Arkadaşlar tıp fakültesi ile alakalı genel olarak mezun olunduktan sonra kolayca iş bulunulabilen, toplum içerisinde saygınlığı olan, maaşı da diğer mesleklere oranla yüksek olan bir bölüm gibi bir algı var. Bugün tıp fakültesi mezuniyeti sonucunda uzmanlık alanının belirlenebilmesi için girilen tus sınavında en yüksek puanla alan bölümlerden biri olan göz bölümünden muayene randevum vardı. Ankaradaki özel bir hastane adını da vereyim başkent hastanesi. Bu arada gitmeden önce genelde muayene olacağım doktorun özgeçmişine internetten bakıyorum başkentte genelde hacettepe tıp mezunları çalışıyor tek tük ankara ve gazi tıp mezunları var. Yani hem özel hastane hem de doktorların en çok tercih ettiği hastanelerden biri. Neyse içeriye girdim hafta sonu da olmasında dolayı içerisi kalabalıktı bekleme salonunda oturan bekleyen epey kişi vardı. Sıramı beklerken baktım ki hiç hayallerdeki gibi değil doktorluk içeride hemşiresiyle/doktoruyla/teknisyeniyle ciddi bir kaos var. Kimin doktor olduğu belli değil, doktor odasına bir hemşire giriyor bir görevli çıkıyor evrak bırakıyor rapor alıyor yani hiç ideal denilebilecek bir çalışma ortamı yok. Beklerken adamın teki sıram geldi hala niye içeri almıyorsunuz diye biriyle bildiğiniz kavgaya girişti. onu ayırıp yatıştırmakta belki tus 1. olmuş bayan dr. kıza düştü. Bugünkü kaosu gördükten sonra acaba sessiz sakin bir meslek olan dişi yazmak daha mı mantıklı diye düşündüm. en azından yaptığın iş belli oluyor. Özellikle bu mesleği seçecek arkadaşlar gidip bir süre hastanede farklı bölümlerde mutlaka zaman geçirsinler, belki bu ekstrem bir örnekte olabilir ama muhattap olduğunuz insan hep hasta olacak, kolay bir iş değil. Tabiki her mesleğin kendine göre zorlukları var ama bölümü bilmeden giren, insan ilişkilerinde zorlanan kişiler mutlaka kendilerini geliştirmeleri gerekir, özellikle doktorluk mesleğinde diğerlerine oranla daha çok zorlanabilirler... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 10 Temmuz 2021; 14:29:36 > |
Bildirim