Şimdi Ara

Doktorluk kolay bir meslek değil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tıp fakültesi ile alakalı genel olarak mezun olunduktan sonra kolayca iş bulunulabilen, toplum içerisinde saygınlığı olan, maaşı da diğer mesleklere oranla yüksek olan bir bölüm gibi bir algı var. Bugün tıp fakültesi mezuniyeti sonucunda uzmanlık alanının belirlenebilmesi için girilen tus sınavında en yüksek puanla alan bölümlerden biri olan göz bölümünden muayene randevum vardı. Ankaradaki özel bir hastane adını da vereyim başkent hastanesi. Bu arada gitmeden önce genelde muayene olacağım doktorun özgeçmişine internetten bakıyorum başkentte genelde hacettepe tıp mezunları çalışıyor tek tük ankara ve gazi tıp mezunları var. Yani hem özel hastane hem de doktorların en çok tercih ettiği hastanelerden biri.

Neyse içeriye girdim hafta sonu da olmasında dolayı içerisi kalabalıktı bekleme salonunda oturan bekleyen epey kişi vardı. Sıramı beklerken baktım ki hiç hayallerdeki gibi değil doktorluk içeride hemşiresiyle/doktoruyla/teknisyeniyle ciddi bir kaos var. Kimin doktor olduğu belli değil, doktor odasına bir hemşire giriyor bir görevli çıkıyor evrak bırakıyor rapor alıyor yani hiç ideal denilebilecek bir çalışma ortamı yok. Beklerken adamın teki sıram geldi hala niye içeri almıyorsunuz diye biriyle bildiğiniz kavgaya girişti. onu ayırıp yatıştırmakta belki tus 1. olmuş bayan dr. kıza düştü.

Bugünkü kaosu gördükten sonra acaba sessiz sakin bir meslek olan dişi yazmak daha mı mantıklı diye düşündüm. en azından yaptığın iş belli oluyor.

Özellikle bu mesleği seçecek arkadaşlar gidip bir süre hastanede farklı bölümlerde mutlaka zaman geçirsinler, belki bu ekstrem bir örnekte olabilir ama muhattap olduğunuz insan hep hasta olacak, kolay bir iş değil. Tabiki her mesleğin kendine göre zorlukları var ama bölümü bilmeden giren, insan ilişkilerinde zorlanan kişiler mutlaka kendilerini geliştirmeleri gerekir, özellikle doktorluk mesleğinde diğerlerine oranla daha çok zorlanabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 10 Temmuz 2021; 14:29:36 >

• Hangi iş kolay?ne istiyorsanız onu okuyun para için yazmayın sadece bu kadar diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asahisan kullanıcısına yanıt

işin zor olup olmaması başka bir şey mesleğini sevmek başka bir şey. ben aslında ikisi arasındaki farkı söylemeye çalıştım yukarıda. eminim bu mesleği de çok seven başarılı yapan dr. lar vardır diğer mesleklerde olduğu gibi.

• Kaç net yaptın hocam?

• romario11111 R kullanıcısına yanıt

Benim demek istediğim bütün işler zor en iyisi sevdiğin şeyi yapmak.seven insan zorluğuna katlanır.severek yaparsa iş yükü hafifler.ben avukatım benim işimde zor sevmediğim içinde bir ekstra zor.

• Siz bir de acil serviste çalışan pratisyenleri görün.Kalp masajıyla bir hastanın hayatını kurtarmaya çalışirken burnu akan hastayi beklettiginiz icin size bagıran hastalar...Doktorluk saygın,garanti bir meslek olabilir ama bence Türkiyede madencilik/iftaiyecilikten sonraki en zor meslek

• Bu arada ben de İstanbulda Özel bir Göz Hastanesine gitmistim.Uzman göz doktoru kadın Hacettepe Tıp mezunu,Tusta da ilk 100e girmis Beyoglu Göz mezunu.Kızımiza Tıp yazdırmadık Çapa diş yazdırdık muayene açıcaz dedi.Özellikle maddi durumu fena olmayanlar dişi düşunebilirler ama fakirin doktor olmaktan baska sansi yok tabi.Kadın en iyi okullarda okudum ama özel hastanede hasta benden kaynaklanmayan en ufak bir rahatsizliginda rahatca beni sikayet edebiliyor nasil olsa para verdim diye dedi.Tükendigini söyledi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 10 Temmuz 2021; 15:58:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam ben vazgeçtim doktorluktan.benim sıramı alabilirsiniz.

• Apokalipdo A kullanıcısına yanıt
    Kafanı seveyim güzelmiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rakip elemeler başlandıysa doğru zamanlardayız arkadaşlar.

• Diş hekimliği ile karşılaştırılması gereksiz bir örnek olmuş arkadaşı adsmlere davet ediyorum bir hekimin 15 dakikada 1 hasta bakması gereken kaos ortamında gel üst 2.molar dişe kanal tedavisi yap bakalım.

Bu işin bir ideali yok,kendinizi şuraya gittim böyleymiş v.s diye sınırlamayı bırakın neyi sevebilecekseniz onu yapın çünkü inanın hiçbir şeyde %100 mutluluk yok.

• Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

seni elemeye gerek var mı kardşm

• doktor olmak zor bence tıpı bırakmamak büyük bir başarı

• 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt
    Eskiden daha kötüydü. İyi ki yeşil-sarı-kırmısı triaj olarak ayırdılar.

Yoksa ciddi hastaları ayırmak baya zır oluyordu. Baya yoğun çalışıyorlar. :(:(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt
    Ya hocam o hoacalara fazla bakmayın. Bizim öğrencilerin çoğu bizim gibi babası doktor annesi doktor. Çoğu böyle

Ama bizim hocamız derste diyordu ben bilerek çocuğumu tıpa yazdırmadım o çok istemişti. Baya anlatırdı oğlunu. Sonradan biizim öğrenciler araştıeirmış bir baktık çocuğu 100bine bile girememiş. 😂😂😂😂😂😂😂😂öyle diyenler çok var takmayın

Ama sizi de anlayamıyorum her konum altında rıp şöyle kötü tıp böyle kötü ne zaman kötülrmekten vazgeçeksiniz merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Temmuz 2021; 1:16:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.