Working in Axa Insurances am buying this item to my son who just reside in (West Africa Nigeria),And i also want you to know that am buying this item as a Birthday Gift...I want to know how many of this item you have for selling...And i will be Offering you 300euro for the item plus the shipment via Post Office 3-5 Days Delivery because i want the item to get to my son before his Birthday...So i will be making the payment Online Bank Wire Transfer...And i will need the Necessary details need for the payment below.
Bank Method
Bank Name... Bank Address... Account Number... Account Holders Name...
I will be waiting to hear back from you with your Bank information So that as soon as i get the details..i will contact my bank for the payment as soon as possible...So i will like to confirm my son hostel address again from him, so i will be sending you my son address in Nigeria soon...
Please if you are an honest seller i want you to end the listing of the item right now.
Thanks & Regard
Mr Derick
-- Hi Mate
How are you doing out there, i will like to know if you still have this item for sale? If yes get back to me now with the final price of it in euro Ok..Hope to hear from you soon.
Thanks
açıklamasını ingilizce bilen arkadaşlar yaparlar ben google traslate de tercüme ettim ama devrik çümlelerden dolayı buraya koymadım
dikkat yani......teşekkürler
Arkadaşlar, aynı konuda bende satış yapmak üzereydim ve son anada sizin yazdıklarınızı görünce vazgeçtim. aman dikkat. herşey normalmiş gibi görünsede tamamen yalan.
SHIPPING ADDRESS Name : Odun Ayo Address : 71, Adenge Street, Mokola, City : Ibadan. State : Oyo Postal Code : 23402 Country : Nigeria.
Bana gönderilen adres aşağıdaki gibi. Başkaları google aratınca bulur ve vazgeçer umudu ile buraya koydum. inşallah yardımcı olur birilerine. İsim de tam uymuş
vay be.. aynı hadise geçen hafta benim başıma geldi. sanalpazar'da verdiğim ilana ingilizce mesaj gönderdi. Mail adresime cevabını yaz dedi. Özellikle ptt kargo ve ödeme TL olsun dedi. adam hem iyi fiyat veriyor hemde kargo masrafı benden diyor:) city bank dekont maili geldi. mail uzantısı citibank olmayınca ben de huylandım. citibank'a sordum. yok böyle bir hizmetimiz dedi. ben de normal olarak ürünü göndermedim. Elemanın bilgileri: SHIPPING ADDRESS Name : Odun Ayo Address : 71, Adenge Street, Mokola, City : Ibadan. State : Oyo Postal Code : 23402 Country : Nigeria.
mail adresi de oliveralfie100@gmail.com isteyen ingilizce antremanı yapmak için mail atsın. saf hemen cevap yazıyor:) Aman beyler Türk milleti zekidir, çalışkandır. Böyle basit numaralara gelmeyin;) selamlar
Aslında bu tip maillere kanmadan önce "nijerya internetten mal satmak" yazsanız bile bu üçkağıdın boyutunu görebilirsiniz.
Az önce bana mesaj attı iphone 3gs telefonumun ilanı için.Daha önceden buradan okuduğum için hemen bu konuya baktım Gönderdiği mesaj budur herkes öğrensinde bişeyler kaptırmasın.
Mail me back at oliveralfie100@gmail.com I am ready to buy this Item and you will send it to my In-law who is on a Business trip to Nigeria through PTT cargo.
so I am ready to send the Payment through BANK or PAYPAL , so send me your
IBAN : Your full name : Bank name : Total Price :
and remove the item from the listing page because am ready to pay too and if you want me to pay through PayPal send me your Full name and PayPal email. mail me back directly at oliveralfie100@gmail.com
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme