Şimdi Ara

dokuz eylul tip sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sorularınızı cevaplayabilirim eğer yazmayı düşünen varsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet 2. tercih olarak yazacağım. Başka bi başlıkta bazı sorular sorup birkaç şey öğrenmiştim. Şehre uzakmış, Ege'ye göre sosyal olanakları çok daha kısıtlıymış. Fakülteleri dağınıkmış vs.
    Fakat internetten yurt araması yaptığımda Dokuz Eylül çevresindeki yurtların Ege'den çok daha fazla olduğunu gördüm. Malesef siteler devlet yurdu/özel yurt ayrımı yapmamış. Dokuz eylül çevresindeki yurtlar özellikle de devlet yurtları hakkında bilgi verebilir misin hocam.
  • Tabiki ben zaten o yurtlardan birinde kalıyorum dokuz eylüle yakın inciraltinda yurt var kyk yurdu ki bu yurt türkiyenin en iyi yurtlarindan biri konumu ve yapısı itibariyle odalar banyolu filan ki eger tıp fakültesi ogrencisiysen yardımcı oluyolar asil çıkmasa bile asil çıkana kadar misafir ediyolar ve sadece tıp fakültesi öğrencilerinin olduğu bi blokta kaliyosun ders çalışma açısından filan da avantaj bu

• Ben de şunu merak ediyorum. Ösym kılavuzunda koşullarda 1 yıl süreli zorunlu hazırlık programı uygulanır yazıyor. En sonunda da yeterlilik sınavını geçenler doğrudan 1. sınıfa geçer yazıyor. Ama zorunlu değil mi? Bu kısmı anlamıyorum. Bir de eğitim ingilizce mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foster the people -- 21 Temmuz 2012; 19:59:40 >
  • Eğitim türkçe. Evet hazırlık var zorunlu derken muafiyet sınavını gecmezsen atlayamiyosun demek ama sene başında muafiyet sınavında yeterli olursan(70/100) direk 1. sınıftan başlarsin ki öğrencilerin buyuk çoğunluğunu da geçiriyolar(geciyo demiyorum bak geciriyolar) daha cok dönemdeki kişi sayısını ayarlamak için yapılmış bir uygulama

• Burayı kazanırsan şu konuda pişman olabilirsin diyebileceğin bir şey var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diem

Tabiki ben zaten o yurtlardan birinde kalıyorum dokuz eylüle yakın inciraltinda yurt var kyk yurdu ki bu yurt türkiyenin en iyi yurtlarindan biri konumu ve yapısı itibariyle odalar banyolu filan ki eger tıp fakültesi ogrencisiysen yardımcı oluyolar asil çıkmasa bile asil çıkana kadar misafir ediyolar ve sadece tıp fakültesi öğrencilerinin olduğu bi blokta kaliyosun ders çalışma açısından filan da avantaj bu

Nasıl yani, devlet yurdu ve de odalar banyolu mu? Süpermiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trakya Tıp Soru Cevap
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam arkadaşımın sıralaması 3014 geldi mf3ten.ege mi dokuz eylül mü karasız kaldı?nedir ne önerirsiniz?
    özellikle uygulama ve sınav açısından nasıl dokuz eylül?biraz bilgi verirseniz sevinirim
  • @Foster the people : Tıp yazdığına pişman olabilirsin, eger bu konuda yeterince emin değilsen. Bir de dokuz eylulun eğitimi iyidir yani diğer bazı okullardan farklı olarak kasarlar biraz ki bu da tus başarısına yansımıştır bu noktada eğer sen rahat okurum su okula giden de doktor cıkıyo ben de dersen orada bi sıkıntı olabilir cunku daha ilk yaz tatiline girdiginde diğer tıp fakultesinde okuyan arkadaslarınla ne kadar eğitim farkı oldugunu gorursun. Onun dışında eğer cok sosyal biriysen ve universitede herşeyi yapıcam diyosan biraz hayal kırıklıgı yaşayabilirsin yani bu cogu tıp fakultesi için geçerli de çogu insan hem basarıyı hem sosyal hayatı dengede tutamaz ve cogu zaman bunun bunalımını yasadıgı bi donem olur ama altından kalkabilirim diyosan sorun yok.

@Black4blue : Evet odalarda banyo var ve tıp blogu her gun temizleniyo filan yani cidden tıp okuyanlara ilgi gosteriyolar dediğim gibi kyk yurtları arasında cok iyi bi yerde hemen yakınında yuruyus mesafesinde özdilek var.Yani belki şimdi cok anlam ifade etmiyo ama bazen gunde birkaç kere gittiğim oluyo ihtiyaçlarını karşılamak açısından çok onemli :) . Sonra kendi tenis kortu, basketbol voleybol futbol sahası filan var zaten denize sıfır sosyal tesisleri var yurt yani imkan olarak birçok kyk yurdundan iyi ama sonuta yurt yani bi yurt ne kadar iyi olabilirse okadar. Ha ama mesela bazı noktalarda sıkıntı da var işte internet wi-fi çok kaliteli değil gunluk 6 lira yemek fişi veriyolar hemen o gun harcaman gerekiyo.Giriş çıkışları sorarsan da tıp ogrencilerine cok sorun cıkartmıyolar ustuste alışkanlık haline getirmedikçe rahat rahat giriş çıkış yapabilirsin izin kağıdıyla.

@spelty : abi ben sana iki okulu anlatayım kararı kendi versin. egede klasik sistem var dokuz eylulde aktif sistem var. biraz açarsak egenin sınavları %10 klasik %42(veya %32 tam hatırlamıyorum) uygulama %48 çoktan secmeli ve yaklaşık 3 haftada bir. Dokuz eylulde %16 pdo(probleme dayalı ogretim) %84 blok notları(bu notların da %20si uygulama %80i çoktan seçmeli) ve sınavlar yaklaşık 2 ayda bir(çok ayrıntıya girmiyorum kafan karışmasın). Sosyal ortam açısından ege daha onde gerek genel kampus olması gerek bornovada olması açısıyla çunku dokuz eylul saglık yerleşkesi içerisinde diğer fakultelerle aynı yerde değil. Egitim açısından da dokuz eylul daha onde ege daha kaliteli bi ogrenci grubu almasına rağmen tus başarısında dokuz eylul tıp sayılı fakultelerden hatta biriki sene once cerrahpasadan sonra ikinciydi yanılmıyorsam(bunda egitimin ogrenciye dayalı olmasının etkisi var cunku hocalar dokuz eylulde rahattır sadece konuyu yazıp çıksa sen ogrenci olarak ogrenmek zorundasın işte ogrenciye dayalı aktif egitim boyle bişey) ama etiket olarak yine ege tabiki daha ondedir.

Aklıma gelenler bunlar eksiğim varsa sorabilirsiniz ya da takılan bi nokta filan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diem -- 22 Temmuz 2012; 1:16:06 >

• merhaba ben dokuzeylul-uludag-akdeniz arasında kaldım..

dokuz eylulde pdö sistemi varmıs, bu sistem ogrenciyi cok zorluyor mu? pek iyi seyler duymadım hakkında:)

ikincisi sanırım kampus diye birsey yokmus, dagınıkmıs yerleşke. acaba tıp fakültesi etrafında özel yurtlar var mı?

ve ucretler nasıl? bir soru daha denize ne kadarlık mesafede fakulte? tesekkrler:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissEliotte

merhaba ben dokuzeylul-uludag-akdeniz arasında kaldım..

dokuz eylulde pdö sistemi varmıs, bu sistem ogrenciyi cok zorluyor mu? pek iyi seyler duymadım hakkında:)

ikincisi sanırım kampus diye birsey yokmus, dagınıkmıs yerleşke. acaba tıp fakültesi etrafında özel yurtlar var mı?

ve ucretler nasıl? bir soru daha denize ne kadarlık mesafede fakulte? tesekkrler:)

dokuzeylul uludag akdeniz arasında istanbulluysan uludagı sec yoksa dokuz eylulu sec bence bu son idobusten sonra filan bursa istanbul cok yakın oldu :)

pdo sistemine gelince : bak simdi sistem şöyle, on ogrenci ve bi öğretim görevlisi(yuzde 99 prof ya da docent) toplanıp sanal bi senaryo uzerine konusuyosunuz cozum uretiliyo öğrenme hedefleri konuluyo daha çok -muş gibi yapma uzerine kurulu yani ve hocanın gozune girmeyle alakalı o yuzden biraz rekabet ortamı oluyo(pek hoş olmayabiliyo bazen ogrenciler birbirini yiyebiliyo not için :)) burada amaç ogrencinin neleri öğrenmesi gerektiğini cıkarmak ve oğrenciyi çalıştırmak sonra bi sonraki oturumlarda da bir oncekinde çıkan hedefleri tartışıyosun sozlu notu gibi bişey ve toplam ortalamanın %16sını etkiliyo bu cok buyuk bi sayı yani ama fazlasıyla gelen hocayla uyusmana baglı mesela benim ilk donem 91di pdo ortalamam ikinci sene 54 geldi hani ucurum olabiliyo.

kampus konusu evet zaten en en buyuk eksikliklerinden biri bu asıl yerleske bucada, tıp fakultesi ve saglık fakulteleri balcovada yani yer olarak balcova bucadan cok cok iyi ama işte kampus olmayınca ogrenci ortamı biraz sıkıntılı oluyo şenlikler filan hep diğer yerleşkede egeden de en buyuk eksisi bu bilmiyorum uludag ve akdeniz nasıl

yakında kızlar için yurt imkanları daha geniş tev yurdu filan var baska ozel yurtlar da var erkekler için çok yakında özel yurt yok diye biliyorum ama ozel yurtta kalan arkadaslarım da var yani yuruyus olmasa da otobus mesafesi ama çevredeki en iyi yurt kyk yurdu hem kızlar hem erkekler için yani yurt açısından kalınabilicek en iyi yer ucret konusunda da cok bilgili degilim tev ucretsiz diye biliyorum hatta ustune para veriyolar ama gece giriş cıkıs konusunda cok rahat değil

denize gelince fakulte inciraltıyla(deniz kenarı kyknın da oldugu yer) arası dolmusla birkaç dakika yuruyerek de 15-20 dakika filan ama yüzülmüyo hani deniz kenarı tam olarak kastın oysa :D

• 9 eylül buca kampüsündeyim işletme okuyacağım gidebileceğim devlet yurtları varmı varsa uygunmu yani @diem ne yapcaz hacı

• bn bu sene kazandım. kykdan urla yurdu çıktı. orda kalan varsa nasıl bir yurttur? fakülteye kaç saattir? fakülte cevresinde özel yurt var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.