Şimdi Ara

Döküm demir tencere ve tava?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar; döküm demir tencere, tava kullanıp tavsiye edecek olan var mı? Aşşağıdaki üç ürünü alıcam. İnternette araştırdım genellikle olumlu yorumlar var. Satan firmalar sitelerinde övgü ile bahsediyor benim içinse kullanıcıların yorumu önemli. Döküm tencere, tava kullanan dostlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

• Yok mu kullanan?
  • bende almak istiyorum ama yerli ürünler çabuk paslanıyor diyorlar bide season işlemi var ara ara yapılmalı diyorlar.
  • season işlemi ne çok gerek yok. bizdeki döküm demiri emaye ile kaplıyolar ve season yapılmış oluyor. döküm tencerede yemek daha güzel olur.tava ise bütün aşçılar et yaparken döküm tava kullanıyor bütün tariflerdede bu var. daha iyi olmasının nedeni demirin kimyasal özelliğinden geliyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Dostlar; döküm demir tencere, tava kullanıp tavsiye edecek olan var mı? Aşşağıdaki üç ürünü alıcam. İnternette araştırdım genellikle olumlu yorumlar var. Satan firmalar sitelerinde övgü ile bahsediyor benim içinse kullanıcıların yorumu önemli. Döküm tencere, tava kullanan dostlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

hocam selam,

ne aldın acaba? 3 yıllık tecrübelerinle aktarırsan iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Dostlar; döküm demir tencere, tava kullanıp tavsiye edecek olan var mı? Aşşağıdaki üç ürünü alıcam. İnternette araştırdım genellikle olumlu yorumlar var. Satan firmalar sitelerinde övgü ile bahsediyor benim içinse kullanıcıların yorumu önemli. Döküm tencere, tava kullanan dostlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

hocam selam,

Hecha nın hemen hemen tencere ve tava hepsinden aldım. Evet pişirme bakımından üstlerine yok fakat içlerinde ki kaplama çok çabuk deforme oluyor. Yaklaşık 4 tencere ve tava değişeme gitti ve sorunsuzca yenisi ile değiştirilip gönderildi. Küçük tavalardan birin de yine kaplaması mercimek tanesi büyüklüğün de döküldü. Artık uğraşmıyorum ben bile göndermekten bıktım. Attım duruyorlar bir kenarda. Kısaca tat bakımından pişirme de üstlerine yok ama çok sorunlular. Aslında kaplama olayı yurt dışında bildiğim kadarı ile yok, normali seasoing denilen kendinizin uygulayacağı bir tür kaplama. Bu da uğraş gerektiriyor. Ayrıca ortalığı dumana katacak ağır bir uygulama. İnternette araştırırsanız ne olduğunu görüp fikir sahibi olursunuz. Dediğim gibi bu tavalar çok özel ama uğraş gerektiren malzemeler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

hocam selam,

Hecha nın hemen hemen tencere ve tava hepsinden aldım. Evet pişirme bakımından üstlerine yok fakat içlerinde ki kaplama çok çabuk deforme oluyor. Yaklaşık 4 tencere ve tava değişeme gitti ve sorunsuzca yenisi ile değiştirilip gönderildi. Küçük tavalardan birin de yine kaplaması mercimek tanesi büyüklüğün de döküldü. Artık uğraşmıyorum ben bile göndermekten bıktım. Attım duruyorlar bir kenarda. Kısaca tat bakımından pişirme de üstlerine yok ama çok sorunlular. Aslında kaplama olayı yurt dışında bildiğim kadarı ile yok, normali seasoing denilen kendinizin uygulayacağı bir tür kaplama. Bu da uğraş gerektiriyor. Ayrıca ortalığı dumana katacak ağır bir uygulama. İnternette araştırırsanız ne olduğunu görüp fikir sahibi olursunuz. Dediğim gibi bu tavalar çok özel ama uğraş gerektiren malzemeler.

hocam emaye kaplamsından bahsediyorsunuz degil mi? lavanın bazı modellerinde 3 kat kaplama yazıyor belki daha dayanıklıdır?

bu arada emaye kaplı olsa da seasoing gibi bir işlem değil ama başka daha basit bakımları varmış, siz hiç mi bişiy yapmadınız acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Döküm tava tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar merhaba , konu başlığını görünce tavsiye bırakmadan geçmek istemedim , 2 yıldır SÜREL markalı Döküm Demir tava ve tencerelerimi kullanıyorum , ürünlerin pişirmede yemeklere kattığı lezzet tartışılmaz ayrıca antibakteriyel ürünler olduğu için sağlıklı pişirme elde ediyoruz. Ayrıca Türk Malı bir ürün Fabrikası Eskişehirdeymiş , Fabrika sahibi hepimizin bildiği SÜSLER markasının kurucusu ! Belki Döküm Demir ürünler ağır diyoruz ama birde şu var arkadaşlar ağırlığınca lezzeti var:) yemeklere kattığı lezzet ve sağlık bence daha önemli varsın biraz ağır olsun , sanki kucağımıza alıp oda odamı geziyoruz :) Yaklaşık 5 ay önce Döküm Demir üstüne Seramik kaplamalı ürünlerinden aldım ve çok memnunum kesinlikle içinde çizilme ve yapışma dahi olmuyor en güzeli bulaşık makinasında bile yıkanabiliyor , şuan piyasada bizlere seramik diye satılan sağlığa zararlı PTFE beyaz teflon kaplamalı tavalar ve tencerelerde bildiğiniz gibi çizilme , solma ve bir süre kullandıktan sonra yapışma oluyor , bu sebeple sağlıklı ve lezzetli yemekler için kesinlikle döküm tencere/tava tavsiye ediyorum...

• Resimleri göremiyorum fakat Paderno ya Lava diye bir marka var baktın mı? Öztiryakiler de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merdomable -- 19 Kasım 2014; 11:50:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.